А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, маю грам сто сиру з пліснявою. Може хтось знає цікавий рецепт де можна його застосувати.
     
  2. Galin Max

    Galin Max Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, підкажіть, де можна купити термометр для духовки?
     
  3. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    в інтернеті))
     
  4. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    маю заморожени горошок, хто що готує?
    і ще: хочу зварити рис з овочами, хто як варить і з якими овочами?
     
  5. Donata

    Donata Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я його додаю до овочевого супу, теж цікаво куди б його ще можна було.
    варю його схоже до плову, лише без м"яса: протушкую трішки овочі, порізані кубиками (морква, цибулька, часничок, пастернак, помідори, перець солодкий, цвітна капуста, зелень), висипаю на дно каструльки, зверху рис, заливаю бульйоном чи просто водою+приправи. Як рис звариться, то все гарно перемішую.
     
  6. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Відварюю рис окремо, люблю, коли овочі не розварені.
     
  7. Donata

    Donata Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я тепер в мультиварці то роблю, овочі не розварюються, лише помідори розходяться, бо я з них шкірку знімаю
     
  8. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    куди прситроїти сушену журавлину?
    в біскотті? а в панкейки можна?
     
  9. DesperateHousewife

    DesperateHousewife Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Нам якраз смакує рис з зеленим горошком :)
    Ми взагалі горошок їмо навіть на гарнір: трошки масла, посолити і пасує до пюре, мяска чи тушеної риби. Ще деколи до вареного горошку додаємо варену моркву.
     
  10. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    і ми як гарнір любимо, варений горошок підсмажити на маслі - ням.

    колись Маруся-мама давала такий рецепт кексу http://marusyna.livejournal.com/5484.html, правда там свіжа журавлина, але думаю сушена теж піде, її можна на кілька хв запарити, як ізюм, мабуть.
    кекс пекла, смакота страшна!
     
  11. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    нєа. страшна бєка.
     
  12. Фіяна

    Фіяна Творча муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    - як самостійний гарнір
    - як додаток до овочевого плову, омлетів, рагу, паельї, чанахів чи кладу до мяска/овочів у глиняні горшечки перед запіканням; або ж до овочевих запіканок;
    - якщо горошку багацько, можна зварити гороховий суп-пюре, який прекрасно смакує з грінками/ беконом
    - Горошок ідеально поєднується з морквою, я часто його просто з нею та цибулькою тушкую,
    або додаю ще до них за бажанням – окремо підсмажене нарізане куряче філе (виходить повноцінна друга страва)
    або ж порізані печериці і тушкую разом (виходить чудова салат-закуска)...
    - можна зпасерувати з цибулею/часничком, приправити і зблендерувати щоб вийшло "горохове гуакамоле" і з’їсти з чіпсами/ кріпсами/ гріссіні.

    підписуюсь. все таки найкраще - просто сухою використати у випічці печива чи кексів. в млинцях мені не смакує.

    ага, Касю, Різдво/ Новий Рік не за горами, розпочнеться сезон твоїх штолєнів - до них мож дати :girl_yes2:
     
  13. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    можна. в оригіанльному рецепті саме журавлина і мигдаль йдуть.
     
  14. Galin Max

    Galin Max Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, хто стикався з теростійкою харчовою плівкою? От мені треба загорнути фарш в плівку і зварити. Я зробила в звичайній, але щось їй не довіряю - вода,в якій то все варилося мала неприємний хімічний запах.

    Чи то треба було рукав для запікання брати?
     
  15. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я кожен день додаю в кашку. Мнямка!!! А ще вони суперові в кексику з фісташками, або будь-якому кексику.

    ---------- Додано в 21:48 ---------- Попередній допис був написаний в 21:47 ----------

    Якщо ви не любите той смак, то він вам буде бєка в будь-чому. Я люблю.
     
  16. Coshitce

    Coshitce Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Використовую для такого рукав для запікання.
     
  17. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    так. шукаю крем для медівника. всюди стандартно варіанти- заварний, сметана+цукор, сметана+цукор+варена згущонка..
    не підходить. нудно.

    по-перше, я хочу з чорносливом. до сметанного пасує.
    що ще дати? рому? цедра лимону зайва? ваніль?
     
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я завжди додаю сік цитрини і ваніль, аби не був чисто сметанковий смак. Не люблю я сметани з цукром, навіть якщо перемішати з трускавками, чи чорносливом. :girl_blum:
     
  19. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    мій тато робить горіховий з чорносливом. нямка. якщо цікавить можу випитати перепис :)
     
  20. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    горіхів не хочу.. вредна я..
    буде чорнослив, ваніль, лимон
     
Статус теми:
Закрита.