А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    і я морожу, дуже зручно, бо люблю варити зупки на бульйоні чи овочеві супи
     
  3. simona

    simona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    скажіть мені таке, як потрібно смажити на сковороді гриль, щоб дві сторони мало шкірочку і щоб не приставало, бо в мене коли перевертаю шкірка на сковороді залишається?І ще, як потрібнол обробити курку від піря, обсмалити чи вискубати пінцетом, а то в мене і то і то 50/50 виходить?
     
  4. Soleil

    Soleil New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Пам'ятаю, моя бабця обшпарювала курку кип'ятком і вискубувала пір'я.
     
  5. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    і обсмалити не завадило б)
     
  6. Insolence

    Insolence Living The Dream

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Слабо розігріваєте гриль.
     
  7. simona

    simona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    я думала запізно переверттаю, нарахунок розігріву, та ніби шипить все коли кладу)
     
  8. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    може радше зашвидко. Коли м’ясо схопиться воно буде легше відставати.

    Доречі, гриль можна змастити, дуже небагато, (я робю пензликом) олією. Особливо коли готується щось делікатне, типу креветок.
     
  9. roksolanka

    roksolanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    дівчатка, хочу з малим спекти печиво, таке, що формочками витискається, бо просить мене вже пару днів, а я ніколи такого печива не пекла. порадьте якийсь рецепт будь-ласка
     
  10. simona

    simona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    цікавлять мене голобці з бульби і гречки, хочу спробувати правильний рецепт, бо так все на око, хто підкаже?
     
  11. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    я печу таке, то виходить добре. Але складники не дуже - маргарин і майонез. Теж шукаю якийсь інший рецепт.
     
  12. Hanny

    Hanny Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Часто печу таке печенько:
    Борошно 250г
    жовток 2шт
    вершкове масло 200 г
    цукор 100г
    розпушувач 5 г
    ванільний цукор
    сіль 0,5ч.л

    Борошно вимішати з розпушувачем, розм'якшене масло збити з цукром, додати жовтки, ванільний цукор, сіль. Змішати всі інгредієнти, замісити тісто і покласти в холодне місце на 30хв. Посипати борошном стіл, розкачати в тонкий пласт, витиснути форми печенька. Випікати при 180 градусів 15 хв.
    п.с : часом ще додаю 2 ст.л какао, часом розділяю на дві частини тісто, до одної додаю какао , викладаю на світлу частину тіста розкачаного в пласт, частину тіста з какао, формую рулет, обгортаю харч.плівкою і на 15 хв. в морозилку, потім розрізаю на шматочки по пів см і на деко.
    смачного
     
  13. sofka08

    sofka08 kasperjonoks

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Підкажіть як робити рулет з лаваша? Які інгредієнти потрібні для цього? Бо чоловіка пригостили (казав в середині була якась риба точно, підозрюю, що то був тунець), каже смачно було, зроби мені, а я не вмію.
    І якщо дійсно там додають тунець, де його найкраще придбати, дякую.
     
  14. Gorgona

    Gorgona Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    А ми часто печемо таке простеньке, але дуже смачне печиво:
    250 гр маргарину (з холодильника)
    250 гр муки
    1 жовток
    2 ст. л. сметани
    Маргарин потерти на грубій тертці, додати решту складників. Замісити тісто, розкачати в пласт десь на 0,5 см товщиною, вирізати формочками печиво. Перед тим, як випікати, верх кожного печива мокнути в збитий білок (який залишився від яйця), а потім в цукор.
     
  15. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я роблю з масляною.
    Намазую на лаваш тоненько філадельфію, потім викладаю порізану тонесенько масляну або лосось, зверху на неї огірок (також тонко нарізаний), на огірок ще деколи намазую майонез. Згортаю все рулетом. Трохи постоїть, щоб пропиталось і ріжу скибочками.
     
  16. HAPPY NATA

    HAPPY NATA Форумляночка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    господиньки! Поділіться, будь-ласка, перевіреним рецептом заварного крему (пропорції, послідовність дій). :)
     
  17. Shprotka

    Shprotka Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Маю з 0,5кг фети. Куда її, крім салату, можна використати?
     
  18. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    можна до піци давати, можна запікати картоплю і до неї зробити таку начинку-соус з фети, творогу, сметани і паприки з часничком для гостроти. Можна пекти слойоний сирний пиріг (з готового чи домашнього тіста), але до нього бажано ще інші сири додавати в начинку: творог (обов"язково), голанд.сир, пармезан.
     
  19. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Дівчата, хто має рецепт доброго печінкового паштету (запеченого)? Буду вдячна!:girl_claping:
     
  20. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я тут подавала рецепт, правда без фото. Гляньте, може підійде :girl_wink:
    http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=1676961&postcount=1395
     
  21. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Трошки не туди, але... нагадайте мені, як називається така різдвяна випічка, куди йдуть багато цукатів і сухофруктів. Торік в цей час дуже багато на ДП форумлянок його пекло. Воно ще має постояти з тиждень-два. Торік я не наважилася його пекти, а цьогоріч хочу спробувати... Може, ще хтось покаже і де той рецепт шукати:)
     
Статус теми:
Закрита.