А навчіть мене... або таємниці файної господині (4)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 28 Лютий 2015.

  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.:girl_in_love:

    Тема не флудильня :girl_crazy:, тому якщо
    В цій теми будемо обговорювати те чого хочемо навчитись. Переписи прошу писати у відповідну тему. Це краще для нас всіх. :girl_dance: Потім не зможемо звести кінці з кінцями і будемо писати, знаю, що є перепис Касі а знайти не можу. :girl_blush2:

    Дуже дякую за розуміння. Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій, другій та третій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль чотири! :girl_curtsey:
     
    • Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Співчуваю x 1
    • Баян x 1
  2. MilkiWey

    MilkiWey Well-Known Member

    Купила в "Сільпо" банку з листям винограду (сама не знаю для чого, раніше воно мені на очі якось не попадалося). Просто чула, що робиться долма і це дуже смачно. Гуглила - там море рецептів, з різними пропорціями і порадами, що з тим листям робити - одні радять ошпарити кип'ятком, інші - вимочити приблизно 30 хв. у воді (а якій (холодній, гарячій) - не ясно?). У одних - рис підварити, у інших - тільки сирий. Поможіть з порадами, хто вже робив з таких баночних листків долму і з пропорціями - чого і скільки?
     
  3. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Я сама долму не робила, але збиралася,тому цікавилася.Казала мені жіночка, котра робить постійно, що треба відмочити в прохолодній водичці листя десь годину.А далі, як на звичайні голубці, тільки для колориту ще східних спецій досипати.Ще бажано м,яту, кінзу. Варити хвилин 35-45.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Підкажіть рецепт домашньої закваски для польського "Журека"
     
  5. Зорянка

    Зорянка Well-Known Member

    Скажіть мені будь ласка чим відрізняються (в плані смаку)телячиий і свинний язики, бо в ціні різниця суттєва...
     
  6. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Яким кремом можна замінити вершковий? Хочу Шварцвальський торт спекти, а вершки дорогі, зараза. Може який білковий підійти
     
  7. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    на 1 порцію достатньо 0.5 л селянських 33 %, ціна до 40 грн.
    Якщо замінити смак буде не такий(
    --- дописи об"єднано, 10 Березень 2015 ---
    дуже ніжний та смачний
    це те саме що порівняти телячу печінку і свинну)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. MilkiWey

    MilkiWey Well-Known Member

    Вершки - вони жирні, а білковий крем - пісний. Замінити можна сепараторною сметаною (хоча вона зараз теж дорогуща!!!), або я б радила зварити заварний крем - молоко, мука, яйця, а потім збити його з маслом (тоді смак має зберегтися)
     
  9. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Я робила сирний.Сир збила блендером,додала цукрової пудри,2-3ст.л. сметани, і було гуд.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    дівчата, як думаєте, якщо я в голубці замість фаршу додам до рису перемелені опеньки (вони в мене мариновані, але досить нейтральні по смаку), то вийде щось їстивне?
     
  11. Margarett

    Margarett Well-Known Member

    думаю, що навіть і смачне
    на вечерю (святу) ж роблять голубці з сушених грибів та рисом, печериці з морвою пережарені теж в рис додають
    сушені/свої гриби, то так не потребують підсилення смаку і без того пахнуть, а от більш нейтральні (як на мене) можна ще приправою грибною підсилити по смаку і запаху, має бути ЛЮКС:nyam2:
     
    Останнє редагування: 11 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  12. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Мама додавала у голубці гриби, не опеньки правда, а шампіньйони. Вийшла така смакота, ммм...! І ще підливкою з грибів голубці полити, то взагалі)) Зазвичай на піст таке робить.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  13. flame

    flame невгамовний експериментатор

    спробуйте краще з гречкою. Мене бабця навчила робити пісні голубці: гречку запарюємо; спасерувати багато моркви з цибулькою і як є гриби, то додаємо порізані і ще 3-4 хв. пасеруємо; відварюємо картоплю і розминаємо - важливо не додвати молока і масла, бо розлазяться. Зміщуємо то все докупи і крутимо голубці.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Інформативно Інформативно x 2
  14. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    де ж ви були раніше, га?
    я вже рису зварила, тазік, ще й той круглий, який в мене тільки в голубцях їдять(((
    Будуть сьогодні голубці з грибами, а з гречкою спробую на наступний раз
     
    • Корисно Корисно x 2
  15. WEDLADY

    WEDLADY Well-Known Member

    Дівчата, а чи вміє хтось в домашніх умовах готувати мюслі??? Цікавлять власне такі розсипні мюслі, які можна істи з йогуртом
     
  16. flame

    flame невгамовний експериментатор

    на що намотати тісто, щоб вийшли такі "морквинки"?
    f2277335b21a24fc8d43dcc69c8f4f68.jpg
     
  17. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    як нема спеціальних металічних, то можна так
    ca93c86b63364bfaeafba0eb43fc8f57_4181.jpg
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Креативно Креативно x 1
  18. octavia

    octavia Well-Known Member

    Я готую гранолу типу розсипні мюслі. На 3 склянки вівсянки (беру на вагу в Ашані) 3 яблука стерти на дрібній тертці ,вимішати з 3 столовими ложками цукру і 2 ложками олії. Додати 3 ложки кокосової стружки ,2 ложки насіння льону ,жменю родзинок ,горішків . Все вимішати викласти на деко і запікати в духовці 30 хв час від часу помішуючи.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Корисно Корисно x 1
  19. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Тицьніть мені посилання на добрий перевірений рецепт моркв"яного торта з сирним кремом, або поділіться власним. Минулого тижня пекла з "Реептів господині"-гума гумою вийшла.
     
  20. Chukuliadka

    Chukuliadka Well-Known Member

    Хочу запекти рибку по-жидівськи, де дуже багато цибулі, і щось не можу знайти такого рецепту...
    Допоможіть, господиньки!!! :)