А навчіть мене... або таємниці файної господині (4)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 28 Лютий 2015.

  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.:girl_in_love:

    Тема не флудильня :girl_crazy:, тому якщо
    В цій теми будемо обговорювати те чого хочемо навчитись. Переписи прошу писати у відповідну тему. Це краще для нас всіх. :girl_dance: Потім не зможемо звести кінці з кінцями і будемо писати, знаю, що є перепис Касі а знайти не можу. :girl_blush2:

    Дуже дякую за розуміння. Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій, другій та третій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль чотири! :girl_curtsey:
     
    • Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Співчуваю x 1
    • Баян x 1
    • Безграмотно x 1
  2. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    @Олюнька , сироваткою?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    нема.... :sad:
     
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  4. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Краще йогурт або ріденький кефір. Бо маслянка то є сирватка, а як нема то рідкий йогурт або кефір. Правда там вже може бути консистенція не така.
    Збити вершки з цукром-пудром. :girl_wink:
    Мої співчуття.:sorry: Вам треба вивчити свою духовку. Вона газова чи електрична? Бо я так розумію газ у вас не дуже якісний, то може бути через те. Якщо ж електрична то там просто треба вивчити що воно як пече. Можливо треба поставити гарячий камінь, бо вона охолоджується швидко. Чула, що одна ледя ставить в духовку цеглинку, тоді розігріває духівку а тоді вже починає щось пекти.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Дівчата, як зробити отой смачний крем-чіз для торта?
    Бісквітні коржі, отой вершковий крем (я так розумію вершки 33%+крем-чіз) і фрукти.
    Розкажіть пропорції і яку фірму крем-чіз брати?
     
  6. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Навчіть мене робити швидке листкове тісто.
    Бо на круасани розкатувати 2 дні, я готова, а от на пиріжки - солодке з розряду "подати вже" - треба швидший рецепт.
     
  7. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    @HOPIC ,я знаю лише на пиві:girl_haha::
    1 склянка пива, 200гр масла, 400гр борошна
    Швидко зліпити в кулю і в холодильник(краще морозилку)на дві години.Дуже гарні слойоні рогалики і булочки получаються
     
    • Подобається Подобається x 3
  8. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    &дуже дякую! Пиво темне чи світле? І ше, чи можна це діло доручити комбайну чи бігом ножем/рукаии?
     
  9. Зорянка

    Зорянка Well-Known Member

    Аможете цим рецептом поділитись?
    Нажаль ніяк не можу знайти смачне тісто.
     
  10. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Саме так:girl_yes2:
    Пиво- яке в коханого відібрала,з того й печу:girl_haha:
     
  11. Online

    Online Well-Known Member

    Господиньки, термінове питання! Хтось заморожував черемшу? Вона зберігає смак і аромат? Мені треба буде не в салат, а у пиріг.
     
  12. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Я пробувала.Ні смаку,ні запаху:girl_haha:
    В пироги давала хіба для кольору.Якби не була дармова з городу,було б шкода грошей, а так-тільки часу й місця в морозилці:girl_yes2:
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Корисно Корисно x 1
  13. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    На торт 2 кг:
    200 г вершків 33% збити,поступово вводите маскарпоне по 1 пачці(на ту кількість треба 4 пачки) і при збиванні додаєте 200г цукрової пудри. В кінці можете додати барвник.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    Потребую поради, правда не знаю, чи вгадала з темкою.
    Готуємо для мами таку сюрприз-вечірку на ювілей. І стоїть в мене резонно гостро питання меню.. Торт замовила, враховуючи що то за містом будинок - шашлики точно робитимемо. Аудиторія невелика - мама, сестра моя з синочком маленьким, кілька родичів, друзів. До 10 люду, переважний вік 50 р))
    Вже голову собі зламала.. Може, хтось щось подібне робив та й може ідейки підказати цікавих страв?) хочеться не сильно заморочне , бо готуватиму все сама, і водночас з вектора нарізка/олівє/салат з сирків хотілося б відійти.
    Словом, вірю-вірю в силу посиденьок )))
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    лаваш з начинкою на грилі? мій улюблений - сир+зелень+спеції(можна помідор) замотати і на мангал
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. Online

    Online Well-Known Member

    Якщо буде шашлик то особливо наготовлювати немає сенсу, бо все полишається. Можна зробити легкі закуски на один кусь. Наприклад, я роблю капрезе на шпажках: половинка чері, міні-моцарелка і листочок базиліку. Шпажки гарно розмістити і легенько збризнути оливковою олією. Взагалі, майже будь який легкий салатик можна подати на шпажках, той же Вальдорф, наприклад. Буде святково і смачно. Поки готується шашлик можна подати гостям порційні несолодкі мафіни. Майже будь-який закусочний пиріг, клафуті, тарт тощо можна пекти в маленьких формочках для мафінів. Я давно так роблю, маю кілька перевірених рецептів. Універсальний варіант, який можна запозичити в наших ресторанах - разні намазки, поки готується основна страва. До них подати окремо гріночки або порізаний багет чи інший вузький хліб (перевірено, що найкраще йде власний сільпо - багет фітнес, булочки 3 зерна, софіївські і т.д.). Сирна тарілка - теж закуска на всі часи). Ну і в пошуках закусок на кусь можна поритися в пінтересті - там мільйон варіантів тапасів, наприклад.
    Але все ще залежить від мами і гостей, а також що будуть пити. Бо ми переважно п'ємо сухе вино, тому закуски роблю легкі. Якщо у вас буде горілка, то треба подбати щоб гості не впилися з тими легенькими тапасиками)Ну і якщо гості консервативні (старше покоління) то певно не варто відступати від традицій, бо потім скажуть що не було шо їсти)) Мій свекор би точно не зрозумів, я для нього готую традиційні українські застольні страви)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Дівчата, а хто може поділитися, рецептом бограча? Таким, домашнім, бо, розумію, що є декілька рецептів.
     
  18. CAMPUS GROUP

    CAMPUS GROUP Active Member

    Ми готуємо десь так
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Online

    Online Well-Known Member

    Уточніть, будь-ласка: пачка маскарпоне - це та, де 250 грам чи менша фасовка? Бо зібралася купляти продукти на крем, але щось кілограм маскарпоне мені виглядає забагато?
     
  20. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    Так 250 гр. інших пачок я і не зустрічала.
    Просто якщо ви будете ззовні вирівнювати та перемащувати бісквіти, то якраз та кількість і виходить. Спробуйте собі меншу пропорцію. Я ще беру маскарпоне з тернопільською рікотою в пропорцію 1:1.
     
    • Подобається Подобається x 1
  21. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Недоварила я морський коктейль. Шо робити? Можна кинути на сковорідку, на маслі його доготувати?

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk