А навчіть мене... або таємниці файної господині (4)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 28 Лютий 2015.

  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.:girl_in_love:

    Тема не флудильня :girl_crazy:, тому якщо
    В цій теми будемо обговорювати те чого хочемо навчитись. Переписи прошу писати у відповідну тему. Це краще для нас всіх. :girl_dance: Потім не зможемо звести кінці з кінцями і будемо писати, знаю, що є перепис Касі а знайти не можу. :girl_blush2:

    Дуже дякую за розуміння. Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій, другій та третій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль чотири! :girl_curtsey:
     
    • Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Співчуваю x 1
    • Баян x 1
  2. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    якщо ще актуально, бо щойно готувала, *с пилу-жару*, нам смакувало


    Не мала паніровочних сухарів, то змішала пармезан з кукурудзяною мукою, люкс. Соус -йогурт+часник+кріп
    Забула написати: я мала досить величенький баклажан, то порізала шайбочками, а потім легенько на кожній намалювала ножем ромби, трошки надрізала, щоб пропеклись
    І докинула до того цвітну капусту, бо залишався кляр, то дрібні кусочки смакують, як сухарики:nyam2:, крупні суцвіття теж добрі, але чути капустою, як чиїсь діти не признають цвітної, то краще пекти дріботу
     
    Останнє редагування: 12 Липень 2018
    • Подобається Подобається x 5
  3. Altera

    Altera зачарована птуха

    • Подобається Подобається x 4
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  4. lesja.f

    lesja.f Well-Known Member

    дівчатка, а чи можна вершки 33-35% -ї жирності замінити домашньою негустою сметаною?
     
    Останнє редагування: 16 Липень 2018
  5. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Якщо ще не набридли баклажани - мало би бути смачно (і досить дієтично) :
    Човники з баклажанів: рецепт | Смачно
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. CAMPUS GROUP

    CAMPUS GROUP Well-Known Member

    Ні! мені морозиво збивається лише з сепараторної густої сметанки.
    все решта перетворюєься на солодку грудку масла після кількох хвилин збирання.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    поможіть з якоюсь ідейкою для лінивої господині. Дано: рис, фарш, овочі всякі по пару штук.
    Дуже люблю смак рису з фаршем, засмажкою з цибулі-моркви, помідорчик туда. Але крутити зараз якісь голубці нема сил-бажання, фарширувати перці - те саме. То можна просто запекти то все в духовці в скляній формі чи воно там засохне просто? Ще би порізала туда кубиками якогось кабачка чи баклажана, перчик.
    Як би то все докупи склЄпати?
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Online

    Online Well-Known Member

    Ліниві голубці. Робите начинку як на голубці, ріжете туди ж капусту грубо, заливаєте соусом і ставите в духовку. Все)
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Online

    Online Well-Known Member

    Дівчата. порадьте якийсь вишуканий десерт з перетертої троянди з цукром? Здуру минулого року зробила 3 банки. Одна лишилася, треба добити. Крім пампухів і якихось простих пирогів нічого в інтернеті не можу знайти.
     
  10. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Не вишуканий, але швидко йде...газована вода плюс трохи варення з рожі. Улюблена газована водичка мого сина
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Дівчата, хто робить піцу з готового листового тіста?
    Підкажіть:
    Треба розморозити - розкатати - спекти- накласти начинку - знову запекти ????
    Чи розморозити - розкатати - покласти начинку - спекти???
    Маю отаке
    IMG_5075.JPG
     
  12. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    @fiesta , я печу відразу з начинкою
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  13. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Я розморожую, розкачую, кладу начинку і печу.

    Надіслано від мого X5max, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    @Matvijko і я спекла з начинкою
    20 хв - і смакота!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Як "утилізувати" два відра груш? Не цілими в сиропі(цілі не будуть - кожна з хробачком і треба вирізати) і не посушити. Якесь повидло чи пастила? Може хтось має перевірений рецепт чи свій, чи з інтернету? Треба терміново, бо не почекають...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    @Shapokliak згущене молоко з груш?Кажуть,що то смакота надзвичайна.
    Я пропорцій не знаю,бо не робила(і не куштувала),але туди йдуть груші,молоко,цукор і бажано сухе молоко
     
    Останнє редагування: 9 Серпень 2018
    • Подобається Подобається x 1
    • Креативно Креативно x 1
  17. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Ах ті гроші, вже навіть в банки заручують. Тому певно і смакота надзвичайна :girl_haha:
     
    • Смішно Смішно x 8
  18. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    @Shapokliak ,випадково наштовхнулася у фейсбуці на рецепт, скопіювала вам
    3кг груш , почистити і дрібно порізати ,пластинками або кубиками.
    Засипати 1скл. соди,перемішати, залишити на 1 годину.Потім добре промити,щоб не було залишків соди.
    Додати 2,5 л молока і 3кг цукру.
    Варити2 - 3 год.Смачного.
    Якщо раптом наважитеся варити-напишіть потім враження:girl_yes2:
    :girl_haha:
     
    Останнє редагування: 10 Серпень 2018
    • Подобається Подобається x 3
  19. Online

    Online Well-Known Member

    Не знала, в яку з тем "кухні" найкраще втулити свою знахідку. Бо тут є і повсякденне, і святкове, і запаси на зиму. Два цікаві сайти з направду оригінальними рецептами Головна сторінка і Пані Стефа – Переписи і нотеси. Господинькам для натхнення :)
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. Merry

    Merry Well-Known Member

    Навчіть мене чим можна скоро нашинкувати капусту, так щоб тоненько і руки не пообрізати? Може знаєте де купити чудо-девайси? Ті що я купувала на ринку якісь тупі і небезпечні)
     
  21. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    @Merry, дуууже рекомендую треку Бернер. У мене вже кілька років. Дуууже гостра.

    Погугліть, якість відмінна.
     
    • Подобається Подобається x 1