А навчіть мене... або таємниці файної господині (4)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 28 Лютий 2015.

  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.:girl_in_love:

    Тема не флудильня :girl_crazy:, тому якщо
    В цій теми будемо обговорювати те чого хочемо навчитись. Переписи прошу писати у відповідну тему. Це краще для нас всіх. :girl_dance: Потім не зможемо звести кінці з кінцями і будемо писати, знаю, що є перепис Касі а знайти не можу. :girl_blush2:

    Дуже дякую за розуміння. Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій, другій та третій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль чотири! :girl_curtsey:
     
    • Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Не подобається x 1
    • Співчуваю x 1
    • Баян x 1
    • Безграмотно x 1
  2. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    В мене пляшка падає. Я ту бідацю на банку саджу, 0,5, чи 0,7 л. І в банку води, щоб не перевертась. І я не мариную взагалі. Не бачу різниці. Натерла сіллю, перцем, майонезом - і на банку
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Гарно буде поєднуватися груша, але «правильна» груша, така дуже стигла має бути.
    Також мені подобається поєднувати прошуто з сиром дор-блю (пліснявим)
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. flame

    flame невгамовний експериментатор

    +1, можна це все разом скрутити.
    Смачно ще виходять "рулетики" (Ектор би мені в лоб дав :girl_haha:): прошутто намастити крем-сиром, покласти трошки руколи , звернути в рулетики і посипати горішками (в ідеалі кедровими,)
    Багет (бажано підсмажити), шматочок брі або камамберу, прошутто , трошки бальзамічного соусу (того густого, що до десертів використовується) і журавлинового або порічкового зверху
    або так з козячим сиром
     
    • Зе бест! Зе бест! x 6
    • Подобається Подобається x 5
  5. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Я щойно бачила в неті "п'яну" курку, то там в банку пивасика наливають! :girl_crazy:І в маринад пару ложок дають плюс сіль і всякі спеції, обмазують тим курку і в духовку.
    Я так думаю, що рідина в банці не завадить не лише для "стійкості" банки, а й сприятиме хорошому "мікроклімату" в духовці, що не дасть м'ясу пересихати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    моя мама на пляшці з соку пече (колись томатний в таких 2-літрових продавався). Дуже смачна курка на пляшці, але не знаю чи домашня не тверда виходить
     
  7. Altera

    Altera зачарована птуха

    ммм...слюнями захлинулася..і одразу пішла накрутила :) - може не так "красочно", як у професіоналів, але смаааачно!
    Дякую за ідеї!
    З Новим роком, дівчатка!!
     

    Вкладення:

    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  8. Raven

    Raven Мама малятка

    Дівчата, що робите з хамону? Подарували кусник, а щось з тим не дружу
     
  9. Online

    Online Well-Known Member

    Потрібно мені зробити м'ятний десерт типу пудингу або суфле. Може хтось має не сильно заморочений рецепт.
     
  10. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    ююююйййй, моєму чоловікові б Ваші проблеми :girl_crazy:
    По своїй суті, хамон - це те ж саме прошутто, тільки іспанське але з хамону можна робити все те саме, що і з прошутто (канапешки з різними сирами, грушею, динею, і таке інше. Оля @flame кількома дописами вище дала детальну інструкцію з візуалізацією

    а, ну і просто під винце хамон без нічого прекрасно йде.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 2
  11. Shamna

    Shamna Мамуся

    Господині, що цікавого готуєте з гречаного борошна? Купила і нічого путнього не приходить на думку.
     
  12. flame

    flame невгамовний експериментатор

    хліб, налиснички, макарооони домашні :girl_wink:
    Можна поситати про гречані макарони Соба. Є багато класних рецептів в неті де використовується Соба. Треба враховувати, що це переважно східна кухня, трохи тре наловчитися. Н-д Гречана локшина: калорійність і корисні властивості, як приготувати спагетті в домашніх умовах, відео | Radka.in.ua
     
    Останнє редагування: 28 Січень 2019
    • Подобається Подобається x 1
  13. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    маю багато морожених ягід-фруктів- от думаю зготувати зефір( пра не знаю чи буде малий їсти). може хтось порадить добрий рецепт?
     
  14. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    Рецепти Файних Господинь в групі досить є розмаїтих, можете пошукати, що Вам до вподоби. Але саме оцей дівчата хвалили, багато хто по ньому робив.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    @flame і інше шановне товариство!
    Підкиньте ідею начинки до рулетиків з лавашу (лаваш з шпинатом)
    Хочеться чогось сирного, думаю на варіацією "4 сири" натерти всередину (наприклад, намастити рікотою, і натерти пармезан, моцарелу молоду і ще якийсь).
    Також маю вдома свіжайший кисломолочний сир (тіко вчора "з-під корівки", такий маслянистий, жирненький ммм). Як варіант, змішати його з кропом і огірочками і так начинити?
    Може, є якесь поєднання сиру і червоної рибки для таких рулетиків? Рибка яка має бути - солена чи термічно оброблена?

    Заздалегідь вдячна!

    Пи/Си/ - тре "на вже" :), тобто на вечір має бути страва, а ще тре інгредієнти докупити, якщо ви щось цікавенького нарадите.
     
  16. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Я люблю філадельфію до такого. Солену рибу. Канапе, рулетики, зеленушка.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  17. flame

    flame невгамовний експериментатор

    соооорііі, завтикала, бо мене вчора по Пустомитівському району носило:connie_pull-pigtail. З кулінарною метою носило :girl_wink: Нажеееерлиииись смаколиків - атас.
    Чесно кажу: тре до @nibysh проситись на майстер-клас по маринуванню шашлика. То якась магія, що вона творить з тим м"ясом. І дуже в тему мені сьогодні прилетіло:
    20190203_160340.jpg
    @Kroshka Enot якщо ще актуально, то можу запропонувати варіанти.
    А прийшла сюди, щоб запостити ось це, ну не могла стриматись (сорі за вражеську). Пункт 1, 4 і 6 беру на озброєння.
    Здивував пункт 5, невже хтось до пюре не дає масла?:scratch_one-s_head:
    Evgeniy Klopotenko
    22 січня о 15:47
    зимой с капустой. И так каждый божий день. Рутинная еда, чтобы жить. Без удовольствия и ощущения праздника во вкусе. Давайте оставим те же ингредиенты, но изменим подход к приготовлению.

    1. К капусте добавьте морковь и заправку из сметаны, горчицы и хрена. Острота, которая приятно щекочет язык. В то же время, успокаивающая, как мамины объятия, нежность. Легкая сладость и бесконечная сочность. Простое бывает вкусным.
    2. Прошу, перестаньте просто варить макароны и лепить к ним котлеты. Все же может быть намного круче. Сделайте пасту болоньезе. Макароны отварите. К фаршу добавьте томатный сок и сельдерей. Смешайте. Наслаждайтесь. Получится насыщено и пряно.
    3. Сырой рис обжарьте на сливочном масле, залейте бульоном, в самом конце добавьте тертую свеклу, протушите, посыпьте пармезаном, добавьте козий сыр и свежемолотый перец. Полюбите жизнь. Ведь вы только что приготовили красивенное ризотто со свеклой и козьим сыром.
    4. Рис, кстати, можно заменить на перловку, а вместо свеклы и козьего сыра добавить мидии и белое вино. Получится орзотто. Перловые крупинки с мармеладной структурой, аромат чеснока и сельдерея, нежные мидии, насыщенный пармезан. Это и есть вкус счастья.
    5. Когда будете готовить пюре, то добавьте к картофелю много сливочного масла. Пюре получится настолько нежным, что вы захотите в нем уснуть. А, и самое важное: чрезмерную сливочную насыщенность сбалансируйте кусочками солёного огурца. Звучит странно, но это прям обязательно. Такого оргазма ваши вкусовые рецепторы ещё не испытывали.
    6. Многие просто не могут жить без бутербродов. Ок, без проблем. Готовьте. Возьмите ломтики бородинского хлеба, смажьте горчицей и выложите на них ветчину, сыр чеддер и квашеную капусту. Запеките. Хруст и кислота квашеной капусты способны сбалансировать и спасти, тем самым, этот мир.
     
    • Подобається Подобається x 3
  18. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    @flame варіанти обов‘язково пропонуйте, не мені одній на майбутнє згодиться.
    Я вчора зробила, як порадила @NataliaFed - один рулет з лавашу з філадельфією і соленою сьомгою.
    А ще один листок лавашу начинила такою начинкою: кисломолочний сир, дрібно нарізаний свіжий огірок та цибулька. Щоб маса вийшла більш ніжною, трохи додала вершків.
     
    • Подобається Подобається x 3
  19. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Дівчата, а ви додаєте до страв насіння Кіноа або Чіа???
    Кажуть, корисне дуже...
    Воно має якийсь смак? Що з тим смакує?
     
    • Креативно Креативно x 1
  20. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @fiesta кіноа я їм і ,як гарнір). Люблю. До салатів даю, і теплою даю, так мені ще смачніше. Чіа мені не сподобалось, але я їла не саморобне, може не вдале було.
     
  21. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Я ще туди даю трохи горішків грецьких і петрушку.
     
    • Подобається Подобається x 2