А навчіть мене... або таємниці файної господині (4)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 28 Лютий 2015.

  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.:girl_in_love:

    Тема не флудильня :girl_crazy:, тому якщо
    В цій теми будемо обговорювати те чого хочемо навчитись. Переписи прошу писати у відповідну тему. Це краще для нас всіх. :girl_dance: Потім не зможемо звести кінці з кінцями і будемо писати, знаю, що є перепис Касі а знайти не можу. :girl_blush2:

    Дуже дякую за розуміння. Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій, другій та третій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль чотири! :girl_curtsey:
     
    • Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Співчуваю x 1
    • Баян x 1
  2. Online

    Online Well-Known Member

    Закручую разом кінці в маленький хвостик. Типу як в хінкалі,тільки трохи акуратніший.
     
  3. Online

    Online Well-Known Member

    Потребую поради знавців. Так сталося, що на початку грудня ми привезли з поїздки багато сиру і використали не весь. Я строк придатності якось не проконтролювала. Зараз виявила, що три шматка вже прострочені - до середини січня. Козячий, овечий і з голубою пліснявою. Чи можна їх використати в якийсь тарт чи іншу страву з термообробкою? Чи краще викинути?
     
  4. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Ну в мене пармезан вже півроку, як прострочений, тут все відносно. На виробництві він може вистоюватися 6, 12, 18 місяців, а термін придатності виставили від часу упаковки(вакуумна), що є логічним, бо цілий сир вже розрізали і був контакт з повітрям, нехай навіть все було стерильно чисто. Але оскільки візуально він не зіпсований, то я далі тру собі на макарони чи в салат...
    Розпакуйте (якщо запакований), подивіться, чи немає сторонньої плісняви (не тої блакитної, правильної) - це щодо сиру з пліснявою. Так само інші види сирів: якщо немає явних органолептичних відхилень від "звичайного" стану сиру (запах, вигляд, смак), я зазвичай їм спокійно. Чи до страв додаю.
    До речі, продукт навіть не протермінований, але який зберігався неправильно, може зіпсувалися...
    Як на мене, витримані сири (на відміну від свіжих кисломолочних чи розсільних(моцарела)), якщо не заражені пліснявою і правильно зберігаються, не так сильно ризикують стати непридатними навіть після терміну, вказаного на упаковці.
    Але якщо маю сумніви - не той запах, липка, ослизла поверхня - в смітник.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Online

    Online Well-Known Member

    Козячі і овечі сири самі по собі мають своєрідний запах. Не впевнена чи розрізню: сторонній зараз він чи ні. Ну, якщо вже геть нове життя зародилося: липкий, пліснявілий - то зрозумію, а якщо трошки підпсувся - то хз. І от питання: якщо він трошки підпсувся і я цього не зауважу, чи безпечно додавати в якусь випічку. Бо накопала цілу купу французьких рецептів з сирними начинками, але якось страшнувато. Цікаво, французи утилізують підгулялий сир таким чином чи ні...
     
    Останнє редагування: 17 Лютий 2020 у 16:34
  6. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Думаю, що якраз у випічку такий сир, саме то))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. jylanda

    jylanda занууууда

    Козячий і овечий можна вживати кілька тижнів після дати. З пліснявою я б не ризикнула. Сири то така примхлива штука, там ще дуже важливо як саме ви їх зберігаєте.
     
    • Інформативно Інформативно x 1