А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    так пекучий.
    воду не кипячу. беру холодну і сиру. не бачу змісту. за 2-3 дні сіль і так розчиниться. а кип'ятити будете росіл через 3 дні.
     
  2. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А я в таку спеку хочу холодної окрошки. Але поняття зеленого не маю як вона готується. Мо хтось поділиться простеньким рецептом?
     
  3. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    окрошку готують в сезон редиски, яка є її складовою.

    загалом складові:
    яйка, редиска, огірок свіжий, пучок зеленої цибулі, пучок кріп+петрушка, варена ( дорога!) ковбаска.
    заправка : квас ( саморобний, бочковий, або за відсутності - квас"Львівський" бочковий, хоча весь магазинний квас є засолодкий до окрошки, ще раз брала Ярило. теж може бути.), сметана грам 100, сік лимона, столова ложка міцної гірчиці, сіль+перець. лимоном і сметаною регулюєте кислоту страви.

    охолоджуєте і смачного!

    п.с. часом замість сметани даю майонез, кращий смак виходить.

    п.п.с ну і головне - якщо ця страва ніколи у вашій сім'ї не готувалася і її оригінального смаку ви не знаєте, то навряд чи вам це смакуватиме. це з досвіду.
    для мене - це неймовірно смачно! шкода що немає бочкового квасу, такого як на вулиці колись продавали. в сезон редиски я роблю 3л банячок і протягом доби гарно його сама гамцяю.. і так кілька разів.:girl_smile:
     
  4. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Відварне мясо (телятина, свинина, курятина - що любите), варена картопля, яйця - порізати кубіками, свіжий огірок потерти, кріп перетерти з сіллю, дрібно порізати зелену цибульку, залити холодним квасом (бажано домашнім, він кислинку дає), додати сметани за смаком. Смачного :)

     
    Останнє редагування: 14 Липень 2010
  5. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Окрошку я обожнюю, готував колись дідусь, тому смак мені знайомий. Проте не знаю який квас він брав. Пам"ятаю, що вистоював його якось декілька днів. Казав, що на магазинному вона не така. То може хтось має ще рецепт квасу такого щоб підійшов до цієї страви?
     
  6. Lingerie

    Lingerie New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А в моїй сімї полюбляють окрошку на кефірі(або ще краще на домаш.кислому молоці,якщо є можливість)+всі ті ж інгредієнти,що дівчата пишуть.
     
  7. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Якщо завтра можете підїхати, дам закваску. Далі до неї треба доливати кипячену воду, 2-3 ст.л. цукру, додавати декілька засушених кусків хліба (бажано Бородинського або заварного). Добу стоїть і - готово. Потім трохи попередньої закваски (той хліб замочений) викидається, додається пару косочків хліба, вода і цукор. І так кожен день :)
     
  8. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    не знаю, може. в мене готували саме так.
    а також вважаю, що картопля у цій страві зайва. мені не смакує, вважаю що її дають хіба для ситності.
    а для чого ви трете огірок? він не стає кашою?
     
  9. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    бо

    :)
    кашою не стає, дає цікавий присмак, саме потертий, а не різаний.
    Я думаю, то як з борщем - в кожній сім*ї свій рецепт.
    В мене так вийшло, що крім бабиної окрошки я ніде і ніколи не їла, аж десь рік назад в Пітері спробувала в кафе. То була здивована присутністю там редиски і відсутністю огірка. А потім потрапила мені в руки книга Похльобкіна, посилання на яку я давала вище.
     
  10. сяняНЯНЯ

    сяняНЯНЯ Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Шукала трохи в гуглі і щось ніц толком не знайшла...
    мій чоловік вдарився в рибалку і майже кожен день приносить цілу купу такої дрібноти(тюльки):girl_devil:,що я поняття не маю шо з нею робити.Може хтось підскаже якийсь рецептик,чи паштету чи ше чогось.Наперед дякую!:girl_smile:
     
  11. Gysochka

    Gysochka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а поділіться рецептом(секретом) оладок. Бо шось поки що получається одне розстройство.
     
  12. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    1 скл кефіру
    1 скл муки
    1 яйце
    0,5 ч.л. солі
    1 ст.л. цукру
    0,5 ч.л. соди (я не гашу)
    Все збити за допомогою міксера, можна і вручну, при потребі додати ще муки. Тісто має бути консисенції густої сепараторної сметани. За бажанням можна додати до готового тіста натертих яблук. Колись я збивала в ручну, але одного разу збила міксером і вони гарно виросли і були пухкі, тепер завжди збиваю міксером :) Знаю, що дехто, коли жарить оладі, накриває їх кришкою. Я не пробувала, тому й не скажу нічого. :)
     
    Останнє редагування: 16 Липень 2010
  13. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а мо її варто просто замаринувати в солі і олії? А потім тягати по-одній?
     
  14. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я накриваю кришкою, так вони мені пухкіші.
     
  15. mileneva

    mileneva New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчатка, хто має перевірений рецепт абрикосового джему (такого як від Вересу) ?
     
  16. Пундик

    Пундик Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Незнаю який там у вересу джем ,а я постійно роблю по такому рецепту і дуже задоволена:
    Отже для приготування джему:
    На 5 кг абрикос 2кг.цукру
    Беремо абрикоси кладемо в друшлаг і на 3-4 хв.в кипячу воду,тоді відразу під холодну,після цього дуже легко знімається шкірка,після того як зняли шкірку розділили на пополам і вийняли кісточку,засипаємо цукром і варимо помішуючи хв 5 після закипіння.Відставити,дати охолонути,я завжди даю охолонути через день або ніч,і так закипятити ще два рази,після цього охолоджену массу збити блендером,або в кого немає перетерти через сито і закипятити ще раз,тоді гарячим викладати в стерелізовані банки і закручувати, перевернути кришкою до низу і дати так охолонути.
     
  17. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата,різниця між тефтєлями і фрикадельками тіки у додаванні булки до останньогго??? бо ніяк не могла второпати в чому різниця між ними(читала рецепти дитячі)
     
  18. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    дівчата, порадьте:
    наварила варення, розлила по банках, закрила звичайними кришками, деякі папером.
    Тепер вирішила, що таки треба закатати кришками.
    То мені тепер треба то варення наново переварювати, чи все ж таки можна швиденко відкрити і простерилізованими залізними кришками позакатувати?
     
  19. Natalka

    Natalka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Фрикадельки відварюються у воді (супі), а тефтельки спочатку трошки підсмажуються на сковороді, а потім тушаться у соусі (підсмажувати не обов'язково -ІМХО).
     
  20. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчатка, а де/в чому ви зберігаєте сухі гриби?
    Мені чоловік привіз білих, в трилітровій банці, я там і залишила їх, а тепер бачу вони відмякли, розклала на балконі підсушуватись, а куди потмі незнаю....В кульку напевне теж недобре тримати?
     
Статус теми:
Закрита.