А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    На Різдво лишаємся вдома, хочу спробувати сама зробити кутю. Знайшла рецепт Марусі-мами, вже залила пшеницю водою, але потребую поради.
    Мак - в якій пропорції давати воду, скільки варити, чи можна перетерти (з медом??) в блендері, бо не маю макітри.
    Пшеницю в пароварці не можна зварити (щоб швидше) ?

    І ще - яке тісто краще зробити на пиріжки смажені? Планую робити пиріг з капустою, думала зробити більше тіста і з нього ще пирогів з квасолею насмажити на сковорідці. Чи то треба якесь інше тісто на смаження робити?:girl_blush2:
     
    Останнє редагування: 5 Січень 2011
  2. Фіяна

    Фіяна Творча муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Пшеницю можете і в пароварці зварити (але у воді мені смачніше - вона має трохи іншу "липкість та консистенцію")

    Мак запарте окропом, а потім трішки підваріть, щоб лиш булькнуло.
    Блендер добре не візьме, може маєте кавомолку, на ній набагато краще перетирається.
    Мак краще перетирати з цукром, а мед розведіть у теплій кипяченій воді для остаточного заправляння/змішування усіх складників куті.

    писи. Зрештою, у вашому стані можете трохи "схалявити" - в Метро минулого тижня бачила в продажу готову перетерту макову масу, а пиріжки можете зробити з готового слоєного тіста з капустою чи квасолею. Перевіреного пісного тіста для смаження, на жаль не знаю... Моє улюблене - на квасному молоці.
     
  3. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я води зовсім не додаю, лише два рази запарюю окропом, проціджую і блендером мордуюся. Щоб мак краще перетирався додаю ложку-дві підігрітого (не гарячого) меду.
     
  4. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    ми багато років мелемо мак на мясорубці (ручній), тільки сито треба не звичайне, а з дуже малесенькими дирочками, перетирається суперово і сили багато не потребує.
     
  5. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А можна подробиці?:)
     
  6. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Мак варити на молоці або воді, без меду. Далі відцідити і тоді перемолоти в блендері з цукром.

    ---------- Додано в 02:40 ---------- Попередній допис був написаний в 02:37 ----------

    Любе дріжджове тісто можна смажити, лишень треба дати більше олії бо інакше воно не то. Пошукайте тут на форумі я давала десь перепис пісних пиріжків з фасолею. Дуже вдалий перепис. Здається в темі про хліб я давала.

    Не знайшла, то напевне в темі про піст було. Ось тут є пісні пампушки а ось цей перепис пісного тіста дуже раджу
     
    Останнє редагування: 6 Січень 2011
  7. iriwa

    iriwa Особлива мама

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчатка, робила на завтра пельмені на чоловікове замовлення і лишилося мені м"яско. Підкажіть будь-ласка або дайте ідею що з ним зробити, чи можна зробити фрикадельки і заморозити їх? Чи будуть вони добрі після заморожування? Хтось таке пробував?
     
  8. WildWind

    WildWind Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Робила і фрикадельки, і просто заморожувала, а потім мала готовий фарш на 2 котлетки на сніданок. Ввечері витягнула фарш з морозилки, і в холодильник, вранці чоловік прокидаєтсья, а я котлетки смажу, а він :"Ти що, не спала, щоб мужа котлетками зранку побалувати?"))) Або трішки того замороженого фаршу додавала до соусу, і мала шикарний соус до пасти. Мені фарш взагалі дуже класно піддається заморожуванню. Зберіганню в холодильнику ні, бо завжди даю багато часнику, і від того сирий фарш синіє.. або запах дістає такий особливий))
     
  9. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Мене знову звинуватять в неадекватності чи злості, але навчіть мене що то таке стакан!!! Коли питаюсь чи стакан то склянка, кажуть що то стакан. Ну то що ж то за чудо таке стакан??????
     
  10. Insolence

    Insolence Living The Dream

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    то мають на увазі 250 грамовий совєцький гранчак [​IMG] звикли ним відміряти муку, цукор етс
    бо шклянки можуть бути різного об*єму..а стакан - то 180 грам муки чи 200 грам сметани/цукру
     
  11. robik

    robik Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я як чую "стакан" то зразу добавляю "бутилка, сільотка, куфшін" :suicide::suicide::suicide:

    Марусю, думаю що мається на увазі скляна ємність на 200мл (бабця моя колись казали - гранчак)
     
  12. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Підкажіть, будь ласка, рецепт запікання м"яса в духовці, дякую.
     
  13. Insolence

    Insolence Living The Dream

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

     
  14. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а то мусить називатись стакан? То не може бути 250 грамова склянка? а якщо у решти світу таких гранчаків нема то чим міряти?
     
  15. Insolence

    Insolence Living The Dream

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

     
  16. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Пошукайте в новорічній темі, я там розповідала як індика запікати, той використайте цей самий прийом для м’яса.

    Я м’яско завиваю в фольгу на першу годину запікання, далі розвиваю, щоб підрум’янилось а коли витягну то знову обгортаю на 15 хвилин, щоб соки пішли назад в м’яско а не на вашу дошку. А вже потім всім ріжу на кавальчики. Проблем з сухою полядвицею більше не маю!
     
  17. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Марусю, знову ви мене виручаєте:)))
    Ще б рецепт маринування того м"яса:girl_blush2:
     
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А що ви любите?

    Самий простий - багато часнику через чеснокодавку (5 зубців), сіль, перець, веґета, інша улюблена приправа (Мівіна мені не сподобалась) і чайну ложку кмину. Все гарно вимішати і додати одну-дві ложки олії. Тим насмарувати мяско зі всіх боків і дати постояти від години до 24-х, або навіть кілька днів. Якщо не дуже є час, то насмарувати мяско і дати йому постояти годину в кімнаті а тоді запхати в духовку. А якщо є час, то насмарувати мяско і в холодильник на ніч. Зранку витягти і дати йому загрітись до кімнатної температури, а вже тоді в духовку. Холодне мясо не бажано ставити в духовку бо не просмажиться добре і буде твердим.
     
  19. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Під фольгу бритванку вже нічим не змащувати:)))
     
  20. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Не бачу потреби, адже мяско пустить і сік і жир... Можете вистелити бритванку фольгою і тоді покласти мяско і закрити бритванку зверху фольгою. А можна просто мяско загорнути в фольгу зі всіх сторін і покласти на «голу» бритванку.
     
Статус теми:
Закрита.