А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

На Різдво лишаємся вдома, хочу спробувати сама зробити кутю. Знайшла рецепт Марусі-мами, вже залила пшеницю водою, але потребую поради.
    Мак - в якій пропорції давати воду, скільки варити, чи можна перетерти (з медом??) в блендері, бо не маю макітри.
    Пшеницю в пароварці не можна зварити (щоб швидше) ?

І ще - яке тісто краще зробити на пиріжки смажені? Планую робити пиріг з капустою, думала зробити більше тіста і з нього ще пирогів з квасолею насмажити на сковорідці. Чи то треба якесь інше тісто на смаження робити?:girl_blush2:

Останнє редагування: 5 Січень 2011
  2. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

Пшеницю можете і в пароварці зварити (але у воді мені смачніше - вона має трохи іншу "липкість та консистенцію")

Мак запарте окропом, а потім трішки підваріть, щоб лиш булькнуло.
    Блендер добре не візьме, може маєте кавомолку, на ній набагато краще перетирається.
    Мак краще перетирати з цукром, а мед розведіть у теплій кипяченій воді для остаточного заправляння/змішування усіх складників куті.

писи. Зрештою, у вашому стані можете трохи "схалявити" - в Метро минулого тижня бачила в продажу готову перетерту макову масу, а пиріжки можете зробити з готового слоєного тіста з капустою чи квасолею. Перевіреного пісного тіста для смаження, на жаль не знаю... Моє улюблене - на квасному молоці.

3. Seppy

Seppy Active Member

Я води зовсім не додаю, лише два рази запарюю окропом, проціджую і блендером мордуюся. Щоб мак краще перетирався додаю ложку-дві підігрітого (не гарячого) меду.

4. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

ми багато років мелемо мак на мясорубці (ручній), тільки сито треба не звичайне, а з дуже малесенькими дирочками, перетирається суперово і сили багато не потребує.

5. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

А можна подробиці?:)

6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Мак варити на молоці або воді, без меду. Далі відцідити і тоді перемолоти в блендері з цукром.

---------- Додано в 02:40 ---------- Попередній допис був написаний в 02:37 ----------

Любе дріжджове тісто можна смажити, лишень треба дати більше олії бо інакше воно не то. Пошукайте тут на форумі я давала десь перепис пісних пиріжків з фасолею. Дуже вдалий перепис. Здається в темі про хліб я давала.

Не знайшла, то напевне в темі про піст було. Ось тут є пісні пампушки а ось цей перепис пісного тіста дуже раджу

Останнє редагування: 6 Січень 2011
  7. iriwa

iriwa Особлива мама

Дівчатка, робила на завтра пельмені на чоловікове замовлення і лишилося мені м"яско. Підкажіть будь-ласка або дайте ідею що з ним зробити, чи можна зробити фрикадельки і заморозити їх? Чи будуть вони добрі після заморожування? Хтось таке пробував?

8. WildWind

WildWind Member

Робила і фрикадельки, і просто заморожувала, а потім мала готовий фарш на 2 котлетки на сніданок. Ввечері витягнула фарш з морозилки, і в холодильник, вранці чоловік прокидаєтсья, а я котлетки смажу, а він :"Ти що, не спала, щоб мужа котлетками зранку побалувати?"))) Або трішки того замороженого фаршу додавала до соусу, і мала шикарний соус до пасти. Мені фарш взагалі дуже класно піддається заморожуванню. Зберіганню в холодильнику ні, бо завжди даю багато часнику, і від того сирий фарш синіє.. або запах дістає такий особливий))

9. Маруся-мама

Мене знову звинуватять в неадекватності чи злості, але навчіть мене що то таке стакан!!! Коли питаюсь чи стакан то склянка, кажуть що то стакан. Ну то що ж то за чудо таке стакан??????

10. Insolence

Insolence Living The Dream

то мають на увазі 250 грамовий совєцький гранчак [​IMG] звикли ним відміряти муку, цукор етс
    бо шклянки можуть бути різного об*єму..а стакан - то 180 грам муки чи 200 грам сметани/цукру

11. robik

robik Member

Я як чую "стакан" то зразу добавляю "бутилка, сільотка, куфшін" :suicide::suicide::suicide:

Марусю, думаю що мається на увазі скляна ємність на 200мл (бабця моя колись казали - гранчак)

12. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Підкажіть, будь ласка, рецепт запікання м"яса в духовці, дякую.

13. Insolence

14. Маруся-мама

а то мусить називатись стакан? То не може бути 250 грамова склянка? а якщо у решти світу таких гранчаків нема то чим міряти?

15. Insolence

16. Маруся-мама

Пошукайте в новорічній темі, я там розповідала як індика запікати, той використайте цей самий прийом для м’яса.

Я м’яско завиваю в фольгу на першу годину запікання, далі розвиваю, щоб підрум’янилось а коли витягну то знову обгортаю на 15 хвилин, щоб соки пішли назад в м’яско а не на вашу дошку. А вже потім всім ріжу на кавальчики. Проблем з сухою полядвицею більше не маю!

17. Prutylyatko

Марусю, знову ви мене виручаєте:)))
    Ще б рецепт маринування того м"яса:girl_blush2:

18. Маруся-мама

А що ви любите?

Самий простий - багато часнику через чеснокодавку (5 зубців), сіль, перець, веґета, інша улюблена приправа (Мівіна мені не сподобалась) і чайну ложку кмину. Все гарно вимішати і додати одну-дві ложки олії. Тим насмарувати мяско зі всіх боків і дати постояти від години до 24-х, або навіть кілька днів. Якщо не дуже є час, то насмарувати мяско і дати йому постояти годину в кімнаті а тоді запхати в духовку. А якщо є час, то насмарувати мяско і в холодильник на ніч. Зранку витягти і дати йому загрітись до кімнатної температури, а вже тоді в духовку. Холодне мясо не бажано ставити в духовку бо не просмажиться добре і буде твердим.

19. Prutylyatko

Під фольгу бритванку вже нічим не змащувати:)))

20. Маруся-мама

Не бачу потреби, адже мяско пустить і сік і жир... Можете вистелити бритванку фольгою і тоді покласти мяско і закрити бритванку зверху фольгою. А можна просто мяско загорнути в фольгу зі всіх сторін і покласти на «голу» бритванку.

Статус теми:
Закрита.