А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А який смак у лікера? Подібний до оригіналу? У мене дома бутилка віскі стоїть розпочата, і ніхто не пьє, можна би було збацати лікер, але щось я останнім часом полюбила текілу і коктелі :ninja: так і спитися можна:xaxa:
     
    • Подобається Подобається x 2
  2. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Смак схожий до оригіналу, кремовий із нотками кави (я правда як завжди: розчинной кави дома не тримаю, тому додала трохи міцної заварної).

    Маю ще в хаті пляшку кавового лікеру, колись нам принесли, але я волію доброго вина випити, тому лікер вже порохами припав :). Подайте ідею: що з ним зробити би не викинути :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    в коментах писали що довго, але як я зрозуміла в холодильнику
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Кексик забацайте ;)

    *** В оригіналі там іде яєчний лікер, але я робила з молочно-шоколадним і було дуже добре.
     
    Останнє редагування: 5 Березень 2009
    • Подобається Подобається x 3
  5. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А я напевно з тою картоплею скоро "поїду". Ну чого вона в мене пригорає в духовці? Хто скаже? Мушу її перевертати постійно і олію підливати
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Таню, а духовка яка? Все інше не горить тільки картопля? Питаю, бо в свекрухи духовка така, що горить все, тому... може то не картопля винна :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  7. natka75

    natka75 Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Таня, у вас пригорає, а у мене така духовка, що боюся підпалювати і тому нічого не печу...

    а їмо сьогодні:бульйон з макароном, гречка, підлива з курячої печінки, салат з крижавок(капуста замаринована куплена), в який додаю ще часничку, олію, трошки цукру.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я за цим рецептом робила лікер вже купа разів. Дуже подібний до оригіналу. У мене коліжанки не відрізнили :). Тепер його всі роблять. Тільки коли будеш брати вершки більше 20% довго не взбивай, бо утвориться крем. Останнього разу 50 грам горілки замінила коняком. Коняк дав такий прємний аромат.
    У мене найдовше стояв 2 тижні - споююсь по трошки :) Але я його тримаю в холодильнику.
     
    • Подобається Подобається x 3
  9. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Ще забула написати, що у мене є кілька рецептів Бейлізу (всі з інету), є такі, що треба шоколад давати - хочу наступного разу спробувати. І ще я даю горілку лайт, тоді менше присмаку горілки чути.
    Дано, думаю з віскі навіть гурмани не відрізнили б від справжнього лікеру.
    Ах, полізла в холодильник :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  10. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    хочу ще раз подякувати за чудовий рецептик Кекс йогуртовий від Каті
    те, що в мене вийшло - це просто ФАНТАСТИКА! зусиль мінімум, а результат, мммм
    на вигляд симпатичненький, високий, пухкенький :)
    правда я його не в духовці пекла, а в мульті (65 хв), але до чаю суперово!
    тим більше що з просроченого йогурту ніц особливо не зробиш, окрім пляцка.

    по темі: маю квасне молоко. Що з ним таке придумати, щоб не довго паритись біля плити і бути СУПЕР господитькою :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  11. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, а у мене пляшка кефіру велика (1л), вчора вийшов строк. що зробити?
    і ще таке....
    може хтось знає (або має) про терку Борнер? цікаво почути відгуки від своїх :)
     
  12. Незнайомка

    Незнайомка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    дівчата, чим ви змащуєте випічку, щоб гарна була? бо я не можу знайти кулінарний пензлик, пробувала серветкою - не дуже...
     
  13. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Зробіть оладки
     
  14. Irusya

    Irusya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Звичайним пір"ячком зі свійської птиці змотаним в пучок:)
     
    • Подобається Подобається x 3
  15. kitka

    kitka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Колись гусячим пером мастили... А можна серед звичайних пензликів пошукати, але має бути десь 1.5 см широкий і не з натуральної щетини, а штучний, і щоб не ліз. Але я наразі не маю ні одного ні другого, то я три пальці макаю в яйце - і раз-раз, навіть швидше, ніж пензликом:xaxa:.
     
    • Подобається Подобається x 5
  16. Незнайомка

    Незнайомка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    я також пробувала пальцями - незручно:sad:. чоловік радить помити лапку кицьки для цих цілей - буде мягко, як пензликом і кицька задоволена:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Не горить інше,ну курка не пригорала і мясо теж..а картопля..ну її їла в сестри таку апетитну аж слюни текли, може не в тому що треба жарю..:no:
     
  18. Ірена

    Ірена Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    дівчатка, поділюся рецептом лазаньї, що мені вдається останім часом: печемо звичайні млинці (як на налисники), тушкуємо з сіллю і перцем печериці з цибулькою, тремо на тертці будь який сир твердий і перемащуємо млинці шарами, пересипаючи сиром. потім на кілька хвилин в духовку чи мікрохвильову.
    моїм смакує:)
     
    • Подобається Подобається x 7
  19. Златка

    Златка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А хто що готує з стручкової фасольки? Бо хочеться чогось нового і смачненького :), а на думку спадає лише овочеве рагу з нею
     
  20. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Шпараґівка з булкою чи сухарями (чи без них) із часничком.
    Тут вже десь є переписи на посиденьках, киньте в пошук. Здається, Кася писала про неї.
     
    • Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.