Алкоголізм

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 Червень 2009.

1. Kasia

Kasia Well-Known Member

Відповідь: Алкоголізм

а на мою думку приходить - що він не може віднайтися, сам точно не знає добре зробив чи ні

• Подобається Подобається x 4
  2. Melisa

Melisa Well-Known Member

Я про те зразу і подумала. Говорили на ту тему декілька разів. Відчуваю що причина не тут зарита. На рахунок вини. Не знаю. Я за той час що ми живемо разом жодного разу не дорікнула за старе ми навіть не згадуємо про те все що разом пережили в минулому. Не знаю що думати.:girl_cray:

• Подобається Подобається x 7
  3. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Зайшла на ДП і відразу ж "виловила" "свою" тему. Зараз буду сповідатися а ля "хоч серце розривається навпіл, пишу..."
    Мій дядько - алкоголік зі стажем. Як і його покійний батько, мій дід, якого я бачила тільки на фото. Дід пив по-чорному. Приходив додому п"яний, вибачте, наробив у штани, бив посуд, кричав, що заріже бабцю. Маму, тоді ще дитину, зі страху трусило нє по-дєтскі. Тепер має зіпсуту нервову систему на все життя. Бабця з ним розлучилася, бо не допомагало нічого: ні сльози, ні вмовляння, ні прохання навернутися на шлях істинний, ні народження другої дитини (мого дядька). Друга вагітність була в бабці дуже важкою. Токсикоз страшенний, місяць в лікарні. Кололи глюкозу. Нічогісінько не могла їсти півтора місяця, тільки воду пити. Всі лікарі казали робити аборт. Але бабця народила. Носилася з дядьком усе життя, як з писаною торбою, була і за маму, і за тата. Дядько теж почав пити. Хоча хлоп здоровий, не каліка, попав у хорошу сім"ю, жінка, 2 дітей, великий будинок, робота, машина. Так ні, треба пити. То одне "обмити", то друге... Почав пити. "Стаж" - 18 років. Просили, вмовляли, сварили, наставляли. Не допомогло. 15 років тому жінка його вигнала, і він прийшов жити до нас. І такая дрєбєдєнь була в нас кожен день: 2 прохідні кімнати, 6 людей, з них 2 школярі (я і брат), 1 алкоголік (дядько). Все, що ми пережили, можна описувати дуже довго. Скажу коротко - ми пройшли всі кола пекла. Лікували його, де тільки можна. На Кульпаркові був енну кількість разів. Біла гарячка - теж пару разів, ввижалися "страшки-барабашки". Одного разу тато не витримав вночі, зчепився з ним, не втрималися на ногах, серед ночі як гепнули на ліжко (а я там спала, нікого не рухала, понімаєш, і тут гуп-мат-трах-тарарах!). Два хлопи, один з яких п"яний, зі всього маху хляп на 59-кілограмову одинадцятикласницю! Я як скричала зі сну...
    От піде в запій на 2-3 тижні, потім тиждень-два лежить тупо в ліжку, потім шукає якусь роботу, знайде, попрацює пару днів, заробить гроші - знову запій. Мама викличе дільничого, він прийде і запровадить його в наркологію (бо ж сам не хоче, кричить, пручається, хлоп здоровий!). Місяць полежить, і все починається спочатку. Так ми живемо з 1994-го. Я закінчила школу, поступила в універ (з другого разу), вийшла заміж, відівчилася, закінчила, і то все під "акомпанемент". Слава Богу, вже там не живу, маємо свою квартиру. Але своїх шкода. Просять, благають, лікують, вірять, що це останній раз. А толку мало. Останні гроші в бабці канючить на пиво і "чекушку".
    Melisa, я на 100% згідна з тим, що людина має в першу чергу захотіти САМА звільнитися від своєї згубної звички. Звичайно, треба поговорити, пояснити, відправити до хорошого нарколога, десь напитати якесь товариство анонімних алкоголіків, туди б чоловік сходив, чи що. Без відома і згоди хворого - не знаю. Мій дядько де тільки не лікувався, всі лікарі казали, що в першу чергу людина має захотіти того сама, а без неї її не вилікує ніхто. А отак нервуватися в вагітному стані - шкодити і собі, і дитині. Не дай Боже донервуватися до чогось поганого. Можливо, я занадто різко висловлюся, але краще вже без чоловіка, ніж з чоловіком і батьком-пияком.

• Подобається Подобається x 24
  4. Mokka

Mokka Well-Known Member

Я можу бути і неправа, але знову прокидається мій чи то фемінізм, чи максималізм, але: в таких наших мужиках є і частина нашої жіночої провини. Чому б, як не в цій фразі Леонова: "украл - выпил -в тюрьму, украл - выпил - в тюрьму. Романтика!". Або, якщо адаптувати до нашого життя: "напився - вигнала, напився - вигнала".
    Нє, шкооода, пропадееее, що ж то буууде, мо то останній раааз. І так по сто першому колу!!!

• Подобається Подобається x 9
  5. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Якщо людині все рівно і нічого не допомагає, то краще дійсно розійтися. Маю досвід по татові. Говори- не говори як горохом об стінку. Я чоловікові віразу сказала після його першої п"янки, що нашим дітям такий тато не потрібен і сварки постійні так само. Моя мама терпить, свариться і далі терпить. Я так розумію, в деяких жінок певна залежність від чоловіків.

• Подобається Подобається x 6
    • Креативно Креативно x 1
  6. Галя_у_стразах

Галя_у_стразах Well-Known Member

Не каждая женщина решится во так взять и все бросить. Кто-то всю жизнь терпит. Моя бабушка деда в 26 лет выгнала и все. Правдя больше замуж уже не вышла - сказала что одного раза хватило. Да и тяжело ей было самой.... Сердце теперь больное.

• Подобається Подобається x 5
  7. marika28

marika28 Well-Known Member

Ми також пройшли через це. Мій наймолодший дядько колись пив по чорному , білочка приходила дуже часто. лікували енну кількість разів. Моя бабуся всі гроші і хустини американські тримала на сусідах, все зерно , цукор, закрутки були півд великими замками. все одно виносив. Бив дядько коли напився всіх підряд, мені найбільше діставалося бо наймолодша. Та одного разу напився якоїсь зарази зі своїм другом друг помер а він додому йшов майже добу(що з ним було і де він був мовчить і донині). після цього щось сталося перестав пити сам, без будь яких лікарень і таблеток, став золота людина. перестав пити. одружився. зараз дочці 13 років.

8. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Ви знаєте, так, тяжко все кинути. Тому більшість жінок терпить - п"янки, побої, зради на п"яну голову і т.п. Скажіть, а якщо ви це покинете, в чому буде гірше? Так, матеріальне положення у більшості зміниться. І це, напевно, основна причина. Ви кажете, бабусі було тяжко самій, а Ви впевнені, що з чоловіком алкоголіком було б легше? Не факт, що дожила б до сьогоднішнього віку, навіть з хворим серцем. Бо ж поведінка п"яного неконтрольована він може побити, вбити...
    :rus:

9. Галя_у_стразах

Галя_у_стразах Well-Known Member

вы неправильно поняли мой пост, я просто привела бабушку в пример, как женщину которая смогла бросить. никто не зн ает как бы было. она захотела чтобы стало как есть.

• Подобається Подобається x 2
  10. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Моя бабуся, красуня, колись в молодості, втікаючи від п"яного чоловіка, стрибнула з вікна і зламала ногу. Відкритий перелом і кульгання як ґандж до кінця життя.

Коли мені викручував руку мій тепер уже бувший чоловік, я про це згадала. Тому мій чоловік став бувшим чоловіком. І уява себе, зкаліченої не була єдиною причиною.

Діти. Я не хотіла, аби моя доня виростала з думкою, що приниження жінки - норма. Я не хотіла, аби з сина виріс такий самодур, як його батько.

Важко було. Але мало сенс.

• Подобається Подобається x 16
  11. molcha

molcha Well-Known Member

Тема близька і болюча.
    Пив мій дідусь, пив мій тато. Вмовляння, сльози, якісь таблетки, підсунуті "втіхаря" - не допомагало. Вони були "тихі алкоголіки", приходили п"яні і лягали спати. Це всеодно важко. Дідусь у 1982, ще за Союзу, пішов на зібрання баптистів і перестав пити! Бабуся тоді сварилася з ним більше, ніж коли він пив. Це дуже важко, коли в сім"ї ходять у дві церкви.
    А мій тато аж у 1999му перестав, і теж, як не дивно, пішовши на різдвяне зібрання тих же баптистів. І знову скандали вдома. Мама переживала то дуже тяжко. До того, що він п"є вона вже якось звикла, а от те, що вона - православна, а він баптист просто в голову не лізло. Нам було одразу поставлено табу навіть говорити про будь які протестантські церкви. Мені тоді снилися кошмари про те, що тато приходить додому знову п"яний і говорить, що вирішив послухатися мами і вже не бути протестантом. З того часу тато дуже змінився, а мама тепер щаслива. Про ті часи ми не згадуємо. Але я на все життя навчилася релігійної терпимості.
    Зараз при церквах є допомога для таких людей, Бог може вилікувати, я з цим живу. В Сихівській церкві Різдва Богородиці, знаю точно, є щось подібне. Ці люди хворі, і самі вони з того ніяк не виберуться.

Останнє редагування: 21 Червень 2009
    • Подобається Подобається x 6
  12. Halina

Halina Well-Known Member

Відповідь: Відкрита велика жилєтка :)

Та слова і прохання рідко до кого доходять. Потрібно щось тихесенько робити, щось заварювати, доливати і т.д.

13. Gala

Gala Well-Known Member

А що можна?Знаєте щось?

14. Halina

Halina Well-Known Member

Я особисто не знаю. Та знаю що люди таке роблять. Наш дідо курив і сусід курив. То жінка того сусіда якусь траву висушила і в сигаретку. Так вийшло що сусід діда угостив. Після того дідо перестав, причому зразу. Він сам нам казав, як я можу ту гидоту курити. Попитайте може тих людей які продають трави. Або може хтось стикався.
    Знаю одне - потрібно діяти.

15. Orman

Orman Модератор-бомба

Gala доливати алкоголіку можна щоб хіба заснув, але це дуже небезпечно - хто його зна як воно може подіяти, можна і не проснутися.

Людина мусить сама захотіти, і навіть ті що самі хочуть буває зриваються - насильно алкоголіка не вилікуєте. То хіба молитися щоб він зрозумів, що робить із своїм життям і з життям рідних.

Розумію вас і дуже співчуваю

16. Halina

Halina Well-Known Member

Доливати, щоб заснув??? Це ні і ні і ще раз ні!!! Бо хто зна як це з алкоголем увійде в реакцію.
    Я маю на увазі безпечні всякі травки які не шкодять, а тільки викликають відразу до алкоголю.

17. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Про алкоголізм тут є тема.

• Подобається Подобається x 1
  18. Donner

Donner Member

Може моє повідомлення буде незвичним. Я -- чоловік, і зареєструвався на цьому форумі в надії отримати пораду. Ситуація така -- два роки тому я забрав до себе з Івано-Франківська сестру, яка тоді народила. В роддомі теж був я, бо її чоловік був в запої. Пізніше каявся і обіцяв, що такого більше не буде. Але все повторилося. Він знову п'є і став дуже агресивним, погрожує. В нього це може тривати кілька місяців. Ми викликали "швидку" з психіатричною бригадою, але вони не захотіли їхати, бо, мовляв, спочатку треба повідомити міліції. Ми боїмося це робити, бо в нього й так якась манічка щодо ментів, він марить тим, як їх вбиває, хвалиться "я вчора капітана замочив". А говорити й виправдовуватися він вміє, ну потримають його в міліції й випустять, тільки він стане ще більш агресивним і невідомо, чим все скінчиться. Мені шкода сестру і її дворічного сина. Не знаю, що робити, бо він погрожує й мені. Квартиру я орендую, тому думаю просто її поміняти, знову забрати сестру, бо вона вже з ним не хоче далі терпіти. Але це все так швидко не робиться, а дитина живе в агресії вже. Скажіть, у Львові є якісь організації, які в таких випадках допомагають? Принаймні, тимчасово прихистити маму з дитиною, поки не знайдеться нова кваритира? Надати якусь юридичну допомогу? Або може хтось просто знає, що здається двокімнатна квартира (до 1300 грн). Взагалі, дорогі форумчани, буду вдячний за будь-які поради. Я сам себе не впізнаю -- завжди вирішував найскладніші проблеми, нічого не боявся, а тепер перед алкоголізмом почуваюся безпорадним. І все хочу якось допомогти сестрі. Вона не знає, що я звернувся на форум, а сама не дуже вміє тим користуватися і взагалі зараз в апатії. Що робити? Дякую!

• Подобається Подобається x 9
  19. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Я давала контакти в темі про чоловіка-тирана, дублюю сюди:

САЛЮС 272-30-27
    Жіночі перспективи просп. Червоної Калини, 36 (3-й пов.), тел. 296-29-62

На грунті цього подумалося - а чи не зробити окрему тему з контактами організацій, які допомагають жінкам і не лише жінкам у кризових ситуаціях, і винести посилання на головну форуму? Якщо така тема вже є, то перепрошую.

20. Марго

Марго Well-Known Member

Читаю і розумію.........проблема в нашій країні з алкоголізмом. Пють практично всі........
    Маю дома тата, який любить "накидатись", скільки то вже років-важко сказати, то не супроводжується бійками, всякими вибриками і так далі, ні - посвариться про наболіле і несправедливе та й спати, але єдине супроводжується маминими криками - СКІЛЬКИ ТО ВЖЕ МОЖНА!!!!!!
    Думала шось почати втіхушку робити.......боюсь! різне буває! Зарікалась, шо хлопця буду мати не пющого..................як то кажуть - Коханий - то відоьраження тата!
    Не скажу, що коханий безбожно пє, але деколи частенько може на пивко, яке пивком не закінчується,а гулянням чуть не до рання! А на наступний день я цілий день мушу його жаліти, бо йому ж погано страшенно! ще я мушу вислухати ті всі історії, шо відбувалось в той вечір! А найгірше !!! шо всі, хто там був і не був ділятьсями ше тиждень між собою враженнями, як то класно було і хто шо памятає! А деколи взагалі пити не хоче! це може прогресувати, я просто боюсь!