Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем NightBitch, 20 Листопад 2009.

1. IrynkaMandarynka

IrynkaMandarynka Well-Known Member

Та, злосно, не то слово...

В мене теж волокита з тим гемоглобіном... в поліклініці наміряли 97, в синево - 100. Тобто у моєму випадку наче не збрехали :) Теж дільничний мені щось почав говорити за препарати, а я йому розповідаю про те, що концентрація Hb на еритроцит не змінилася, отже, все в нормі (як Березовська пише) + в мене по житті низький гемоглобін (максимальне значення в картці 117), то він і відчепився :) правда, наголосив, що зимою буду пити ;) але то таке. Тому думати своєю головою і не боятися з лікарем посперечатися теж треба. Причому дільнична терапевт, я тоді якраз її проходила, каже, що все що вище 80 - то не треба бити на сполох, от і розберися з тими лікарями, що для одного норма, для іншого біда чорна і препарати :)

До речі, про торчі ніхто і словом не обмовився, як і про глюкозотолерантний (поки що), була на черговому прийомі на 23 тижні, тепер маю прийти на 27-у

2. Sandra_Foster

Sandra_Foster Member

Вирішила стати на облік (14 тиждень), хоча тепер вже шкодую про це. Так аналізами закидали, що аж розгубилась. Кров, сеча, кал, снід, торчі, токсоплазмоз, коагулограма, ще якісь гормони, так як була ЗВ, то чомусь одразу до генетика за висновком...
    Це у всіх так, чи я особлива якась?

3. Tanya_SUN

Tanya_SUN Well-Known Member

я їх здавала зразу після чистки, а потім як знов завагітніла то не здавала
    токсоплазмозом взагалі тільки раз хворіють

4. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

Це так виглядає страшно, але реально здати в один день. Хіба ви дуже чутливі до забору крові, ну і деколи вимахуються і не хочуть брати все зразу.

• Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  5. enigma

enigma Well-Known Member

Дівчата, я знаю, що вже переговорено за скринінги, але скажіть шось втішне. Прийшли результати 2-го скринінгу - ХГЧ мом 3,0 (норма 0,5-2,0). Перший скринінг був абсолютно в нормі. Аж сльози.

6. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

Дуже чутливі є ці всі тести, плюс мінус один день, вага, іт.д, це вже є похибка! не переймайтеся, Бог дасть все буде добре, і взагалі хто вас надоумив здавати ті скринінги? Я розумію, видали і ви пішли здавати, але повірте 95 % це бізнес. Наскільки це недосконало, капець!

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Аналогічно! Лиш думаю, що повторний аналіз буде теж тільки на хламідіоз :sad: Я звісно, не горю бажанням то щдавати, бо колись вже для себе здавала. Але стільки шуму з тими торчами, а потім принесеш результати лиш на хламідіоз і все? Вже всі формальності будуть задаволені?
    --- дописи об"єднано, 26 Вересень 2015 ---
    Припиніть! Навіть до голови не беріть! То вже стільки писано про ту недостовірність! Похибок мореее! От наприклад, ви знали, що в день перед здачею аналізу з години 18- ї не можна їсти білок? Бо стоп'ятсот чинників впливає на результати! Крім того, вже писали дівчата, що коли і є якісь, не дай Боже, відхилення, тоді всі показники скачуть, а не один!

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Для мене особисто - вже формальність задоволена :). Я після відвідин ЖК завжди в ступорі - відчуваю себе ганебно - мол, так-і-так, така безвідповідальна, не здаю ті торчі, скриннінги не роблю (у гінеколога такий співчутливий погляд, коли я підписувала, що відмовилась від скриннінгів, ніби я "нєвєдаю шо творю"). А потім, проходить день-два, розумію, що сімейний бюджет рухати на такі аналізи "для галочки" не зовсім-то і акутально. В принципі, і з другою вагітністю прийшла записуватись на вставання на облік на 17му тижні, а так як до гінеколога (я вже не хотіла міняти, яка вела 1шу В) черго-запис був довгий, то вже на консультації я була аж на 19 тижні. Тож тема 1го скриннінгу навіть не піднімалась, а от 2й, зі слів гінеколога - треба терміново встигнути здати. Мені більш цікаво та інформативно УЗД (доречі, на УЗД як раз між словом було сказано, що показників для скриннінгу нема, от так). Загальні аналізи здаю, УЗД на 19му та 29му всією сімейкою відвідали, подивились на братика :). А інше, якщо особисто мене не турбує, нема скажімо так певних ознак що вагітність протікає дивно - то інші аналізи цікаві, але питання в целєсообразності та бюджеті. Зрозуміло, коли медицина платна, за рахунок страховки у лікаря є всебічна інформація по різноманітним аналізам про стан мами та дитини -і в принципі це правильно. (от сестра чоловіка в США вже на 9тижні знала стать дитини по аналізам крові - в принципі, корисна ж інформація. Тільки у нас така інформаця коштує... а можна ж почекати ще 10 тижнів і побачити стать на УЗД :)) А у нас інколи на ті аналізи у деяких половина сімейного бюджету йде в пробірку.. Та, для успокоєнія - вже і грошей не шкода, а от коли ота путатина зі скриннінгом?..
    Ще на рахунок глікозильованного гемоглобіну... У моєї мами діабет з 12 років, то мені і самій з однієї сторони цікаво за цей аналіз. А з іншої - звичайний аналіз на цукор вже останні 10 років показує 4.5-5 моль, здаю раз 5 на рік (в основному вдома, бо мама має препарат) - то хіба є сильні причини для стурбувань? Але ж цей погляд гінеколога.... :)
    Так що, зі своїм досвідом, була я на 19му тижні в ЖК, поки аналізи поздавала, поки повиловлювала лікарів на огляд (це жах.. то графіки роботи не відповідають написаному, то відпустки то ще щось..ловила окуліста майже місяць), була на 28 тижні, і з понеділка останній цикл загальних аналізів - і обіцяла гінеколог вже мені підписати картку :).
    п.с. знаю, багато написано,але ще ось що незрозуміло. Те, що лікарі вимагають - то одне. Але я пару раз зверталась до гінеколога за порадою (бо в мене і запаморочення були, і напади слабкості зненацька, і молочниця...) - то ніякої конкретики. Єдине що на рахунок запаморочень сказала, що от перевірять гемоглобін (ще під час першого візиту) - і при низькому назначить якись препарат. Але гемоглобін 134 і лікар (в тому числі терапевт) жодної навіть поради не дала. Зато свої торчі вони витребовують..

9. Rona

Rona Мама-йожик

@Freedom UK мені казала терапевт в ЖК як відчуватиму слабкість часто, аби настоянкою елєутерококу допомагала собі. Але ще потреби наглої не було

• Корисно Корисно x 1
  10. invisible

invisible Well-Known Member

Ну навіть якщо припустити, що аналіз зроблено ідеально правильно, то це не є аж таке велике відхилення, за яке варто хвилюватися. В мене в скрінінгу 2 триместру ХГЧ було 2,5 МоМ, і все ок.

11. Valyushonka

Valyushonka Well-Known Member

Знаю що тут багато писали про результати скринінгу, але прийшов мій і я плачу, хоча і не знаю що воно таке...
    Перший скринінг на 13 тижні і 2-5 днях, все в межах норми, а МоМ (вільний бета-ХГЛ) 3,1 при нормі 0,5-2,0.
    У мене за тиждень до аналізу температура була 39, щось швидка колола, і лікар виписувала всякого, і від горла всяке розсмоктувала, може це вплинуло?
    А за день до аналізу була на узд і лікар сказала що все їй подабаеться в моїй малечі, тільки в мене передлежання плаценти.

12. enigma

enigma Well-Known Member

о, в мене така історія, тільки скринінг 2-ий (на фоні застуди, 4 дні переди температура, далі нежить). Якщо УЗД все в нормі, то чекайте 2-ий скринінг і 2-ге УЗД.
    Я власне хочу на узд сходити, але мені рекомендовано аж через 2,5 тижні, не знаю як то тепер зробити.

13. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

а ви думаєте, що генетичне відхилення взяло і з"явилося отак несподівано? чи ви вірите, що той аналіз показує, що дитинці от вже погано, пуповину перетиснуло?

робити такі "чутливі" аналізи після жирного-соленого, безсоння, застуди, і ще купи всього - це дурна трата грошей. але ж вам про це не сказали)

14. Valyushonka

В мене вже алергія на поліклініку і лікарів... Кожен раз якийсь аналіз тре сдати чи якогось лікаря пройти... На цей раз глюкозо-толерантний тест. Його всі сдають чи то я така особлива?

15. irkazijka

irkazijka Well-Known Member

Який у вас тиждень??
    Я ще такого не здавала.

16. YuliyaKraus

YuliyaKraus Member

Мені теж вчора на огляді лікар вручив пакет глюкози 75 грам і сказав - впєрьод))) Як буде дуже солодко можна додати лимончик...
    Аналіз в принципі потрібен, щоб перевірити чи немає прихованого цукрового діабету, чи нормально виробляється інсулін. Залагом я не бачу нічого проблемного в тому.

17. Ashlie

Ashlie Member

Звичайно! Навіть банальне хвилювання може вплинути на показник, тому кров"яний скринінг потрібно дивитись разом з заключенням узд.

18. enigma

enigma Well-Known Member

Була я вчора в генетика, каже, що нічого такого вона там не бачить: все, крім ХГЛ, в нормі - перший скриніг + узд на 12 тижнях + в другому скринінгу естріол і альфафетопротеїн в нормі. Підвищений ХГЛ цілком ймовірно внаслідок хвороби. Тому ризики поставила дуже низькі. Я останні кілька днів була впевнена в цьому, бо нема чого шукати проблеми там, де їх нема. Ну але ж ті вагітні такі вразливі :girl_haha:

• Подобається Подобається x 3
  19. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Мені лікарка радила, і я так робила, розводила ту глюкозу в 0.5 чорного чаю і туди ж пів великого або цілий маленький лимон витиснути. Так нормально, на смак як оті холодці чаї. Бо інакше я б певно не випила того, ітак чай\каву без цукру п"ю, а та глюкоза дуже солодка.
    А загалом то нормальний аналіз, я його якимось зайвим не вважаю. Та і безкоштовний він, тому я б здавала.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Valyushonka

15й почався )
    З чим пов"язаний вам не пояснювали? Аналіз на цукор у мене нормальний :girl_in_dreams: Із-за того що не можу нічого кислого, солодкого і т.д. вживати, то тре йти за 200 грн здавати.