Атопічний дерматит у дитини

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем JuicyFruit, 3 Грудень 2013.

1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

Та не шукайте собі дівчата проблем, якби дитину турбувала висипка, ви би зрозуміли.
    Поки мого малого не турбувало, то я тоже думала...а може турбує... Але коли він дійсно став шкрябати собі, то я зрозуміла, що нічого його не турбувало, бо коли шкрябає висипку, то дуже сильно дряпає і руку звідти годі забрати.

А простиньку))
    Я дуже люблю коли мій малий просинається, він такий прикольний заспаний, одразу сідає, не полежить ні хвилі. Сідає і починає шкрябати простирадло))) Такими заспаними очима, повними цікавості дивиться і шкряяяяябає))) А якщо на простирадлі є малюнки, то взагалі цікаво)))
    А коли зовсім манюня був, то мав улюблену пеленку, жовту з ведмедиками:) ЇЇ міг півгодини розглядати і шкрябати:)

2. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Мені сказала наш дерматолог: Локоїдом не треба зменшувати, мастиш поки треба, не більше 5 днів 1 раз на день.
    як всі з тою бідою... робити так, щоб воно жити не заважало дитині
    я от теж поняття не маю, на що
    з дієти толку 0
    вже 3 тижні на ній + фітосорбент

3. littlebird

littlebird Well-Known Member

Я це все розумію, але я вже не можу дивитись на свою дитину. В нас за останні дні дуже погіршилась ситуація. Причому нічого нового не було. Личко вже все повністю у висипці, навіть щічки, де раніше було чисто. Причому це вже не плями, а суцільна висипка. Личко все рапате. Сьогодні здала кал на аналіз. Я вже близька до відчаю.

4. Багіра

Багіра Well-Known Member

всі ті мазі від 2 років йдуть, хоч лікарі і призначають їх від народження фактично

5. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Я також так думала, поки одна мамочка, з якою я гуляю не розповіла свою ситуацію з АД. Мучилися довго вони з тим чуханням, не могли знайти алерген. Вона довго вагалася, але таки наважилася намазати гормональною маззю, за 2 дні все посходило. Потім була жорстка дієта у неї і у дитини. Вела щоденник харчування і слідкувала за раціоном і появою нових плям. До місяця часу знайшла алерген - картопля. Усунули алерген і вже рік навіть і не згадують про АД. Можливо краще вже так, ніж мучити дитячий організм.

Локоїд від 3-х місяців. Знаю, бо вагалася чи купувати. В результаті не купила, і так ситуація вирішилася

6. Багіра

Багіра Well-Known Member

феністил теж іде з місяця (може через дозу), але на іноземних сайтах я читала, що він навіть шкідливіший від лоратидину який можна строго від 2 років
    щодо гормональних мазей то на іноземний сайтах теж зустрічала тільки від 2 років, тому так і написала
    добре коли таке вдається, але то досить рідкісна ситуація, в мене малий (принаймі наразі) реагує то на одне то на інше, я не відслідкую, тому на гормони наразі не дивлюся.. і якби то був один продукт (я всі продукти які їм постійно методом виключення забирала вводила, нема чогось там такого що забрав з раціону і щастя)
    більше того коли їздимо в гості з різницею в 100 км то висипка без причини може погіршитись чи послабитись, списую то на клімат і умови проживання.. тож якщо маститися гормонами то треба ще в якійсь скорлупі сидіти і не рипатися))

7. littlebird

littlebird Well-Known Member

Дівчата, а що краще брати для зволоження, Фізіогель лосьйон чи крем?

8. Багіра

Багіра Well-Known Member

крем не беріть, ІМХО то пуста трата грошей, в нас досі валяється, деколи руки помащу
    крем дуже густий, гірше впитується, маленький тюбик
    лосьйону є більше і він добре впитується

9. hen party

hen party New Member

І в нас в малої, 5 рочків, на ліктьових згибах і на ножках, ширшаві, червоні плями, вже робили різні комбінації з дієт, мазали різнм, але воно все рівно більше чи менше весь час є...
    купили вчора Ойлатум емульсію і крем, хто пробував? Допоможе?

---------- Додано в 11:00 ---------- Попередній допис був написаний в 10:57 ----------

Також цікавить чи карбодермом хтось користувався?

10. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

одним підходить, іншим - ні
    як і всі інші креми/засоби
    треба пробувати для конкретної дитини

11. grundecamp

grundecamp New Member

А ось наша історія: коли моїй доні було пів року, з"явилися сухі бліді плями на спині, попереку і сідничках. Місяць перед тим у нас була алергія (висипка на лиці) - я була з"їла шоколадну цукерку. Були ми на суміші (Mellin - замовляємо в Італії), плюс грудне молоко і з продуктів їли лише яблуко, сир (який сама робила), цвітну капусту, броколі (які сама морозила),(картоплі в той час ще не було). Каші Mellin тільки рисову і кукурудзяну. Пробували щось виключати з раціону - не допомагало. Плями наші ставали все більші.

---------- Додано в 18:46 ---------- Попередній допис був написаний в 18:45 ----------

Звернулися до знайомої - неонатолога в пологовому, де я народжувала. Сказала, що мала переросте, тільки треба трохи часу. Пов"язано це з формуванням системи травлення. Але уражені частини тіла порадила все ж таки змащувати спершу кремом Уряж Купрум+цинк (або Судокрем), а через 15 хв Лукоід. До тижня часу все зійшло. До того ж приймали Креон капсулу на день, розділяючи в три прийоми та бактерії Ентерожерміна (які замовляла в Італії).
    Результат - нам вже рік і два місяці, але про АД забули, сподіваюся, назавжди!

12. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

то гормональна мазь. То добре коли отак зійшло, а мастити-проходить-з`являється-знов мастити якось не хочеться.
    Можливо у вас реакція на щось була, алерген вийшов - та і все.

13. grundecamp

grundecamp New Member

можливо, але за місяць часу ми алергена не знайшли і повернулися до того раціону харчування, що був до АД. Лукоід - гормон, я знаю. Перед тим, як мазюкати малу, я начиталася всі "за" і "проти", але альтернативи іншої не було. Мазюкали ми ним тільки 2 р на день дуже тоненьким шаром три чи чотири дні - і нам того вистарчило.

14. Fistawka

А в нас знову якесь погіршення...ще вчора плямки були світленькі і не турбували, а сьогодні зранку вже все червоне, повилазила висипка знову вже там, де посходило, дер собі вночі...Ні єдиного нового продукту не вживали, не перегрівались, нічого не міняли!
    Я так вже замахалась з тим дерматитом(( Ну не можу я якось простіше то сприймати, сидить мені воно вічно на голові, хочеться вилізти з того...
    Набридла мені та дієта, вже місяць не можу з стоматитів вилізти - так мій організм реагує на пониження імунітету. Ну а який імунітет з тих кількох продуктів, які вживаю... Ще би толк з того був, то можна було б і на воді сидіти...
    А якось плюнути і почати все їсти не піднімається мені рука. Стільки часу трималась, стільки зусиль...
    Все себе заспокоюю, що ше трішки, але скільки то трішки буде тягнутись? Весна прийде то взагалі дасться взнаки та дієта, ітак на весну авітаміноз післязимовий, а в мене ще й післядієтичний буде.
    Поплакала і пішла далі колотити кашу((

15. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

чесно, я не читала всю тему, перші сторінки, але мені якось так лячно, що в таких манюнь такі проблеми
    в Домчика десь в 8-10 місяців були червоні плямки неправильної форми на животику і спинці і на ніжках зверху, шершаві і лущились, після купання ставали червоніші, до контакту з водою були світлими, як шкіра, тільки виступали трохи, вони його не турбували, хвилювали мене, я здається в якійсь темі це описувала, дерматолог сказала, що то атопічна шкіра і призначила водичку Урьяж протирати тіло 2 рази вдень і крем Урьяж після купання, за тижні 2 ніби все пройшло, хоч шкіра в синочка не є немовляча, ніжки і ручки шершаві, на ручказ є дрібнюсінькі прищики, але в чоловіка така шкіра тому проблем з того не роблю
    плямки ті з"явились якраз десь в час введення прикорму, ну і тоді дитина какала раз в 5-ть днів, що теж впливає на стан шкіри, я свій раціон не міняла

може якісь вітаміни пропити? а ти справді прослідковуєш зв"язок з харчуванням? бо в нас зв"язку не було, ті плямки кілька разів з"являлись і сходили

16. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Чесно, не розумію, навіщо дієта? АД - це в першу чергу захворювання шкіри, а не реакція на те що мама їсть. Малий пережив польот з ліжка, а це стрес, і цілком міг спровокувати загострення.
    В нас ото теж погіршився стан, зараз буду таки записуватися до лікаря.

17. Fistawka

Не бачу жодного зв'язку з харчуванням, але коли я таки була впевнена, що то харчове, почала виключати по-трохи всі продукти. Ясно, що результату не було, але я так маніакально кидалась то на одне то на друге, вічно вишукувала той алерген, що воно вже до якогось маразму доходить(((
    ЩОдо штучних вітамінів, то теж боюсь, то ж таки хімія, теж може провокувати загострення...
    Знаю ніби з айхербу замовляють якісь вітаміни хороші. Порадьте, що можна попити годуючим мамам? Бо в лікаря питати навіть немає сенсу...
    Вже вище трохи описала. Та і лікар вічно торочить "дієта, дієта...".
    Я розумію, що харчування то не основне, але ж може провокувати?

Пишуть мені дівчата і вкарму, що треба кидатись тої дієти, бо АД живе своїм життям і від дієти не залежить. Але я знаю себе, зарез знову почнеться якесь загострення і я буду знову в продуктах вишукувати що ж я такого з'їла....

Я теж над тим думала. Але не так сильно він злякався впринципі...хоча все можливо.

---------- Додано в 15:57 ---------- Попередній допис був написаний в 15:49 ----------

Доречі, мій малий какає 3 рази в день стабільно, ніколи не мав запорів ттт...

І прийшли наші анадізи на дизбактеріоз! Ідеальні просто:)

18. Dusheska

Dusheska Member

Ну от, тільки подумаю що нам трохи легше і все проходить, як воно знов лізе. Вже так гарно в синулі ранки почали заживати, почервоніння майже зійшло, так вчора помітила трохи червоно під колінками, а сьогодні караул, просто весь. Всю ніч дерся, вдень бере знімає зі себе одяг і дре, дре.... Сил вже просто нема.

19. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

а я таки визначила, що в нас реакція була на ті морози. тільки температура піднялась до -5, і зі щічок пройшло і з дупки і з животика. ще тільки чуть лікті шершаві.

20. Iablinska

Iablinska Well-Known Member