Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Zoryanazirka, 27 Лютий 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. SovaBa

SovaBa noctua

Відповідь: Для майбутніх мам

Підкажіть будь-ласка, яку допомога і довідку маєте на увазі :у: ? П.с.: Може хтось пам'ятає назву гомеопатичної мазюки, що втирається для кращої еластичності вагінальних стінок, щоб не булн розривів при пологах? І де продається, бо неможу знайти той допис :8:

2. Юстина

Юстина Well-Known Member

Довідка для отримання одноразової допомоги при народженні дитини, що видається поліклінікою, для представлення її в собезі.

• Подобається Подобається x 1
  3. SovaBa

SovaBa noctua

А яка величина тої допомоги :b, якщо не секрет? І на якому терміні брати довідку?

4. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Це як про мене:). Для отримання допомоги треба звертатися по місцю прописки, але можна оформляти як на чоловіка так і на дружину. Проблем не виникне.

5. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

тобто народила..зібрала усі необхдні документи і гайда у Жовківський собез..правильно? а довідку про народження дитинки у яку поліклініку нести, там, де дитина буде обслуговуватись?

6. Lyudik

Lyudik Well-Known Member

я стояла на обліку не за місцем прописки, а за фактичним місцем проживання, проблем ніяких немала, але три роки назад мені не потрібно було в соцзабез звертатись, я всі папірці на роботу принесла і мені за два дні гроші виплатили... а тепер правила помінялись, все через соцзабез і обов"язково за місцем прописки...але думаю у випадку Вашої коліжанки це на краще, бо в районному соцзабезі все набагато простіше і скоріше вирішується, ніж в львівських:8:
    Але 100% треба детально проконсультуватись, можливо в тому ж соцзабезі...

7. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

У ту поліклініку де маля буде обслуговуватися. правильно, треба їхати в Жовківський р-н, або оформляти на чоловіка, якщо в нього Львівська прописка:)

8. Юстина

Юстина Well-Known Member

При народженні першої дитини - 12500 грн. Спершу дають 6850, а решту щомісяця по 500 грн "на памперси". Документи у собез чоловік здав на початку грудня. Чекали місяць "з хвостиком". Правду кажучи, думала, що через кризу буде затримка з виплатою.
    І ще, дівчатка, котрі не працюють! Вам додатково ще треба зібрати купу документів на отримання допомоги... :8::8::8:

9. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Лікар в якого стоїте на обліку?
    Мені в пологовому дали 3 довідки - в загс, до сімейного лікаря і до гінеколога. Сама гінеколог нічого не давала а от довідку що це перші пологи и мені отака то сума полагається чоловік взяв в загсі, разом зі свідоцтвом про народження.

10. Юстина

Юстина Well-Known Member

Лікар, в якого стоїмо на обліку. Мені дала десь на 30-му тижні вагітності. Так і називається "Довідка на отримання одноразової допомоги при народженні дитини....".
    Довідки з пологового - це окремо.

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Уляно, то практично моя ситуація. Я прописана на Новому Львові а живу тут. Подавала документи в собес франківського району, взяла довідку з жеку про те що проживаю тут з дитиною без прописки, а в собесі сихівського району взяв чоловік довідку про те що я там не отримую допомоги і по їх документам не числюсь. Тому оформили документи на мене і по місцю фактичного проживання а не по місцю прописки.

• Подобається Подобається x 3
  12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

А мені не дала нічого але документи на допомогу і так подали і вже чекаєм.

13. SovaBa

SovaBa noctua

Дуже дякую! Але то платять після родів? І коли її(довідку) брати і відносити?

14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Уляно, і довідку дитячу з пологового також до лікарки сімейної на Симоненка віднесла... ми в неї на обліку тепер...але малу поки що ніде не прописую

• Подобається Подобається x 2
  15. Юстина

Юстина Well-Known Member

Сходіть в ваш районний собез (мій знаходиться на Пушкіна) і там все дізнаєтеся. Треба зібрати і підготувати багато документів. Платять в ощадбанку.

16. Юстина

Юстина Well-Known Member

Добре, що здали. Прийняли без, значить теж все ок.

17. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Дівчата, шось ви якусь неправильну інформацію подаєте...Я дзвонила в соцзабез за ту одноразову допомогу (мені 25 тис полагається:)), то казали принести: свідоцтво про народження, свідоцтво про народження 1-ї дитини (аби знали, шо то вже друга), довідку з ЖЕКу про склад сім"ї, паспорт, ід.код. Для ПП ще принести свідоцтво ПП та свідоцтво платника ЄП. Ніяких довідок від лікаря непотрібно.

18. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

:eek::eek::eek: нащо довідка про склад сім'ї?

19. Юстина

Юстина Well-Known Member

Я подаю інформацію, якою володію. До переліку документів для отримання допомоги у собез Франківського району сказали принести, ми принесли і отримали гроші за наступними документами:
    - паспорт, ідентифікаційний - мої (оригінали і копії);
    - свідоцтво про народження - дитини (оригінали і копії);
    - довідка з РАГСу;
    - довідка від гінеколога, у якого стояла на обліку;
    - розрахунковий рахунок Ощадбанку, куди будуть перераховуватися гроші (відкрила напередодні);
    - довідка, що вчуся в аспірантурі;
    - довідка, що не стою на біржі;
    - довідка, що я не є приватним підприємцем.
    + заповнити анкету на 2 листки, яку отримуєш в собезі.
    Останні три довідки я замовляла додатково, бо не працюю і мушу це довести собезу.

• Подобається Подобається x 3
  20. Кішка

Кішка Well-Known Member

Юстина написала все правильно просто в кожного є свої ньюанси наприклад одні працюють а інші ні і тд Я здала документи 24 12 і отримала гроші 20 01:)Давно не писала були проблеми з компютером:o

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.