я бачила такі, і рідкий теж. Ще знайшла на Ютюбі відео як роблять стик з клею (чи то спец.силікону). Але чи має хтось таке вдома? як воно в експлуатації?...
Дівчата, я до Вас із таким питанням. Ось план нашої майбутньої кухні розміром орієнтовно 6м х 3,4м (розташування меблів - приблизне, але техніка там і буде). Думаю, чи не замало робочої поверхні і чи не зробити кухонного острівця? Варіант 2 в 1 - поєднання острівця та обідньої зони, мені не дуже подобається. Окремий обідній стіл (напевне, круглий розкладний) хочу залишити. Що скажете?
На мою думку якщо давати острівець він буде виглядати занадто масивно в цій кухні, такі речі добре дивляться в квартирах вільного планування де йде кухня-вітальня. Тим більше як на мене робочої поверхні достатньо: під котлом ще є робоча зона, кладову маєте де буде зберігатися більшість речей+навісні шафки. Виглядає що було б цікавішим зробити гарну обідню зону з мягкою частиною. А в принципі можна ще дати незначну робочу зону зі сторони балкону біля духовки десь на 1,20м. , щоб вийшло буквою П, але то як вам буде зручно.
@Kotenya спробуйте мийку "сушильною" стороною розвернути на посудомийку. Добавиться 40 см робочої поверхні між плиткою і мийкою. Острівець буде дуже громіздкий (НМСД).
Дякую, дівчата! Вирішили ми острівця не робити. Справді, занадто багато всього для такої площі. Я думала про цей варіант, але чоловік проти. Каже, що така додаткова робоча зона буде перекривати вид з панорамного вікна ))) Так, було б гарно. Правда, там в куточку батарея передбачена, але при бажанні її можна перемістити. Напевне, так і зробимо. Переглядаю тепер різні проекти і бачу все більше мийок взагалі без тої "сушильної" частини. Цікаво, наскільки це практично?
В Вас планується посудомийка. Для чого Вам та сушильна поверхня? Якщо щось треба помити руками, то можна покласти кухонний рушничок і на ньому поскладати все, щоб висохло.
Кастрюлька, сковорідка, деко (форма для духовки) помити і поставити щоб стікало (висихало). Для прикладу: я як витягувала чашу блендера з ПМ, то наверху назбирувалась водичка. Навіть його перевернути і поставити збоку. Можна і без того обійтися. Моя свекруха після миття відразу все витирає рушниками. Є в неї стопочка чистих. Але потім з тої стопочки виростає гора вологих і мокрих, які сушаться на кожній батареї, кріслі і тд. і тп. Ну і є ще один нюанс: погано поставлена мийка не виключено і ніхто не застрахований, якщо десь підтече (а поверхня не з граніту, кварциту чи каменю штучного) а з постформінгу - ну то чекаємо здутої поверхні, від протікання води з того рушничка(яка міняється цілим куском). Що є при метражі @Kotenya може стати суттєвим видатком. НМСД для повсякденного використання (для зручності) та половинка мала б місце. Для мене - це 1000%.
У мене зараз без тих крил, то мені їх бракує. Якісь фрукти-овочі щойно помиті покласти, оцей рушничок, на якому щось досушується, постійно лежить... Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
Часто в мене буває, що ПМ миє, а робота кипить. І ота сушильні частина задіяна по повній програмі. І не лише посудом. Я би робила з нею, однозначно, враховуючи мої кухонні звички
Про мийку. В мене без крила, бо інакше ніяк не виходило (дуже мало місця для робочої поверхні залишилося б). то в мене Бо таки є багато штучок, які в ПММ я не мию (дерев"яні лопаточки, ножі з дерев"яними ручками, пластикові та дерев"яні дошки, чавун, тощо), але щодня використовую. Якщо є місце, НМСД, краще мийка з крилом.
В мене без неї. Але кухня спланована так, що за раковиною є невеличка ніша. В ній в мене стоїть пластиковий піднос, який я використовую замість сушилки.
В мене кругла мийка з невеликим крилом (получається ніби овал) і якраз так передбачали, що повернута крилом в сторону посудомийки, і якась частинка його трішки заходить на ту "територію". Бо вони всі є "праві" і "ліві" ті "крила". То добре Вам пишуть, невеличке крило не завадить, навіть яблука помила - поклала стекти. На попередній квартирі крила не було, але то була кругла мийка в куті, то було без варіантів, місця мало, і викручувались так. З крилом особисто мені значно зручніше...
Дівчата, в кого духовка вмонтована окремо, поділіться з власного досвіду, на якій саме висоті відносно зросту зручно нею користуватися. Моя мама досить низька (десь 156 см), хочу врахувати той фактор.
В мене на висоті "над стільницею", ну не зовсім, нижній край по нижньому рівню стільниці, але в пеналі, там де нема стільниці ( оце закрутила). Під мій ріст 165 о.к., чоловік 183 теж нормально користується . То вже 2 кухня з такою висотою вмонтованої духовки. Але роблять і трішки нижче, але так як мені рівень по зручності підходить, то дотримувалась вже і однієї "архітектурної лінії."
дівчата, потрібна ваша допомога) встановлена вже ось така кухня плануються білий + сірий глянцеві фасади, але де давати білий, а де сірий - низ сірий, верх білий, чи тільки середні втоплені тумби сірі, а все решта біле, чи ще якось? Щоб краще уявилялось, то стеля у нас натяжна глянцева сіра, стіни білі, техніка вся біла, кухня велика, простора, з вікнами в підлогу.