Для майбутніх мам (10)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Lapatulya, 13 Листопад 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Зіра

Зіра Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (10)

зараз на 33 ...а з якими темпами вона росте??? бо в принципі в мене на 21 тижні була 24 мм і ступінь старіння 0
    але в мене є інші нюанси....
    а дитинка ж розвивається нормально! а це значить що все буде добре!

2. Dream-baby

Dream-baby Member

Вона в мене має бути до 20мм, і ступінь старіння 0, так розвивається нормально, але ж невідомо від чого така плацента груба, сказали що це імунне, сьогодні поздавала купу аналізів на торчі, вовчаковий, антирезусні і сижу чекаю результату))

3. Зіра

Зіра Well-Known Member

невідомо...в нас зараз стільки всього невідомого....
    а

4. La esposa

La esposa Moderator

Dream-baby, я пару разів збиралася вам написати, і ніяк не могла сформулювати думку. В мене теж плацента була низько (не так низько, як у вас, але в норми не дуже вкладася).

з цього приводу моя лікарка казала так:
    - плацента не піднімається, бо можливо навантажую себе забагато (не відпочиваю, тяжке піднімаю (мені свого часу було проблематично навіть баняк переставити з водою, з мийки на плиту).
    - є мікровідшарування плаценти, яких не видно на УЗД, але які не постачають дитині достатньо поживних речовин. Через це вона погано піднімається, потовщується, щоб компенсувати відшароване.

Але це на словах. Насправді якби все було ТАК зле, то дитинка відставала в розвитку, як у мене, так і у вас. Мусите ще радитися з лікарем, бо раз дитинка розвивається згідно зі своїм терміном, значить будь-яким способом бере від вас все, що їй треба. А ви вже їй допоможете, щоб усе було гаразд ;)

5. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

6. La esposa

La esposa Moderator

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у вас трішки інша ситуація- термін майже 33 тижні і це :
    - плацента у межах допустимої норми;
    - дитинка вже на цей термін досить міцненька і останні кілька тижнів лиш остаточно "дозріває" і "нагулює масу".

Для ж 16 тижнів плацента у 36 мм- це забагато ( для орієнтиру, просто "на хлопський розум": товщина плаценти відповідає термінам вагітності у тижнях +- допустимі мм). І товщину плаценти узагалі визначається фактично лише з 20 тижнів вагітності, бо вона ж лиш у 16 тижнів закінчує повністю формуватися і повноцінно виконувати свою роль . В 20 тижнів плацента визначається у межах 21 мм. а в 17 тижнів її нормальна товщина власне біля 17 мм
    звичайні виділення і води- різні. Тому якщо є сумніви- візьміть однотонну, але обов язкову кольорову чисту тканинку і зробіть собі з них вкладку в трусики. Далі будете бачити: води залишають прозору мокру пляму без будь-якого запаху; звичні ж виділення залишають на такій тканинці легке "забарвлення" ( те ж білувате чи трішечки жовтувате, якщо молочниця є)

---------- Додано в 08:58 ---------- Попередній допис був написаний в 08:55 ----------

інфекції, резус-конлікт, діабет- все це може бути власне причиною потовщення

8. Зіра

Зіра Well-Known Member

та я вже тепер зрозуміла....бо щось не задумувалась над тим, бо завжди після кожного узд казали мені що у вас як книжка пише...

ооо, якби не посиденьки я б і дальше була б туманом...

9. Dream-baby

Dream-baby Member

вже маю результат на антирезусні антитіла, яких не виявили
    діабет-немає
    інфекції нема- але сьогодні перездала IgM до токсоплазми, герпесу 1,2, (антитіла IgG до них я маю), от цитомегаловірус немала ні IgM, ні IgG,тому здала і те і те
    на що впринципі можна реально думати так це вовчаковий антикоагулянт (теж здала) він у мене на початку вагітності при нормі 0.8-1.2 був 1.28

10. Крапочка

Крапочка Well-Known Member

Dream-baby, головне не налаштовуватися на негатив, бо знаю по собі як легко опускаються руки, коли ставлять купу діагнозів.
    Я от нарешті заспокоїлась на рахунок гестаційного діабету, бо вже здала повно анлізів в кількох лаб і все добре.
    Всі домашні перехворіли ГРВІ, але 2 тижні і всі на ногах, а в мене ускладнення - лівосторонній гейморит (бо лежу і пішов застій мокротиння). То зверталась і до себе в поліклініку, і в той же Мед, всюди - тільки рентген і антибіотики. Згадала, що колись ходила до Лора в шпиталь Шептицького і поїхала туди. І то дійсно бувають лікарі за покликанням. Спокійно здала кров, подивились, що ШОЕ і лейкоцити високі, але нейтрофіли не вказують на сильну бактеріальну інфекцію. Тиждень промивань антисептиками, кукушок та інших процедур і вже моя голова не розколюється, а аналізи майже в нормі. Проте оті поїздки на процедури та сильний нежить і чхання посилили скорочення матки, так що ледве ходила.
    І ще була цього тижня на УЗД. Корінець ніякого порушення кровоплину не побачив, плацента в нормі. Проте дитинка відстає в наборі ваги та показниках росту на 2 тижні, ну і само собою, констатував вкорочену шийку матки та відкриття внутрішнього вічка. Порадив лежати, добре харчуватись, позитивні емоції, контролювати стан плоду КТГ, а відставання пояснив гіпертонусом плюс застудою. Тож тепер тільки відпочиваю, молюся і вірю, що все у нас буде добре!

11. Dream-baby

Dream-baby Member

те саме і я, лежу і молюсь, і вірю що все має бути добре)

12. newlife

newlife New Member

Ви не одні, ми підтримуємо Вас в цьому.
    Сама лиш вчора отримала результати 2-го скринінгу, та й не знаю чи вірити, бо всі показники підтягнуто під термін (лікар писала на скеруванні 16-17, а мене попросили вказати щось одне, я написала 16, то під 16 тижнів всі показники і написані, а по календарю вже 17! І морч собі з тим голову!). І я вірю, що всі проблемки і неприжмні відчуття які вже були не мають загрозливого результату для немовлятка, медикам про то мало говорю, і на результати впевнено не опираюсь. Більше на Бога, Йому видніше яке в нас має бути маля.

13. сніжна

можливо. Пригадалося, що ви мали важкий токсикоз із перебуванням навіть у лікарні. А про цей аспект і можливий вплив з лікарем ви говорили? Просто от якщо так роздумувати: плацента- це той орган, який виконує і захисну функцію. Саме вона бере на себе "удар" при різних інфекціях, токсинах, медикаментозному лікуванні.Звідси і відповідна реакція ( це як з печінкою- збільшується при певному тривалому негативному впливі). Але то так- мої роздуми... Одним словом, зараз вам просто треба більш ретельно спостерігатися у лікарів,і менше нервувати.

14. Dream-baby

Dream-baby Member

якщо здавали в синево, то можна вручну порахувати свої показники на 17 тиждень

---------- Додано в 11:34 ---------- Попередній допис був написаний в 11:32 ----------

звичайно, що я про це говорила, відповідь була що скоріше всього токсикоз не мій так повпливати на плаценту

15. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

мені ще на узд казали, що причиною може бути низький гемоглобін, лікар в жк написала- анемія вагітних легкої ступені хоч гемоглобін 109, ніби і не надто низький, направила на ктг і воно в нормі, антитіл не виявлено, діабету не має, тому причину своєї потовщеної плаценти не знаю, але в мене потовщена не рівномірно а в деяких місцях, ну і ще зустрічала інформацію, що вона може ставати тоншою
    мене хвилює інфекційний момент, минулого разу мені не віддали відразу дитину агрументуючи, що є підозра на внутріутробну пневмонію, тобто що було якесь інфікування, хоч я за вагітність лише раз хворіла на ГРВ, але постійно мала підвищену температуру і закладеність, цього разу закладеність і легкий насморк теж присутні ((( здавала мазки з горла і носа -теж все в нормі, в мене хронічний тонзиліт, хоч рецидивів не було останнім часом, але можливо з ним є якийсь зв"язок?

16. newlife

newlife New Member

як це зробити?

17. сніжна

у моєї хорошої знайомої ( вона народжувала у мого лікаря) була подібна ситуація. Але там мама ГРВІ прихворіла в останній місяць вагітності. Власне після народження неонатолог теж забрала дитину, оскільки були підозри на жорстке дихання. І це тоді пов язали із інфекцією мами, яку вона перенесла якраз перед пологами.

18. Raven

Raven Мама малятка

мені всю вагітність то розказували, дитина маленька родиться не більше 2700, на 2 тижні відстає в розвитку, а ми народилися в термін 3300 і 53 см

19. Dream-baby

Dream-baby Member

поділіть свій результат по афп і хгл на медіану відповідного тижня

20. Крапочка

Крапочка Well-Known Member

Та власне в 21 тиждень Палига казав, що дитинка навіть більша терміну. Як приїхала з переймами в 29 тижнів в обласну, то синочок теж відповідав середньостатистичним показникам. А от на УЗД в 33,2 тижні всі ці окружності животика, голови, кисті ручок, ніжок як на 31 тиждень і вага всього 1700кг. В принципі і я щось не дуже набираю, і животик в об"ємі не збільшився. Та я так сподіваюся, що ще наздоженемо своє.

Статус теми:
Закрита.