Для майбутніх мам (11)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем TinkaMalvinka, 14 Травень 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. Delfy

Delfy Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (11)

дівчата, підкажіть, хто з досвідом :) в нас зараз 25-й тиждень. рухи дитинки я почула відносно пізно, на 21-му тижні. навіть скоріше на 22. і відразу такі досить моцні. А от вже кілька днів, може з тиждень відчуваю ті рухи слабше, вони ніби стали десь в інших місцях але чи легші, чи то дитина змінила положення, бо раніше бачила по животу, як він копався, то там навіть видно було, а зараз то все десь глибоко, навіть не знаю як то пояснити.. чи це нормально є для мого терміну чи краще до лікаря?
    і ще - турбує мене періодичне твердіння живота. таке в мене протягом вагітності майже постійно, особливо твердне як-тільки захочеться в туалет, навіть якщо зовсім не сильно захочеться( ті твердіння є непостійні, також коли сиджу на роботі буває..
    на узд тонусу не виявили (узд робила в 20 з копійками тижнів)

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

дитині ще наразі місця в матці вистарчає, аби переміщатися в різні боки. Цілком може бути, що повернулось маля так, що тепер рухи чути досередини. Я цілий час по-різному чую рухи, то десь невідомо куди всередину, то вже на животі, то внизу, то нагорі, при тому що так розумію положення не змінилося від останнього узд (головкою вниз), бо чую часто гикавку внизу десь над лобком

3. Delfy

Delfy Well-Known Member

такого я ще не відчувала :) просто мучить те, що рухи 2 тижні були такі чіткі, рукою могла їх відчути, а зараз стали якісь незрозімілі і рідші(( і ще хаотичні, схожі ніби в шлунку щось перекидається

4. Dominika

Dominika Well-Known Member

і в мене так буває. Часом копався добряче, а інколи таке відчуття, що десь глибоко велика "газбулька" перекочується з одного кінця в інший(ото пояснила))) Міркую собі, що лялька також має свій настрій. Одного дня більш активна, на інший ліниво вовтузиться...

5. Vittoriya

в мене таке часто буває :), рухи також змінні, то такі чіткі, що чую рукою, то такі ніби булькання всередині, такі добрячі булькання, але все ж не так як чітко копняк в живіт

6. Ольоля

Ольоля Мамуся Дарусі)

ОТ і в мене так було. Відчула перші рухи на 22 тижні. Але не дуже вже чіткі і нечасно. І теж по різному. То вже лікаря свого вимордувала, що не чую чи рідко чую. А зараз як часом зафутболить , то таке враження що животик живе сам по собі- знизу-догори, зліва-направо. І що ви думаєте...теж переживаю- чи їй там місця не мало, чи все добре, що такі дискотеки там влаштовує. (Читала , що надмірна активність теж не є добре). Одним словом - де та норма...:girl_nea:От зараз пишу, а доця п'ятку так під ребро запхала, що мамамія.....Ото темперамент.

Так що приєднуюсь до дівчат- місця багато, то дитя собі плаває і повертається , ще погода дощова впливає, та і дітки теж свій настрій мають:girl_yes:

7. Petrova

Petrova Member

А в мене 20 тий тиждень і рухи я чую раз на добу і то такі слабенькі,вчора були на узд, малюк там добряче вовтузиться і рухається,а я нічогісінько не відчуваю, теж інколи аж страшно чого я його не чую...І чи з ним все добре.А на такому терміні самому можна якось прослухати серцебиття,хтось пробував?

• Зе бест! Зе бест! x 1
  8. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

просто малеча змінила положення тому чути стало інакше, в мене на такому терміні теж так було

9. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Дівчата, а є якась норма кількості рухів, яку ми повинні відчувати? Цієї ночі я себе недобре почувала і прокидалась щогодини. Як прокидалась, то маля товклось, коли засинала - далі товклось. Як думаєте , може щось йому було не так чи просто так реагувало на моє самопочуття? Сьогодні рухи відчуваю, як завжди.

10. Vittoriya

а положення ти змінювала? Часом буває, що якось не підходить положення тіла, як змінити, то маля заспокоюється. Ну але кажуть, що ніби діти вночі активніші, бо ж коли ходиш, то вони заколисуються, а коли лежиш, то відповідно починають рухатися більше.

11. Fiancee

Так, і на спині, і на правому, і на лівому боці пробувала лежати, все одно товклось.

12. Vittoriya

ну значить просто активне :), не думаю, що варто з того робити проблему, товклось-то так аж сильно? В 19ть ніби ще такі мали би бути ніжні копнячки, чи то може я по собі рівняю?

13. Fiancee

Я не те, щоб проблему роблю, просто раніше, як прокидалась раз-два за ніч, то в основному було тихо, тому цієї ночі мене здивувало, що коли не прокинусь все не спить :) Чи сильно? Та ні, як звичайно, трохи сильніше, трохи слабше :)

14. Vittoriya

дитина росте, раніше могла просто не чути, тепер вже чуєш, от і все.

15. Petrova

Petrova Member

Я в шоці ,я взагалі не чую практично ніяких рухів (раз в добу і то скоріше нагадує роботу кишківника) .... Шось я почала хвилюватися....

Останнє редагування модератором: 21 Серпень 2014
  16. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

зазвичай норма 10 рухів за день але тільки після 30 тижня контролюють, як що дитина не спокійна і дуже сильно товчеться є вірогідність що їй не вистачає кисню, так буває коли в мами дуже високий тиск, кожна малеча має свій настрій і може поводити себе як хоче на зміну погоди чи маминого настрою чи самопочуття і ще інтенсивність рухів залежить як розвернуте маля і де причеплена плацента.
    І взагалі дитина вже особистість від перших секунд зачаття і має право на самовираження :) менше сумних думок більше позитиву:dance2:

17. zjomka

zjomka Well-Known Member

Мій малюк також активний дуже, товчеться часто, особливо ввечері і вночі, або коли на роботі довго сиджу, то так копається, що мушу встати походити, тоді заспокоюється. Але мені спокійніше коли я його чую, як на мене то не погано, що він такий активний. Деколи такі потягусі собі влаштовує, що таке враження, що хоче вилізти через живіт :girl_in_dreams: Ну і гикає смішно. Часом жартома прошу чоловіка, щоб заспокоїв малого, а то розійшовся.

18. Raven

Raven Мама малятка

В мене були конкретні проблеми з тиском, коли він різко підіймався, мала взагалі не рухалась.я ходила пузо трясла, чи жива вона.

19. GIS

GIS Well-Known Member

Знаю, що протягом 12 годинимає бути не менше 10 рухів вроді. Але те, що ляля в животику відчуває самопочуття мами то 100 %. Наприклад коли нервуюсь може сильніше мене буцяти. Але, думаю, ше і від характеру дитинки залежить. Моя майже завжди всю ніч чемно спить. Протягом дня активніша зранку і ввечері. Хоч були пару раз і серед ночі, коли прокидалась то чула що і малеча прокинулась.

20. Vittoriya

В мене теж вночі спить, хіба ввечір як лягаю спати , то ще може полоскотати, а так, то вже за сніданком пробуджується :D

Статус теми:
Закрита.