Для майбутніх мам (5)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем PanteraLviv, 30 Січень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Для майбутніх мам (5)

Я під час грипу рідко кашляю, от горло може боліти. )) Температура була доволі висока. Антибіотики пила, звідти в малого алергія на амоксицикліни (так мені лікарі пояснили). Я просто не знала, що вагітна.
    То мене раз і назавжди навчило. Я вже багато років ліків майже не п'ю. ))
    До речі, нежить на початку вагітності - це взагалі доволі типово. Організм ослаблюється, поки звикає до нового стану, відповідно досить багато жінок мають нежить у той час. І тут я ніколи не чула, що нежить може спричиняти вади розвитку. Про таке ніхто навіть не питає. Не піддавайтеся на "обробки" лікаря.
    Ну, то ще раз вам скажу, що достовірність результату - 50%. Який сенс проходити такий тест? Тут прямо кажуть, що 50%. Вам того не сказали?

2. Мія

Мія Well-Known Member

Грип звичайно може вплинути на вагітність, але далеко не кожний. Так до прикладу ви не знаєте чи це був грип чи банальне ГРЗ, що є велика різниця. Грип - це вірус, а ГРЗ як правило бактеріальне захворювання.
    Ну але якщо почали про грип то продовжимо про грип. Він шкодить тим що може дати ускладнення при якому температура піднімається вище 38 і запальні процеси які треба лікувати антибіотиками (пневмонія, гострий бронхіт) а антибіотики в першому триместрі - це дуже небезпечно для ембріона. Власне вони можуть викликати наслідки.
    Не можна не зазначити, що є штами вірусу які теж можуть суттєво вплинути на дитинку, але не тільки в першому а на протязі всієї вагітності. Всі знаємо про H1N1...
    Коли я родила Дарину зі мною в палаті лежала жінка яка перехворіла в той час грипом.. ніхто не знає яким власне. ВОна тоді була на 32 тижні, лежала на збереженні і після хвороби дитинка не поправлялася більше. Народилася маленька 2 кг. З розвитком все було добре, всі обстеження тоді їй робили. Знаю що таких випадків було декілька в той час.
    Ніхто достеменно не знає чи антибіотик вплинув чи вірус...
    Не думаю, що вам варто перейматися застудою, якщо до ускладнень не дійшло, а судячи по всьому не дійшло інакше температура була б більша 38 гр..

3. Mariya

Mariya Well-Known Member

Та хворіють жінки під час першого триместру і не тільки грипом, теж мені новина. І дитинка собі нормально розвивається, без ніяких патологій. Ви побільше лікарів слухайте, вони вам ще не таке наговорять. Якщо не довіряєте лабораторним результатам, то про що ми тут взагалі говоримо? Чекайте на ультразвук.

4. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Я в обидві вагітності хворіла. І навіть зараз якась трохи соплива). З Софійкою зворіла на 5 тижні. Швидше всього то не був грип, а звичайна застуда. ВАнтибіотиків не пила. Ліків практично також. Зараз вже вдруге маю якийсь такий пограничний стан і не хвора і не здорова. Нічого не п"ю, хіба якісь чайочки. На УЗД все добре. Тесту на вади не здавала і не здаватиму, бо результат для мене всеодно нічого не змінить. Я вже колись писала, що в моєї товаришки всі результати були далеко поза нормою. Перездала, виявилось, що все ок. Але скільки то нервів, здоров"я, переживань і грошей коштувало...

Я в той час теж була на 31-32 тижні. Перехворіла важко, з пневмонією. Пролежала місяць в лікарні з купою антибіотиків і інших ліків. Софія здорова і даже очєнь упітаная)). Народилась з вагою 3,570, по шкалі Апгар 8/9. Єдине, що зуби нездалі, але після всього пережитого то дрібниці.

Тому не накручуйте себе. Якщо ви в разі чого готові йти на аборт, ну то здавайте ті аналізи. Але будьте готові, що в разі якихось відхилень вам багато нервів потріпають. Вам треба спокій, бо дитинка вже все відчуває!

5. Liliyah Romanova

Мені так сподобалися слова одного вченого, дослідника людського мозку. Він каже, що от на початках дитятко хоче спокою, хоче, аби йому дали спокійно розвиватися, бо воно має багато роботи - стільки клітин, органів зароджується та розвивається. А тут дитинку бідну і на узд, і на аналізи, і ще й внутріутробним розвитком тепер модно "нагрузити"... А їй треба спокою. І маминого спокою особливо... :girl_tender:

6. Analgina

Analgina New Member

Всім дуже дякую, що відгукнулися стосовно застуди і грипу на ранніх термінах, ви мене дуже заспокоїли. Отже для себе я вирішила- спочатку піду на УЗД, без аналізів, а там далі видно буде, бо як я розумію- ті аналізи щось типу "надвоє баба ворожила"...

7. innamorata

innamorata Well-Known Member

Я вже раніше писала, що по якійсь причині не маю апетиту. Списувала це на те що сиджу вдома і не витрачаю енергії.... Але за два тижні, замість набрати ваги, я втратила як мінімум півтора кілограми. То нормально???? Я правда до того вже набрала багатенько - два тижні тому коли важилася в лікарні було 13 кг в плюс.
    І ще одне. Вже кілька разів зі мною траплялося... Вчора ввечері перед сном попила чаю з печеньками. Лягли спати. Вночі то все мені пішло в горло і в ніс, від чого я моментально проснулася(добре що проснулася) ну і відповідно сильно кашляла. Що то таке? Клапан відкрився я так розумію???? чи може причина в тому що спимо вже по давній звичці без подушок??? Думаю то є небезпечно, бо рідина потрапила в носоглотку, а відповідно я її вдихнула. Чи то просто постаратися не їсти... але ж хочеться....

8. Krosha

Krosha Well-Known Member

Забрала сьогодні результати аналізів на розвиток. ПАПП-А - попадає в норму, а вільний ХГЛ нижче норми. Я вся в шоці подзвонила до Прокопчук, вона сказала, що це означає загрозу викидня. Порекомендувала більше відпочивати.
    А ви які версії чули від лікарів?

9. Analgina

Analgina New Member

все вірно вона вам сказала:
    ХГЧ продуцируется в плаценте и является одним из главных гормонов во время беременности. При патологии плаценты, которая чаще всего сопровождается неразвивающейся беременностью или угрозой ее прерывания отмечается снижение уровня ХГЧ.
    але всі ці показники- дуже відносні, скільки я в лікарів не питалася- достовірність точного аналізу лише 50%, тому більше відпочивайте і менше негативних емоцій! Почуваєте себе добре - от і чудово, а решту подивитесь на УЗД.

10. Krosha

Krosha Well-Known Member

З менше негативних емоцій - дуже стараюсь, не завжди виходить.
    А УЗД нічого поганого і страшного не показало.

11. Analgina

Analgina New Member

це саме головне! Я он теж перехвилювалася, бо на 5-6 тижні перехворіла застудою, і прогнози після такого не оптимістичні, але практика інших форумлянок довела, що як правило все проходить без наслідків, тож і хвилюватися не слід. а так як я надто емоційна, я для себе вирішила не здавати ні двійного ні трійного тесту, достовірність точності результату низька, а нервів собі можна так потріпати, що ого-го.
    Орієнтуйтесь на своє самопочуття,якщо все добре, то просто насолоджуйтесь своєю вагітністю і даруйте маляті позитивні емоції!

12. roziava

roziava New Member

В мене сьогодні цілий день немає настрою...якась перелякана...Була вчора на узд, все в нормі,малюк розвивається добре, проте наявний гіпертонус. Ну буває ж таке, але лікарка мене сьогодні налякала, що живіт твердий, спина болить, загроза і т.п... Виписала магне в6.Може підкажете як боролися з тонусом ви, бо чомусь охоплює мене страх, хоча й намагаюсь не хвилюватися.

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Піду я завтра ставати на облік :)
    27-й тиждень...помойму якраз термін підходящий )))

медогляди вже пройдені заздалегідь, флюрка чоловіка є, виписка з тіпа щепленнями дитини також, здала вже мазок на стафілокок - до речі знайшли трішки. Сімейна каже що в тій концентрації що знайдено лікувати не потрібно. Дівчата, а як у вас було, у кого знаходили, що лікарі казали? БО у мене минулої вагітності не знаходили, а зараз у мене трішки, а у малої чуть більше знайшли, але не критично.
    На крісло на огляд не полізу, не хочу, вже передбачаю невдоволегість лікарки але принесу їй мазочок - як хоче нехай його в лабораторію віддає. Шкрябати себе на цитологію не дам. Народжу - а там хоче хай шкрябає.
    Ще цікавить чи комусь вдалось уникнути тесту на толерантність до глюкози, бо ті кілька годин сидіти в поілклініці заради аналізу не вийде, та й ту гидоту пити - бось що мене виверне прям на місці.

14. VERO

VERO Well-Known Member

Капати в ніс масляний розчин хлорофіліпту. Якщо в горлі знаходили- полоскати розведеним спитровим розчином хлорофіліпту.

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

тобто його полюбому треба наніц вивести? і після курсу лікування здавати ще раз мазок?
    Бо сімейна каже що в тій концентрації це взагалі в межах норми, і лікувати не потрібно. Я ще точно не знаю чи то в горлі чи в носі він знайдений, бо ще самих результатів на бланку не бачила. Але подивимось що завтра гінеколог скаже.
    читала що воно конкретно жжот в носі

16. Liliyah Romanova

Вже стільки разів писали. Гіпертонус у всіх під час УЗД, така специфіка тої штуки.
    Магне В6 прописують вагітним проти неіснуючих хворіб на теренах колишнього радянського союзу. Інструкція в них така. На загрозу й серйозні проблеми той магне не помагає. Будете пити чи ні - змін не буде ніяких.
    Живіт твердий постійно? Значить проблема поважніша й треба шукати причину. Якщо час від часу, то це нормально, бо не може він бути м'яким, коли ви ходите чи щось робите. М'язи ж мусять тримати дитятко всередині. Біль спини також цілком звична річ для вагітної.
    Он я вчора посуд помила, поприбирала, живіт був твердий ще якийсь час після того. І спина боліла порядно. Лише 20-30 хвилин сидіння-лежання допомагають, аби то пройшло. От і слідкуйте, як у вас. Природньо чи дійсно загроза.

17. VERO

VERO Well-Known Member

Я написала, що призначають, якщо дууже багато і організм з ним сам не справляється. Якщо кількість стаф-ку в нормі і жодних проблем з ним не виникає, то лікувати не має потреби. І дитинка разом з молозивом відразу отримає захист від нього. Взагалі, цей аналіз планували відмінити як обов'язковий для вагітних. Бо стаф.- умовно патогенна флора і у всіх "живе" в тій чи іншій кількості.
    Пригадала, що ще можна капати в ніс бактеріофаг стафілококовий, але не пам'ятаю, чи вагітним можна.

---------- Додано в 02:07 ---------- Попередній допис був написаний в 02:06 ----------

Не скажу, що приємно, але витримати можна.

18. Iwka

Iwka Well-Known Member

я уникнула - без жодних проблем.
    написала відмову, і все на тому.
    правда хвилин 5 тре було пояснити лікарці чому я не можу бути голодною :connie_pull-pigtail
    кров на цукор не здавала також.

19. Liliyah Romanova

Тут неможливо того аналізу уникнути. Правда, він не такий складний. Їсти можна. Чекати треба лише півгодини. І сироп зі смаком "фанти" випити не так складно. Єдине, не знаю, чи здається при наступній вагітності знову, чи одного разу досить. Думаю, що скоро довідаюся.

20. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ліль у нас він якийсь більш розтягнутий в часі:
    Просто його як і всі аналізи в поліклініках роблять зранку, переважно годинка 8, в тій годині я малу не піднімлю, а залишити немає з ким. Якщо я ще й натощак наприклад зможу його здати, то ще нарєзать круги в поліклініці кілька годин з 300 мл солоденької водички в пузі навряд :)
    Крім того я сумніваюсь що даватимуть нам щось а-ля фанта, дадуть якусь солодку бурду розведену хто зна якою водою і звідки і невідомо в якому стаканчику. Я взагалі останнім часом в шоці від поліклінічних лабораторій настільки, що ноги б там моєї не було ніколи.
    Ну і крім того весь цей час поряд зі мною буде нити 3 річна дитина, яка заледве пів години витримує в черзі, якщо така є...
    Короче прям не знаю...

Статус теми:
Закрита.