Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Ольго ВIТАЮ! На сам Гамериканський день незалежностi :)

• Подобається Подобається x 3
  2. Koza-Dereza

Veronka, i Tanuchka,

Те що ви описуєте може бути розтягнення сухожилля що тримає матку. Воно саме знаходиться з кожної сторони паху i описується як рiзка колюча, рiжуща бiль з однiєї сторони чи з обох. У мене першої вагiтностi такого не було, все якось поступово розтягалось. А цiєї вже було кiлька разiв. Пузяка бiльша, дуже вiдчутно розтягується. Сiдалiшнiй нерв теж дається чути, але не так як першого разу, i то зовсiм iнша бiль, вона саме болить в дупi (таз), може вiддавати в спину i може нiмiти нога, але не обов'язково. Моя колiжанка яка вагiтна 18 недiль зараз, жалiється на бiль в районi паху, їй сказали що це сухожилля, вона ходила на УЗI i їй сказали що все нормально що це 100% сухожилля. Я помiтила що вона носить животик "високо" майже в районi шлунку, а я на вiдмiну вiд неї, два рази носила низько. Отак думаю може це теж вiдiграє роль, де розмiщена матка, i як вона росте.
    Як б набагато бiльше хвилювалась коли я б вiдчувала якусь бiль "з глибини" чи в таке щось як на мiсячнi, ну i не дай боже щось таке як дуже болючi мiсячнi. Але я вже сама вiдчула на практицi i начиталась в теорiї, що "мiсячнi" i родовi болi, набагато вiдрiзняються вiд м'язових та сухожильних болей, якi бiльше схожi на корч в нозi нiж щось iнше.

• Подобається Подобається x 6
  3. Linet

Linet Well-Known Member

У мене також сьогодні в лівому паху закололо(різало) одним моментом потім пройшло навечір знову але менше а в мене тільки десь 3 тиждень чому там розтягуватись незнаю але ви мене заспокоїли . А то дуже переживаю.

Останнє редагування: 6 Липень 2009
  4. Koza-Dereza

Зараз я накопаю якiсь статтi по українськи чи росiйськи.

- Круглые связки.
    Это группа мышц, поддерживающая вашу матку. Как только вы начинаете вынашивать ребенка, эти мышцы сужаются и удлиняются, чтобы соответствовать изменениям матки. Эти изменения могут сопровождаться тупой болью, которая может оставаться в вашем подсознании. Но как только вы сделаете резкое движение, связки тут же создают мгновенную острую боль, особенно если вы переключаетесь из положения лежа в положение сидя. Лучше всего это делать медленно, так как боль взаимодействует со связками, и она может быть вызвана внезапным движением.

http://home.damotvet.ru/pregnancy/974344.htm

Боль в круглых связках. Теперь, когда матка стала больше и тяжелее, на долю окружающих и поддерживающих ее тканей выпадает большая нагрузка. Это приводит к появлению новых ощущений. Большие связки, расположенные с обеих сторон матки и получившие название «круглые связки», прикрепляют матку к костям таза. По мере увеличения размеров матки круглые связки должны растягиваться. Это медленное и постоянное растяжение само по себе не вызывает дискомфорта, однако сочетание этого растяжения с нормальной активностью может вызвать резкую внезапную боль, которая заставляет вас замереть на месте. Самая распространенная причина возникновения боли — это внезапная смена положения. Когда вы нагибаетесь или, к примеру, резко встаете с постели, растяжение круглых связок может вызвать схваткообразную боль внизу живота с одной или двух сторон, а также боль в спине. Для ребенка это не опасно, но боль может быть мучительной. У некоторых женщин боль в связках возникает во время выполнения физических упражнений или даже во время ходьбы. Наиболее резкой и беспокоящей боль в круглых связках бывает между четырнадцатой и двадцатой неделями беременности, когда матка уже увеличилась настолько, чтобы растягивать связки, но еще не стала достаточно большой, чтобы часть ее веса приходилась на кости таза. Женщины могут испытывать боли в круглых связках в любое время во время беременности — в зависимости от того, как протекает беременность, — и особенно на последнем месяце, когда головка ребенка давит вниз.

Чтобы предотвратить или уменьшить боль в круговых связках, попробуйте выполнять упражнения для ног. Избегайте внезапных смен положения и особенно старайтесь резко не вставать со стула или с кровати. Попробуйте лечь на бок — на тот бок, в котором ощущается боль, или на противоположный — чтобы облегчить свое состояние. Если это не помогает, приложите к больному месту бутылку с горячей водой. Как правило, боль в круглых связках быстро исчезает во время отдыха; кроме того, с увеличением срока беременности связки адаптируются к увеличению матки.

http://spuzom.ru/detail.php?id=75

Схематическое изображение матки, маточных труб и яичников (вид сзади; правая половина матки, маточная труба и яичник вскрыты)
    1 - дно матки; 2 - полость матки; 3 - круглая связка матки; 4 - маточная артерия; 5 - наружный маточный зев (отверстие матки); 6 - влагалище; 7 - шейка матки; 8 - канал шейки матки; 9 - внутренний маточный зев (перешеек матки); 10 - широкая связка матки; 11 - яичник; 12 - воронка маточной трубы; 13 - ампула маточной трубы; 14- собственная связка яичника; 15 - перешеек маточной трубы.

Останнє редагування: 7 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 4
  5. Koza-Dereza

Олюся1985,
    3-тя недiля це звичайно зарано для вищеописаних болей. Проте все може бути. Ви дивiться по собi, якщо щось пiдозрiле чи нестерпне i не дай боже якась кровотеча то напевно пiдiть до лiкаря.

• Подобається Подобається x 1
  6. veronka

veronka зла друзя

ні:girl_cray:

7. Iryna

Iryna Well-Known Member

Дівчатка, може хтось шось порадить, нагадався рости зуб мудрості, біль в роті вже четвертий день:girl_cray: Може чим пополоскати або шось прикласти, бо вдень ше так-сяк, а от вночі просто жах:girl_cray::girl_cray::girl_cray:

8. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Та полоскають содою здається, щоб вимити від різних часток їжі. А решта навіть не знаю. Ті зуби в мене ще досі не виросли. А як один болів - то хіруг-стоматог сказав вирізати зразу, бо так розташований, що не виросте. А стоматолог-терапевт (той шо лікує, але не рве) колов мені тиждень в нього якісь ліки. Пройшло. Зуб так і не виріс, але не болить. Поки.
    Ще рецептів є багато, але скоріше від простого зубного болю - від дірок в зубах, а не від того що ростуть.
    Моя бабця колись клала на зуб, який болів на ніч кусочок сала. Біль зникала. Але не знаю чи це поможе у Вашому випадку. Ще хтось з родичів клав вату, змочену в новокаїні. Трохи затерпало і не так боліло. Або кусочок ношпи. А вагітним мабуть не варто все підряд пробувати.
    Запитайте в свого гінеколога - може хоч знеболювальне якесь порадить.

9. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Ірино, попробуйте лідокаїном мазати. Чи тимим засобами, що дітям при прорізуванні зубів.

10. Halina

Halina Well-Known Member

Підійдіть у поліклініку, а там вас направлять на фіз. процедурки (здається так це називається). Я ходила і після першого сеансу забула що той зуб є. Питаю може більше не потрібно ходити, та сказали що хоч би 3-5 раз!

11. Iryna

Iryna Well-Known Member

Ой, дякую вам за поради, а то сиджу як "тлумок" в хаті і незнаю шо то придумати:girl_in_dreams:
    зараз мені коліжанка принесе мазь, якою мазала своїй дитині зубки, казала, що дуже помічна і буду пробувати собі намазюкати.......а як не пройде, то піду у поліклініку:girl_sad:

12. Tanuchka

Tanuchka Well-Known Member

пам"ятаю як той зуб мучив мене. Лікар подивилась і каже не біда ми надріжем десну і все.. нехай росте. В мене був ШОК! Як різати??!!
    а мені ніколи нічого не різали в роті, так от я так перепугалась що кожну годину полоскала содою з сіллю той зуб, так полоскала що він сам виліз :girl_haha:
    лікар здивувалась :), але сказала з часом він буде про себе нагадувати, так і є. Деколи нагадує про себе. Останній раз от їхала на морє,
    сіллі з содою не було, викрутилась так, полоскала морською водою. Запливала подалі, та там село, людей не було, так і полоскала. ПРойшло.

13. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Оля, вітаю!!!!Але то швидко час біжить!!!!!:girl_crazy:

• Подобається Подобається x 2
  14. Марічка

Марічка Well-Known Member

От і я повертаюся в гілочку, з якої починалося моє знайомство з ЛФ і Посиденьками... Вітаю всіх, хто зараз тут набирає сантиметри в талії! Я майбутня мама вдруге!!! :radist:

Була я кілька днів тому на першому УЗД. В нас ніби все добре на такому терміні. В ЖК піду після другого УЗД в 22 тижні... Перший триместр пройшов більш-менш спокійно, час від часу трохи піднуджувало. А от вчора отруїлася (не знаю навіть, як це могло статися) ягодами... Мені було дууууже зле. Пила вугілля і воду. Зараз вже почуваюся краще...

• Подобається Подобається x 21
  15. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

ВІТАЮ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:girl_claping::girl_claping::girl_claping:легкої вагітності!!!!!!!!!!!!!!!!

• Подобається Подобається x 8
  16. Ірена

Ірена Well-Known Member

Тобто на так званий "облік" ви ще не ставали?
    бо я відлежавши двічі в лікарні дістала таку відразу від цих стін, що не можу себе змусити здатися в руки дільничої... на узд ходила вже після підшивання - дитинка росте, розвивається, доюре чую рухи, добре харчуюся... гадаю, що якщо прийду в ЖК десь біля 25 тижня - ніц страшного...

17. галичанка

галичанка Well-Known Member

Вітаю Марічко, ляля така вже велика! От час швидко біжить, вже і перший триместр позаду! :radist:

18. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Привіт всім пузатікам!!!:girl_in_love:
    Вчора так "наіванилась", шо нині ноги гудуть.
    В нас вже десь 24 тиждень, пузяка здоровий,але, порівняно з першою вагітністю, швидше замучуюсь, якась така лінива стала, ...і нервова чогось.

• Подобається Подобається x 7
  19. Tanuchka

Tanuchka Well-Known Member

о, а я думала тіки в мене таке. Теж лІнь шалена, нервовість :sad: і дуже скоро втомлюватись почала.прям ноги не тримають :sad: посуду мити стало так важко стояти. добре що чоловік мені для шафи сходинки в Метро купив, от на них на кухні і сиджу.

Марічка Вітаю вас! Ви з досвідом вже, але може будуть якісь інакші відчуття. Добре що нас багато :)
    На роботу їдеш так очі і падають на пузатиків.:girl_spruce_up:

• Подобається Подобається x 5
  20. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Я теж шалено нервова останнім часом, але скидаю то на погоду, оскільки то на мене так жара впливає: стаю агресивна й кидаюсь на всіх...Ну і ще постійний стрес, оскільки народжувати вже от-от, а в мене кожен день розписаний по хвилинах і мушу крутитися, наче білка в колесі...І лялю дуже шкода, що мусить зі мною разом той весь стрес переживати, але виходу не маю...

Статус теми:
Закрита.