@mokhnatska lesia так, ми купили набір Gorenie. Була файна ціна на розетці Духовка крута (порівнюючи з газовою стандартною) Дуже рада, що купили, а не чекали поки кухню зроблять Стоїть собі невбудована, активно користуюсь Ось перше ліпше фото з інтернету, щоб зрозуміти як виглядає
Холодильник ви мені тут нарадили, порадьте ще духовку. - електрична, економна; - щоб можна дві страви одночасно готувати (і чи це добре); - без наворотів, але щоб добре пекла піцу і бісквіти; - не космічно дорога; - щоб легко чистилася; - надійна, з хорошою репутацією
Ми взяли Bosch )) Наразі живу коло неї лиш місяць. Але в інструкції дуже впало в око про те енергозберігання і економію. Якось картопля порізана на 4-6 частин пекла ся там 1,5 год при 180С і не спеклася. З чого я зробила висновок - духовка справді енергію береже, я певно вибрала неналежний режим і там тепло було в якомусь конкретному місці, десь не там де я поставила свою форму з бульбою)) Ще випікала печиво, запікала м`ясо - то все виходило вже добре, але мусила підівчити інструкцію, бісквіт ще не пекла, піцу лише розігрівала морожену. Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
В листопаді ми взяли HANSA FCMW53050 наразі задоволена,піцу печу кожного тижня, свекруха бісквіти часто випікає поки нарікань нема. Єдиний нюанс - чомусь пар буває виходить як відкриєш духовку,я так одного разу очі чуть не попекла
В моїх батьків Бош, то вже старенька вона, але теж є нюанси з випічкою - отак довго гріє, насправді для деякої випічки це не підходить категорично, скажімо, той же бісквіт там не особливо вдається, тільки те, що просто може довше стояти, щоб пропектись: м'ясо, картопля, пісочне тісто. Тато її вивчав вздовж і впоперек, дійшов висновку, що справа скоріше за все в тому, що там встановлені специфічні форсунки, які розраховані на кращу якість газу, тоді б мабуть все працювало, як належить. Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
В мене електрична, не газова. Але я чогось думаю, що вона на кожен режим має різний спосіб прогрівання і максимальна кількість тепла може концентруватися в різних точках , тому ще мушу підівчити інструкцію Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
А, ну тоді це просто випадкове співпадіння) сподіваюсь, що Ви зі своєю таки розберетесь. Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
@Haidee, маю електролюкс. Та з більшим об'ємом, де вентилятор по центру. І дві страви, і два поверхи, і любе рябе, миється і розбирається добре.
у нас найпростіша модель бош, яка була доступна по ціні 5р тому. Пече все, я не нарікаю. якби мені бульбу пекла 1,5год - я б здуріла, в мене 40 хв, щоб хрустіла так. , Пекла в ній еклери, тарти, хліб, піцу, бісквіти, кекси, печиво різне, пряники, сирники, мясо шматок, мясо на грилі, рибу на грилі, крильця на грилі - не знаю, на що там нарікати.
На старій квартирі мала бош, досить "наворочений", як на той час, все пекла по вищому розряду, звісно, все треба пробувати і перевіряти, інструкцію перечитати варто теж, дуже помагає... Зараз маю вірпул вже 5 років, теж все добре, всі режими використовую, бісквіти печуться добре. П.с. - дівчата, картопля на 180 - то ні про що, я розігріваю спочатку до 200, картоплю дольками порізати, трошки додати олії і спецій, які хто любить, на пергаментний папір - і під гриль на найбільшу потужність, 20 хв, перевернути, ще хв.15, а потім треба вже дивитись - може треба ще трохи попекти на режим "верх і низ", а може просто виключити, і вона "доготується" . Виходить рум'яна зверху і мяка всередені. Технологія розроблена емпіричним шляхом моїм чоловіком, він же в основному і займається реалізацією по вихідних .
я правильно зрозуміла, що картопля готується лише на грилі? Розкочегарили духовку (доречі, скільки хвилини?), а потім 20+15 хвилин гриль? Вимикаємо духовку і картопля там доїодить?
Можна і не на грилі, це мій чоловік так робить, ідея в тому, що картоплю треба запихати в максимально гарячу духовку, а в мене можна розігріти максимум до 250 (але насправді режим "розігрів" нагріває швидко лише десь до 100), а коли виключаю після грилю (максимального) - то на табло більше 300. Можна пробувати нагріти на максимально можливу т-ру, поставити на режим "верх-низ", але не ставити одразу, а хвилин через 5. Ви як спробуйте кілька варіантів, то зрозумієте. Картопля хоче високу температуру, мінімум 200, краще більше на початок, при низькій буде довго і несмачно (я колись по молодості спекла на середній т-рі з обдувом, довго і нудно, і висохло на камінці). І олії трошки обов'язково давайте, буквально щоб змастити - без олії не те.