Фотопереписи

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Liliyah Romanova, 1 Січень 2008.

  1. Zirnycja

    Zirnycja Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Як робите?
    Дякую за відповіді.
     
  2. Nadijka

    Nadijka Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Оскільки пекти я не вмію,тому що тільки починаю набувати звання господині, то пропоную вам рецепт смачненьких тертюхів(дерунів),а точніше фотоперепис як ми готували суботню вечерю!
    Для початку беремо все необхідне.
    [​IMG]
    А саме: картопельку,яйко,муку,сіль,перчик,ну і ще я завжди даю часничок, але цього разу в мене його просто не було! Далі можна картопельку закинути в кух. комбайн,але коли такого немає просимо чоловіка,щоб допоміг
    [​IMG]
    Сполучаємо усі інградієнти і залучаємо до роботи Вікторію, треба ж комусь це все файненько вимішати!!!
    [​IMG]
    Далі до роботи приступаю я : розігріваємо сковорітку і наливаємо олійку,а після цього приступаємо до смаження.
    [​IMG]
    А цим часом помічники вимагають їжі!!!!!
    [​IMG]
    Кілька хвилин і ну ось готово!!!
    [​IMG]
    Смачного!
    P.S. Я більше люблю з грибною підливкою, але в нашій сім'ї більшість любить зі сметанкою та зеленню!
     
    • Подобається Подобається x 23
  3. syavych

    syavych Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    О, деруни то моя улюблена страва :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  4. Nadijka

    Nadijka Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    В мене також всі їх люблять, а у вас такий самий рецепт як у мене чи маєте свої секрети?
     
  5. syavych

    syavych Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Та вроді все так само (сам не роблю тому можу помилятись:)). Єдина завжди проблема - терти картоплю - довгий і деколи травматичний процес, а в комбайні чи через мясорубку не той смак виходить :sad:.
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Liona

    Liona Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    ділюся з вами дивовижно смачнющим салатом з креветок Родзинкою цього салату є італійський соус
    Мої гості були в захваті від нього, тепер я точно знаю, який салат у нас в сім"ї стане фірмовим
    отже, нам знадобляться такі продукти:
    http://photofile.com.ua/users/espresso/3444892/74342521/#mainImageLinkhttp://photofile.com.ua/users/espresso/3444892/74342522/#breadcr

    королівські креветки відварені - 300 г
    печериці свіжі - 500 г (свіжих я не мола, тож замінила на 300 г консервованих )
    часник - 6 зубчиків
    сир твердий - 300 г
    яйця відварені - 4 шт
    листя салату - 1 качан
    перець болгарський солодкий - червоний - 1/2 шт, жовтий 1/2 шт
    сметана - 200-300 г
    соус томатний - за смаком (я додавала 2-3 ч.л.)
    солодкий соєвий соус
    коньяк - 4 ч.л.
    лимон - 1 шт
    зелень для прикрас

    Починаємо процес приготування

    Дрібно нарізаємо часник
    http://photofile.com.ua/users/espresso/3444892/74342523/#breadcr


    обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору
    http://photofile.com.ua/users/espresso/3444892/74342524/#breadcr

    додаємо сметану, томатний соус та коньяк
    http://photofile.com.ua/users/espresso/3444892/74342525/#breadcr

    Це і є італійський соус соус має прокипіти 5-7 хв, не забуваємо при цьому ретельно помішувати. Потім залишаємо охолоджуватися.
    Тим часом ми смажимо наші грибочки
    http://photofile.com.ua/users/espresso/3444892/74342526/#breadcr
    Поки вони смажаться, ми встигнемо підготувати інші складники От наприклад порвемо листочки салату та викладемо їх у тарілку
    http://photofile.com.ua/users/espresso/3444892/74342527/#breadcr
    на салат викладаємо креветки
    http://photofile.com.ua/users/espresso/3444892/74342528/#breadcr


    креветки збризкуємо соком лимону
    http://photofile.com.ua/users/espresso/3444892/74342529/#mainImageLink
    ми навіть встигнемо порізати соломкою перець, поки досмажуються гриби
    http://photofile.com.ua/users/espresso/3444892/74342530/#mainImageLink
    о... вже наші гриби досмажились Поки вони не охололи - швиденько викладаємо на креветки
    http://photofile.com.ua/users/espresso/3444892/74343402/#mainImageLink
    посипаємо тертим сиром
    http://http://photofile.com.ua/users/espresso/3444892/74343403/#mainImageLink
    заливаємо соусом
    http://photofile.com.ua/users/espresso/3444892/74343405/#mainImageLink
    гарно викладаємо перець
    http://photofile.com.ua/users/espresso/3444892/74343406/#mainImageLink
    і нарешті прикрашаємо яйцями, перерізаними на 4 частини, та зеленню
    http://photofile.com.ua/users/espresso/3444892/74343407/#mainImageLink
    Смачного!

    PS цей салат можна робити в одну велику тарілку, я робила в двох, але поменше :)
     
    • Подобається Подобається x 8
  7. syavych

    syavych Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Два дні підряд робили? ;)
     
  8. Liona

    Liona Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    та ні, просто з фото халепа вийшла :o Ліля обіцяла перший допис видалити :) чекаю тепер :) вибачайте за незручності :o
     
  9. Nadijka

    Nadijka Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    А скажіть Liono скільки приблизно обходиться такий салатик в ціні?
     
  10. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Та вже ж не дешево.Королівські креветки тільки чого коштують!
     
  11. Liona

    Liona Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    так.. давайте порахуємо.
    креветки (якщо неочищены купляти - вийде дешевше) - 500г - 43 грн
    перець - приблизно 15 грн
    печериці - 10 грн
    сир - 12 грн
    яйця - 2,20 грн
    листя салату - 10 грн
    сметана - 4 грн
    соус - ?
    соєвий соус - ?
    коньяк - ТИСА близько 90 грн (але ж нам треба зовсім трошки, так що це вже треба шукати в домашніх загашниках ;) )
    лимон - 2-3 грн
    зелень - 5-8 грн

    Отже, виходить 152 грн, не рахуючи коньяк, соєвий соус та томатний соус (бо таке в мене завжди в холодильнику є)

    Так, зовсім недешево :sad: але можна королівські креветки замінити звичайними - смак від того не постраждає :) а от гаманець тільки буде вдячним ;)

    В дописі я забула дещо додати :o Коли смажимо гриби, їх обов"язково треба збризнути соєвим соусом :)
    Дівоча пам"ять... вибачайте :o


    оце порахувала я - і самій страшно стало, скільки грошей пішло :scare:
     
    • Подобається Подобається x 4
  12. Nadijka

    Nadijka Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Так часто себе таким не побалуєш! Але в особливих випадках можна,якщо це насправді смачно! А ще можна робити пів-порції, ви ж писали шо то на велику тарілку?!
     
  13. Liona

    Liona Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    угу, можна й переполовинити :) Просто мала гостей, тому побільше робила (завжди боюся, що комусь не вистачить, а в результаті наступного дня знаходжу в холодильнику купу рештків :D )

    А ще можна ну дуужжжееее спростити цей салат ;) Надзвичайно смачно буде, яущо ви обмежетесь тільки креветками та італійським соусом ;) Ну, це так називаєма, єконом-пропозиція :D
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Nadijka

    Nadijka Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Ой, давно вже в цю гілочку ніхто не дописував...:sad:

    От і думаю шо то таке для вас зготувати??? Вирішила поділюсь з вами рецептом тушеної рибки...
    Ось що нам знадобиться...

    [​IMG]
    В мому випадку:
    1)рибка (4 невеликі шт.)
    2)олія
    3)соус(0,25л)
    4)морква(2 вел і 2 мал)
    5)цибулька(2 середні)
    6)мука
    6)сіль,перець в горошках

    Обкачуємо рибку в муці...
    [​IMG]

    І обсмажуємо кожен кусок з двох сторін...
    [​IMG]

    Поки смажиться рибка натираємо моркву і нарізаємо цибульку, далі в каструльку наливаємо олії(досить багатенько)
    [​IMG]

    і викладаємо шар рибки
    [​IMG]

    змащуємо соусом...
    [​IMG]

    далі викладаємо цибульку...
    [​IMG]

    потім морквочку...
    [​IMG]

    і знову соус...і так викладаємо шарами, скільки риби хватить, далі заливаю водою і на газ.
    [​IMG]

    Коли закипить зменшуємо газ і готуємо до готовності морквочки і цибульки...
    [​IMG]

    Рибка виходить дуже ніжною....і смачною. За бажанням можна давати більше/менше цибулі і моркви...чоловік любить цю страву теплою, а я холодною...смакує з макаронами,картопелькою і рисом...
     
    • Подобається Подобається x 23
  15. Maryasik

    Maryasik Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    О , я теж дуже люблю тушену рибку.Але я її не обсмажую, а викладую шарами цибулю, рибку моркву, трішки олії і в духовці тушкую.
    Переважко беру філе.
     
    • Подобається Подобається x 5
  16. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Ледве дочитала гілку до кінця [​IMG] [​IMG]...
    Йду їсти [​IMG].
    Ви всі молодці !:clapping:
     
    • Подобається Подобається x 7
  17. Nadijka

    Nadijka Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    мій татко так робить, а я просто своєї духовки боюсь!!!
     
  18. Галинка

    Галинка Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Яка чудова гілка, а я ще тут ні разу не була:sad: Дівчата, ви дуже гарні господині!!!:)
     
    • Подобається Подобається x 4
  19. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Вичитала вчора на одному форумі рецепт і не втрималася, щоб не зробити його...
    Булочки "Французький букет" з бринзою (автор Анастасия)
    Горнятко 250 мл
    Тісто:
    1,5 ч.л. сухих дріжджів (дріжджі я беру наші Львівські активні [​IMG], хто користується живими, то це буде 20 г)
    3-3,5 горнятки муки
    0,5 горнятка кефіру + 0,5 горнятка молока (кефір натуральний без добавок [​IMG])
    1 ст.л. масла
    0,5 ч.л. соди
    2 яйца (у мене не було курячих, тому дала 6 перепилиних[​IMG])
    2 ст.л. цукру
    2/3 ч.л. солі

    Начинка:
    100 г масла
    Бринза (можна Фету) за смаком [​IMG]
    Помадка:
    1 жовток
    1 ст.л. молока
    Так як у мене є таке чудо техніки як хлібопічка, то тісто я робила в ній. Закинула всі продукти згідно інструкції: кефір, у ньому погасила соду, потім молоко, сіль, цукор, яйця, масло.
    [​IMG]
    Засипала то все мукою і зверху дріжджами.
    [​IMG]
    Через 1 год 25 хв моє тісто було готове.
    [​IMG][​IMG]
    За той час розтопила масло на водяній бані. І подрібнила сир. Приготувала помадку: збила жовток з молоком.
    [​IMG]
    Тісто розкатуємо прямокутником. Змазуємо розтопленим маслом.
    [​IMG]
    І густо посипаємо сиром.
    [​IMG]
    Зкручуємо рулет і ріжемо його шматочками по 2-3 см. Викладаємо букет на змазану маслом форму. І даємо тісту підійти десь хвилин 30. Потім випікаємо букет при температурі 180 градусів протягом 30-40 хв. За 5 хвилин до готовності змазуємо букет помадкою. Під кінець, по бажанню, все це можна залити кефіром. Так само як можна робити різні начинки, наприклад, творог, часник, зелень і трохи майонезу.
    Voilà
    [​IMG][​IMG]
    Bon appetit!!! Смачного!!!
    Кому сподобалося можу викласти рецепт букету у солодкому варіанті.
     
    • Подобається Подобається x 15
  20. Nadijka

    Nadijka Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    ням-ням!!!
    Ви - молодчинка![​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 4