Фотопереписи

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Liliyah Romanova, 1 Січень 2008.

  1. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Дякую:shy:
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Дуже сподобався рецепт букету [​IMG] і з нетерпінням чекаю рецепту солодкого [​IMG]!!!

    Додано через 1 годину 15 хвилин
    Марусю-мамо, тортик виглядає суперово і дуже апетитно! [​IMG]
    А то, справді тільки 1 склянка муки? Бо в мене є подібний перепис торта до цього, називається "Медведик", може знаєте його, то там 3 скл муки.
    Тісто
    4 яйця
    1 склянка цукру
    1 скл штучного меду
    3 склянки муки
    2 ч л соди в муку без погашення
     
    • Подобається Подобається x 4
  3. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Булки «Французький букет» солодкий (автор Stern)
    Тісто:
    125 г йогурта (я брала Наріне) + 155 г води (але я взяла молоко)[​IMG]
    1 ч.л. дріжджів (якщо живі, то 15 г)
    1 пакетик ванільного цукру
    2 с.л. цукру
    1,5 ч.л. солі
    3 горнятка муки
    2 с.л. масла
    Начинка:
    Цю я робила для чоловіка:
    2-3 ст.л. маку [​IMG]
    Ѕ горнятка цукру
    3 ст.л. розтопленого масла
    А цю для себе:
    3 ст.л. розтопленого масла
    0,5 горнятка цукру
    2 ст. л. кориці
    0,3 горнятка грецького горіху
    0,3 горнятка розинок (я робила без них)
    Помадка
    1 яйце
    1/4 горнятка води
    1/4 горнятка цукру
    або ще так
    0,7 горнятка цукрової пудри
    0,25 горнятка молока
    1 с.л. масла
    1 ч.л. ванільного цукру
    або так
    1жеовток
    1 ст.л. молока
    1 ст.л. цукру

    У каструльці змішуємо дріжджі, цукор, ванільний цукор, сіль, йогурт з водою. Все це підігріваємо до парної температури,
    [​IMG]
    додаємо муку, розтоплене масло і замішуємо тісто. Так як тісто я роблю в хлібопічці, то процес трошки інший.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    За 1 год 25 хв маємо тісто.
    [​IMG][​IMG]
    Готове тісто розкачуємо прямокутником (товщина має бути не менше 5 мм). Змазуємо розтопленим маслом.
    [​IMG]
    І посипаємо начинкою.
    [​IMG]
    Начинка з маком:
    Якщо є час, то можна мак промити, залити кипятком і залишити на 30 хв. Потім перекрути і додати цукор. Я це роблю блендером.
    [​IMG][​IMG]
    Начинка з корицею:
    Перемолоти горіхи з цукром і корицею. Потім додати за бажанням родзинки.
    [​IMG][​IMG]
    Зкручуємо тісто в рулет.
    [​IMG]
    Розрізаємо на шматочки по 2-3 см.
    [​IMG]
    Викладаємо букет на змазану маслом форму.
    [​IMG][​IMG]
    І даємо тісту підійти хвилин 30.
    [​IMG][​IMG]
    Потім випікаємо букет при температурі 180 градусів протягом 30-40 хв. За 5 хвилин до готовності змазуємо букет помадкою.
    [​IMG][​IMG]
    Букет можна і не викладати, а зробити плюшки. Тоді просто розкладаємо їх на бритванку на відстані 2 см одне від одного. За 5 хв до готовності поливаємо помадкою.
    [​IMG]
    Начинки можна придумувати різні, наприклад, курага, цукати, ...
    Смачного!
     
    • Подобається Подобається x 21
  4. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Фотопереписи

    Власне що тільки одна склянка муки. Тісто рідоньке як на пляцушки. Воно як постоїт в холодильнику сода з медом іде в реакцію і коржі виростають потім високі і файні.

    Отже викладаю перепис салатки з броколі.

    Пучок броколі розібрати на суцвіття і обшпарити кипятком. Просто злити горячою водою. Ніби помити.
    Далі беремо по 1/2 склянки родзинок і сушеної клюкви. Якщо дуже сухі то можна замочити в кипятку. Наші досить мягкі то кидаю в салату як є.
    Також додаємо або 1/2 склянки подріблений волоських горіхів або насіння соняшника.

    Заправляється салата сметаною на половину з легким майонезом.

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 8
  5. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Фотопереписи

    Вирішила я познимкувати те, як нашвидкоруч роблю свій улюблений кіш.

    [​IMG]

    Отже складники.
    [​IMG]

    Пісочне тісто (це оте в коробці, заморожене пісочне)
    Суміш із ріжних овочів
    200 гр шинки (я робила тільки один кіш м'ясним, другий був лише з овочами)
    250 мл молока
    4 яйця
    тертий сир (у мене був чедар цього разу)
    зелень та приправи

    [​IMG]

    Ледь-ледь відваріть овочі у підсоленій воді та киньте на друшляк, аби стекла вода. У мене була така суміш: шпинат, броколі, жовтий і червоний солодкий перець, фасоля і горох у стручках, шпараґус.
    [​IMG]

    Тимчасом наріжте шинку кубиками чи смужками, на ваш смак.
    [​IMG]

    Наріжте цибульку (замість цибульки можна взяти пори)
    [​IMG]

    ...і решту зелені
    [​IMG]

    Викладіть овочі, шинку та зелень у форми з тістом.
    [​IMG]

    Ну, чи лише овочі й зелень, без шинки чи іншого м'яса.
    [​IMG]

    Додайте яйця до молока (можна одразу й приправи)...
    [​IMG]

    ... і добре збийте міксером.
    [​IMG]

    Залийте сумішшю пироги і посипте все тертим сиром. Важливо, аби не дати забагато суміші, аби "збігати" не почала.
    [​IMG]

    Вкладаєте пиріг до печі на 25-30 хв. (це орієнтовно, я на годинник зрідка дивлюся) Потому витягаєте і даєте вистигнути.
    [​IMG]

    У мене вже не хотіли чекати, поки він вистигне, тому в розрізі він не такий гарний, як має бути. Але запах був такий, що я й не дивую, що не могли дочекатися...
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 30
  6. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Лілю,помідори за вашим переписом робив чоловік.Дуже вже апетитні фото були.Вийшло дуже смачно.Дякуємо .
    Треба йому ще оці показати.Виглядає ням-ням.
    P.S.Таке симпатичне цибулькове серденько :p .
     
    • Подобається Подобається x 6
  7. Зануда

    Зануда Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Ой надивилась на все це, і хоча зоооооооооооооооовсім не голодна, таке воно мені все
    от дочекаюсь новенької кухні і візьмусь за реалізацію фотопереписів. Буду дивувати своїх новими блюдами. :)
     
    • Подобається Подобається x 7
  8. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Фотопереписи

    То спеціяльно для ЛФ. [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 6
  9. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Фотопереписи

    Зараз сезон кабачків, і коли він починається в Італії кожного дня вони щось кабачкове готують і скажу я вам я знаю чому, бо ті кабачки як є на городі то вони вже є... їх ся не збути. Он і треба пхати в кожну страву.

    Попробуйте наступний перепис. Якщо у вас бува нема тортеліні то можна використати звичні клюски/пасту, ну рожки наприклад. (Ні не ті що в чоловіка обламались)

    Тортеліні з овочами

    Приготуємо складники.

    Пачку тортеліні, одну маленьку морквину, один невеличкий кабачок, маленьку цибульку шалот, два зубці часнику, трошки овочевого бульйону (можна просто водички), зелень, баняк з водою і пательня.

    [​IMG]

    Всі овочі окрім зелені і часнику покраяти на смужки

    [​IMG]

    покраяти зелень: кріп і петрушку. Я люблю багато зелені і тут пасує багато петрушки, але якщо хто не любить то можете дати менше.

    [​IMG]

    Додано через 10 хвилин
    Поставити баняк з водою на ґаз, воду підсолити і зварити тортеліні але не до кінця, аби були як кажуть італійці аль-денте, тобто тісто має бути твердувате.

    [​IMG]

    Як вони ся зварять відкинути їх на друшляк і дати воді стекти. Не зливати водою.

    Далі беремось до приготування овочів. На пательні посмажити цибульку і часник. Як тільки часник почне давати аромат витягнути його з оливи і відкласти на бік. Він ше ся знадобить.

    [​IMG]

    Додаємо моркву

    [​IMG]

    Далі кабачки

    [​IMG]

    Кабачки довго смажити не треба бо вони молоді то готуються буквально за кілька хвилин. Далі всипаємо наші тортеліні до пательні де ся смажать овочі, всипаємо всю зелень і вливаємо трошки овочевого росолу, ну ложки 4-5. Не більше.

    [​IMG]

    Швиденько гарно все вимішали і виклали на файний таріль. Можна подавати на стіл. Смачного!

    [​IMG]

    Як якісь знимки не дуже тово, то не сваріться бо я тіко вчусь.

    Додано через 1 годину 39 хвилин
    Забула додати, як всипаємо зелень то назад кладемо часник.
     
    • Подобається Подобається x 17
  10. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Шкода, що в нас такого не має...
    Є дріжджове, листкове, для "Наполеона", а пісочного не має :sad:
    Треба навчитися самій робити. Тісто то без проблем, а ось з формою не виходить. Недавно пробувала корзинки зробити, не виходять так як "магазинні". Може є якийсь секрет? Може хтось знає?
    До речі, давно хотіла спробувати кіш.
    Лілю, дякую за рецепт.
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Фотопереписи

    Цілий вечір нині на кухні. :8:

    Овочева суміш із курячим філе.

    Складники:
    куряче філе
    солодкий перець
    кабачок (зелений цукіні)
    цибуля фіолетова
    у мене: овочева суміш із моркви, броколі, цвітної капусти (можна додавати брюсельку, помідори ще, кому чого бажається)
    зелень і приправи
    на фото нема, але я ще додавала томатної пасти трохи і часника
    [​IMG]

    Нарізаємо кабачки і кладемо тушитися
    [​IMG]

    потім нарізаємо цибулю
    (можна просмажити перед додаванням до кабачків, я люблю давати без смаження)
    [​IMG]

    Поки тушаться кабачок і цибуля, нарізаємо філе, перець і зелень
    [​IMG]

    Додаємо до кабачків та цибулі суміш з інших овочів (якщо свіжі, а не морожені, то бажано їх трохи проварити попередньо) і за бажанням трохи часника
    [​IMG]

    Даємо овочам трохи потушитися разом. Наприкінці додаємо помідори або томатну суміш (у мене була з базиліком)
    [​IMG]

    Ну, і далі вже чаклування з приправами.
    [​IMG]

    Наостанок додаємо зелень і даємо ще трохи потушитися, але лише кілька хвилин. Як страва виглядає покажу завтра, мабуть. Бо нині тим не вечеряли...

    =================

    Додано через 23 хвилини
    Поки тушилися овочі, я вирішила ще якийсь простенький сирник зробити.

    Складники:
    покришене пісочне печиво - 1 шкл
    цукор - 0,5 шклянки
    мед - 1/3 шкл
    2-3 яйця
    500 г білого сира
    ванільний цукор - чайна ложка
    масло - 1/4 шкл
    мелений мидаль - 1/2 шкл

    [​IMG]

    Змішати шклянку печива, півшклянки мигдалю із 1/4 шкл. масла та 1/3 шкл. меду. Розмішати до утворення однорідної маси.
    [​IMG]

    Викласти суміш у форму і покласти на 5 хвилин у розігріту до 180 градусів піч
    [​IMG]

    Зміксувати сир, яйця, цукор, ванільний цукор
    [​IMG]

    ...до утворення однорідної маси.
    [​IMG]

    Вилити суміш у форму та (прошу пробачення за якість двох останніх фото, дуже вже пізно було і темно)...
    [​IMG]

    ...вкласти до печі на 30-40 хвилин.
    [​IMG]

    У розрізі також також завтра викладу.

    Отака забава була. З баняками та штативом. ;)
     
    • Подобається Подобається x 16
  12. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: Фотопереписи

    А лишиться? :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Лілю, а що то у вас за така штука, у якій ви овочі тушкували?
     
  14. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Це ніби домашний гриль...

    Додано через 4 хвилини
    Ліля...масло 1\4 шклянки...його розтопити треба, чи можна якось...ну 1\2 пачки???

    Додано через 16 хвилин
    і ще...500 гр білого сиру...а жирність сиру нема різниці яка? хоч 0% жиру, хоч 15? Чи є якось особливість? Просто люблю сирник...і хочу скористатись вашим рецептом
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    яка чудова тема!!!!!!!!!!!!
    нехай сховаються всякі там жіночі журнали з переписами!!!!!!!!!
     
    • Подобається Подобається x 6
  16. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Фотопереписи

    У нас позначки на маслі. Там зовсім трохи. Десь грамів 50, думаю.
    Так сподіваюся...
    Хоча нині в гості мають троє українців прийти.

    Щось типу домашнього грилю, справді. Англійською вони то називають skillet.
    http://www.futureshop.ca/catalog/proddetail.asp?logon=&langid=EN&sku_id=0665000FS10095750&catid=

    У мене стандартна Philadelphia. Навіть не дивилася на жирність. Не менше 5%, думаю. Навмисне вдома подивлюся. Він досить жирний.
     
  17. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: Фотопереписи

    Ггг...
    І фотофайли... :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    "Салатик хресної мами"
    Ось що нам потрібно:
    -салера консервована - 1/2 банки;
    -ананас кубиками консервований - 1 банка (можна і кружечками, для салату потрібно десь 400 г ананасу);
    -кукурудза консервована - 1 банка (середня, бо на фото велика);
    -морква - 3 шт;
    -яйця - 3 шт;
    -шинка - 9 шматків;
    -пора - 3 шт (на фото не має, я не знайшла);
    -майонез - 1 пачечка (до цього салату мені подобається Торчин "Європейський");
    -насіння соняшника почищене не солене - 1 пачечка.
    [​IMG]
    Приготування:
    1. Салеру промиваємо під холодною водою і залишаємо щоб вода стекла.
    [​IMG]
    2. Ананас ріжемо на невеличкі кусочки. Відкидаємо на друшляг.
    [​IMG]
    3. Моркву чистемо і нарізаємо солонкою.
    [​IMG]
    4. Шинку нарізаємо солонкою.
    5. Пору нарізаємо кільцями і бланшуємо. По бажанню можна збризнути лимонним соком. Залишаємо щоб стекла вода і остигла пора.
    6. Яйця варимо на твердо і натираємо на тоненькій терці.
    7. З кукурудзи зливаємо воду.
    Я цей салат роблю у прозорій мисці. Дуже гарно виглядає.
    Головне у цій салатці класти все пластами в опреділеному порядку.
    Спочатку салера
    [​IMG]
    потім кукурудза
    [​IMG]
    наступний пласт моркви
    [​IMG]
    якщо є пора, то зараз її черга :)
    після пори ананас
    [​IMG]
    за ним шинка
    [​IMG]
    потім яйце
    [​IMG]
    заливаємо все майонезом
    [​IMG]
    і посипаємо насінням.
    [​IMG]
    Закриваємо харчовою плікою і на ніч в холодильник. Обовязково на деякий час в холодильник, бо пласти повинні просякнути одне одним.
    Накладати так щоб зачепити усі пласти.
    [​IMG]
    Смачного!
     
    • Подобається Подобається x 13
  19. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Фотопереписи

    На жаль, фото не вийшли. Все так швидко змели.
    То єдине, що вдалося схопити, тому якість яка вже є. Навіть прицілитися не дали.
    [​IMG]

    А то сирник.
    Можна так
    [​IMG]

    і з вершками та шоколадною стружкою
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 15
  20. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Ліля...то той сирник який Ви пекли раніше...
     
    • Подобається Подобається x 1