Фотопереписи

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Liliyah Romanova, 1 Січень 2008.

  1. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Фотопереписи

    Так, той, що його перепис є у пості № 71.
    Упс, забула подивитися жирність сиру... :ninja:
     
  2. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Дуже гарні у всіх переписи і такі ж, напевно, смачнющі!
    От коли доживу до нової кухні і нового фотоапарата, то теж щось викладу.;)
    А наразі тільки сфотографувала стіл на День народження. Але ще потім на тарілки зробила квітки із білих серветок і посередині квітки положила круглу канапочку з червоною ікрою. Було гарно :o

    [​IMG]

    Позичала одного разу коліжанці набір ножів-виделок, бо їй не вистачало на велику забаву, а вона мені одного ножа загубила...По наборі, називається...Тому клала тільки виделки, але були самі свої - ми з чоловіком, мої батьки і брат
     
    • Подобається Подобається x 15
  3. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Думаю нічого сташного якщо я куплю сир з жирністю 15%...і дам туди родзинки + курагу...і ще...геніальна думка, на печиво можна викласти маковий слой:dance:...точно...геніально!!!
     
    • Подобається Подобається x 6
  4. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    а можа так: ложка маку, ложка сиру - в один слой, по черзі...смачно виходить. А ще можна дольки мандаринки обдати окропом, порізати і додати до сирника. А ще можна вже спечений сирник помастити трохи кремом(можна повидлом, але краще кремом), викласти слой фруктів і залити то все шоколадом. Але тоді до самого сира вже фруктів не додають [​IMG][​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Як на мене...мандаринки лишні...вони можуть дати гіркоту, і не потрібний сік...а ось мак...Ліля...є новий рецепт Вашого сирника!!!!:clapping::dance:
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    А у мене в селі на весілля роблять сирник то на тоненьке пісочне тісто кладуть макову начинку(мак+цукор+горіхи мелені+білки збиті) на цю красу, вишні в своєму соку і без кісточок і зверху вже сиркову массу. Смакота абалденна
     
    • Подобається Подобається x 9
  7. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    А для чого ж тоді я написала обдавати їх окропом? Тоді вони соку непотрібного не виділяють, весь сік залишається всередині. І мені більше подобається, ніж з курагою. але це на мій смак. ;)
    З маковою масою давненько печемо сирник, а от за пораду з вишеньками дякую. Спробуємо!
     
  8. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Фотопереписи

    Сир жирністю 31%. Учора нарешті подивилася. :ninja:
    А додавати можна що завгодно. Я колись ще й ананаси додавала порізані. Перепис простий, дозволяє фантазувати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Фотопереписи

    Та так... тут поляки також таке роблять. В макову масу ще додають родзинки. Я правда сир зверху віддаю чоловікові а сама мак наминаю, бо наркомаша.

    Але сир домашній і крем-сир філадельфія дають різні смаки сирнику. То як два світи. Сир домашній таки меншої жирності, а он крем-сир власне за рахунок високої жирності і гладший.

    Але взагалі то... сирник то файна річ.[​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 4
  10. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Скільки скільки % жирності...:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
    в мене шок...я навіть не впевнена, що в наших маркетах таке чудо продається, я завжди брала 15% і думала, що це самий жирний, а то сир, чи сиркова маса?
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Фотопереписи

    Маруся вже краще пояснила. Сиркова маса...
     
  12. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Фотопереписи

    Продається... якщо у вас Рама є але не солодка або беріть Даніссімо ванільне в великій упаковці. Тоді вже не додавайте цукру.
     
  13. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Так як сьогодні цілий день лиє дощ і малий накінець заснув я вирішила трохи покуховарити і згадала про цю чудову гілку і ваш салатик. Виходила з того, що було в холодильнику: соєвий соус звичайний, креветки також, перець одного кольору і яйця перепелині.
    Ось, що у мене вийшло...
    [​IMG]
    [​IMG]
    про смак напишу потім, коли всі покуштують...
    А на черзі Лілін кіш, тільки я ще не придумала як корж зробити.
    Лілю, підозрюю, що тісто на нього має бути солонуватим?

    Додано через 8 хвилин
    Я дивилися в Арсені і в магазинчиках біля хати не має :sad:
    Єдине знайшла сиркову масу вітчизняного виробника (здається "Словяночка"), але вона вже або з курагою, або з родзинками. Казали, що має бути ще без добавок. Думаю до неї цукру не треба буде.
     
    • Подобається Подобається x 8
  14. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Фотопереписи

    Може бути й без смаку, але не солодким. Тобто мінімум солі вистачить.
    Стандартне пісочне тісто: мука, маргарин/масло, сіль, 1 яйце, вода.
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. Оля

    Оля Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Добре би було, Дано, то рецептом подати. :) Я би була Вам дуже вдячна.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Треба спробувати: форма в мене є, не маю тільки того "гороху", щоб тісто не піднімалося. Але воно в принципі й не дуже мало б підніматися...
     
  17. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Фотопереписи

    Зробіть дірочки виделкою.
     
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Фотопереписи

    Сьогодні з вами готуємо файний бішкопт львівських господинь з назвою
    200 грам.

    Його напевне всі знають але я вам всеодно запропоную

    Значить приготуємо продукти:

    Мука
    яйця
    цукор
    ложечка порошку до печива
    ваніль
    яблука.
    Я завжди до бішкоптів додаю ложку крохмалю.
    масло

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Додано через 9 хвилин
    Яблука обираємо від шкірки і краємо на грубші плястерки. Щоб яблука не почорніли заки ми зробимо тісто їх слід покласти в воду в яку треба додати або ложечку лимонної кислоти або сік з цитрини.

    [​IMG]

    Яблука собі спочивають а ми в між часі готуємо продукти для бішкопту.
    Витягаємо вагу

    [​IMG]

    і важимо всіх складників по 200 грам. (масло, цукор, мука) Тому що крохмаль робить тісто пухкіше, то я спочатку важу 200грам муки а потім надбираю дві великі ложки муки а натомість підсипаю крохмалю щоб в загальному вийшло 200 грам.

    [​IMG]

    Отже у нас має бути:
    200 грам масла
    200 грам цукру
    200 грам суміші мука/крохмаль
    1 ложечка порошку до печива
    5 яєць

    Коли все зважили і приготували продукти, готуємо машинерію до роботи

    [​IMG]

    Машинерія готова і ніби можна братись до роботи, але ще забули про братруру. Братруру розігріти до 350 градусів фаренґейта, що дорівнює 180 градусів Цельсія і приготуємо бритванку - змастимо її маслом і постелимо масляний папір, або просто посипимо мукою/сухарями.

    [​IMG]

    Додано через 14 хвилин
    Далі все легко і просто. Масло викладаємо в міксер і збиваємо до пухкої маси.

    [​IMG]

    Заки збивається масло відокремлюємо жовтки від білків

    [​IMG]

    Масло збилось

    [​IMG]

    до масла всипаємо цукор

    [​IMG]

    і по-одному додаємо жовтки

    [​IMG]

    в кінці вливаємо 1 чайну ложечку ванілії, яку легко можна замінити ванільним цукром

    [​IMG]

    Додано через 16 хвилин
    Ставимо швидкість на одиничку/найменшу
    [​IMG]

    і всипаємо муку, якщо ви будете робити цю процедуру на великій швидкості то ви, кухня і все/всі довкола будуть в муці. Ну як Джеррі мишка.

    [​IMG]

    Додано через 24 хвилини
    По тім збиваємо білки, які ми ще кілька хвилин тому відділили від жовтків в гладку білу піну

    [​IMG]

    Тоді частину білків додаємо до нашої масляної маси і легко вимішуємо аби облегчити масло. В кінці додаємо решта білків і легко знизу на гору круговими рухами змішуємо білки з «жовтками»

    [​IMG]

    [​IMG]

    Готове тісто викладаємо в бритванку

    [​IMG]

    А зверху викладаємо яблука які лежали той весь час в воді. Яблука треба просто відкинути на друшляк а можете і з води виловлювати по-одному. Але ні... таки краще відкиньте їх на друшляк аби лишня вода стекла і тоді викладайте на тісто.

    [​IMG]

    Бритванку з пляцком ставимо до братрури і печемо приблизно 30 хвилин. Чере пів години дістаємо пляцок і посипаємо його зверху цинамоном.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Запихаємо пляцок назад до п*єцу і печемо ще 10-15 хвилин до готовності.

    І в результаті дістаємо такий файний 200-грамовий пляцок і тішимо домашніх

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 18
  19. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    В нас такого чуда нема!!! Є пропозиція...нам потрібна контрабанда... :D:D:D:D:D:D

    Додано через 6 хвилин
    що таке...CINNAMON??? = КОРИЦЯ!!!!
     
  20. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Мені вже слюньки течуть...