Фотопереписи

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Liliyah Romanova, 1 Січень 2008.

  1. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: кулінарний конкурс "Улюблений сніданок нашої родини або догодила домашнім!

    Налисник на кефірі з сирково-ананасовою начинкою.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 2
  2. Ольга

    Ольга Well-Known Member

    Від лінивої мами Олі :)

    Ультраліниві канапки
    [​IMG]
    Це розмаринове масло:
    [​IMG]
    А це вже з духовки:
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Рибка

    Рибка Well-Known Member

    Відповідь: кулінарний конкурс "Улюблений сніданок нашої родини або догодила домашнім!

    Рум"яні канапки
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 5
  4. Галченя

    Галченя Well-Known Member

    Відповідь: кулінарний конкурс "Улюблений сніданок нашої родини або догодила домашнім!

    :girl_in_love: "Для кВІТОЧКИ" :girl_in_love: [​IMG]

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 4
  5. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: кулінарний конкурс "Улюблений сніданок нашої родини або догодила домашнім!

    Канапки "Вечірній сніданок"
    або Брускетта з часниковим присмаком :girl_wink:


    [​IMG]

    [​IMG]

    Романові дуже смакувало, схрумав усе блискавично! :girl_claping:
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: кулінарний конкурс "Улюблений сніданок нашої родини або догодила домашнім!

    Сніданковий десерт "Печені снігові вершини" :girl_in_dreams::girl_flirt:
    [​IMG]

     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Спробую викласти процес готування суші. На гуру японської кухні я вичайно не претендую, але методом проб і помилок таки виробила для себе рецепт.
    Пропорцій не даю, бо все готую "на око". Окрім того, вважаю, що сіль\цукор\оцет кожен має додавати до смаку, комусь подобається солене, хтось - як я - солі практично не вживає :)
    Начиняю суші переважно лососем власного посолу, бо магазинний для мене засолений. Часом додаю свіжий огірок і омлет. З авокадо нам не смакує
    Для суші я беру 2 ст. л. солі, 3 с. л. цукру, змащую цією сумішшю філе лосося і ставлю на добу в холодильник.

    Отже, нам знадобиться
    [​IMG]
    рис - беру звичайний круглозернистий
    норі - сушені водорості
    соєвий соус
    васабі - японський хрін
    оцет - у мене теж звичайний
    солений лосось
    сіль, цукор
    харчова плівка і бабмуковий коврик для формування суші

    Рис добре промиваємо, замочуємо на годину і варимо до готовності.
    Оцет розводимо водою, додаємо цукру і солі за смаком.
    [​IMG]
    Готовий рис (ще гарячий) вимішуємо із оцтовим розчином, має зробитися клейка суміш
    [​IMG]

    Розкладаємо бамбуковий коврик, на нього харчову плівку. Кладемо листо норі і змащуємо його рисом. Руки в процесі готування змочуємо водою. З обох боків не докладаємо трішки рису до країв. На один край викладаємо начинку. Сьогодні - це покраєний лосось і васабі.
    [​IMG]
    За допомогою плівки завертаємо тугий рулет
    [​IMG]
    Виходить ось така ковбаса. Готовий рулет прокачуємо кілька разів по столі

    [​IMG]

    Гострим ножем нарізаємо рулет на "сушки"
    [​IMG]
    Смачного :)
    [​IMG]
    Процес поїдання не фотографую, суші чекають коханого з роботи :)
     
    • Подобається Подобається x 28
  8. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    все дуже доступно і ясно:) Маю лише одне питання- бамбуковий коврик-то якийсь спеціальний чи то той ,що всюди продають як під гаряче?
     
    • Подобається Подобається x 3
  9. Lady_Opium

    Lady_Opium Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Nata, а коли плівочку знімати?
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Фотопереписи

    Нею закручувати, але її саму не вкручувати. Відповідно знімати ніц не тра.
    Тут у рестораціях крутять самим бамбуковим килимком. :)

    Ось приклад:

    http://www.5min.com/Video/How-to-Make-a-Sushi-Roll-5291

    І ще один:

    http://www.youtube.com/watch?v=Utne1hk4kiA
     
    Останнє редагування: 21 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 3
  11. Tsokotukha

    Tsokotukha Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    А де їх можна у Львові купити?
    Моя товаришка привозила такі з Штатів, та робила навіть з оселедцем (та думаю з лососем смачніше).
    Дякую, за цей фотоперепис.
     
  12. Fleur

    Fleur Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Я купую в "Сільпо" тому що на вул. Науковій. На окремій стійці біля рибного відділу є рис, водорості, килимки, васабі.
     
    • Подобається Подобається x 5
  13. Nata

    Nata Well-Known Member

    Я кручу і без коврика :) а коврик - той що під гаряче, звичайний.

    в Фуршеті, Метро, Сільпо... хоча мої теж з Гамерики привезені
     
    Останнє редагування модератором: 22 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 4
  14. Niferttiti

    Niferttiti Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Ухти, як класно. не могла подумати, що все так просто.
    А цікаво, як суші робити без водорослей, а з авокадо і кунжутом? Може хтось знає.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. natka75

    natka75 Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Nata, але ж на фото видно, що Ви нарізаєте з плівкою всередині, тобто вона там залишилася і її треба витягнути вже коли їсти?
     
  16. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: Фотопереписи

    Думаю просто робити з рису кульки зверху пляєтерко авокадо, посипати кунжутом, но перев"язати норі здалося би
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Ні, на фото відблискує норі. Плівка не закручується. Це як бисквітний рулет: скручуєте за допомогою рушника, але ж рушник не завертаєте досередини :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  18. natka75

    natka75 Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    тепер ясно)))
     
  19. Tsokotukha

    Tsokotukha Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Безмежно вдячна усім за детальний інструктаж!!!! Дівчатка Ви СУПЕР!!!!!!!
    Шкода лише, що зараз по дорозі додому ні сільпо ні фуршету.
    Але на вихідні треба буде влаштувати із друзями далекосхідну вечірку.
    Д Я К У Ю ! ! !
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Фотопереписи

    Перед тим як викладати рис на плівку насипається багато насіння сезаму і щойно тоді викладається рис. А начинку кладеться вже авокадо, огірок, морква і що ще вихотіли. Тоді закручується.

    Куда ви дивитесь, народ?:girl_crazy: Це блискуче це онті норі а на фото видно як Nata плівку забирає і скручує поза самим роллом.
     
    Останнє редагування: 23 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 5