Гідраденіт, чи по народному " суче вим"я"..

Discussion in 'Ой слаба я, слаба я...' started by konfety, Dec 26, 2014.

1. Сана

Сана Active Member

Відповідь: Гідраденіт, чи по народному " суче вим"я"..

Мені хірург казав, щоб дезодорантом користувалась, але не одразу після гоління.

2. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

3. Tauriel

Tauriel лісова ельфійка

Я під час вагітності перенесла 5 днів антибіотиків. Пішло ускладнення на лімфи після ангіни.
    І колись мала ту біду,що турбує Вас! Крім різання, дренажу, Левомеколю, кололи антибіотик. Обійшлося лише 3ма пухлинами і я собі уявити неможу, як Вам боляче після стількох! Я при 2 вирізаних ( третій прорвало сам) рукою не могла рухати.
    Вирізала в Сихівській поліклініці і ходила на перев'язки. Як згадаю...:sad:
    Я б порадилась з лікарем з ЖК, що він думає на рах. антибіотику. Думаю, що без нього будете і далі мучитись, бо та холєра вже в крові(

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

4. iriwa

iriwa Особлива мама

Ну ось наприклад той же агросульфан і є:
    В состав препарата входит активный компонент – сульфатиазол – лекарственное вещество группы сульфаниламидов, обладающее выраженным бактерицидным действием.

То чого б не мастити, я б мастила. Ви ж незнаєте як глибоко проникне мазь. Тим більше що вона показана при гнійних болячках , і є активна щодо стафілококу, має дію яка йде на зменшення болю і пришвидшення загоєння. То чого б і ні, як така біда.
    Я не кажу лиш одним мазанням обходитися, але як можна зменшити терпіння і пришвидшити загоєння, то нашо мордуватися

5. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Я з таким стикалась 6 років тому.
    Вперше вискочила гулька біля груді, я прикладала всілякі мазі, користувалась народними засобами і пройшло. Через пару днів під пахвою виникла ще більша гулька, дуже болюча. Пішла до хірурга, сказав видаляти, бо це був, цитую "гострий правобічний гідраденіт". Вирізали під місцевим наркозом, операція не була болюча, бо нічого не відчувала, зате перев'язки по сьогодні пам'ятаю...
    Минуло 2 місяці від першої операції і в мене вискочив величезний ячмінь на оці, потім знову під тією самою пахвою ще 2 гульки. Знову пішла до хірурга, знову операція. Видаляли вже 2 гульки і під загальним наркозом. Лікар порадив пропити свіжі дріжджі (тато мені привозив кожного ранку в лікарню з пивзаводу 0,5 л. свіжих дріжджів). Звісно, від тих дріжджів я поправилась так, що себе не впізнавала. Але я пропила ті дріжджі, ще були антибіотики (правда назви не згадаю) і відтоді тьфу-тьфу мене ця проблема не турбувала. Аж до цієї осені. Ми були в Буковелі, і я там застудилась (підозрюю, що мало часу прочекала після джакузі і швидко пішла на двір). Одним словом, знову гулька і знову під тією самої пахвою. В мене паніка, бо як згадаю ці дріжджі і ті ненависні кг після них, ааааа! Пішла в медпункт, черговий лікар помастив мені гульку такою рожевою речовиною (назву забула), а мама по телефону порадила купити мазь Ілон і прикладати її, не шкодуючи двічі на день. Через тиждень і сліду не було від гульки.
    Моя Вам порада - спробуйте цю мазь (звісно, якщо немає протипоказів через вагітність). І запитайте лікаря на рахунок дріжджів. Що мазь, що дріжджі мене в обидвох випадках врятували.

6. konfety

konfety Лучший изгиб на теле девушки - это ее улыбка!

aknytsU - пише ,що мазь Ілон неможна вагітним((( Дзвонила до гінеколога -вона порадила антибіотик, який можна вагітним - Флемоксин-Солютаб (якраз проти стафілококу і стрептококу ,що є збудниками цього запалення). Хірург дав добро, їду зараз до нього після 9 вечора в лікарню, бо дуже болять надрізи..не передати словами..і нові набирають..завтра в церкву знов піду і до священника, буду просити помолитися наді мною..

7. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Staff Member

http://mozdocs.kiev.ua/likiview.php?id=23754

8. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Побачила, дівчата, вже прочитала в неті. Просто написала про свій досвід, може комусь буде помічним.
    konfety, здоров'я Вам!

9. Sweet kitty

Sweet kitty Вишивалочка

В моєї мами теж недавно був гідраденіт,то хірург навпаки сказав не оперувати,а чекати поки пройде
    призначив мазь,антибіотик 5 днів і компреси з самогонкою.
    Десь до 10 днів мамі все пройшло

10. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

у мене колись теж така зараза була((( правда набагато легше протікала... лікувалась антибіотиками. Зараз жодної бритви під пахви ( лише інколи ноги) - ходжу на депіляцію( раз у три тижні) і чесно всім дівчатам раджу - 40 грн - то не такі вже великі гроші, а ефекту набагато більше - волосся стало у 2 рази менше, воно посвітлішало, і стало менш жостке.
    і головне - нема інфекції , нема тої зарази вже більше 4 років, тьфу-тьфу))

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Зтикалась з таким 12 років тому. В загальному у мене під обома пахвами тих гнійників було штук 10, вискакували не одразу а на протязі всього літа, з певною періодичністю.
    Пропила 2 вида ліків, точно останні були антибіотик, лінкоміцина гідрохлорид.

Занесла я собі ту заразу через бритву, її як потім виявилось брав мій брат, теж під пахвами поголитись, і у нього тоді теж та фігня почалась.

З рекомендацій хірурга, на час лікуванні і деякий час після ніякого бриття ( в ті роки ще не було сучасних методів типу шугарінга і т.д.. тому я брала депіляторний крем), ніяких антиперспірантів, дезодоранти можна, але нічого такого що би блокувало потовиділення. Після чистки ставили дренаж, мити госп. милом і приймала ліки. тобто лікування стандартне, головне не робити нічого такого що могло би спровокувати знов ті гульки.

З того часу та фігня більше не турбувала. А ще, здається пару раз десь весною було щось схоже на початок гідроденіту, а почилась воно просто як болючий прищік, то я одразу мазала траумелем, він добре знімав запалення і ні в що більше той прищ не переростав. Але я не впевнена що це був саме гідроденіт, тому так..

12. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

ой, як я намучилась з тим!
    причому перший раз та напасть кинулась мені в 17 років, десь протягом півроку 3 рецидиви мала. Двічі була на антибіотиках, третій раз після того як прорвало гнійник, температура зійшла сама, а хірург з універівської поліклініки сказав прикладати мед і капустяне листя. Та на тому і вийшла.
    А от перед народженням Дмитрика як набрав гнійник, але не під пахвою, а в паху! Я прикладала мазь Вишневського. Температури не було, і так з тим незажившим гнійником я і пішла народжувати...
    Більше такого як гідроденіт я не мала, але на обличчі вискакували ще пару разів фурункули. Теж без антибіотика їх пережила.
    До бабок ходити не раджу.

13. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Була в мене теж та зараза, ще й перед самим весіллям. Мій хірург сказав відразу різати, вибору в мене не було. Надріз був досить глибоким - ставили дренаж. Тиждень ходила на перев'язки і промивання рани. Слава Богу все добре загоїлося і досить швидко. І десь через рік знову те саме, майже на тому ж місці-але вже не різали, виписав мені антибіотик (назви не пам'ятаю) і мазь Ілон - то десь на 3-4 день після прикладання цієї мазі цей гнійник прорвало і приблизно за тиждень вже все загоїлося.
    А в забобони що це порча, прокляття і т.д - не вірю. Стреси, погане харчування, перенесені хвороби і купа інших факторів - ослаблюють імунітет, а "зараза" тим користається :girl_devil:

---------- Додано в 21:42 ---------- Попередній допис був написаний в 21:34 ----------

О, мені теж радив. Але я пила ці дріжджі в таблетках.

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

правильно каже. В організм потрапила інфекція і поки у вас на фоні вагітності буде знижена імунка- може постійно всяка бяка вилазити. На гнійні рани добре діє офлокаїнова мазь ( вона ще і охолоджуючу анестетичну дію має),її застосовують хірурги і в післяопераційний період. В інструкції у протипоказах є вагітність. але з лікарем можна проконсульуватися.
    З народних методів на гнійні рани- алое з медом. Але алое має бути старше 5 років, перед використанням зрізані стебельки загорнути і покласти в холодильник на 2-3 дні. А тоді видусити сік і змішати з медом

15. mipa

mipa Well-Known Member

Я десь вже близько 2-ох років не згадую про гідраденіт. А до цього дуже часто страждала, одного разу навіть зверталась до хірурга. Для себе відкрила рятівний спосіб - після кожного гоління користуюсь дезодорантом.

16. Bonita

Bonita Member

І в мене була така проблема, спочатку 2 штуки літом + ячмінь на оці, а потім ще 2 за 1,5 тижні до розписки. Тоді мені хірург вскривав нариви, щоб гній виходив, прокололи цефтріаксон (більше ніколи не дам собі цей укол зробити) користувалася
    але мені вона підійшла хіба як антибактеріальна, як лікувальна ефекту 0. На щастя потім це припинилося, бо для мене це було катастрофою.
    А цього року, на початку весни, знову запалився волосяний мішочок під пахвою, утворилася гулька досить тверда та болюча, гною не було видно. Думала будуть різати, але хірург порадив прикладати компреси з йоддецерину декілька днів і подивитися як буде, на щастя мені це допомогло, все розсмокталося само по собі. Я не лікар, але можливо і Конфетті такий метод допоможе.
    Доречі, звернула увагу, що така напасть в мене вилазила при зміні антиперспіранту, можливо це просто збіг обставин, але тепер перспірантів з кремовою текстурою не купляю і іншим не раджу.

17. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Офлокаїнову мазь вагітним не можна. До складу входить офлоксацин, який протипоказаний не лише вагітним, а й діткам до 18 років (так само, як і норфлоксацин, і ципрофлоксацин). Мазь то зовнішня, але ж ви не впевнені, чи проникне вона у кровообіг. А це зайві переживання для мами.

18. konfety

konfety Лучший изгиб на теле девушки - это ее улыбка!

Нарешті покинула мене ця біда))))))) Маю надію, що не повернеться!!
    У відчаї подзвонила своєму гінекологу, яка порадила антибіотик флемоксин-солютаб (він вбиває стрептококи та стафілококи ,що можуть бути збудниками цієї напасті і дозволені вагітним). Хірург дав добро. До бабок не ходила, але сама провела вдома деяку"процедуру":зробила "лепёшку" з води і хліба, поводила по хворим місцям зі словами: Додала трохи м"ясного та згодувала собачку на вулиці.
    Незнаю, що саме помогло, але за днів 5 свіжі нариви зменшилися і з часом взагалі зійшли. Поболюють ще шви, бо під пашкою купа порізів, але заживе.Наразі ніякого бриття і антиперспірантів. Миюся господарським милом, поки не народжу. А далі видно буде.
    Здоров"я всім!!:girl_bye: