Готуємо паску

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 22 Квітень 2008.

Tags:
  1. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Пропоную поділитися рецептами паски.

    Паска з цукатами

    :clapping:
    Смачного!

    Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani
     
    Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Хотіла запитати — в чому може бути причина тріскання пасок? Всі абсолютно потріскали. В мене вперше таке. Рецепт без змін вже багато років.
     
  3. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Паска вийшла просто ідеальна, дуже легка і пухка.
    Мама була в захваті, казала, що навіть смачніша, ніж пекла колись бабуся (а то комплімАнт ше той, бо бабця була пекарем на всі сусідні села)).

    Загалом Даниному рецепту не зраджую вже декілька років і не збираюсь.:)
    --- дописи об"єднано, 16 Квітень 2017 ---
    Десь колись писалося, що то в температурі духовки може бути річ, але най мене ще корегують.)
     
    • Подобається Подобається x 5
  4. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Хм... Зависока чи занизька? Я на 170градусів поставила, верхній і нижній підігрів, то вершечки дуже швидко підпеклись, аж фольгою накривала.
     
  5. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Здається загаряча.
    В мене минулого року дуже потріскали. Цьогоріч я розігріла духовку, але перед випіканням температуру зменшила.
    В мене звичайна, газова духовка, тому по градусах не орієнтуюсь, всьо на воко.)
     
  6. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    З газовою ніколи проблем не було, то модна електрична, я ще не пекла в ній паску.
     
  7. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    Данин рецепт ще не підводив і мене, цьогоріч я його чуть "вдосконалила", додала крім ізюму ще і сушену журавлину - нямка вийшла.
     
  8. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    хочу трошки написати про своє печення пасок, може комусь в чомусь допоможе)
    цьогоріч пекла за 3 рецептами - один "швидкий", баба святкова від д. цвек і паска від @Ksani.
    про "швидку", то не моє, я писала декілька сторінок тому. а от ті два рецепти вийшли добрі. мої так і не визначилися, яка паска смакує краще, і судячи зі швидкості дорізання паски на сніданє, то таки були добрі. обидва рецепти лишаються до наступного року.
     
    Останнє редагування: 16 Квітень 2017
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  9. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Моє фото просте) на столі, але структуру видно. Легка і здобна пасочка)
     

    Вкладення:

    • IMG_6156.JPG
      IMG_6156.JPG
      Розмір файлу:
      101,3 КБ
      Переглядів:
      157
    • Подобається Подобається x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Дана

    Дана Well-Known Member

    ви самі і відповіли на своє питання. Загаряча духовка, верх швидко загнітився, тобто затверд, а середина продовжувала рости, вершечок не пускав, тому і трісла. Спробуйте побавитись з температурою у вашій духовці, якщо сильно гнітить, ставте 160 або і 150, мусите вивчити свою духовку.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Дякую дуже!
     
  12. Oriana

    Oriana Well-Known Member

    Готувала за рецептом Дани уже другий рік. Дріжджі в мене були сухі, польські. Опара виросла чудово, і в духовці добре спеклось, не потріскали, замість родзинок, як вже тут радили, дала журавлину. Оцінювали пасочку поляки. Їм дуже сподобалось, була мегасмачною! Дякую, Дано, за перепис!
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Рибка

    Рибка Well-Known Member

    Я також додала коньяк і лимонну цедру, і мені також пасує трохи менше масла давати в "швидкий" рецепт". Навіть на вигляд пасочка "маслянистіша". Дирочки більші, схоже як в хлібі. Данина пасочка пухкіша і легша, дірочки дрібніші і частіші.
    Зазнимкувала дві, різницю трошки видно. Жовта - це по твоєму, Іро, то я куркуми ще додала).
    Дітям більше " швидка" до смаку, чоловікові - "Данина")
    І росла " швидка" в духовці інакше, немає класичної шапочки.
     
    Останнє редагування: 17 Квітень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    ура, завдяки кумі я вперше маю гарні фотки пасок, і в розрізі теж) тішуся)))
    за рецептом Ксані
    17904426_1302502749797562_343950092300930066_n.jpg 18010287_1302502769797560_5176906062411677207_n.jpg
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  15. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    Почала я задумуватись про паску) цього року хочу спeкти пасочки, по типу Панeтонe. Хто робив?діліться рeцeптами

    Надіслано від мого MEIZU_M5, використовуючи Tapatalk
     
  16. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Дівчата, потребую поради. Чому в моєї паски западають і дуже м"які боки? Вони гарного коричневого кольору, але як вата.
    Спочатку я думала, що за тісно поставила, але сьогодні я поставила 2 невеликі одночасно і знов те саме. В чому може буи проблема?
     
  17. Raven

    Raven Мама малятка

    @Zvizda, забагато дріжджів
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Зову @Vinnytska!!! Оля, в чому(які форми?) печете пасочки з такими шикарними боками?
     
  19. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    @NataliaFed , які пасочки? Минулорічні? В роз'ємних формах діаметром 14 см. Без пергаменту.
    А якііііііі я маюююю цього року!!! Я в захваті від нового рецепту. Вчора пекла на пробу без журавлини, а якщо додати ще її, то вся середина буде хвильками!О! Ось сфотографовані нашвидкоруч:
    Screenshot_2018-04-02-12-35-28-1.png
    --- дописи об"єднано, 2 Квітень 2018 ---
    Не хочуть в одному дописі загрузитись всі фото:
    IMG_20180402_123850_398.jpg
    IMG_20180402_124140_775.jpg
     
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Подобається Подобається x 2
  20. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    І рецептиком поділитеся?
    На вигляд - бомбо-паска :girl_tender::girl_in_love:
     
  21. marianast

    marianast Well-Known Member

    Ага-ага. І мені, будь ласка