Готуємо паску

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 22 Квітень 2008.

Tags:
  1. Olenka

Olenka Well-Known Member

Пропоную поділитися рецептами паски.

Паска з цукатами

:clapping:
    Смачного!

Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani

Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. Анютка

Анютка Well-Known Member

Відповідь: Готуємо паску

І моя пасочка за рецептом Дани вийшла дуууууууууже смачна та запашна !! Наступного року тільки за цим рецептом буду пекти !
    Єдине - можна було на хвилин 10 довше потримати в духовці, щоб була більш випечена.
    Але смак - ІДЕАЛЬНИЙ, такий як у моєї бабці )

3. Музик

Музик Мартуська

моя армія баранів і кілька пасочок (фото з телефона, вибачайте)
    [​IMG] тут ще не всі на фото, ще 4 баранці в той момент допікались
    а цей відмовився тримати сам голову :)

4. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Дівчата, хто випікав Паски по Даниному рецепті чи можете порахувати ціну 1 порції.
    Заради цікавості порахувала, в мене вийшло 70 грн (але рахувала по середньому), без світла та газу і т.д(сіль теж не рахувала).
    я яйця брала по 1.50

5. Mammy

Mammy Well-Known Member

В мене близько шестидесяти грн., але рахувала приблизно.

Христос Воскрес!

6. Дана

Дана Well-Known Member

Борошно Богумила- 8.10( пішло 1.5 кг по ціні 10,80/2 кг)
    Дріжджі Криворізькі- 2.30( 100грам)
    Молоко - 4 грн(0.5л)
    Яйця домашні 19.50( 15 штук по ціні 1.3 грн)
    Масло фермерське 15 грн( 200 грам)
    Цукор - 5.40 (600 грам по ціні 9 грн)
    Лимони- 6.10 за дві штуки
    Ізюм 10 грн( 200 грам по ціні 5 грн/100 грам)
    Ваніль натуральна 20 грн/паличка( або 1.5 грн пакет ванільного цукру)
    По ложці олії, коньяку та щіпка солі - 3 грн.
    Загальна вартість з натуральною ваніллю 93.40, з ванільним цукром 74.9
    З цієї порцію у мене виходить 6 пасок ціна однієї без вартості випікання 12.50/15.60( з ваніллю)

7. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

цікава статистика))
    гм... купую в Метро мелену натуральну ваніль (ще треба знайти, бо далеко не завжди в наявності). а якщо стручок - як Ви її в дріжджове тісто використовуєте?

8. Дана

Дана Well-Known Member

Розрізую навпіл і вишкрябую зернятка, вони такі манюсіінькі, ці зернятка змішую з цукром і далі по рецепті, якщо для соусу чи крему, то додаю в молоко чи вершки. А саму паличку ріжу на кусочки і кладу в баночку з цукром, баночку щільно закриваю , цукор настоюється і маю ванільний цукор власного виробництва. Якщо будете купувати натуральну ваніль дивіться на саму паличку, вона має бути м'ясиста,"блискуча" в жодному разі не суха.

9. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

а пропорції?

скільки цукру +-?

10. Дана

Дана Well-Known Member

Саме для паски я зернятка з ванілі змішую з 600 грам цукру, для паски більше ванілі нам не потрібно, а на майбутнє те що залишилося (сама паличка) ріжу і кладу в 150 грам.баночку, засипаю доверху цукром і так витримую. Можна залити паличку 100мл спиртом і 3 тижні настоювати в темному місці, така витяжка добре йде до кремів чи в тісто для налисників, оладів.

11. Serceedka

Serceedka Well-Known Member

Христос воскрес!
    Хочу подякувати Дані за ну дуже вже смачний рецепт пасочки, але вже ж маю кілька питань, які мені не докінця були зрозумілі:
    - коли в муку 2/3 вилилила опару, то місити було просто не можливо, таке важке тісто, думала, що може щось не так зробила, місила довго,а тісто таким і залищалось дуже тугим але так і не почула потріскувань, аж поки не здалась і не додала решту продуктів згідно з перепису;
    - коли додала решту продуктів, то нієк тісто не відставало від рук, якесь було рідке і рідке, хоча я декілька разів додавала муки, що ви робите в цьому випадку?
    - коли витягнула з духовки змазала купленою глазурю з збитими білками, поставила в духовку, закрила, але чомусь та глазур всерівно липла і липла ((
    - прочитала про клейковину що ви додаєте? а де саме ви її купляєте, як вона виглядає, і скільки потрібно на порцію, а то я повний чайник в цій справі((
    - чи можна використовувати мед в подальшому?
    Буду щиро вдячна якщо підкажете на майбутнє!
    Ще б зрадістю спекла за одним з ваших рецептів якісь кекс, пляцок, тортик))

12. Дана

Дана Well-Known Member

Дивно, в мене коли я до борошна додаю опару і збиті з цукром жовтки то тісто виходить досить рідке, потім в процесі замісу я ще підсипаю. Не повинно би було бути густим, пів літри молока плюс приблизно тих самих пів літри жовтків з цукром, значить літра рідини на кілограм муки, має нормально міситися.Чому у вас воно густе я не знаю.
    В мене закралися сумніви, ви до борошна влили опару, місили тісто а потім через певний час додали збиті жовтки?

13. DarkNess

DarkNess New Member

В мене дуже смачна паска вийшла цього разу, хвалили всі-всі.

Лишень із самим випіканням не розібралась.
    Верх почав досить швидко і сильно припікатись (перші 20 хв поставила на 190 гр.). Накривала вологим пергаментом. А боки так і залишились абсолютно білими. В чому то може бути справа? Форми - з тонкого алюмінію, духовка електрична.
    То я виймала з форм (десь через 50 хв випікання), клала на боки і допікала на грилі при 220 гр, щоб хоч трохи зарум янити боки.
    Якщо комусь виходять рум"яні боки пасочок в Електролюкс, поділіться досвідом.

---------- Додано в 16:32 ---------- Попередній допис був написаний в 16:30 ----------

солодкі-солодкі
    я зменшила на порцію десь до 300 гр цукру, то мені якраз.

---------- Додано в 16:38 ---------- Попередній допис був написаний в 16:32 ----------

Дана, і ще таке питання, після вимішування (бл 1 год часу) у вас тісто відстає від рук і від посудини? Чи всетаки липне?

14. Annyuta

Annyuta Well-Known Member

Нарешті і я відпишуся. Пекла Паску цього року вперше за рецептом Дани!!! Велике спасибі за рецепт , все вдалося, всі хвалили- смачні, пухкі, запашні :girl_claping: Єдине шо трохи відкоригувала це цукор. Тісто росло гарно, місилося гарно і довго (1 год) проте паски потріскали, але я виню духовку адже вона в мене стара газова і все підгоряє досить швидко навіть на середньому вогні... :sad: прийшлося трохи низ зішкрябувати. Згодом трохи глазурі на верх і все не так сумно :)

---------- Додано в 22:07 ---------- Попередній допис був написаний в 22:04 ----------

а ще пекла сирник за рецептом Дани ,проте тісто вийшло трохи твердувате, а сама начинка супер!!! Ох і люблю я сирники

15. Alicia

Alicia Well-Known Member

Я цього року вперше пекла паску, в мене були паперові форми, але також збоку не припеклись майже. Тільки верх коричневий, і я списала це на форми. Також в електричній пекла на звичайному режимі без конвенції.
    Паску пекла за переписом панетоне, вийшла вогкенька, але запашна і смачна. Домашніх яєць не мала, тому не жовта вийшла. Місила все хлібопічка, паски не потріскалися, легко відставали навіть від паперових форм.

16. Дана

Дана Well-Known Member

Тісто в цьому рецепті досить рідке як для звичного дріжджового тіста, таке тісто по своїй структури є трохи липке.
    Хочу пояснити оце "не липне до рук" - ви цілою розкритою долонею легенько плескаєте по тісту і різко піднімаєте руку, на руці має залишитися мінімум тіста, буквально якісь залишки, решта тіста має відстати. Ще варіант перевірки тіста- взяти шматок тіста підняти над мискою даючи можливість тісту стекти, воно має стікати такою безперервною стрічкою, і буде видно така "слоїстість, як бульбашки потріскані"

Про тісто для сирника,якщо я не помиляюся в рецепті тісто це пісочна основа її потрібно швиденько замісити і охолодити тоді тісто буде крухким. Я зараз печу сирник, правда по іншому рецепті, взагалі без тіста - сам СИР:girl_crazy:

---------- Додано в 01:32 ---------- Попередній допис був написаний в 01:27 ----------

В мене колись така була, мама коли паску пекла на дно духовки ставила бритванку по розміру дна духовки з попередньо промитим піском. І так з тим піском розігрівала духовку, паску пекли на другій полиці, пісок забирав трохи жару знизу і паска встигала добре нарости і не пригоряти.
    Я печу паску в електричній духовці з конвекцією, режим вибираю нижній підігрів плюс вентилятор, температуру виставляю 160 градусів, ( при використанні вентилятора треба враховувати що температура збільшується на 20 градусів).

17. zetta

zetta Well-Known Member

Моя кума пекла по рецепту Дани, в неї вийшло багато коржиків по структурі як пісочне тісто, але смачні дуже дуже і вона не могла натішитись )))
    Данусю дай рецептик сирничка без тіста .
    Я теж помітила що тісто незвичне як на дріжджове , досить липку але не стала заморочуватись , вимішувала не на совість але все супер.

18. DarkNess

DarkNess New Member

Поясніть, для чого вентилятор дріжджовому тісту? Воно ж вроді не любить обдуву.

19. Дана

Дана Well-Known Member

Дріжджове тісто не любить протягів, а тут не протяги а турбосолярій виходить:girl_crazy:
    У мене на такому режимі найкраще виходить дріжджова випічка, і піци і булочки і паска, бісквіт також на цьому режимі печу, м'ясо запікаю також. На режимі нижні-верхній підігрів печу крухкі печенька, вироби з листкового тіста, безе.
    Ну а решта режимів то конкретно до певної ситуації застосовую.

Напишу:girl_yes:, без проблем, шкода не сфотографувала , сирник який на паску пекла напрочуд вдалий вийшов.:girl_claping:

20. shparynka

shparynka Well-Known Member

Мої пасочки, які пеклися в паперових формах, всі підгоріли. В залізних-ні, хоча виймала всі разом спечені. А я ще думала, що мені в паперових формах не подобалось, і ніяк не могла згадати. То треба все записувати, навіть маленькі нюанси. Більше ніякого паперу.

21. Дана

Дана Well-Known Member

Сирник без пісочної основи.
    1,5 кг доброго домашнього сиру
    150 грам масла кімнатної температури
    7 великих яєць
    300 грам сметани або натурального йогурту.
    200 грам цукру
    3 столові ложки муки
    4 ст.ложки крохмалю
    1 велика банка персиків
    1 пакет желе для торту
    100грам журавлини
    1 пакет ванільного цукру
    Цедра з одного великого лимону.
    ---------
    Сир двічі змолоти на м'ясорубці, яйця розділити на білки і жовтки.
    Масло кімнатної температури збити з половиною норми цукру, не зупиняючи збивати додаємо по одному жовтку, далі також не виключаючи міксер додаємо по ложці перемеленого сиру, так робимо поки весь сир не змішається з масляного-жовтковою частиною. Додаємо сметану, крохмаль, муку, цедру. Персики порізати на кубики десь по чотири сантиметра(окремо відкласти 4 половинки персика для прикрашання зверху). Персики ввести в сиркову масу. Окремо збиваємо білки з решта цукром на круту піну, білки вводимо в сирну частину в три підходи.
    Сирник печемо при температурі 180 градусів приблизно 40-45 хв, як побачите що краї добре підрум'янилися а серединка сирника така желеподібна, сирник готовий. Духовку виключаємо, але сирник не виймаємо, його виймати можна коли повністю охолоне.

Для прикрашання желе розвести в рідині з під персиків розбавленого водою(70/30). Довести до кипіння, прокип'ятити. На сирник гарно викласти віялом порізані персики, журавлину, акуратно спочатку по фруктах залити желе, як перший шар схопиться виливаємо решта желе і зразу виносимо на холод. Желе для торту брати таке
    Воно не на желатині, і дуже швидко застигає, практично за пару хвилин і сирник не встигає розм'якнути від желе.

• Зе бест! Зе бест! x 1