гроші: спільні чи особисті?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Гелена, 14 Грудень 2008.

1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: гроші: спільні чи особисті?

це інший варіант. По суті- це спільний бюджет. А ось- це інша модель
    Можливий розвиток у такому випадку: чоловік до такого розкладу звикає. Він знає, на що може розраховувати у такому випадку і на що може витрачати решта коштів ( крім оплати половини комунальних та інтернету). Ситуація змінюється: дружина іде в декрет. А чоловік вже звик до певного розкладу у бюджеті. Так, він може узяти на себе оплату вже не половини. а 100% комунальних, може купувати провізію до холодильника, яку звик купувати до того. Але поява дитини тягне за собою дитячі витрати ( і дуже немаленькі+ витрати на дружину, яка уже не працює. А у чоловіка стала схема- бюджет то був роздільний по суті. Йому доведиться ламати свої устої. І не кожен з цього виходить легко.

---------- Додано в 13:19 ---------- Попередній допис був написаний в 13:18 ----------

однозначно

2. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

в нас так було до одруження.

3. Brenda

Brenda Member

В нас спільний бюджет, просто функції кожної зарплати різні:) На мою ми живем щоденно, а чоловікову відкладаєм на якісь більші покупки:) Поки що...

Витрати один одного не контролюємо, хоча я деколи перевіряю його чеки з банкомату про залишок на рахунку (мені завжди видається, що він щось дає мамі і не узгоджує зі мною, але я думаю то власне моя проблема, бо моя перевірка завжди доказує, що я у своїх підозрах не права). Я від нього ніколи не скриваю свої витрати, адже ще ніколи він до мене ттт не мав претензій. Всі великі покупки узгоджуємо наперед. І взагалі, ми 80% витрат робимо разом:)

4. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Бачу по лінійці ви в шлюбі 3 роки, вас правельне мислення, але поживете разом років 10 тоді побачете що ваші погляди таки зміняться
    І дай Боже нехай все у всіх буде добре, але з часом люди міняються і уви любов не та( тому дехто себе страхую(але це залежить від сімї, сімї різні бувають)

5. terezka

terezka котяка-вишивака

в нас то окрема категорія витрат, і як треба, то даю і я зі своєї зарплати, і більше, ніж чоловік каже. Бо то мама його, і їй буває треба, і немає де взяти.

6. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

ну так... чим далі в ліс, тим більше дров... але чого б то дрова разом з чоловіком не збирати в одну купку, а поокремше?
    ми ще не 10 років в шлюбі, але 9 років разом, і нічого в нас не змінилось відносно довіри, хіба укріпилась, але то не до тої теми.

7. Багіра

Багіра Well-Known Member

8. lorelaj

lorelaj Active Member

Я не зарікаюсь звісно, бо 2.5 то не 10 ясно + дітей ще немає, але якось завжди для мене сім"я сприймалась як єдиний організм, де все разом - горе, радості, розваги, хотілки, гроші, нички ... й чоловіка собі такого видно підсвідомо обирала. Для нас сім"я зараз це один юніт, єдність - ми ніколи не обговорювали до шлюбу такі от нюанси й якщо чесно, то поки не прочитала цю тему й не підозрювала, що бувають окремі бюджети. Чоловік теж чудувався, що таке є...але як я вже писала - універсального добре не буває, у кожного воно своє. Просто деякі висловлювання мене щиро дивують, але мої дивування то лиш мої:)

9. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

З часом вилазить те, що раніше не вирішили. Задавнені проблеми, образи.

10. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Я мала таке (дуже невиразне) підозріння, але багато розказаних тут історій просто змусили "випасти в осад".
    Різні є моделі сімейного бюджету, головне - щоб сім'ї комфортно було.

11. DarkNess

DarkNess New Member

не розумієте лише тому, що не жили в такій ситуації...коли, н-д, чоловік закипає, як побачить в чеку "лишню" шоколадку чи бальзам і пиляє цілий вечір жінку, що вона нераціональна і так легко тринькає і не цінує його (тяжко зароблені) гроші і грозиться до кінця місяця не видати більше ні копійки (в якості покарання)... знаю багатьох таких мужчін (деякі з них дуже навіть состоятєльні :girl_impossible:), і что дєлать... от і приходиться мати свою секретну заначку...

не завжди...
    ще й які можуть виникнути конфлікти! але то всьо індивідуально...
    коли жінка працює - це одне, а коли відпочиває (н-д, в декреті ги-ги ) то чоловіка може заїдати, що він один гне спину, а всі решта з того користають, і при кожному перепаді настрою такий буде ставити бідолашну "на місце".
    правда, це сильно залежить від характеру і духовного розвитку (розуміння) людей, а характер своїх половинок до появи дітей бажано прискіпливо вивчити...
    хоч життя ставить нас в різні пози умови, вцілому я проти повної фінансової залежності жінки від чоловіка :girl_in_dreams:

+1000

не всі )))
    в мого мужа є шкідлива звичка з додаткового заробітку реалізовувати свої особисті "хотілки" :girl_cray: бо це ж його гроші, він їх додатково заробив і "може собі дозволити", хоча для мене ці речі далеко не першої необхідності, але як тільки я висловлюю своє фе, то замітила, що тоді старається приховати від мене, і як з цим боротися? Хоча я намагаюсь поважати його особисті інтереси,

12. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

раджу характер вивчати до одруження, щоб знати в що/куди вступите

13. DarkNess

DarkNess New Member

я вже розмірковую як для одружених

бо шо в цій темі робити неодруженим ?

14. Suzi

Свої хотілки озвучуйте. Справжні. Навіть ті, що за 500 баксів. І навіть ті, що за 1500.

15. terezka

terezka котяка-вишивака

від стажу сімейного не залежить аж ніяк, то залежить від розуміння як правильно і як не правильно. Ховатись і купляти шоколадку - комусь підходить, а комусь ні.
    а якщо благовірний
    і дружина тихо-мирно то сприймає, то значить її влаштовує така ситуація з розподілом ролей у сім'ї, хіба нє?

16. DarkNess

DarkNess New Member

Я озвучую, а він майже завжди каже, що не зараз - трохи пізніше...а ото пізніше довго наступає/не наступає, а свої він має при першій можливості

17. Suzi

Ну то нагадуйте :) Це в Ваших руках.

18. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Люди міняються!!!!!!! Звичайно не кардинально, але таки добряче. Що мій чоловік що я таки добре змінились. І деякі речі на які я ще 5 років тому не звертала уваги зараз є для мене важливими(я колись могла бути сита лише любовь, а тепер ковбаси подавай.ггг..це образно)

19. DarkNess

DarkNess New Member

звичайно, тому що міняються умови життя
    бажано щоб зміни відбувалися в бік розвитку і вдосконалення необхідних якостей )

20. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

тобто, поки грім не вдарить?
    то найперше для неодружених, щоб зразу головами думали і вчилися на чужих помилках, тема з тих наглядніших

однозначно, але є речі змінні, а є постійні
    і якщо підходити до вибору чоловіка не без холодного розрахунку, то багатьох проблем в майбутньому можна уникнути