ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Анута

Анута Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

ой, затягнуло всетаки :haha:)))

то певно люди самі збочені, чес слово

• Подобається Подобається x 3
  2. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Якраз про це подумала. Таке враження, що та пані випадково народила дитину і зовсім її не хотіла. Як так негативно можна ставитися до МАТЕРИНСТВА!!!!! Адже у всіх її словах було загальне незадоволення материнством
    А ось це вже ні в які рамки.... (крім цитати:no:)
    Вона права, МАТИ не жінка, не людина - МАТИ - це два в одному і ще більше - вона МАТИ ЖІНКА ЛЮДИНА

• Подобається Подобається x 8
  3. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Яка ж я всетаки ЩАСЛИВА, що попала саме на цей форум, де такі чудові, свідомі, лагідні МАТЕРІ.
    Дякую вам МАМУСІ!!!!!:):):):)

4. Анута

Анута Well-Known Member

згідна на всі 100% однодумці це СИЛА!!!
    (як позитивна, так, нажаль як показує пост тої панянки, і негативна).

5. Натуся

Натуся Well-Known Member

Я взагалі з її аргументів подумала,що то залетівша малолітка,яка не те що не годувала-мамою стала випадково,а про розум мовчу взагалі...Дівчата,особливо починаючі,прочитайте і зробіть правильні висновки!Думки бувають різні,але правда одна-ГВ ДУЖЕ КОРИСНЕ,НАЙКОРИСНІШЕ,як для мами,так і для дитяти!!!!!!!
    Пи.Си.:А ще прийшло в голову,що ту темку відкрила людина,що займається рекламою штучних сумішей...

• Подобається Подобається x 4
  6. Natalya

Natalya Well-Known Member

От-от. Навіщо всі ці дурості читати? Мені на це часу шкода.

7. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Стаття чистої води піар штучним сумішам. Це зрозуміло з перших 3х речень. Даремна трата часу.

8. Natalya Engy

Natalya Engy Well-Known Member

От і я потратила час на той сайт :no: З того всього не можу зрозуміти дві речі:
    - противно годувати дитину :suicide:
    - негативні наслідки материнства :shutup:
    Хіба це може написати жінка??? ( це не мама точно. І якшо ця людина справжня і в неї є таки дитина, то :sad::sad::sad: )
    І ту жінку таки жаль, бо не знає і не знатиме що таке щастя...( хіба...)

коли дитятко посміхається, засинаючи із цицею в роті - це ж мамина душа :radist::radist::radist::dance::dance::dance: або просто :):):):):):):):)

• Подобається Подобається x 15
  9. Katrin

Katrin Well-Known Member

Ви знаєте, недавно, як вчора я вислухала дещо подібне від сестри своєї куми.
    Вони мені віддавали речі від своїх дітей, а тепер я повертала назад, бо їх коліжанка зараз вагітна і має народитися дитина. В їх речах було повно пляшечок, я чесно кажучи про них зовсім забула, а вчора мені кажуть там пляшечки ще мають бути. Я кажу, добре, я їх передам, але Ви так свідомо готуєте свою коліжанку, що вона не буде годувати. Кажу, що є консультанти,є різні джерела інформації... Відповідь мене вразила: не всі такі "удойні" як ти і взагалі з ШГ зручніше, можеш і дитину лишити і піти і спить і немає проблем. Спочатку я процитувала п.Левандівку, який свого часу сказав, що "годувати не може тільки та жінка, яка не має грудей" і що вона сама просто невдало налагодила ГВ, але після цього прозвучала ще більша тирада. Ви знаєте її щастя, що я дуже запізнювалась і тому не все сказала, що думала, але її психологію не змінеш. Тут часто жаліються на мам чи свекрух, які "радять", ця проблема значно глибше, "хороші радники" і серед таких однолітків як ми. Просто ніхто ніколи не зізнається в тому, що він щось погане зробив, а ще краще не зміг зробити, визнати свої помилки- це тоже потрібно мати сміливість принаймі в цьому зізнатись.

• Подобається Подобається x 15
  10. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

І я не пройшла повз той форум. Найбільше мене бісить, що такі "знавці" вважають себе істиною в останній інстанції....

11. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Прошу допомоги в консультантів.

в мене почались проблеми з ГВ, Олег після року зависає на циці набагато більше ніж новонароджений... все б нічого, Влад теж так робив ( тоді я не витримала, завершила ГВ), але почуваю себе погано, він поїсть а мені ще годину зуби ломить і пальці крутить, думала пройде - не проходить, тільки гірше.

Пробувала обмежувати денні прикладання - не получається. Нормально їсть тільки з бабцьою або дідом, якщо я годую - то циця перед їдою, цицьою запиваєм кожну 2 ложку, циця після...

Вмисне залишаю вдома Влада, щоб не просив груди від скуки, не дуже ефективно... варто мені сісти, як Олег вже просить гам.

Вночі не можу спати поки смокче, так щелепу зводить. В ті дні, коли вдавалося вдень обмежитися 2-4 годуваннями спалося добре.

Хочу годувати довго, мені то дуже подобається, та і малеча худюща, йому ГВ дуже потрібне, як знайти компроміс? щоб і мама не ходила як привид і дитина не була обділена?

З.І. харчуюсь нормально, пам"ятаючи чим завершилось ГВ з Владом, я слідкувала за раціоном, плюнула на фігуру, їла все необхідне і вірила що то мене вбереже від повторення.

12. taho

taho Well-Known Member

В мене теж подібна ситуація. Синочку рік і три місяці і я його нічим не можу нагодувати крім грудей. Вночі встає 5-6 разів, найбільше під ранок (видно, що голодний). Я пробувала вже їсти вночі, але не можу нормально спати, бо від повного шлунку сон тікає :)
    А щодо зубів і кісток, то мені допоміг такий рецепт: розтерла на порошок яєчну шкаралупу і потрошки їла (на кінчику ложечки), розчинивши в лимонному соці, це щоб кальцій краще засвоювався. Я вже так другий місяць їм і зуби не ниють.

13. Ная

Ная Well-Known Member

Аскорбінко,я не консультант але в нас з ГВ схожа ситуація,на днях теж просила допомоги. Мені вдень вдається часом дитину відволікти чимсь для неї цікавим,рятуюся проводячи багато часу з дитиною не вдома,ходимо в гості,басейн,просто гуляємо,тоді вона про цицю згадує не так часто,бо якосьвдома нарахувала біля 30 прикладань за день:8:,а вночі ми без циці не спимо.Буває вдень мене не відпускає по годині-півтори.

Може вам зуби ломить і пальці крутить від нестачі кальцію:confused:,я вже довший час щодня приймаю четвертинку чайної ложки меленої скорлупи з домашніх яєць залитої чайною ложкою лимонного соку. Той цитрат кальцію дуже добре засвоюється організмом. Раніше я теж відчувала ломоту в кістках,тепер почуваюся краще:).

14. Натася

Натася Well-Known Member

ги, явно реклама сумішей, імхо.
    а читати то все якось аж противно (ну, за вийнятком кількох - адекватних)

15. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

І в нас точно таке саме. :sad: Уляна мені пояснила, з року мама має робити відлучки з дому, починаючи з коротких проміжків часу. Тоді дитина не буде сприймати маму і себе одним цілим, і поступово ставатиме самостійніша, буде робити крок вперед, а не назад до немовлячості.

16. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

ну то хіба ще татові треба давати декретну відіпустку:8:

Я, коли шукала в неті якоїсь поради, статтю читала, там також рекомендувалося відлучення з дому... поки наш татухо прийде, то вже спати треба, а не вигулювати себе, кохану(((

• Подобається Подобається x 6
  17. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Можна спробувати зрупуватись з одною-двома такими ж самими мамочками.:) Не уявляю як, :)... Це має бути людина добре знайома дитині, спочатку вийти на 5 хв, і поступово збільшувати тривалість... Але це я говорю суху теорію... Іншого способу не знаю.

18. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ну не знаю..., я так вже 4 місяці молодшу на діда залишаю 2 рази на тиждень на 1,5-2 години, поки старшу на англійську вожу. Раніше залишалась без проблем, давала мені па-па і йшла бавитись з дідом. Зараз плаче за мною. Дід каже що відволікти її важче, періодичне бере мою майку чи домашні штани і носить по хаті, ниє. Хоча дідо - улюблений персонаж для ігор. Може то період такий, чи зуби, напевне то треба просто перечекати.

19. Galya

Galya Well-Known Member

Ascorbinka, знаєте, в мене теж таке було десь після року. Правда, кості не ломило...Я нікуди не відлучалась, виходило раз на тиждень-два-а то й три...Але після відлучок ставало на якийсь час набагато легше - напевно не так фізично, як психологічно - відпочила 2-3 годинка, відчула себе людиною, Жінкою і з більшою радістю і охотою верталась до дитини. Виходила я тільки на вихідні (тай то далеко не всі:xaxa:), доця була з татом, а часто ще і бабою, дідом. Мені здається, що крім того, що такі відлучки необхідні малечі, вони дуже потрібні мамі.

• Подобається Подобається x 10
  20. Angel

Angel Well-Known Member

поділітся будь-ласка досвідом....таке враження шо вчора моя малеча вирішила "відсвяткувати"свій перший місяць:xaxa: цілий день вона хнюкала шо хоче їсти-даю груди,вона трошки з"їдає а коли вони стають м"якіші(але молока багато)вона неможе нормально взяти грудь і кидає. вдягаю насадку силіконову щоб краще взяла,а вона широко відкриває рот і трясе ним,таке враження шо вона невідчуває де той сосок. зцідила молоко,даю в пляшечці,та сама історія,істи хоче кричить,а соску неможе нормально взяти...:bad: шоб не плакала даю дурачок шоб задурити,бо шкода як плаче (тих дурачків 6 на вибі різних)знову те саме,всі випадають і неможе присмоктатись,якийсь дурдом:8: о так по 10 грам з"їдала і знов кричала,то при тому шо не спала з 11 дня до 11 вечора,тільки на руках 5 хв.,бо прокидалась від того шо шукала циці і шаленно голодна!???????????????????????????

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.