Як відлучити від грудей?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 4 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Запис вебінару "Завершення грудного вигодовування"

Тут вже давалися посилання на статті але я вирішила ще раз їх подати і додати нові

Как долго кормить грудью?
    Как долго кормить: ответы сомневающимся
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит? (часть 1)
    Время отлучения от груди (часть 2)
    Отлучение от груди. Готов ли малыш?
    ТЕСТ: Готов ли Ваш малыш к отлучению от груди?
    Отлучение
    Отлучение от груди (По срочной необходимости, Ребенок младше года, Возраст ребенка от года до двух, Ребенок старше двух лет)
    Отлучение от груди (Что это, когда, как, воздействие на мать, экстренное отлучение)
    Отлучение от груди. Спроси меня, как.
    Когда наступит инволюция?

Как научить малыша засыпать без груди?

і ще

Мастит. Причины и ведение

ДЕПАРТАМЕНТ ЗДОРОВЬЯ И РАЗВИТИЯ РЕБЕНКА И ПОДРОСТКА.
    Всемирная Организация Здравоохранения.
    Женева. 2000

Приложение 3. Подавление лактации
    В прошлом подавление лактации часто было включено в ведение нагрубания груди и мастита. В настоящее время предпочтение отдается поддержанию лактации. В случае возникновения необходимости прекращения грудного вскармливания, действительным рекомендуемым методом является физиологический, а использование фармакологических методов подавления
    лактации больше не рекомендуется.

Физиологические методы
    Такие методы заключаются в поддержке груди с помощью удобного бюстгальтера или корсета и сцеживание достаточного объема молока для поддержания груди в комфортабельном и здоровом состоянии по мере того, как происходит естественный процесс инволюции. Женщина может испытывать боль, и ей следует давать болеутоляющие средства.

Фармакологические методы
    Ранее использовались следующие медицинские препараты, однако, они больше не является рекомендуемым видом лечения.

�� Стилбоэстрол.
    Побочные эффекты включают повторные приступы нагрубания груди и кровотечение после прекращения лечения, тромбоэмболию, а также аномалии развития плода, если женщина беременна.

�� Эстроген, один или в комбинации с тестостероном Этот вид лечения не является очень эффективным и связан с повышенным риском тромбоэмболии (85; 173). После прекращения приема данного препарата боль и нагрубание
    груди могут возобновиться.

�� Бромокриптин.
    Бромокриптин игибирует секрецию пролактина и может быть эффективным, если дается на ранней стадии лактации, пока уровень пролактина в крови высокий. Однако, этот препарат может быть менее эффективным через несколько недель, когда уровень пролактина будет низкий. Этот препарат был снят с применения по данному показанию в нескольких странах вследствие риска инфаркта миокарда, повышенного давления, судорог или припадков. Другие побочные эффекты включают тошноту, головокружение, пониженное давление и
    сильная головная боль (57; 85).

�� Каберголин.
    Каберголин по действию подобен бромокриптину и так же ингибирует секрецию
    пролактина. Действие этого препарата более продолжительное. При использовании данного препарата могут быть такие же незначительные побочные эффекты, включая головную боль, головокружение, пониженное давление и носовые кровотечения,
    однако, этот препарат считается менее опасным (57).

Модераторське:
    Якщо посилання не працюють:
    а) натисніть кнопку "Поскаржитись" під відповідним постом і там опишіть що саме не працює
    б) Статтю можна почитати через гугл - в полі пошуку напишіть назву статті, натисніть на стрілочку біля лінку, і читайте збережену версію.

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. Neverland

Neverland Well-Known Member

Відповідь: Як відлучити від грудей?

Вам тут вряд порадять, що робити при претяжці грудей, бо тут думаю ніхто так не робив. Могли б порадити як робити, щоб не довести до такого. А радити, що робити, коли кашу заварили можуть розумні лікарі, точніше заварити і руки умити.

3. Муська

Муська Well-Known Member

lovefreedom почитайте посилання на статті. Груди треба берегти.
    І каменями би не закидували, якщо би запитали поради типу, хочу відлучати, по власним переконанням, як ще краще зробити. От і все.
    Зверніться на Батальну в пологовий, там Вам допоможуть лактологи чи мамологи.

Останнє редагування: 25 Грудень 2012
  4. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Чесно, Ви так пишите, що зробили подвиг. Я не кажу не відлучайте, бо то цілком Ваше рішення, і зараз ніхто з дівчат на форумі на нього не вплине, бо ви категорично налаштовані, але як прийшли питатись, то чому не прочитали спочатку статті про поступове відлучення, чому так радикально?
    Може питати поради треба було раніше, коли були проблеми з маститами, бо я майже впевнена що то через неправильне прикладання, сама з таким стикалася, але виправила ситуацію, і дотепер годую грудьми із задоволенням.

5. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

ах он в чім діло... ну так, годувати грудьми - то тяжка справа :)

ущільнення в грудях можуть лишитись, бо Достинекс - не цукерки і для здоровя не безслідний.
    Дай Бог, щоб Вам все минулось...
    важко щось порадити, бо про перевязування чула тільки в страшилках...

6. Galya

Galya Well-Known Member

Саме так. Згадую, коли народилась моя перша дитина, я дуже мало що знала про ГВ і в моїй уяві ГВ передбачало купу незручностей і навіть болю. Тобто я просто дуже хотіла годувати, навіть не допускала думки про інше, тому то все терпіла - і лактостази, температуру, не пила перші 3 дні практично нічого (ніхто так не робіть!!!), сиділа на строгій дієті - і думала, що так воно і має бути - типу заради дитини треба терпіти. Але, Слава Богу, зявився інтернет і все налагодилось:)

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ви мене звичайно вибачайте, але ви все робили не правильно.
    І я в свій час робила багато чого не правильно і не встидаюсь того і не всі такі мудрі відразу були з тим ГВ. Мені просто вчасно консультант з ГВ вставив мізки і від тоді наше ГВ перетворилось не на туртури, а на задоволення. Ну, принаймі маститів, температур і паніки "пропадає молоко" не було. Тепер я вумна і з другою дитинкою вже буду знати як шо і до чого, але і тут не зарікаюсь що мені буде потрібна допомога консультанта, бо всяко може бути.
    І якщо ви все таки вирішили відлучати зараз ( про рано, чи не рано я мову не веду, навіть не натякаю, бо то виключно ваша справа), то ви явно не туди звернулись, бо ваш Г рекомендує вам якісь савдепівські методи. Тут не те що хтось хоче вас покритикувати, але зрозумійте, що такі методи шкодять вашому здоров"ю і це не жарти. Ви молода жінка і мама.

8. lovefreedom

lovefreedom New Member

Я вже зрозуміла, що зробила помилку, звернувшись до гінеколога. Статті я читала і до пологів, і зараз. Як тільки народила малого, одразу було дуже багато молока. Неправильно прикладала - зявились тріщини. Ропиталась - пройшло, навчилася. Але проблеми з нагрубіннями ще деякий час залишались, бо молоко з мене так і текло, попри те, що синок добре їв, і по потребі. Зціджувала багато. Потім підріс - все налагодилось. Статті щодо відлучення я відкинула, бо там переважно йшлося про поетапне, а в мене була потреба зараз і негайно. Просто думала, що з лікарем можу піти легким шляхом. Може, я наробила дурниць, але ви говорите так, ніби я хотіла собі гіршого. В неті було багато позитивних відгуків про Достинекс, моїй коліжанці він теж допоміг. Те що сталося, вже сталося: недопомогли таблетки, я спробувала перевязування. Я не зробила подвиг, мала на увазі, що годування мені не було втяжку. Навіть деякий час переживала, що не буде циці, мама сину буде не цікава. Просто просила поради. Гілки під назвою "Я ступила, гелп!" тут не було, от і написала сюди. Така вже я нездарна мама, особливо на вашому фоні. Не можете помогти - ок. Просто почуваю себе не тільки недалекою, а й мазахісткою!

9. cjomcjomka

Там ще є нюанси. Я не фахівець, але знаю, що перед вживанням таблеток (якщо не помиляюсь в Достинекса ж бромокриптин діюча речовина?) груди треба *начисто* вицідити.
    Ну і нагрубівші груди перевязувати не можна.
    А зі всім решта - до лікаря.

10. lovefreedom

lovefreedom New Member

Перед тим, як випити таблетки, я зцідила так, що молоко вже не текло... В мене ще одне безглузде питання: то правда, що нічого не можна пити, бо казала не пити, а я не слухаюсь, бо читала, що одне з іншим не повязане. Може, я знов помилилась і так багато молока...

11. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Lovefreedom вам вже дівчата тут стільки всього написали, а я ще вставлю свої 5 копійок!
    Для чого так спішити тим відлученням, не розумію! Що є якась поважна причина?
    для чого перев"язувати груди, хочете під ніж? таке може закінчитись і через 10-15 років фіброзно-кістозною мастопатією, яку тільки різати!ми
    Достінекс може наробити такої "погоди" з гормонами!
    Але то не ви винні в тому що зробили, а ваш гінеколог, а ви йому довірились. Тому щоб уникнути проблем викликайте когось з консультантів наших, вони вам допоможуть у тій ситуації.
    Але не робіть вже таких дурниць!

---------- Додано в 20:35 ---------- Попередній допис був написаний в 20:31 ----------

Вибачайте що різко написала, я хочу вас вберегти від тих проблем!

12. lovefreedom

lovefreedom New Member

Я розумію, що сама винна, а тепер ще начиталася ваших дописів і взагалі срашно стало... мамі моїй і бабусі груди різали, бо були проблеми після пологів, а в мене самої мастопатія була до народження малого... тепер... але чого одній груді вже проходить, а іншій капець? і як гадаєте, мамолог мені чимось зарадить чи ні?

13. nattsol

nattsol Well-Known Member

скажімо так, ідеальної симетрії в природі не існує, і навіть груди однієї жінки працюють по різному: в мене так чомусь ліва перші місяці більше набирала і підтікала, зате з правої доня чомусь частіше захлиналася.
    мав би, аби знайти толкового
    головне не приймайте одразу ж перші-ліпші прописані ліки, а по можливості порадьтеся ще з кимось)

14. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Я би на вашому місці не спішила з відлученням, а оскільки у вас була мастопатія до родів то тут взагалі протипоказане різке відлучення, а перев"язування і пігулки то взагалі капець. Я дивуюсь з вашого гінеколога, як то можна було таке радити. Давайте негайно викликайте консультанта, хоча обговоріть це питання в телефонному режимі, бо може закінчитись трагічно.
    моїй теж різали, бо мене різко відлучила, то знаю що то за жахіття.
    Дивлячись на якого мамолога попадете.

15. cjomcjomka

ну... реально по мінімуму, напевно...

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та ви вже стільки себе тут обзиваєте.) Не треба, розумію паніка і все таке, але ж дівчата вам по доброму вже стільки всього слушного нарадили. Прислухайтеся, вдумайтеся, ніхто ж насправді вам зла не хоче, образити також, просто візьміть себе в руки і зрозумійте, що вже зроблено, те зроблено, тепер треба думати як діяти дальше. А таких "мудрих" гінекологів-порадників ціла купа, просто маєте нещастя що до такого попали.

---------- Додано в 22:00 ---------- Попередній допис був написаний в 21:53 ----------

17. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

для початку зазначу, що я прихильник тривалого гв і плавного безболісного відлучення. Але в людини критична ситуація, звернулась за допомогою, а у відповідь чує тільки докори і звинувачення. моя думка така: відлучення здійснено варварськи, лікар, до якого звернулась жінка не те що не допоміг, а нашкодив і зараз треба терміново рятувати своє здоров'я. В даній ситуації я б порадила звернутись в Центр лактації на Батальній (до Шлемкевич О.Л. , наприклад) - може там зможуть "розрулити" цю проблему чи порадять когось толкового, бо справа серйозна. Не відкладайте, завтра вранці поїдьте туди.
    До консультантів з гв звертатись, мабуть, вже пізно (вони б порадили як відлучити плавно, а тут вже маємо справу з мед.проблемою).

18. lovefreedom

lovefreedom New Member

Дівчата, гадаєте варто зараз сісти і зцідити груди? я можу і сама собі трохи допомогти, принаймі щоб все так критично не було((( Просто лікарка казала категоричне НЕ МОЖНА, от я і не чіпала груди...

19. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Ну, я б зцідила і то вже давно, до якогось стану комфортності. Якщо дитині груди вже не даєте, то хоч себе не мучте. Молоко в грудях ще може бути довго після завершення ГВ, за 3-4 дні ви його ніяк не позбудитесь.
    Ну і біжіть до нормального лікаря-мамолога, ато ваш лікар якийсь варвар, чесслово.

20. Galya

Galya Well-Known Member

Я б теж таке радила. Там принаймні є лікарі толкові, і не один. Не впевнена, що там не може бути якихось перлів, але там і УЗД можуть зробити, подивитись що там і як і допомогти зцідити наприклад і порадити.

21. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка