Євромайдан!(6)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Siania, 19 Лютий 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Відповідь: Євромайдан!(6)

:khomyak: Та напевно лякають, і то значить що бояться (це як про перетворення на пепел США і відбирання Аляски).

2. shparynka

shparynka Well-Known Member

Kvakuwa, в Експресі писало, здається. от маю в голові таку інфу, а звідки вона- хз)

3. Ma Cherie

Ma Cherie Нонконформістка

В такому випадку ця форумлянка мусить відповісти, і для наочного прикладу може познайомити Вас із завучем однієї з львівських шкіл, філологом, яка все своє життя розмовляє українською, однак в перші дні Майдану робила великі очі, і казала: "Я що, несповна розуму стояти на холоді за невідомо що?!", пізніше "назло" їздила на закупи в "Епіцентр", бо через свою посаду мусила брати участь в мітингу освітян на підтримку Євромайдану, і там застудилася, а зараз проклинає всіх підряд, бо "пробув би собі той Янукович, і нічого, пережили б, а так не сиділося їм вдома, то тепер країну розвалили і українців між собою розсварили, і тепер влітку в Алушту не поїдемо". Але ж згідно з Вашою логікою, розмовляє українською мовою, значить, патріотка. Або чого далеко ходити - всеукраїнська "Роксолана" Ольга Сумська теж україномовна. Патріотизму в неї хоч відбавляй. І в той же час згадайте, будь ласка, про першого з Небесної Сотні - Сергія Нігояна. Якою мовою розмовляв він?
    Тоді чим би Ви відрізнялися від тих "патріотів", які визнають лише фізичну силу, і

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

наші бабці узагалі були із здоровішою психікою . У них не було "ТВ і інтернету", і вся інфо- ОБС А мене муж вже на повному серйозі до психолога відправляє. А я просто хочу нарешті радіти весні і думати про звичні речі: купувати і сіяти насіння петунії чи не морочитися і купити готову розсаду потм у закарпатців на "Шуварі". :girl_smile:. А в голлові інші речі і " а як же діти....".
    власне "масла у вогонь " підливає і те, що економічна ж..а за тим всім теж стоїть. Бо коли по роду роботи щодня маєш справу з тими ж партнерами зі Сходу ( причому дуже класними і "правильними" людьми) і бачиш. що руйнуються і ці зв язки, а звідтам вони теж у паніці, бо доводиться з цим всім скорочувати філії по Україні, звертати наразі частково бізнес, теж економічні панічні настрої виникають. Вже чисто матеріальні, бо можеш розраховувати лише на те, що заробив сам. А з другої сторони кажеш собі, що "де наші не пропадали- викрутимся. Лиш би спокій та мир був"
    а ще- починаєш по іншому цінувати звичні речі. ті, на які раніше не звертав уваги: як класно , коли при зустрічі з друзями можна говорити на які завгодно теми, лиш не про те, " а що буде, якщо", коли можеш просто за кавою та вином півночі в преферанс грати; коли можеш щось планувати на літо і ці плани- такі буденні і звичні... Я просто хочу ЗВИЧАЙНОЇ ВЕСНИ. Тобто такі події є хорошою і внутрішньою встряскою, які дозволяють по іншому подивитися і на себе, переоцінити багато речей.

А наш стан, от точно як каже Оля Герасим юк :час уповільнився... Чотири місяці – як чотири сезони містичного триллера...З серії в серію нас викидає в щоразу іншу реальність – людинка зіщулилися й летить, випущена з рогатки обезумілої історії-перевертня, її плющить, з неї кров юшить і мозок, вона з виду спокійна, але, хто може, – нервово відстукує в мережах пости, з яких стирчать вуха неврозу.

5. shparynka

Ma Cherie, Ви не звернули увагу на мої слова про те, що тепер можна зрозуміти, яка людина знаходиться поряд. Зробили з мене прямо не знаю яку садистку і психопатку)) Не виривайте з контексту слова, які вигідні суто Вам. Різні люди є - є такі, що пристосовуються до різної влади, а є такі, що терпіти не будуть. То я до Вашого прикладу з вчителькою. І в мене є така однокласниця, яка категорично відмовилася давати хоча б гривню на Майдан. І чесно кажучи, коли вона дзвонить- я не беру трубку, не хочу. Питання до Вас- якби до Вашої оселі прийшла банда- що Ви робили? чемно повіддавали би все чи якось боронилися?

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Задовбали ті олігархи: зрозумівши, що кредитів під стару владу вже не дадуть, вирішили змінити, і присмоктатися до нових траншів? Краще би зараз частину своїх мільйонів на утримання армії дали.

Ахметов каже, що під час останньої зустрічі з Януковичем просив його піти у відставку

І що буде з нашими військовими у Криму ?Тенюх звітує про "перемир ядо 21 числа, а тим часом їх далі блокують і атакують. То які нерви мають бути у наших в\с, які вже стільки часу у таких умовах? І якого бойового духу від них можна вимагати потім?

Близько 40 озброєних людей у ​​камуфляжі перекрили в'їзд до КПП військової частини 4068 в Севастополі.
    О 23.00 17 березня українським військовим був поставлений ультиматум - до опівночі здатися.
    Станом на 00:06 українські військові не ухвалили рішення з приводу ультиматуму, повідомляє джерело Української правди.
    Збройні загарбники поки також не вживають жодних дій.

7. shparynka

Тепер можна говорити, ніхто ж не провірить, і янек не підтвердить. Прям білий і пухнастий.

---------- Додано в 01:20 ---------- Попередній допис був написаний в 01:16 ----------

Враження, що для Тенюха оце типу перемир,я- як гарантія безпеки. Та ж всім зрозуміло, що за цей час постягують ще більше військ. Розслабились? та, може, і не дуже напружились.

8. zetta

zetta Well-Known Member

Про нас :
    Надежда Бирюкова
    Бежали ли "западенцы" получать польские паспорта? Кричали ли они об отделении? Зазывали ли иностранную армию на территорию своей страны? Нет. Они голодали возле Украинского дома. Они играли Шопена для вооруженных силовиков. Они пели в мороз гимны на Майдане. Они бесплатно лечили и прятали у себя пострадавших со всей страны. Они призывали встревоженных крымчан приезжать к ним с детьми. Они записывали обращения на русском к соотечественникам. Они просили новую власть не разъединять страну вопросом о языках. Они оставались и остаются толерантны. Зная все это, вы позволяете оправдывать войну ущемлением русскоговорящего населения? Да как вы смеете....!!!!

9. Antivirus

Antivirus Well-Known Member

На ФБ один з моїх знайомих поширив світлину. Впізнаєте нашу форумляночку? Знаю, що Мамуська пише вірші, можливо цей її або ж тільки фото, всерівно я дуже втішилась, хоч ми й не знайомі.

10. APR

APR Well-Known Member

Олександр Аронець

Про хибних авторитетів і мову

Сьогодні підтвердились наші прогнози. Росія для закінчення війни хоче, щоб в Україні ввели російську мову, як другу державну.
    Якщо говорити про Крим, то цей регіон був найбільш відділений від української культури, був найбільш російськомовним, з поміж інших. Звичайно, в тому, що за 23 роки Незалежності не було розроблено і втілено програми по інтеграції Криму в українське суспільство винна українська влада. Хоча слід сказати, що української влади то і не було.
    Також проблеми з сепаратизмом в тих регіонах, які переважно російськомовні - Донбас, Харків, Луганськ. І це факт. Російськомовність - це також "аргумент" для Путіна аби посилати зелених чоловічків "захищати" рускіх людей, або принаймні засилати групи провокаторів, які б створювали масовку місцевій 5-й колоні.
    Парадокс, ане найбільше користі для України та для української мови зробив екс-президент Кучма, який практично по всій країні, окрім південного-сходу закрив російськомовні школи. Пройшло покоління - в цих уже україномовних регіонах і натяку на сепаратизм нема. Чому Кучма не зробив це саме і на Сході і у Криму? Не відомо. Можливо це було однією з тодішніх умов Росії.

---------- Додано в 08:35 ---------- Попередній допис був написаний в 08:34 ----------

Ще з дитинства мене найбільше дратували люди з мого рідного міста Коломиї, які їхали жити до Києва, а коли повертались я чув, що вони говорили чомусь вже російською мовою. Вже пізніше, коли вчився в Києві, були однокурсники галичани, які також у побуті переходили на російську. В той же час хлопці і дівчата з Черкащини, Вінничини такою вадою в основному не страждали. Не переходили на російську, бо, як дехто з друзів виправдовувався, "в Києві так модно". Тому я хоч і галичанин, але, з гіркотою визнаю, що жополизи з галичан відмінні. Всілякі ганьці герман тому доказ.

11. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Як і всі, живу з надією на мир..вчора проскочила така думка: а чому нам не піти у Росію своїх визволяти, позаблоковувати їхні військомати..і кричати..здавайся, с....ка...ато взірву і кричати "Слава Україні"??? Правда хто нас пустить, кордони закриті...але в голові мішанина просто, тому і такі думки...

12. Gybka Bob

Gybka Bob Member

І в нас в сім ї паніка. Не знаю чим себе заспокоїти. Як вже дівчата писали, хочеться просто весни з побутовими проблемами..

Надіслано від мого GT-S7272, використовуючи Tapatalk

13. Masja

Masja Well-Known Member

А що... варіант...другу державну (українську) можем пропонувати. Нема чого наших утискати і заставляти розмовляти російською:naci:
    І взагалі. Придумали собі дурний закон - одна державна російська мова...і де то таке є? га?

14. Cheburulja

Cheburulja Well-Known Member

Не панікуємо. То нічого не дасть. Бо зараз якраз така ситуація, де від нас з вами абсолютно нічого не залежить.
    Заспокойтеся. Менше дивіться і читайте новин. Направду, радійте весні, сійте петунію, редиску, петрушку. Не бавтеся в політологів та аналітиків. Займіться господарством і дітьми. Витрачайте, як виходить, купуйте, що потрібно. Живіть. Довіртеся Богу і владі ( бо яка вже є, але без неї нічого не зробиться). Відпустіть своє хвилювання...

15. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

а я в твітері бачила. Теж хотіла запостити тут, щоб спитати чи то Мамуськи вірш. Теги були Крим. Але я пам'ятаю це фото виставляла форумянка ще на початку Євромайдану.

16. Top-Olya

Top-Olya Well-Known Member

Дівчата, допоможіть мені будь ласка. Меня треба пояснення легітимності нашої влади. Можливо в когось є ссилка де зі стороні зоконавства це пояснено, бажано на російській мові, але не обов`язково - перекладу. Ну бо вже дістали (спілкуюсь на одному форумі...), а я не хочу просто слів на вітер кидати і мені требі обгрунтоване пояснення.

17. Irunaqwerty

Irunaqwerty Member

"Заспокойтеся. Менше дивіться і читайте новин. Направду, радійте весні, сійте петунію, редиску, петрушку. Не бавтеся в політологів та аналітиків. Займіться господарством і дітьми. Витрачайте, як виходить, купуйте, що потрібно. Живіть. Довіртеся Богу і владі ( бо яка вже є, але без неї нічого не зробиться). Відпустіть своє хвилювання..."

Дякую! Прочитала і зрозуміла, що десь і в мене на рівні підсвідомості таке витає!

18. Nana11

Nana11 аспіранточка

Ви в це вірите? Я ні, спочатку мова а потім ше тисяча дибільних умов. НЕ вірю! І не хочу шоб наші йшли на жодні уступки, не тому шо мені принципово лише українська як державна, але Росія в даному випадку як в приказці - "пусти свиню під стіл то вона на стіл вилізе".

19. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

не панікуйте.
    якщо ,раптом, щось і почнеться, то ми всі будемо в однакових умовах. майже всі, може хто шустріший встигне закордон сім"ю вивести.

20. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

то головна приказка про москалину.
    Вона себе так всюди веде.

Статус теми:
Закрита.