Відповідь: Юридична консультація Дякую за відповідь. Так, я готова платити великі гроші адвокату, у випадку, якщо він мені реально допоможе. Адже сума там за 10 РОКІВ несплати буде "немаленька".. Клопотання вказані вами у виконавчу службу зареєстровані і вже подані у червні ц.р. Провадження виконавче відкрите та Постанова про арешт майна боржника теж в діїї з серпня ц.р. (Проте "колишній спокійно собі за той час продає машину та купує дачу та квартиру) У виконавчій службі + на прийомі у начальника ВС була неодноразово - результат "0" . Тому і прошу вас, Дівчатонька дорогенькі, будь-ласка, підкажіть контакти справді толкового Адвоката по сімейних справах. Заздалегідь вдячна.
Відповідь: Юридична консультація Тому я всім раджу писати позов про стягнення суми аліментів у твердій грошовій сумі, а не у відсотках від зарплати. Тоді працює він чи ні, все одно він мусить платити, бо є стала, затверджена рішенням суду сума.
Відповідь: Юридична консультація Дівчата, хто знає, порадьте. Питання дурне, але все ж таки. Якщо на вулиці мене хтось образив через те що я ненавмисне шось зробила, то якою статтею конституції я можу аргументувати... Чи є щось про захист честі і гідності, таке щоб "нападникові" можна було притикнути? Ну ніби, згідно статті такої про таке й таке, якщо ти не припиниш то за твої дії ти можеш отримати штраф у такому й такому розмірі, чи щось подібне? Чого то я про таке питаю... ось опис ситуації яка склалася, цікавить чим я могла затикнути "супротивника" http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=1745108&postcount=2611
Відповідь: Юридична консультація 1. Конституцією України ( 254к/96-ВР ) кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань (стаття 34). Разом з тим відповідно до статті 68 Конституції України кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. Праву на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань відповідає обов'язок не поширювати про особу недостовірну інформацію та таку, що ганьбить її гідність, честь чи ділову репутацію.
Відповідь: Юридична консультація Знаєте, я прочитала Вашу ситуацію, і моя думка-перше, ніж притикнути, можливо Варто дотримуватись правил? Не Ви ненавмисне щось зробили, а водій (чоловік) недотримався правил, які є обовязковими, тому "ненавмисно" тут недоречно, оскільки водій під-час руху чи зупинки має передбачити, чи його дії не створюють перешкоди іншим учасникам руху. Стосовно образи-тут вже інше питання, але все-таки причиною виникнення ситуації є дія\бездіяльність водія транспортного засобу-порушення правил дорожнього руху, внаслідок якого Вас образили. Етичну сторону опускаю, тому що очевидно, що обзиватись неправильно, важаю що такими ситуаціями має займатись ДАІ, але може не в тему-мене також одного разу " ненавмисно" на пл. Катедральній припер мужчина, через що я на 40 хвилин запізнилась в садочок до дитини, яку вже залишили на сторожа, свій стан описати неможу і в той момент оте "ненавмисно" на мене не діяло, бо водій мав би передбачити, що авто не полетить. Тому чесно кажучи я ту маму розумію, матюків не оправдую, але емоційний стан розумію. Деколи не треба знати Конституцію, а бути взаємоввічливими.
Відповідь: Юридична консультація Маю таке питання. Які необхідні дозволи і де їх можна отримати (якщо вони потрібні) для торгівлі чи реклами в центрі міста, чи просто на вулиці. Спецобладнання (кіоск) не потрібен, це швидче буде щось пересувне, максимум невеличкий столик складний. Це щось типу тих дівчат, що носять і продають цекерки біля ратуші, чи художників-шаржистів на проспекті. Що потрібно для такого типу діяльності: просто платити податки, чи ще щось кудись/комусь? І ще таке питання: для демонстративного перфомансу з елементами реклами якийсь дозвіл потрібен? Вдячна як хтось допоможе, бо не знаю куди з тим звертатися))))
Відповідь: Юридична консультація Чи потрібно подавати декларацію про доходи фізичної особи, якщо відправляю досить велику суму за кордон (фізичній особі). Чи підлягає ця сума додатковому оподаткуванню?
Відповідь: Юридична консультація дівчата, у мене 2 питання фінансового характеру: 1. я пішла в декрет 15 січня 2012р. за 2011 р я відпустку відгуляла. чи має мені робота виплатити компенсацію за невідгуляну відпустку за 2012р 2. ФОП, де я раніше працювала, повністю ліквідує свою діяльність. Мене переоформляють на інше ФОП (згідно закону про працю) я отримала на підпис три аркуши паперу, в одному з яких написано, що мені мають виплатити компенсацію не менше 1 з.п. , але у мене питання - якщо мене переофорляють на інше ФОП, то мені мають ту виплату здійснити, чи ні?
Відповідь: Юридична консультація компенсація за невикористану відпустку нараховується лише при звільненні, невикористана відпустка нікуди не пропадає, а накопичується. Але мені цікаво, яким чином відбувається переоформлення? Через звичайне звільнення? Якщо так, то мають виплатити кошти за невикористану відпустку. Якщо через скорочення на першому п-ві - мають виплатити і компенсацію і вихідну допомогу у розмірі 1 міс. з/п. Якщо через звільнення у звязку з переведенням на інше п-во, то або виплатити компенсацію вам, або перерахувати на нове п-во, яке вам потім оплатить цю відпустку, коли ви її захочете взяти. Що написано у паперах?
Відповідь: Юридична консультація Маю таке питання: чи враховує при розлученні суд місце проживання матері з дитиною?? якщо мати з дитиною, наприклад, живуть на зйомній квартирі, а батько дитини на власній. Чи є перевага в цьому батька в плані юридичному відносно умов проживання дитини??? І таке: дитина, котра не прописана ніде, має право проживання на території прописки батька і матері рівноправно??? Типу: я не львівська, чоловік львівський, з власним житлом, малий родився тут, відповідно живе тут зараз. При розлучені ми з малим на зйомну йдемо, а він собі на свою. Чи я маю право щось вимагати???
Відповідь: Юридична консультація отримала такі документи в двох екземплярах: перший документ: документ про скорочення штату працівників та працевлаштування (у ньому повідомляється про повну ліквідацію ФОП та про скорочення моєї посади , і вказано, що на виконня вимог діючого закону ..пропонують мені влаштуватись на таку ж посаду на інше ПП) і просять: - підписати персональне попередження (другий папірчик документу) про скорочення штату - у 30-ти денний термін повідомити їх про мій намір або відмову працевлаштуваись на інше ФОП другий документ: персональне попередження (там якраз і йдеться про повну ліквідацію, і написано "після закінчення 2-х міс терміну з моменту одержання попередження ви підлягаєте звільненню з роботи по п.1 ст 40 КЗпП з дотриманням вимог чинн.закон., наданням пільг та компенсацій згідно з Законом, зокрема вихідної допомоги у розмірі не менше середнього місячного заробітку" третій документ: йде мова про моє працевлаштування на інше ФОП (що новий ФОП не заперечує мене прийняти) четвертий документ: моя заява (надати мені відпустку по догляду за дитиною до 3-х років мене цікавить саме це
Відповідь: Юридична консультація Цікавить таке: хочу продати квартиру в якій прописаний і проживає мій батько(не пенсіонер) він виписуватись не хоче, квартира мені подарована. Зчого почати і які куди нести документи? І чи можу я через адвоката вести справу на відстані (я у Львові а квартира в Володимирі Волинському)?
Відповідь: Юридична консультація Почати треба з консультації в нотаріуса, він й повідомить про необхідний пакет документів, найкраще до нього прийти з правовстановлюючими документами. Батьку виписатись все одно прийдеться, до договору чи після, в залежності, скільки часу покупець ще дозволить проживати в квартирі. Для того, щоб ваші інтереси представляв адвокат чи інша особа, вам потрібно дати довіреність.
Відповідь: Юридична консультація якщо батько наполягатиме на проживанні дитини з ним і буде залучено орган опіки та піклування, останній надасть свій висновок і щодо житлових умов обох батьків. Такий висновок для суду не має наперед встановленої сили і оцінюється у сукупності з іншими фактами що ви маєте на увазі? те, чи дитина має право однаково часу проводити з татом та мамою? так. Це не залежить від прописки.Чи маєте на увазі чи маєте право прописати дитину на території батька вже після розлучення? рівну з чоловіком частку майна, яке перебуває у спільній сумісній власності.За рішенням суду частка майна дружини, чоловіка може бути збільшена, якщо з нею, ним проживають діти, а також непрацездатні повнолітні син, дочка, за умови, що розмір аліментів, які вони одержують, недостатній для забезпечення їхнього фізичного, духовного розвитку та лікування. Якщо квартира була придбана чоловіком до вашого одруження, чи подарована ( успадкована) під час одруження- вона не є об єктом спільної сумісної власності. Так само- стосовно квартири, придбаної у шлюбі, але виключно за особисті кошти . Якщо майно за час шлюбу істотно збільшилося у своїй вартості внаслідок спільних трудових чи грошових затрат або затрат другого з подружжя, воно у разі спору може бути визнане за рішенням суду об'єктом права спільної сумісної власності подружжя.
Відповідь: Юридична консультація Чи маю я якісь переваги при скороченні штату на підприємстві, якщо у мене двоє неповнолітніх дітей і чоловік офіційно ніде не працює? Тобто фактично я єдиний годувальник у родині.
Відповідь: Юридична консультація Стаття 42 КЗпПУ: Переважне право на залишення на роботі при вивільненні працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці При скороченні чисельності чи штату працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці переважне право на залишення на роботі надається працівникам з більш високою кваліфікацією і продуктивністю праці. При рівних умовах продуктивності праці і кваліфікації перевага в залишенні на роботі надається: 1) сімейним - при наявності двох і більше утриманців; 2) особам, в сім'ї яких немає інших працівників з самостійним заробітком;
Відповідь: Юридична консультація згідно тих документів, Ви підлягаєте скороченню, але оскільки ст. 184 КЗпП забороняє звільняти жінок з дітьми до 3-х років вам пропонують працевлаштуватись на інше п-во. В іншому випадку звільнення неможливе. Оскільки відбувається скорочення, то зг. ст. 44 вам належить до виплати вихідна допомога у розмірі 1 міс. з/п. + зг. ст. 24 закону про відпустки вам належить грошова компенсація за всі дні невикористаної відпустки. -те що вас переоформляють на інше п-во- це їх обовязок, бо в іншому випадку вас не можуть скоротити. При скороченні штату п-во повинне виплатити вихідну допомогу усім скороченим незалежно від того будуть вони працевлаштовані цим же п-вом відповідно до вимог ст. 184 КЗпП чи ні. Так що з паперами все гаразд. ви повинні отримати вихідну допомогу + компенсацію за невикористану відпустку.
Відповідь: Юридична консультація Підкажіть, може хтось знає: перебуваючи у відпустці по догляду за дитиною вийшда на роботу на півставки. Яка тривалість відпустки повинна бути?і чи є додаються дні, якщо є маленька дитина? Працюю на цьому підприємстві вже три роки
Відповідь: Юридична консультація працівнику, що під час відпустки по догляду працює ( повний чи неповний роб. день) належить стандартна відпустка як і іншим працівникам 24 к.д. за відпрацьований робочий рік ( + додаткова, якщо передбачено колективним договором) лише якщо є 2 діток віком до 15-ти років ( чи якщо одинока мати чи якщо дитина-інвалід) належить додатково соціальна відпустка 10 к.д.