В кожного своi смаки, я якраз прийшла похвалити i подякувати @Марта2 за рецепт цього мега шоколадного тiста- кексики з нього не пекла, але вже кiлька разiв робила корж на торт в мультиварцi - шикарнi коржi( але при умовi що какао високоi якостi).З порцii в рецептi виходить висока паляниця, яку спокiйно можна розрiзати на 3-4-5 коржiв.
Перепробувала багато рецептів кексів (більше 10-и). Найкраще виходять за наступним рецептом (12 шт). Гарбузові кекси: Суха частинка 2 чашки борошна 1 чашка цукру пакетик розпушувача пів-чайної ложки солі 2 чайні ложечки кориці Рідка частинка 2 яйця 2 чашки "пюре" з гарбуза (або морква+2 яблука) 1/2 чашки олії Інгредієнти з першого пункту перемішати в глибокій мисці. Інгредієнти з другого пункту збити в блендері. Вливаємо рідке в сипуче, мішаємо до отримання однорідного тіста. Вкладаємо в форму, наливаємо в них великою ложкою тісто (моє було як густенька сметана), заповнюючи формочки на 3/4. І відправляємо в попередньо розігріту при 180 градусів духовку на 30 хвилин (в оригіналі на 20-22 хвилини). Брала рецепт за посиланням Полетаем?: Тыквенные маффины
Дівчата, ви рідкі складові в кексах збиваєте сильно чи то просто треба все вимішати? Особливо про яйця хотіла спитати-збиваєте міксером чи просто легко розбити вінчиком?
Мої перші кексики )))) Обрала рецепт від Марусі мами, бо малий любить все шоколадне.... )))) Вдалися )))) Мала 6 силіконових форм, решту бумажні, в силіконових гарніші получаються, акуратніші
Думаю, що секрет в тому, що якраз дуже старатись не треба. Перемішуємо тільки щоб перемішалось і все. Якщо дуже ретельно все взбивати і мішати - кекси не вийдуть.
Для кексів обов'язково дотримуюся правила поділу на сухі і мокрі складники. Ще зауважила, що краще точно дотримуватись пропорцій. Коли в мене у кухонній вазі сіла батарейка-це був єдиний раз, коли мої кекси не вдалися. Третє правило - від моменту перемішування мокрих і сухих складників і до моменту відправки в духовку має пройти не більше 5-7 хв. Ну і перемішувати, як вже зазначали, треба не ретельно, десь бачила зауваження- не більше 10 махів ложкою, сухі комочки де не де допускаються.
Я думаю від рецепту залежить. Мені всі вдасться, збиваю міксером, можуть і 15 за стояти у формочках перед духовкою. Брешу, один раз абсолютно не вийшли. Я пекла тоді в сестри з українським порошком для печива, в силіконової формочках перший раз, не у своїй духовці. Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
Мої улюблені найніжніші зі всіх перепробуваних сметанкові кекси з смородиною. Інгредієнти Сметана 200 г Цукор 200 г (я даю менше) Яйця 2 шт. Олія 100 г Порошок до печива 20 г Борошно 400 г Ванільний цукор Смородина. Далі класично, випікати 20-25 хв. при 200°
А як той процес зі смородиною виглядає? Розморожуєте, кладете в тісто, перемішуєте і все? Розморожена вона така трохи воляниста буде, то це для тіста нормально буде? і скільки Ви даєте приблизно смородини на ту порцію, що описали.Боюсь переборщити.
Вийде те саме. Головне, щоб не дуже жирний був Я не даю в тісто смородину, бо вона пускає сік і 'замальовує' його. Я даю вже прямо в формочки по 2-3 шт заморожені, але більше люблю ягідки з повидла витягнути і на сито.
я давала морожену в тісто скоренько легенько перемішала, виклала в формочки і в духовку. у мене нічого не "зафарбувало"
В мене маленькі формочки, а тіста багато з порції, поки спечеться перша партія, смородина вже пустить сік в тісто, тому я так собі придумала)))