Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Roxie

Roxie Галицька панянка

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

і я би радила пересадити.. якщо вже листки почали жовтіти, особливо якщо багато відразу - точно "здохне", а якщо пересадите - є шанс врятувати.. основне - старайтесь не сильно розпотрошувати земляний ком, переваліть в більший горщик та й все.. але спробуйте хоч трохи оглянути корінці - чи часом не загнили (від того теж часто масово жовтіють листки)..

2. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

перелив малоймовірний, бо горщик малий, пересихає скоро, а я часто забуваю вчасно полити.
    але так і зроблю, пересаджу чим швидше.

3. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Нє, ну то капєц.
    Підлила щойно (дуже дякуючи чоловікові:girl_devil:) свій заміокулькас...самогоном...:girl_impossible:

Вже аж потім занюхала неладноє.
    І що тепер буде? Гаплик йому? Згорить коріння?
    Я звичайно екстренні міри прийняла, коріння витягнула і під водою протічною промила. Зараз в свіжу замлю посаджу...Але боюсь, що це не зарадить такій рослині, як замія...:girl_cray:
    Блііін! Зараз заплачу...

---------- Додано в 13:45 ---------- Попередній допис був написаний в 13:36 ----------

Питання:
    маю грунтосуміш універсальну і грунтосуміш "кактус".
    Замія ж вроді до сукулентів відноситься? В яку краще садити? І дренаж ій з керамзиту ж непотрібен, пра?

4. Lambada

Lambada Member

так, йому потрібна легка земля з дренажем, краще земля для кактусів

5. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

я сьогодні екстренно 2 вазонки пересаджувала - драцена була якась чахла. Але в мене інша біда - коренева система....Не зна, все гниле повирізала, посадила в новий грунт...А інша - бульбоочки в Замиокулькаса ( доларове дерево) теж почали гнити. Й не знаю, чи врятую його - гниле по мксимуму відрізала..Чи то грунт якийсь не такий, чи що...Бо саме ці 2 буквально місяць назад пересаджувала в нові горшки й давала новий грунт, спеціально купила для них х відповідним PH в "Епіцентрі"...Я швидше люлю свої вазонки недолити, ніж перезалити, тому й засмучена така, шо капець...

6. Corena

вже півтора року, як ми переїхали на нову квартиру, мої квіти тут просто гинуть, вони такі нещасні на вигляд, що я просто не можу спокійно на них дивитись.
    південно-східна сторона - влітку на вікнах все горить і чахне. коли ще доця була менша ,то я ставила їх по тумбах-полках-підлозі, але починаючи від її 7 місцяців, коли вона підкорила всю хату, перекинула 2 горшка на себе, я позабирала все подалі від неї, а місця, яке не доступне не так то і багато - ті самі підвіконня, де-що винесла на загальний коридор, величезний фікус бенджаміна теж зараз там живе і терпить холод і сусідського малого, який ні разу не пройде, щоб не скубнути листок :sad:.
    короче, я в печалі, чекаю, коли трохи підросте дитина і зрозуміє, тоді трошки обновлю вазони, а ті чахлики, напевно всі на коридор переїдуть.

7. Roxie

Roxie Галицька панянка

Corena, як я Вас розумію!! Моя мала як почала повзати - раз вазонок перевернула і піддон розбила, добре що собі нічого не зробила.. Теж по максимуму розставляла по тумбочках і підвіконнях.. Але я потроху її вчила, коли вона хотіла общипувати листки "Листочки треба гладити" і ми разом гладили всім вазонкам листочки ))) І якось потроху звикла, тепер підходить і гладить листочки.. А фіалки, коли цвітуть, вона любить нюхати (хоч вони й не пахнуть), я ставлю всі перед нею, вона по черзі їх нюхає і гладить.. Ну вже як якусь випадково обірве - то не злюсь, основне щоб спеціально не общипувала..

І землю не раз вигрібала з горшків )))

Зараз малій 1 р 9 міс, то вазонки на підлозі стоять і вона до них рідко підходить, цікавість пройшла..

8. Roxie

Roxie Галицька панянка

Робила нині таку красу

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

9. Corena

в нас трохи інше - листочки не общипує - парпається в землі. і ще - мала всюди залазить, з непідкорених висот залишились підвіконня і робочий стіл на кухні, на всі інші тумбочки, полиці, столики, навіть на унітаз і умивальник залазить в лічені секунди по де-кілька разів в день. тому для безпеки вазонів і дитини я все-все позабирала, на столі навіть горня не залишаю.

10. Roxie

Roxie Галицька панянка

в моєї теж був такий період.. я тільки встигала бігати з віником і шуфелькою і підмітати )) кілька раз перевертала мені вазонки, що вони розпотрошувались з горшків і треба було пересаджувати (добре що всі живі залишились).. ще пробувала землю до рота пхати, але я то категорично заборонила - в магазинних субстратах додають хімію, а вона то їсти хотіла..

в нас непідкорені наразі тільки підвіконня і комод.. і то на підвіконня вже дістає залазити, тільки там нема місця де стати ))) то приставляє стільчик і розглядає вазонки.. думаю, що скоро треба буде ручки зняти з вікон, щоб часом не залізла і вікно не відкрила..

11. oksumoron

oksumoron Active Member

я писала, що в мене почав жовтити на кінчику бамбук, я купила підживку для водних рослин, і в той самий день купила і 2 інші стиблини бамбуку, пройшло вже 3 тижні, ті стиблини поставила у віддільну вазу від інших, додала зразу ж туди підживки, змінила навіть місце положення вази, і от та сама ситуація! один з бамбуків вже пожовтів до половини, в іншого ж пожовтіли лише листочки, які прийшлось обірвати! така поста рослина в догляді, а в мене щось все не то !

12. Roxie

Roxie Галицька панянка

розкажіть детальніше, що то за підживка.. або фото виставте..

тобто Ви його у воді вирощуєте?

може вартує в землю посадити? наскільки я розумію, Ви бамбуком називаєте драцену Сандеріана.. пошукайте як правильно за нею доглядати і буде Вам щастя ))) драцени не вибагливі - все буде ок..

13. oksumoron

oksumoron Active Member

я виставлю фото підживки, тільки не думаю що це чимось дуже допоможе!
    висипати потрібно підживку у воду, і вона дійсна протягом 5 місяців! потім треба знову змінити воду та додати іншу підживку! в пакетику підживка, ніби пісок, який помало осідає у вазі!
    бамбук росте без будь яких дринажів, лише трішки камінчиків для краси!
    може направду попробувати посадити в землю!

14. olya_d

olya_d Well-Known Member

Знайшла таке:

15. Roxie

Roxie Галицька панянка

не буду братись дуже заперечувати, але мене насторожує те, що воду не змінювати аж протягом 5 місяців... пишуть що драцені Сандеріані, яка росте у воді, змінювати воду треба кожні 2 тижні.. в мене такої ніколи не було, тому не буду братись щось дуже радити..

якщо напис на підживці idroionica перекладається як гідропоніка, то може вона дійсна 5 місяців при гідропоніці (а це не завжди означає що рослина росте у самій воді)... одним словом - добре прочитайте інструкцію до підживки.. на яку кількість води вона розрахована, чи Ви часом не переборщили з нею..

а найкраще - не морочте собі голову: запхайте в землю, посьтавте на батерею (так швидше вкоріниться), та й хай росте як звичайний вазон.. до речі - якщо палки довгі - можна порізати..

16. ReyeN

ReyeN New Member

дівчатка, хтось використовує так звані "самопідливні" горщики для рослин? де їх можна придбати (крім ікеа) ?

17. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

Маю питання. Чи має хтось в хаті мирт? Де можна його придбати ?

18. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

В епіцентрі є, а ще відкрився магазин з такими "розумними горщиками" в Марку.

19. Chamomile

Chamomile New Member

дівчата, підкажіть! В каланхое почали сохути листки. Що робити?

20. Надька

Надька Well-Known Member

дівчата у мене є лимон і він перестав цвісти і плодоносити.
    ми його купили і перший рік він мав плоди. потім якось почав рости. ніхто йому непідрізав гілки. він постійно ріс і от вже 3 роки як нецвіте. виріс одною гілочкоювгору. підкажіть що можете і знаєте.

Статус теми:
Закрита.