Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. iriwa

iriwa Особлива мама

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

незнаю як називається, але це точно не фікус...

2. Nimfa

Nimfa Well-Known Member

Це не фікус 100%, в мене колись така була рослинка, але от вилетіло з голови як називається. Калатея ніби.

3. рижик

рижик Well-Known Member

Моя врієзія, всупереч прогнозам, що відцвіте і загине, випустила 2 відростки, але виросли вони всередині(то так має бути?). Підкажіть, що тепер робити - нехай так росте, чи їх розсадити. Я її ще не пересаджувала, і квітку не відірвала, хоч вона вже відцвіла.
    Ось так це виглядає

4. Stanislava

Stanislava Well-Known Member

Покажу своі фіалки.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

5. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

Щодо каланхое - воно любить стояти окремо (до речі, пригнічує ріст інших рослин) і не на прямому сонці... А як хочете щоб воно добре зацвіло, то зрізаєте засохлі квіти, накриваєте його горщиком - влаштовуєте йому "тьомную" - тобто стан спокоою тижні на 2-3.. тобто наприклад сонце заходить у 8 год
    а ви його закриваєте пів 8 , а потім 7, а потім 6.30 а потім стабільно в 6..і відкриваєте в такому ж порядку..
    менше підливаєте..а коли відкриєте - даште підживки

а от я би хотіла попросити поради про орхідеї..
    приїхала додому - от така картина з моїм подарунком... мама її поставила в звичайний піднос і туди поливала. але я додивилася минулого разу що корінці знизу коричневі - кажу підливай менше і в окремому горнятку, бо гниють..вона послухала і що маємо:
    орхідея зараз квітне, але ще стирчить 1 квітконос, який я обрізала не до кінця - він вже повністю сухий (його треба відрізати повністю????)
    https://picasaweb.google.com/103164...v1sRgCIXd5c75442bVw&pli=1#5621393979643229922
    на 1 листочку знизу є чорна пляма і багато коричневих - мені тяжко сказати суха вона чи мокра, але гнилі на ній нема, але і не ламається...
    мені здається, що корінці в неї занадто сухі, бо під одним листком вде взагалі тонюсінькі..
    та і всередині горшка вони якісь пласкі, з борозенками, без конденсату, і ще з якимось мохом по них

і стоїть вона недалеко від вікна - східного, а обіднє сонце затуляє стіна, хоча кімната в загальному світла, не дуже суха і в ній одні квіти живуть
    чи треба мені її пересаджувати коли відцвіте, бо корінці вилазять з горшка? в цьому горшку нема дірочок - пробити?
    правильний полив - наполовину в горщик з водою, поки підливаю інші квіти, а тоді хай стече , і у свій - і так раз в 2 тижні?
    чи треба обприскувати листочки - наприклад знизу чи зверху?
    в неї листочки так ніби попритулялись один до одного, мало туди повітря підходить, чи треба і з тим щось робити?
    ті засохлі коричневі корінці обрізати, обробити зеленкою і підсушити при пересаджуванні, чи напр, коли відцвіте - витягнути і провести таку операцію чи вже?

---------- Додано в 15:58 ---------- Попередній допис був написаний в 15:55 ----------

можливо, хтось поділиться молодими відросками азалії - 3-4см неодерев"янілими зеленими пагінцями?

6. likeangel

likeangel Member

маю азалію (зараз не цвіте) стала більш пухнастою, але не знаю як ті пагінці вам відрізати і які....
    ось вона

7. Holly

Holly Moderator

Які квіти полюбляють пряме сонячне світло??? маю вільне підвіконня іне знаю чим заставити?
    І хтілось би фіалок кольорових (крім бузкових), може хто поділиться за шоколадку?

8. iriwa

iriwa Особлива мама

Глянула фото орхідеї. Видно що вона дуже пити хоче. Щоб напилася квітка треба її мінімум на 30 хв заквашувати у воді. Щодо корінців то в мене склалося враження що її перше залили, а потім засушили. Я думаю що вартує її пересадити, але лише тоді коли відцвіте. Щодо листя. Схоже на опік, або якесь ураження. Листочки можна оббрискусати водою, але після того треба салфеткою вимакати всю рідину з пазух квітки, аби не загнило нічого. Я свої орхи поливаю з душика теплою водою, від того листя стає м"ясистим.

9. likeangel

likeangel Member

хойї люблять багато світла та можуть витримувати помірну кількість прямого сонячного проміння, а також китайська роза любить багато світла. зараз маюкілька малявок китайської рози, якщо цікавить - пишіть в приват

10. Holly

Holly Moderator

о, я маю китайську розу :)
    а ще підкажіть, брала щепку у знайомої, вона у неї майже під стелю, а не цвіте. Чому?

11. likeangel

likeangel Member

не знаю, деколи одна нещасна гілячка цвіте, а ціле дерево ні......
    я купувала свою таким собі квітучим деревцем, а після того як перехворіла павутинним кліщем-не цвіте(((( та і його здається я толком не вивела.....
    знаю лише що любить хороший полив, багато сонця, оприскування регулярне і постійну підживку для квітучих....а і ще горшок не повинен бути великим....
    в мене в такому горшку (кажуть що в сам раз)

12. Holly

Holly Moderator

а оприскуєте звичайною водою? Чи щось додаєте?

13. likeangel

likeangel Member

так звичайною водою, щодня, а то і кілька разів на день

14. Florena

Florena Member

Для того щоб зацвіла китайська роза їй потрібно робити гарненьку обрізку пагонів навесні, зазвичай вона викидає пуп"янки на молоденьких пагінцях, та не забувати її підживлювати.
    На сонячному підвіконні гарно росте абітулон, сингоніум, колеус, гемантус,циперус,хоя,еуфорбія та ін.

15. Roxie

Roxie Галицька панянка

з радістю!! в мене вона цвіте насиченим рожево-червоним кольором кучерявими квітами, зараз не цвіте.. 3-4 шт. достатньо буде? ніколи не вкорінювала тому не знаю чи добре приймаються...

а можна і мені пагінці? можу на свої обміняти ))) якщо глянути всередину куща - можна побачити коричневі гілки і зелені.. для вкорінення потрібні зелені.

маю вкорінену білу, квітки звичайні, але тримаються довго.. ще маю фіолетову з білою плямкою всередині, але хіба листочки дам, бо мені не вкорінилась чогось.. шоколад не їм ))

може мало світла? в нас на роботі китайська роза росла в "спартанських" умовах, начальниця поливала коли згадувала, підживку та роза бачила тільки по великих святах, горщик був доволі тісний, ніхто її не обприскував, і зламати чи обрізати будь-яку гілочку могло ввести начальницю в депресняк.. (колись один працівник зламав гілочку - то про те всі знали!) але світла в кімнаті багато.. і цвіла вона завжди раз в рік гарнющими квітами... я аж дивувалась..

16. Oddly

Oddly Well-Known Member

а де у Львові можна купити?

а китайська роза - то гібіскус? до речі, можу помінятися на каланхоє - цвіте червоними квітами, зацвіло після пересадок - молоде, буде цвісти і далі, період спокою вже минув.

Ну, і я колись писала тут про невідомий вазон, який в мене вже біля 7 років - за всіма оцінками то ніби лілія, яка чогось так і не цвіте.
    випустила боковий пагін - я відрізала від кореня і пересадила - воно розрослося дуже листям, а квітоноса не видно. читала, що може знадобитися 2-3 роки - вже два роки росте дітка, що ще зробити? може, поставити на цю зиму на темний прохолодний стрих? порадьте, бо спортивний інтерес

17. Florena

Florena Member

Так,це гібіскус, але він буває двох видів той що росте на вулиці, та той що у будинку.
    Хою можна придбати у квіткових магазинах, або на базарі де продають домашні вкорінені квіточки.

18. likeangel

likeangel Member

мммммммм з ПРЕВЕЛИКИМ задоволенням!

я у Львові не знайшла, прислали з Києва 2 вкорінені пагінці

а де писали? можна фото?

19. Oddly

Oddly Well-Known Member

тут писала
    http://www.posydenky.com/showpost.php?p=609919&postcount=499

зі всіх варіантів виявилося, що це НЕ гусманія, потім зійшлися на гіпераструмі (амариліс) - але виявилося, що там нема цибулини, а тільки коріння.
    тому цей варіант теж відпав.
    може, якась лілія, я так і не знаю

Останнє редагування: 23 Червень 2011
  20. likeangel

likeangel Member

лілії теж цибулькові. а такого я ніколи не бачила...цікаво:girl_in_dreams:

Останнє редагування: 24 Червень 2011
Статус теми:
Закрита.