Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

1. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

2. Sofijusia

Sofijusia Well-Known Member

В листопадовій квитанції пише , що ціна 3,60 діє з 1,10 до 30,04 ..

3. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Загалом, так)) але на одне вийде, хіба зима змилосердиться і можна буде економити.Та меньше 200кубів напалити взимку- ніяк(

4. Fiyalka

Fiyalka Active Member

так вони ще не встигли квитанції змінити :girl_haha: ох нерозберіха буде з тими новими законами після нового року.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Добре коли зима тепла. Чи от як зараз. Ми ще не включаємо опалення. Підігріваємо ел.нагрівачами. Але при холодній зимі буде важкувато....

6. NataliaFed

Я після квитанції за жовтень виключила котел відразу)))

7. Sofijusia

Дівчата, з тими субсидіями , як на мене, дурня повна.. В мене прийшла квитанція за жовтень з переплатою тисяча з гаком гривень..( ( останню квитанцію заплатили згідно показників)Ми подавали на субсидію, я і чоловік працюємо, маємо двоє дітей, живемо в будинку. Субсидію нам надали тільки на опалювальний сезон, на не опалювальний нам не вийшла, так пояснили в соцзабесі. Так от, дзвоню я сьогодні в той Львівгаз і кажу,що це за така переплата величезна... вони нічого конкретного відповісти не можуть.. Кажуть, Ви нічого не маєте платити, У Вас передоплата..Говорила з сусідами, всі масово подавалися на субсидії.. Офіційно ніхто не працюючий, хто за кордоном заробляє, хто на перевезеннях через кордон.. кожний по своєму.. Всі живуть у великих особняках, офіційно безробітні і отримали величезні субсидії,(сусід поруч має 900 кубів безкоштовного газу в місяць, він з жінкою безробітній і двоє неповнолітніх дітей і величезна хата, і люди далеко не бідні). І таких біля мене багато..
    Так от, до чого веду, як ми так можемо далі бути ? Кого дуримо, себе? Як може існувати така держава..? Я хочу платити по доступних мені тарифах.Хто вийде крайнім в цій ситуації?

• Подобається Подобається x 5
  8. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

Нормально таки порахували 200 кубів по 3,60 і 11 по 7.188. То просто мене цифра в рахунку налякала. Сіла, порахувала і перестала дзвонити в кол-центр)Не звикла я бачити такі високі рахунки:sad: В холодну зиму, в житті не платила за газ таких сум. Це при тому, що в нас особняк, газова плита і газова колонка. Що ж доведеться звикати, інших варіантів нема :)

9. NataliaFed

@Chukuliadka, та аналогічно. Котел в економ режимі - "вимк." наразі.

• Подобається Подобається x 1
  10. Sofijusia

В мене в квитанції 181 куб за жовтень, до оплати 773,12 грн., чомусь 33 куби пораховано по тар. 7,18,. Чому, якщо не перейдено ліміту в 200 кубів?

11. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

Я завжди телефоную на мобільний номер, що вказаний в рахунку. І так подаю, двічі на місяць. Один раз в 20-х числах і другий в останній робочий день місяця, щоб таким чином контролювати показник. Але всерівно, он за жовтень нам намалювали 211 кубів, це при тому, що я подавала 199.

• Оптимістично Оптимістично x 1
  12. Lathorien

Lathorien Well-Known Member

Вони за основу беруть той показник, що 20 числа. А система сама дораховує скільки там має бути до кінця місяця.

13. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

а в нас завжди дурдом такий. Всі соц . пільги створені для того, щоб або люди заробляли неофіційно, або взагалі не працювали. Самі закони у нас породжують безробіття і тіньовий бізнес.(((

Дівчата, комусь прийшла квитанція за опалення у тих в кого центральне, а не власне? Бо нам ще не прийшла. Я цього місяця чекаю, як ніколи, бо вже страшно що там можуть нарахувати, але хоча б буду знати, що нас чекає((

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Melisa

Melisa Well-Known Member

Подивилася на рахунки в ПРиват-24, опалення - 224грн. (приєднане було 60грн) - 3-х кімнатна хрущівка.

15. NataliaFed

Розкажу таке: коли приходила контролер знімати показник в вересні, ми так трохи за о все зговорились і я кажу, що можливо з субсидією буде легше, нащо вона каже "Ой, та там такий бардак з тими субсидіями. Вони дають ті куби(люди тішуться), а потім намічаються якісь перетрубації(то вона таке чула в канторі своїй), приватники і т.д., що ті неоплачені "халявні" куби, як порахують і виставлять людям рахунки- буде щось страшне. Я кажу всім, щоб незважаючи на ті пільгові куби всерівно оплачувалм все, бо потім буде кепсько". Отаке мені говорили, чи таке можливо незнаю. Але в нас все можливо, з нашою державою мати справу- самого себе дурити.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  16. Sofijusia

@NataliaFed, все як завжди, не пересічний споживач винен в цій тупій системі,(про рибу і голову не нагадую) але саме він, тобто ,ми з Вами будемо крайніми.

17. Vilanda

Vilanda закохана в гори

у мене таке саме було навесні: я чітко знаю, що подала через сайт показник, а вони мені: ні, нічого від вас в той місяць не було.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Я сьогодні дивилася на інфо.львів, то за жовтень нараховано 212,95 грн (було 72,15 грн/міс у неопалювальному сезоні). Маємо загальний лічильник в будинку. Площу пишу в карму.

19. Idillia

Idillia миється в бані

Не розумію, то хіба зимового тарифу вже не буде:girl_impossible:? Не може такого бути. Мені сьогодні прийшла квитанція, то газ пораховано по зимовому тарифу (і то багато вийшло). Цікавить як буде нараховуватись якщо використати понад 200 кубів (то ж Яценюк казав що обмеження зняли до 1200 кубів, значить все що до того буде рахуватись по зимовому тарифу? Чи ті 1200 кубів дають якось на рік? Ще якщо оформити субсидію, то її теж якось розкидають на рік, чи щомісяця додають скільки потрібно?

20. Муська

Муська Well-Known Member

В нас в жовтні місяці получилось фактично 106 кубів(опалення, нагрів води, готування їжі; 3 дорослих+2 дітей; опалюється -близько 60 кв.м в особняку). На сьогодні (за 13 днів, пів листопада) спожито тільки 48 кубів. Так , що сума в 200 кубів для нас реальна.

Останнє редагування: 13 Листопад 2015