Крим від А до Я

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем zetta, 18 Січень 2012.

1. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Відповідь: Крим від А до Я

дівчата, будьте дуже уважні і обережні!
    за останній тиждень мого перебування в Криму лише трьох людей з близького оточення вкусили павуки-каракурти(маленькі чорні), які мають смертельну отруту якщо вчасно не надати допомогу: одного біля намету, другого гуляючи недалеко пляжу, третю жінку на подвірї власного дому. це було в різних місцях Криму(тарханкут, чорноморськ, саки).

2. Korzuk

Korzuk Active Member

Нехвилюйтесь, квитки і поїзди будуть, просто на таких сайтах реалізація квитків відбувається чи виставляється за 45 діб до бажаної дати (поправте якщо шось не так написала).

---------- Додано в 10:48 ---------- Попередній допис був написаний в 10:47 ----------

3. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

4. Ljus6ka

Ljus6ka Well-Known Member

та насправді нічого складного,чесно, там такі мацьопики ходили і Ваша дитинка собі дасть раду
    підтримую зоопарк бомба, поруч є "Долина казок" моїй малій особливо не сподобалось там, ще в Ялті є дельфінарій і на набережній Ялти різноманітні атракціони. В самому Гурзуфі на набережній мало чого є, машинки, батут, дуже маленька каруселька, і ще надувний батут і мабуть все.
    саме так, нижні місця це не парні номери, ну і відповідно верхні - парні

5. Korzuk

Korzuk Active Member

Їдемо цього року в Миколаївку...ще там не були. Який там пляж?

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

загальний- дуже багатолюдний і не дуже чистий. Закриті пансіонатські- хороші. Непогані і дикі пляжі ( по малолюдності), але вони небезпечні тим, що там кургани прям під воду підходять і на карті МЧС вони проходять під "червоним хрестиком". А так пляжі у Миколаївці- біля води є полосочка гальки, а далі- піщано-ракушечні.

---------- Додано в 22:42 ---------- Попередній допис був написаний в 22:37 ----------

а ще у Криму живуть "симпатичні" павуки-тарантули- великі і хижі ( ми минулоріч такого екземпляра на власні очі бачили). А ще- гадюки, мідянки, полози . Так цьогоріч і у нас на Львівщині всяка "нечисть" активізувалася ( лише від укусів гадюк за останній час більше 30 людей постраждало). Про змій попереджують відпочиваючих і у Херсонській області ( зокрема, у Лазурному і іже з ним)- підповзають на подвір я особняків, де часто здають помешкання відпочиваючим.Тому обережність не завадить, але зараньше панікувати не варто.

---------- Додано в 22:48 ---------- Попередній допис був написаний в 22:42 ----------

іменні
    з Гурзуфу дуже легко маршрутками добиратися у "ближні села", тому при бажанні розваги собі знайдете. У самому Гурзуфі як якихось таких дитячих розваг немає, але поруч- Нікіта з Ботсадом, в Ялті- дельфінарій, зоопарк, Галявина казок, набережна з атракціонами. Недалеко до Алупки ( маршруткою чи катером)- у Воронцовський парк . Ну і всі решта "принади" ПБК- доступні - палаци в Лівадії та Масандрі, і Ластівчине гніздо, і Місхорський парк і ще багато-багато.

7. Korzuk

Korzuk Active Member

Погуглила трошки і побачила шо воно таке:scare: жахливо боюся тої живності.

---------- Додано в 10:24 ---------- Попередній допис був написаний в 10:22 ----------

Поясніть будь-ласка що то таке? Це означає що там купатися не можна?

8. vchitelka

vchitelka New Member

Тільки-но звідти повернулись - про змій за два тижні не чули. До речі, для зацікавлених: медуз цього року майже немає!

9. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

І ми їхали так само! Найгірший шматок дороги- від Житомира до одеської траси. Доречі, як ви через Сквиру їхали? Бо ми поперли через місто, а там повне бездоріжжя... Назад чоловік сказав, що не поїде тією дорогою.
    Решта шляху- не до порівняння з львівськими "трясучками". В Криму взагалі практично жодної ямки не зустріли (але ми в західній частині, як там далі- не скажу)

10. Arika

Arika Well-Known Member

Ви написали практично те, що я хотіла написати ;)
    бо в мене такі самі питання, сподобала Гурзуф, нас троє з дитиною 3 роки, маємо відпустку у вересні і зокрема цікавить чи реально у першій половині вересня знайти житло з умовами і кухнею на поверсі +-250 грн. за номер? бо те, що я дивилася, то ціни захмарні, знайшла десь від 350 і вище за номер у вересні.
    Або взагалі порадьте мені куди то краще їхати з дитиною, якщо вона часто хворіє на дихальні шляхи (кашель), бо я практично ніде не була і взагалі не орієнтуюся по місцевості. Я взагалі в розпачі, практично ціла зима кашель, антибіотики, а зараз он тиждень тому захворіла, кашляє сильно......:girl_cray:

---------- Додано в 17:46 ---------- Попередній допис був написаний в 17:44 ----------

Скиньте мені, будь-ласка, контакти (можна в ПП)! Дякую!

11. сніжна

то краще радитися з вашим педіатром. Бо ще є залежність від того, верхні чи нижні дихальні шляхи. При верхніх дихальних шляхах ( ларингіти, трахеїти, фарингіти і т.п.)найкраще поєднання сухого повітря степів і моря. Тому бажано обирати південно-західний або західний Крим. Тут не так часто, як на ПБК у дітей виникає акліматизація чи рецедиви. Але у вересні тут вже часто не сезон. При нижніх дихальних шляхах ( бронхіти, запалення)краще ПБК, але не у спекотний літній сезон, а у травні-початку червня чи вересні. Ще враховуйте таке: на ПБК у дітей частіше буває акліматизація, ніж на Західному узбережжі. Ну і пам ятати, що найкращий ефект дає тривале перебування на морському узбережжі, а не 10-12 днів. Ми зараз знаходимося у приватному міні-пансіонаті на південно-західному узбережжі і тут є багато діток, які приїжджають в цю місцевість не перший рік на 4-6 тижнів ( наприклад, бабуся відсиджує зміну у 4 тижні, а потім ще на 2 батьки приїжджають). Кажуть, що практикують таке вже не перший рік і це дає свої результати

12. Женічка

Женічка Well-Known Member

Ми вже тиждень у Пісчаному. Маленьке село, де впринципі, нема куди піти, один нещасний лунапарк, справді нещасний. Пляж брудний і людний досить. Вітер практично постійний.
    Зупинились ми в досить хорошому місці, за вибором моіх бабусь :) вони були тут минулого року і хотіли іхати тільки на вже перевірене місце.
    Хоть і подобаеться мені, але більше сюди не повернусь, ціна закусюча.
    З плюсів - свій пляж з навісами та лежаками, для дітей анімація і на пляжі і увечері, для дорослих теж достатньо розваг, точніше для сімейних дорослих, бо молоді не буде де пошуміти. Територія чиста, на пляжі дит.кімната. З дітками тут супер.
    Единий мінус - ціна. За ті гроші закордон в 5 зірок попасти можна :)

13. сніжна

а де ви зупинилися ( Часом не в "модному"Мар ле Марі чи Каплі моря? (У Піщаному знаю кілька непоганих точок, одна з них перевірена особисто ( де за дуже доступну ціну і проживання і харчування "все включено"). Тут багато приватних віл і міні-готелів, і цінова пропозиція дуже широка. Причому не заіжди висока ціна означає там хороший сервіс чи харчування

ну Піщане завжди було малим селом на 1000 жителів. Все решта- відпочиваючі . Ну і для них є чим зайнятися - он у кафешках купа народу по всій набережній від приватних віл і до Чорноморця).А той луна-парк, то ніякий не луна-парк, а китайські пересувні атракціони ( минулоріч ці стояли у Миколаївці, а цьогоріч у Миколаївці поставили інші, а ці - посунули у Піщане)
    молодь теж спокійно шумить по бажанню в "будда Біч", чи ще 3 нічних дискотеках
    людей неміряно- це факт. впасти ніде. І в серпні буде ще більше. Пляжі нагадують пляжі ПБК по людності. Галькові пляж ще досить пристойні ( а піщані то ужасть). Відносно чисті галькові пляжі на території пансіонату прикордонників. Вітер цьогоріч тут ще несильний ( от минулоріч африканський антициклон у цей же період реально приніс +40 і штормовий обпікаючий вітер, що аж дихнути важко було). Щоправда, цьогоріч несильний вітер та штормове море практично усюди- і на ПБК, і на заході ( в Алушті знайома місяць була з дитиною- штормило майже постійно, сестра з Оленівки тільки от повернулася- 2 тижні штормів, вітрів і моря +18, під Севастополем теж штормить не перший тиждень. День-два штилю вранці і далі шторм). В Піщаному просто пісок вічно каламутиться навіть при найменших хвилях. тому море каламутне.Тішить хоч тепла вода-нижче +23 не опускається

14. Arika

Arika Well-Known Member

Я знаю то, але так не вийде, по грошах досить дорого, та й немає можливості так надовго їхати. То що ж краще не їхати зовсім чи їхати на 10-12 днів????

15. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

так.
    назад верталися через фастів-калинівка. там погана дорога, можна добряче в яму влетіти. і поганих кусків значно більше.

---------- Додано в 19:09 ---------- Попередній допис був написаний в 18:52 ----------

Ми отут відпочивали http://oneiro.com.ua/ нам дуже сподобалося, на наступний рік хотіли б поїхати ще. ми жили в економі. номер чистенький, санвузол прибирали кожного дня, рушники (крім того що для ніг, його міняли кожного дня) змінювали на вимогу. кинули рушник на підлогу - приходите, вже є чистенький. сніданки входили у вартість. вони були досить легкими, але впринципі достатніми. апельсиновий чи яблучний сік, омлет, грінки, мюслі і т.п.+ковбаса, сир, масло хліб. комплексний обід ми купували там же. Коштував 50 грн з особи. порції були такі, що я зїсти не могла. чоловікові було якраз нормально. приготовано було смачно, їли із задоволенням. там же можна було замовити собі екскурсію, автобус від воріт забирав туди ж і привозив.гарна територія хоч і маленька, є де поставити машину. є дві великі загальні кімнати, тераса-ганок внизу (ми там частенько любили посидіти після обіду) і тераса на третьому поверсі звідти вже видно море. В номері у нас був електрочайник і малюсінький холодильник. Великий холодильник є в холі, ним теж можна користуватися.
    Дуже хороший персонал і власниця. Все виглядає так само як на фото.

16. Lesya Vihot

Lesya Vihot Well-Known Member

А як далеко це від моря і пляжу ?

17. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

близенько, думаю метрів 800. єдине, що стрімко трохи, але там всюди так.

18. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

І чого я онтою акліматизацією геть не парюсь?
    Оскільки чоловік загранпаспорт виробити так і не встиг, то їдемо ми на ЮБК. Білети туди вже купили. А от назад)). Ну як я можу знати- як воно нам піде?
    З дітками вашого віку особисто я би їхала хоч на 3 дні).

Порадьте- що можна цікавенького показати дитині на ЮБК?
    Наразі думаю про дельфінарій в Ялті, Айпетрі, Нікітский ботанічний і усьо. Мало шото. Та й була я там усюди. А теж хочу щось цікавеньке побачити.

19. сніжна

ця вілла розташована в хвилинах 15 хотьби донизу . там до моря реально максимум метрів 400, але звикло крутими схилами і оскільки "скочуєтеся" не напряму. то виходить хвилин 10- 15
    та звісно. що їхати. Адже усі діти різні і не спробувавши не будете знати. як воно конкретно у вас буде.
    залежнл від того. де будете зупинятися і що цікаво саме вашій дитині. Галявина казок. зоопарк у Ялті. приватний сафарі-парк левів ( трішки далі від узбережжя), військові кораблі та акваріум у Севастополі. Балаклаву і Фороську церкву. бухту Ласпі. парк Айвазовського у Партеніті. Воронцовський парк і т.д- все дуже індивідуально і дуже залежить від дитини. Ми он зараз вже майже два тижні сидимо у Піщаному ( нам обом потрібен сухий степовий Крим) і за цей час з малим ( правда він у мене старшого за ваш віку) об їздили і Севастополь і Бахчисарай ( тут цьогоріч окрім Ханського палацу можна побувати у мультипарку, де у парку під відкритим небом представлені скульптурки героїв мультфільмів у весь зріст+ архітектура усіх пам яток Криму у мініатюрі) і до Алупки дісталися і навіть на місцеві розкопки скіфських поселень на мисі Лукул у самому Піщаному залазили. Це при тому, що ми без автівки у Криму і всюди "своїм ходом" вибираємося, без усяких організованих екскурсій .Одним словом, все залежить від ваших бажань. інтересів дитини та фінансових можливостей ( усі розваги і культурні місця досить недешеві)

---------- Додано в 21:15 ---------- Попередній допис був написаний в 21:04 ----------

бо не факт. що вона буде узагалі. Взагалі зараз на відпочинку помічаю, що серед діток років до 3-4 досить багато то сопляючих. то підкашлюючих. то з ватками у вухах. А от зі старшими все простіше. Хоча і у готелі і на пляжах повно сімей навіть з кількамісячними малюками ( у нас в готельчику двоє кавалерів у ходунках по балкону гасають)

20. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

:girl_crazy:
    Дякую!
    Власне на екскурсії плануємо потратитися).
    Зацікавили ви мене
    -приватним сафарі-парком левів
    -розкопки скіфських поселень
    -бухтою у Ласпі

Де то все є? І що в тій бухті цікавого?
    дякую)!