Львівські новини

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем kati, 17 Липень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Солнушко

Солнушко Well-Known Member

Відповідь: Львівські новини

мы сейчас говорим не о провакации,не о власти-там всегда был бардак и будет,а о простых людях-посмотрите видео,как "наша золотая молодежь,наше будущее" встречало сегодня ветеранов и всех желающих почтить память........

http://www.youtube.com/watch?v=GApJlyb1ghc

мое сообщение не относиться к кому-то лично из вас-я пишу в общем,мне горько смотреть на происходящее сегодня,мы перестали быть людьми,перестали уважать друг друга,чтить не только свои традиции,быть доброжелательными-одна злоба,ненависть и стадное чувство...

2. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Поваги не було в першу чергу в тих, хто організував це все і написав сценарій. Ці люди, власне та купка ветеранів, які направду пройшли війну, і дивом до сьогоднішнього дня живі, а не сумнівного вигляду пани та пані, які навіть з вигляду чисто теоретично не можуть бути ветеранами ,(хіба до ветеранів відносити і тих, які на той час були немовлятами), як гарматним м"ясом були, так ним і в мирний час залишились. Сумно.

3. Відповідь: Львівські новини

4. Солнушко

Солнушко Well-Known Member

не исключаю такого-что наших молодых людей просто попросили выйти и устроить бучу-политика большая сила,но это кем надо быть,чтобы согласиться пойти на такое и зашугивать пожилых людей и устраивать цирк с сожжением ленточек или венков и тд...

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Мдям. Аргументація. :girl_in_dreams:

Поважати думку діда чи баби не заперечує знання історії.

Я історію вчу для себе а не для діда, чи баби. Моя повага до тих хто поклав своє життя в ІІ Світовій війні не зміниться тільки від того що я дізнаюсь історію. Радше навпаки у мене до них ще більше поваги і пошани, бо ті хто справді воювали то їм не було солодко - в обличчя стріляли німці, а в спину дорогенька совітська влада.

Якби у нас була інша влада, і скажімо відмінила цей день як свято ваші дідо з бабою перестали б його святкувати? Не думаю. І вони б не пішли спокійно собі на той самий Холм Слави і не зібрались, і не поклали квітів там? Поклали б.

А власне те що відбулось у Львові це чистої води провокація!!!

6. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Мені не потрібно десь ще читати. Я знаю реальну розповідь рідних людей, про конкретний день. Для них і для тисяч інших цей день свято. Теоретиків завжди багато, можна говорити що завгодно, але є реальні факти.

7. kawwa

kawwa Active Member

Таке враження, що я не на львівському форумі а на донецькому. Ви пані проповідуйте краще одеситам, доннечанам. А таких слів як Ваші ми тут наслухалися вже достатньо і батьки наші за 70 років. Про злобу і ненависть - то не до українців і тим більше не до львівян. Принести квіти - то одне, а символіку ворожої держави - інше. І старих енкаведистів не перефарбовуйте на біло. Тих, то був на фронті і воював в живих вже не залишилось.

8. Маруся-мама

Це ви про себе написали? Факти - які ви впевнено заперечуєте?

Дискусія вичерпана!!!

9. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Наша чарівна місцева влада якраз і зробила сьогодні цирк на Марсовому полі. Дивіться: зранку нагнали тисячі міліції і перекрили доступ до могил всім, зате після обіду, коли приїхали представники "русского маршу", незважаючи на заборону суду, якою прикривалися до того, їх пропустили. А тут вже і накручена "Свобода" якраз готова. От і маємо тепер те, що маємо.
    Головні організатори-марківці, радісно потираючи руки, залишилися в Одесі, називається: "а ви собі тут, дурні, хоч повбивайтеся". Ви знаєте, під яким гаслом збирали вони цю поїздку? "Ми їдемо, щоб показати їм, хто тут господар!" (навіть цілу тему на місцевому форумі організували, причому всі повідомлення адекватних людей, у тому числі одеситів, моментально затирали - можете на власні очі подивитися, нічого дивного, що їм були такі "раді"). Насправді їм наплювати на тих всіх пенсіонерів, яких вони відправили до Львова начебто святкувати день перемоги.

Останнє редагування: 9 Травень 2011
  10. SUN

SUN New Member

Ой, як сумно читати. Сльози навертаються. Які ж деякі з вас нетерпимі. Стільки цинізму і ненависті, стільки зацятості.
    Мої діди воювали, дехто не повернувся з війни, дехто повернувся калікою. Але себе вони "гарматним м'ясом" не називали ніколи. Вони зробили те, що від них тоді вимагалося - встали на захист своєї батьківщини. За що я їм буду вдячна до кінця свого життя. Кожного року, скільки себе пам'ятаю, я 8 і 9-го травня відвідую цвинтар, Холм Слави і Марсове поле. Останні роки вже зі своїми малими. Чому вас так це дратує? Ну, ніхто ж вас не заставляє робити те саме. Чому ви мені забороняєте це робити? Була сьогодні вже під вечір, зустріла двох ветеранів, вже зовсім стареньких, були з родинами. Люди йшли і йшли. А ще чула переважно гарну українську мову.

11. Asako

Asako New Member

Мій дід повернувся з війни всього лише сержантом, був забраний на фронт з окупованої території, рахувався політично неблагонадійний, йому не дали ходу,не давали просуватись по службі, постійно під контролем СМЕШу, талановитий математик, знав 5-ть мов. Бабуся всю війну лікар в військовому шпиталі... Але завжди, завжди День Перемоги-це було надзвичайно урочисте свято в нашій сім'ї. Я дякую Богові, що його немає, що він цього всього не бачить. Війна переламала життя нашої родини, як і мільйонів інших. В кожної сім'ї своя трагедія і я це розумію і приймаю, але є загальна повага до старших людей і могил.... це основа нації.... в мене таке враження, що зараз для мене згасло майбутнє...

12. Bonita

Bonita Member

Передивилася відео і в черговий раз переконалася, скільки в нашому місті рагулізму, ненависті до москалів і цинізму, таке враження, що для того контингенту немає нічого святого. З моєї родини, з близьких людей, ще є ветерани, які пройшли це пекло і 9 травня це для них ВЕЛИКЕ свято, а тут їм навіть не дозволили пройти до меморіалу і покласти квіти біля вічного вогню, а кого бачили з червоним букетом, взагалі відбирали і топтали.............. в мене не вистачає ні слів, ні злості, просто в голові не вкладається. Хто б тут що не писав про історію, але для ветеранів це Кінець війни. Для переможців, для переможених це свято, закінчилася ця війна, смерть, розпач і т.д. А тут зборіще дибілів з во свобода (а коли бачу рожу тягнибока тошнить зразу) таке влаштувало, та вони напевно толком не знають коли та війна була і історію взагалі. Ну захотіли приїхати комуністи з червоним прапором, хай приїжджають, кому це заважає, а за що у нас так люто ненавидять москалів я, мабуть, ніколи не зрозумію.

13. Neytasa

14. Музик

Музик Мартуська

цікаво так читати що кому розказували діди-прадіди, котрі бачили це все... сумно що тепер з трагедій тисяч сімей роблять політичні шоу. мій дід ніколи того не святкував, бо добра радянська влада, черговий раз проходячи через його рідне село (тоді ще в Польщі), спалила там все, тоді мій прадід з маленькими дітьми 5 років ховався по лісах.
    може б то окрему тему для таких дописів створити?

15. kawwa

kawwa Active Member

А що, хтось у Львові плюндрує могили, масово неповажають старших? Про що Ви?
    Сьогодні на ці, шановані Вами могили, приїхали провокатори з ворожою символікою, щоб зчинити на них бійку. А для чого приїжджати в чуже місто, на могилу і з прапором? Що в Одесі мало могил? Чудеса терпимості проявили наші хлопці сьогодні.

---------- Додано в 23:06 ---------- Попередній допис був написаний в 22:58 ----------

Яке щастя, що таких як Ви, у Львові значно менше ніж тих, які все розуміють.
    А на рахунок рагулізму у "нашому" місті, то, судячи з Ваших поглядів, "Ваше" місто десь за Уралом, а тут, такі як Ви - випадковість.

16. Капризуля

Капризуля Well-Known Member

Ці люди теж одеські провокатори? Я думаю, то таки наші місцеві ветерани. А судячи з репортажів, одесити абсолютно спокійно і безперешкодно провели свою акцію і поїхали додому. А ми тут тлумимо один одного.

17. Bonita

Bonita Member

18. Neytasa

А я рада що такі люди є у Львові. Дуже шкода що "ті які все розуміють" так агресивно доказують свою точку зору...

19. Маруся-мама

20. Ассоль

Ассоль Dreams come true

Прочитала всю дискусію і стало сумно: тому що ті, кому це вигідно, таки домоглися свого. Ця провокація на те і була розрахована, щоб вкотре не дати Заходу і Сходу України примиритися. Не так вже довго чекати наступних виборів, а чи успішних результатів досягла наша влада? Сумніваюсь, що ті голосував за нашого "дорогого" президента (свідомо пишу з маленької літери), чи за "синіх" - все ще продовжують його безапеляційно підтримувати. Треба ж щось зробити, чи не так? Раніше це були спекуляції на тему Бандери, тепер маємо 9 травня.
    Особисто я вважаю, що так як ми відзначаємо перемогу над фашизмом - є неправильно. Для чого ці всі паради? Кому вони насправді потрібні? Раз в рік згадали за ветеранів війни? А як же всі інші 364 дні в році? Для чого витрачати мільйонні кошти на мильну бульку? Видається, що тільки на пострадянському просторі є така традиція - відзначати день довгоочікуваного миру військовим (!) парадом. Нехай би краще ці гроші віддали на пенсії, на оздоровлення тим же ветеранам війни.
    Те, що сьогодні відбувалося у Львові - однозначно неправильно. Це була саме та реакція, на котру сподівалися провокатори і мені жаль, що так відбулося. Хоча я розумію, чому так сталося. Атмосферу перед цим добряче штучно "нагріли". Щоб отримати сьогодні цікаву стрічку новин - особливо цим "потішив" ISTV. Спершу показали ветеранів війни, котрі зі сльозами розказували про минуле, потім те, як вони пів-України об'їхали, щоб зібрати підписи на червоному прапорі і передати "братерський привіт" до Львова. А ті бандерівці взяли і так їх зустріли!
    А більшість людей же "поведеться", особливо старше покоління..
    п.с. Мій дідусь і бабуся участі у війні не брали - були ще підлітками. Але їх старші брати і сестри брали участь - хто як. Старшого дідового брата вбили в полі, неподалік рідної хати, вбили не нацисти, а ті ж "червоні". Він віддав своє життя за Україну, але чи на державному рівні у нас визнають ветеранів війни, учасників ОУН-УПА?
    Мене дивує те, що пройшло стільки років, а наш народ досі не може примиритися. Історія наша така, що довго були роз'єднані, чому ж тепер, коли Україна вже 20 рік незалежна, ми досі не можемо знайти шляху до примирення? Чому не можемо визнати правдиву історію? Чому обираємо об'єктом нашого обурення і розчарування теперішньою ситуацією в державі свій же народ? Чому не об'єднаємося і не залишимо минуле в минулому, чому постійно пробуємо знайти чергову причину для розмежування України? Чому ведемося на провокації? Боюсь, що ці питання так і залишаться без відповіді...

Останнє редагування: 9 Травень 2011
Статус теми:
Закрита.