Мамо, не вбивай...

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Linet, 11 Червень 2009.

1. octavia

octavia Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
    • мімімі мімімі x 1
  2. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Точно тому самому методу? Я не докулупуюся, я збираю власну статистику:)
    Двоє моїх знайомих зараз вагітні другою дитиною, хоча більше дітей не планували. Одну підвели таблетки, іншу не знаю що, але не ПМРП.
    Ще по темі 10%. Недавно читала статистику, що кожна 5 пара репродуктивного віку в Україні має проблеми з зачаттям. Тобто бажаючих відсотків 20 є мінімум. Інша справа, що отримавши свою дитину, часто вони переходять в табір активних більше не бажаючих.

• Подобається Подобається x 2
  3. Orman

Orman Модератор-бомба

• Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  4. Orman

Orman Модератор-бомба

я аж не знаю, що сказати. Та певно утопія. Але я не бачу як вбивання дітей в утробі взагалі коли-небудь може щось в цьому світі покращити чи виправити.
    Аборти є і були, як і є вбивства людей, які вже народились, але раціоналізувати їх тільки через те, що одні жертви встигли народитись, а інші - ні якось нелогічно навіть.
    *це все за умови якщо дискутуючі вважають початком життя момент запліднення, а інакше нема навіть про що говорити*

Останнє редагування: 15 Квітень 2016
    • мімімі мімімі x 1
  5. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

@Jusi згідна, тут я зарізко написала, стерла то повідомлення, а воно на якийсь час лишилось. Та знаю бувають випадки, коли деякі горе-мами при сварці притикають дитині "І нащо я тебе народила?", або ще гірше "Краще б аборт зробила", отаке взагалі не знаю як можна дитині сказати:girl_impossible:. Ось це дуже погано, я таке мала на увазі. Думаю наша форумлянка звісно не така, а просто пожартувала.

Останнє редагування: 16 Квітень 2016
  6. Lasti

Lasti Well-Known Member

Я, мабуть, зараз напишу жах жахливий. Але тема не давала мені спокою півдня, різне надумалося.
    В мене є доросла донька, яку я з самого малечку виховувала в кращих, хочеться вірити, християнських традиціях. На сьогоднішній день моя дитина волає, що має право сама вирішувати, чи йти їй до церкви (ходить раз через три), чи їй молитися (на запитання чи молишся? відповіла, що того тижня молилася), до сповіді зі мною не пішла, бо не готова. До чого я це веду? Про аборти, контрацепцію було з нею говорено-переговорено. Де гарантія, що в критичний момент моя дитина не втне, що вирішує сама? Я проти абортів, але я також проти, щоб моя дитина (чи будь-чия інша) стекла кров"ю в підпільному абортарії!!! От і вся раціоналізація.
    Питання - хто з мам дівчат всякого віку готовий сказати "та хай стікає, раз таке вросло?" Га?

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  7. Havronia

Havronia Well-Known Member

Я от дуже добре розумію вашу доньку. Мене теж так виховували, але на сьогоднішній день для мене церква і Бог - це не завжди сумісні поняття.
    А про першого свого внука мої батьки дізналися, коли йому було 3 тижні. Я приховала вагітність, бо була впевнена, що мене осудять. Тому важливо, щоб ваша донька знала, що ви її підтримаєте в будь-якій ситуації

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  8. Supernatural

За себе скажу, що не з релігійного середовища, в нас не прийнято ходити на всі служби, молиться коли хто хоче, в церкву заходжу коли маю бажання і на свята, якось так, кожен має свої уявлення про віру, Бога, вищі сили та ін. Але думки про аборт я ніколи не допускала для себе. Тут якось ще напевно ширше треба дивитись. Бо релігійність не дуже то й гарантує що людина буде "дотримуватись приписів релігій чи церкви", а з втовкмачуванням насильним можна й зворотний ефект викликати. Треба до особистості самої апелювати при вихованні.

Останнє редагування: 17 Квітень 2016
    • Подобається Подобається x 6
  9. iragonzales

iragonzales В декреті

Читаю всю ту дискусію......бачу проблему в правильному виборі термінів, аборти треба не забороняти а зводити до нуля, на жаль практика показує що банальна заборона результату недає.....Друге треба правильно називати речі своїми іменами, аборт то є вбивство крапка, бо Людина починає свій шлях в утробі іншої людини, то як адаптація до умов життя на планеті Земля, особливості ршзвитку Гомо Сапієнса. Та Людина, тілом якої користується інша Людина також пройшла свій шлях адаптації(назвнм то так ) іншої людини, то перед нею должок...... Наступний постулат, ніяка Людина не належить іншій Людині, навіть якщо та Людина в моєму тілі....Можу подискутувати на ту тему, скажіть Ваші діти Ваша власність яку можна вбити, щоб не мастити собі мозок? НІІІІІІ.....Питання, що міняється до народження?......Звідси випливає абсурдність стереотипу "народити дитину для себе", купити ляльку щоб бавитися, взагаліто діти родяться для світу.....Або я бачу десь чоловік дразнить малу, завжди кажу йому " май повагу до Людини".
    Я особисто корінь зла вбачаю в недостатньому розумінні поняття Людина, в Біблії гарно все пояснено Людина створена по образу і подобі Божій....Дуже часто нема тої поваги, в різних сферах і не тільки в питанні з дітьми.....Чи часто ми поважаємо того ж бомжа через те, що він Людина, а перехожого...Питання за що? За духовність, за здатність любити, за самопожертву, за інтелект., за здатність творити прекрасне.....Ми часто просто конкуруємо і порівнюємо з іншими, формує самооцінку, самоутверджуємося, бо крім того вищого Божественого, є в нас щось тваринне.низьке.....І суміш того вищого, і нищого робить те , що ми називаємо Людина як явище.....Якби соціум усвідомлював, що в утробі маємо з дуже дорогою річчю як Людина, то жінки в шлюбі не рвали по кусочкам своїх ненароджених дітей і мати свою дочку не вела на аборт.....

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

я колись аналогічно писала/думала;) насправді маючи на увазі календарний метод

вивчила, щасливо практикую

• Подобається Подобається x 3
  11. Lasti

Lasti Well-Known Member

Суть не в церкві. Суть в тому, що те, що я прищеплювала з народження, наразі відкидається. Хай це буде не церква, а щось інше, особиста гігієна чи ввічливість, чи обов"язковість освіти. Я веду до того, що ми можемо розсипатися на молекули, пропагуючи те чи інше. Але може статися, як в притчі, одне зерно впаде на родючий грунт, інше на камінь. На вихлопі ніхто не даст гарантії, що чиясь з доньок сьоднішніх опонентів не відважиться на аборт.
    Ще раз ставлю запитання - ви згідні, щоб ваша дитина, якщо їй так станеться, померла від наслідків протизаконного аборту?
    --- дописи об"єднано, 16 Квітень 2016 ---
    Це все дуже добре. Але в нашому жебрацькому суспільстві часто ставиться на іншу шальку терезів інша людина, жива і вже доросла, яка ледве зводить кінці з кінцями, щоб хоч якось виживати.
    Для початку треба, щоб були гідні умови для народження і виховання дітей. Достойний соціальний захист. Тоді вже можна поговорити про зведення абортів до нуля.

Останнє редагування: 16 Квітень 2016
  12. iragonzales

iragonzales В декреті

@Lasti мабуть по-перше питання довіри матері і дочки, і наскільки матір є авторитетом для дитини.....Ну, я особисто зробила все, щоб дитину залишили і моя дитина на брала гріха на душу, бо з тим доведеться жити...Я то мені вдастся, на разі для мене теорія....
    Не так вже і багато треба.....питання бажання і мотиваії.
    @Lasti а що Ви ставити на шальку терезів, з одної якої є життя Людини, яка не може захистити себе?

13. Lasti

Lasti Well-Known Member

Та йой... Я не буду жити вічно разом зі своєю дитиною. Вона рано чи пізно піде жити своє життя, приймати свої рішення. Років через двадцять, н-д. В неї буде чоловік, чи не буде. Вона буде здатна забезпечити себе і дітей, чи не здатна. А якийсь мудрагель від влади вирішить, що він намісник Бога, і примушуватиме її народити, а вона не схоче і ?

Ок, раз йде таке зациклення саме на стосунках донька-мати, замінемо "дитина" на "сестра, племінниця, коліжанка, близька людина жіночої статі".
    Життя іншої людини, яка в силу тупарилої політики держави теж є беззахисною.

14. iragonzales

iragonzales В декреті

Бо в мене самої дочка....
    І в мене виникає питання, в чому проблема, коли моя дитина перебуваючи в шлюбі чи не перебуваючи і буде вбивати своє ненароджене диття, по слабенькій причині, бо не захоче...".Бо не захоче," то така ціна життя, та держава ще 40 тисяч доплачує, щоб переважити "бо не схоче".....но трудно...Я би собі вже компастувала мозок в чому дефект мого виховання......Ви розумієте про що я?

15. Lasti

Lasti Well-Known Member

Виховання може бути хоч яке досконале, але треба мати на увазі, що наші доньки це не наші продовження. Вони не ми. Хто його знає, як воно в них складеться? Дай Бог, щоб їм ніколи не довелося робити такого жахливого вибору!!!!

16. Supernatural

в нашому "жебрацькому" (ну тут ще теж залежно як подивитись:d23:), а бачили статичстику у не жебрацькій Англії? Як там багато роблять абортів, і серед юних, і зрілих? Так що тут навіть і не в забазпеченості справа:girl_in_dreams:. Просто деякі люди не розглядають -нове життя у животі як людину, дитину, і особу (це гарно @iragonzales тут писала), або ж заспокоюють себе що "то нічого", "мені" чи "нам з бойфрендом чи чоловіком не до того", оминаючи найстрашніший факт кривавого вбивства. Ми бачили розвиток ембріона в тижнях. Але навіть з моменту зачаття я б розглядала це як нове життя-особу, тому і багато хто абортивну контрацепцію для себе відкидає (про це теж можна дискутувати:girl_in_dreams:).

17. Lasti

Lasti Well-Known Member

Це інше. Коли аборот через "не хочу", це вже патологія. Жінка, яка просто "не хоче", не буде замислюватись над моральним аспектом аборту.
    Але аборти в нашій країні далеко не від хорошого життя.

18. Supernatural

В нас, на думку багатьох, на державу надіятись - то взагалі краще відразу "убиться ап стєнку" і не народжуватись :crazy::pardon:

19. iragonzales

iragonzales В декреті

Добре, яка для Вас достатня причина для аборту, крім тих випадків, де лікарі рятують життя жінці, давайте мова про нормальну вагітність?

20. Lasti

Lasti Well-Known Member

Те що ви пишите - це теорія. Дуже добре, що вам не доводилося стикатися з ситуацією, коли родина в реально хреNових умовах живе, животіє навіть, а тут ще одна вагітність.

П.с. Я не пишу про аборти, які роблять від нєфіг-шо-робити.
    А якщо жінка не може перестрибнути через власну голову і не здатна забезпечити себе в декреті, не здатна заробити на няньку. Віддати дитину? А це не є "на державу надіятись"???
    Для мене - ніяка. Але це не значить, що всі решта жінки такі. І це не значить, що тільки тому, що вони не такі, вони не мають права на достойний медичний супровід і захист свого життя.