Пузата хата

Народжуємо вдома!

Posted by levandivka on 29 Грудень 2006 відповідей - 3.416
?

Голосуємо за Домашні чи Стаціонарні пологи

1. Тільки Лікарські

119 голосів
    20,3%
  2. Тільки Домашні

25 голосів
    4,3%
  3. Лікарські, але з "чєловєчєскім ліцом"

386 голосів
    65,8%
  4. Удома, з лікарем

57 голосів
    9,7%
  1. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Народжуємо вдома!

А смайлика :wacko:Бармен, віскі!:wacko: не знайшли?
    Хоч топ не лінуйтеся читати:

2. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я вибачаюся за вибіркове цитування, просто хочу сказати, що якби у нашій країні була така підготовка і таке відношення до ДП професфйних акушерів, то і самих ДП було б куди більше. Тобто підхід до ДП у нас і ДП У тій же Канаді ( у мене просто там брат живе і працює у медичній сфері, тому з багатьма особливостями канадського підходу до медичного обслуговування ознайомлена), це дві великі різниці

4. levandivka

levandivka З яйцями...

А якби клімат інший - кокоси б свої мали.
    І шо? :)

5. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Вже писали в тій же Канаді таке відношення до ДП є наслідком волі жінок народжувати вдома. На варто плутати причину і наслідок.

6. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

А є якась статистика по ДП в Канаді і в нас?

7. levandivka

levandivka З яйцями...

В Канаді напевне є.
    А у нас статистика=фантастика.

8. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

не тільки то.якби у нас було то дозволено,то так само багато лікарів приймали б пологи "на дому".то в наших головах основні проблеми.спочатку потрібно взяти на себе відповідальність за своє життя ,а не перекладати її на когось (хоча ми в цьому не винні,так нас дресерували),а вже потім то само собою розуміння прийде,що пологи-то як секс-інтимна справа лише двох-мати і тата,і то благо родити в рідних стінах,взявши на себе всю відповідальність (хоча в ПБ,не дай Бог шось стається,вам всерівно з тим жити,а не лікарям,але мабуть людям легше звинуватити тоді когось іншого,а не себе).

• Подобається Подобається x 1
  9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

О, нарешті я дочекалася цього допису. :xaxa: І відповім вам те, що мені ще вчора кортіло написати, але вирішила почекати все-таки на ці аргументи.
    Знаєте, в чому різниця. Канадійки не чекали, як ото українки, всього готовенького, тільки створили прецедент до того, аби держава таке відношення до ДП створила й аби легалізувала процес. От де основна різниця.
    І думаю, що українки ще не скоро отримають таку послугу, ментальність мусить трохи перебудуватися. Наразі надто малий відсоток українок має саме таку свідомість і самоповагу, як треба.

10. Liliyah Romanova

11. olenkastar

Лілю,мають..просто мовчки народжують вдома,а не боряться за право народжувати вдома.і в Росії таких жінок багато.просто сама знаєш-шось просити чи доказувати нашому уряду дуже важко.тому і обирають інший шлях,але ж все-таки обирають !!і їх щоразу більшає ,що дуже радує:)

12. Liliyah Romanova

Так і я про це. Мають, але ще їх недостатньо, на жаль. Бо таки для нашого уряду точно треба більше, як то не сумно.
    А те, що обирають таки - то дуже добре. І для держави також. Чим менше рабського думання й психології жертви, тим більше шансів на якісь зміни

13. olenkastar

ось тут форум Анастасії (дякуючи їй,в принципі,багато людей почали міняти свої думки і життя і почали народжувати вдома).там багато інформації,думок,однодумців. кому цікаво і має час-заходьте,читайте,набирайтеся позитиву!

14. levandivka

levandivka З яйцями...

15. nattsol

nattsol Well-Known Member

16. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Оленка, а ви другі пологи не плануєте "домашні"? Все- таки і чоловік лікар відповідного профілю і у вас помічається зацікавленість у ДП. Чи ще не готові до такої відповідальності? І як ,наприклад, ваш чоловік ставиться до ДП у цілому? ( так сказати, думка професіонала)

17. Liliyah Romanova

Знайшла ось такі пояснення, що робиться при якій позі:

Я народжувала власне так, як на першому малюнку.

І ще одне симпатичне зображення:

:girl_crazy: :girl_crazy: :girl_crazy:
    Як на мене, відповідальність є не лише на домашніх пологах, а в принципі: і до, і під час, і після.
    Най вибачить Оленка, але з моїх спостережень, не кожен "із системи" вміє мислити "поза системою". Принаймні тут таке зауважую часто: якщо лікар чи медсестра, то мислення виключно "в системі".

18. levandivka

levandivka З яйцями...

То в піраміді Хеопса знайшли? :)

Ще одне цікаве відео надибав, ржав:
    http://www.youtube.com/watch?v=IxqL0PyyD5Y

19. Liliyah Romanova

Хто зна...
    По ідеї, акушерок дуже шанували, то й зображення їх теж до нас дійшли.

Та й пологи теж зображали. Отут є трохи. Жінка всюди сидить, до речі.

20. olenkastar

планувала домашні,підсвідомо десь в думках і мріях все ще на них надіюся,підчитую ,але розумію що буду народжувати в ПБ(але лише з своїм чоловіком). чоловік мій не проти ДП,просто як написала Ліля, майже всі тут мислять "в системі".він побоюється ДП з тої точки зору,що він як лікар не має права приймати вдома,і він не бачив пологів вдома,але він цілком підтримує свідомих домашників(читає зі мною багато літератури про натуральні пологи).
    ну і плюс,якшо ситуація в хаті не зміниться (ми живемо з свекром і старим дідом),то справді ні проякі ДП не може бути і мови.
    ................................................
    ну і про народження дома,в рідних стінах,в "пространстве любви".я щодо себе буду говорити. тут ,де я живу,не є мій дім і я не почуваюся тут затишно.все планувалося по-інакшому,переїзд , купівля "нашого" кутика і там уже зачяття і народження,але такого немає.але колись буде,а чекати довго з другим "чудом" не хотілося,не знали коли ми зможемо переїхати.так шо проблеми будемо вирішувати по мірі їх поступлення,і якшо шось зміниться ,то буде добре. я потихеньку готуюся до двох варіантів,тому що не виключає жоден з них :)