Хатні клопоти

Наші менші друзі

Posted by myla on 21 Серпень 2007 відповідей - 3.204
  1. Хмурка

Хмурка New Member

Відповідь: Наші менші друзі

Шукаю заводчика декоративних кроликів. Хочемо купити малюка.

2. Хмурка

Хмурка New Member

Дівчата, невже ніхто немає кроликів?:ed4d70def841dc74b57

3. sofcja

sofcja Member

ми з Лялічкою шукаємо песика чіхуахуа... мужчинку! :girl_crazy: тре кавалера підбирати, бо чудо любиме засидиться в дівках і далі згалтуватиме кота своїми приставанннями. :khomyak:
    Може в когось є кобель чіхуашка? обміняймось контактами, бо хочем цуциків в майбутньому....:d25: а ніде знайти кавалєра не можем:girl_cray:

ми от такі були:

тепер трошка підросли, але всеодно мацьопкі)

4. gaby

gaby Member

Може хтось має йоркширських терьєрів (чи інших кімнатних собак)? У мене дівчинка йорк, в лютому буде рік, це перша моя собака, тому цікаво обмінятися думками щодо догляду, виховання, а особливо чи вчите самостійно своїх собачак командам і як ви це робите?

5. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

6. gaby

gaby Member

Якраз перебувати в сумці ми не дуже любимо :)

7. Відповідь: Наші менші друзі

Чи навчив хтось кицьку/котика ходити на унітаз? Поділіться, будь ласка, досвідом!

8. sofcja

sofcja Member

вчу! маю чіхуахуа, перед тим був терєр маненький, він навіть на задніх лапках ходити вмів....
    а Лялю навчили команд "сидіти", "голос" чи "чужий", "на ручки", "гамати", стандартно "фу", "де...?" мама, я, ведмедик,Кубусь - то наш кіт, або ""шукай". Зараз чемно вже почала давати лапку одну чи іншу, то вже яку попросиш...
    Але самі файні команди то "пісюнькай", "какуськай", "йдем додому" і улюблена - "стій, паразітка!":girl_blush2: зато ми гуляємо коли терміново тре десь бігти - 3-5 хв, встигаємо все і далеко не тікаємо!:girl_in_love:
    ось так багацько написала і до мене доперло що в мене мудрий пес! а я їїї ніжно дурепиною називаю:girl_in_dreams:

а дресура - змалечку і потрошка, краще до 2 років базису навчити. дещо собака розуміє сама і не треба її мордувати, але сидіти ми чось довго не хотіли і мусіли вчити на задобрювання - коли за виконання дають щось смачненьке, "голос чи чужий" - я дружно гавкала з псом, а часом і сама починала, як тільки щось рухалось в підїзді.... лапку ось вже місяць мордуємо і вже виходить. не треба мучити тваринку за раз півгодини вдень, краще 3-5 разів по 2-3 повтори з успішним виконанням.
    а бажанння є - успіх буде!

догляд - треба підбирати залежно від потреб собачки. купаємось десь раз на місяць - я люблю для цуценят шампуні - ніжніше вони! нігтики стрижемо в міру відростання.... вітамінки теж за потреби.... їмо як гурман, не купую готових кормів - шкодую тваринку... гуляємо часто, 4-5 разів на день як є змога.... стараюсь не сварити, але можу легенько по носику вдарити - то найтяжча міра покарання за провину... і балуємо, балуємо, балуємо!

9. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

вона в вас без команди не пісяє і не какає ?!

собака взагалі не повинна тікати від господаря, навіть зацікавившись чимось і гуляючи.
    якщо собака достатньо бігає по твердій поверхні, маю на увазі не ламінат ;) а асфальт, то кігті самі по собі зточуються так як потрібно.

звичайно :) якщо чіха сильніше вдарити, забити можна ....

Моя собака, хоча і не чіх, в свої 2 роки знала команди: фу, рядом, стій, голос, тихо, назад, дай, сидіти, лежати, палка - коли безперестанку носила палку в зубах - як ворона з сиром, щоб мовчала і не відволікалась від палки, фу.
    Зараз в своїх 5 років вона вже давно просто як людина розуміє що я їй говорю, і команди застосовую в крайніх випадках. А ще тепер дійшли до того що команди розуміє просто жестами і поглядом, навіть вголос не потрібно нічого говорити.

10. sofcja

sofcja Member

та звичайно що все робить, але то команда-скерування... якщо говорю, то розуміє що гулятимемо швиденько)
    стосовно не тікати - гуляємо без поводка з іншими псами і команда стій! мега корисна!
    забити не забю, бо люблю, але міра покарання серйозного повинна бути обовязково... ось, а кігті - то домашній песик, який просто не встигає їх сточувати і стригти нігті - правило добротного догляду за твариною.... чи гасати нею по асчвальті щоб сточились самі?!:girl_haha:

в вас яка порода? теж кімнатна? чи ви кінолог?

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

гасати чи не гасати це вже Вам вирішувати ;) для нормального зточування кігтів песику достатньо щоденних прогулянок по асфальту, на своїх чотирьох, десь пройтись, десь побігти.
    А якщо вже бігати - то гасати особисто вам не потрібно, можна привчити собаку підносити мьячик, я розумію що чіх це ніби карманна/диванна собачка, але якщо будуть помірні навантаження, це буде лише на користь.

я не кінолог, в мене мисливська порода, англійський спаніель.

і я вам в ПП відправилла дуже цікавий і напевно найбільший з собачих російськомовних форумів ( україномовні ще не досягли таких масштабів), там є як і породні гілки де можна отримати вичерпну інформацію, так і теми щодо виховання, догляду, ветеринарії і т.д.

12. sofcja

sofcja Member

в мене навколо хати - гай і поле, поле, поле.... асфальту шматочок і того мало))))
    тому і стрижу)

13. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

нам теж доводиться стригти, у звязку з проблемами зі здоровям і зокрема лапи теж хвороба зачепили - то спочатку він взагалі слабо ходив, гуляти відмовлявся, а тепер мусим в шкарпеточках гуляти - то не має як їх сточувати сам...

14. gaby

gaby Member

У мене Чапа теж, коли гуляю, може забавитися і не зразу усе зробити, а команда дуже корисна, якщо поспішаєш і часу на довгу прогулянку нема.
    Ми знаємо кілька елементарних команд (сидіти, лежати, голос, дай лапу, поклон, дай, де..), але якщо в руці нема чогось смачненького - то жодну команду не виконаємо, хіба дай цьом :kiss:
    А ще я хотіла б навчити носити предмети, наприклад, свою іграшку-шнурок, коли ми йдемо з прогулянки. Вона несе тільки як апорт, а якщо десь йти - то зразу кидає.
    А взагалі Чапа більше реагує на жести руки з смаколиком, а не на слова, у мене навіть іноді враження, що ми слів не знаємо, лише жест, бо можна 100 разів повторити лежати - і нічого, а один жест - і ми лежимо. От:girl_yes2:
    А щодо нігтиків - то я теж спочатку стригла, і була вся покусана, ми не полюбили цю процедуру - а тепер бачу, шо дійсно об асфальт стираються.

Останнє редагування: 14 Листопад 2010
  15. Solomi

Solomi New Member

десь на початку читала про кане корсо

в нас вже 2 роки така собака ,від чистокровних батьків,

скільки ми мали з нею клопотів , коли була маленька
    спочатку довго думали чи обрізати вуха, бо в мами обрізані - вона гарненька, а в тата не обрізані - теж прикоьно

потім на очах вилізла якась гуля, знов операція

потім як почала активно рости їла майже по піввідра в день, ми шизіли

тепер вже легше, вже велика кобіта
    може скоро будуть цуценята
    ось такі вона була :

16. gaby

gaby Member

Мені цікаво чи ваші чотирилапі друзі сплять з вами вночі?

17. mamaTimy

mamaTimy ... трохи вредна))

В мене кіт 1рік. Був малим то спав на мені. Як хворів, то я спала з ним в коридорі на матрасі 2тижні. А тепер спить на шафі і це кльово, бо 5кг на грудях мене б вдушило:)

18. Відповідь: Наші менші друзі

Моя кицюня-вреднюня з першого дня прилізла до мене під бочок. Тоді я її пошкодувала - малесеньке, перелякане, тулилося так... А потім (через кілька днів) почала виховувати - зганяти з ліжка. Ну бо не могла я з нею спати, весь час боялася, що випадково придушу.
    Але моя Зараза вже тоді показала, що характер в неї - ого-го!
    Півночі тривали наші з нею змагання за місце на ліжечку. Тільки зжену - не проходить і 2 хвилин, як вона - тут-як-тут, хопсь - і вже скрутилася калачиком, хвостиком накрилася - типу заснула одразу...хитрюга :girl_haha:
    Ну і що? Перемогла вона мене...
    Отак і живемо (вже півтора року):
    Спить у мене в ногах. Зранку кусає за пальці :girl_devil: Ще й усіх своїх звіряток-іграшок до мене в ліжко приносить.
    Скотинка маленька...
    Але я її люблю :girl_wink:

19. Solomi

Solomi New Member

НІКОЛИ

взагалі ніколи не дозволяю ні пояких диванах скакати - собака має знати своє місце

20. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Мій кіт спить коло мене з маленького, але не завжди, коли йому хочеться))зате я себе провіряю , що коли дитя буде з нами, то я точно на нього не налізу, бо якщо кота відчуваю поруч, то дитинку тим більше))