Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню на Старий новий рік не прийшла, то приходь на Йордан будемо смакувати сирний штолен тижневої витримки ось таким він був свіжоспечений - нині щем напекла 39 маффінів - горіхово-медові, апельсинові та з мигдалем та порічками - меню Щедрого Святвечора буде традиційним, а на Йордан буде дорадо у винно-лимонному соусі з овочами-гриль на гарнір...
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню о, а можна рецептик , за яким готуєте, бо дорадо вже ходить за мною місяць, а готувати не берусь, бо страшно рибку зіпсувати.
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню імхо, рибку майже неможливо зіпсувати, якщо її готувати в духовці (хіба пересолити чи спалити можна ) потрошене свіже дорадо я добре мию, натираю товченими у ступці спеціями (сіль, різні види перцю, та різні трави - переважно суміш прованських трав) залишаю на деякий час маринуватись (в холодильнику, якщо готуватиму на наступний день)... Порційно ріжу фольгу, на неї кладу рибку, фарширую її кільцями цибулі, щедро поливаю (але не заливаю) білим сухим вином, зверху скроплюю лимонним соком та кладу 1-2 кільця лимону, накриваю зверху фольгою - і в духовку (розігріту до 180-200 градусів). Інколи рибку кладу на нарізані овочі, щоб отримати відразу смачний гарнір... Коли риба зготується, знімаю/розкриваю фольгу та залишаю в духовці ще на кілька хвилин, щоб вгорі утворилась смачна скоринка. Подаю порційно - моя 5-річна доня з'їдає сама всю рибку та інколи просить ще В такий спосіб смачно виходить і горбуша, і дрібна форель...
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню Та ну вас! Зараз мені ноут замкне від надмірного слиновиділення (мого).
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню Ось такий штолен я спекла тиждень тому, а сьогодні ми смакували А ось такий маківник спекла моя бабця
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню Касю, звітую, - штолєн вийшов БОМБЕЗНИЙ! не сухий, тісто суперове, ароматний та дуже яскравий смак... Ром використовувала шотландський Captain Morgan, мигдаль брала двох видів - смажений і звичайний, родзинки також - білі та чорні. щиро дякую за вдалий перепис, який мандрує до мого нотатника я в Німеччині жила і святкувала 4 Різдва - але такого доброго різдвяного штолєна не смакувала! чесно-чесно. дякую , переписи розмістила тут
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню ЛЮКС! я не даю горіхів. даю родзинки+ цукати кольорові з анансів, дрібно порізані ( певно для красивого розрізу бо на смак мені не впиливає) і обовязково цукати власноручно зроблені з лимону і апельсинки.
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню Цього року будем готувати такий салатик http://forum.say7.info/topic20752.html І смачно і очі радує))
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню В неділю спекла сирний штолен за рецептом Касі, зараз він "відпочиває" до Миколая. Цей штолен я печу не лише на зимові свята, а й круглорічно. До тіста додавала ізюм, курагу, апесьсинові цукати і зацукровану вишню. Дуже смачно, дякую за рецепт Касю!!!
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню О,і я теж вже задумалась про випічку штолена,але то щастя вже припаде на 2012 рік.Цьогоріч пекла його двічі,але ще впродовж різдвяних свят(чогось мені штолен асоціюється тільки з зимовими святами і найбільше тоді смакує).Печу його зі всіма тими смаколиками що в рецепті Касі,обов"язково з великою кількістю мигдалю,ібо дуже його люблю,а куштуючим кажу що то так має бути,шкода що швидко розмітається попри велику порцію цього смаколикуЕх,вже не дочекаюсь(цукати вже приготовлені) П.С.Подяка Касі за таку смакоту!!!
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню не сприйміть мої слова як критику, тільки за пораду салатик гарний, але склад-куряче м'ясо,чорнослив,маринований огірок,цибуля, твердий сир,яйце і знову м'ясо, тепер вже полядвиця,і все густо перемащене соусом на основі квасолі і майонезу. Це не просто калорійна бомба,це вийде дуже важки для травлення салат, а з цих продуктів вийде як мінімум два різних салати, і сумісність в одному салаті чорносливу, цибулі і маринованих огірків,навіює думку що гості які скуштують такий салат, новорічну ніч проведуть в "виходку". Візьміть ідею оформлення, а сам салат ваш улюблений- буде смачно і гарно.
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню Даночко, підкинь рецепт якогось супер пе=пупер смачного м"яска, але бажано щоб готувався приблизно як твоя книжка свинна)))) В мене впродовж останніх двох років на всі забави практично свинна книжка, пора міняти головну страву
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню Кать свинину? куском чи щось типу рулетиків? таке щоб з ним було мало роботи? Я пошукаю щось в записнику
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню Свинину, тетяину, можна любе... ага! А шось цікаве з птицею( качка, гуска)? Бо в мене кожного разу фантазія закінчується на фаршируванні яблуками
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню По типу книжки я запікаю полядвицю цілим куском. Слів багато тому сховала під По типу книжки я запікаю полядвицю цілим куском. Полядвиця +-2кг По 150гр чорносливу і кураги, 200 гр мигдалю(можна і без нього) Сіль, перець. Полядвицю витерти паперовим рушником, натерти сіллю,перцем. Вузьким довгим ножем зробити всередині повздовж два паралельні отвори.( я роблю це спочатку шампуром для шашлику, а вже потім ножем надріз роблю ширший) Чорнослив і курагу промити начинити мигдалем, в кожен отвір начинити чорносливом і курагою, один отвір з чорносливом інший з курагою. Добре начиняти за допомогою ручки від дерев’яної ложки, вставив чорнослив і за допомогою ручки проштовхнути всередину, і так далі. Залишити так полядвицю в холоднім місці на 3-4 години. В вогнетривке блюдо попередньо змащене жиром(олія, смалець) викласти полядвицю, зверху дати по 5 зерен запашного і чорного перцю, лавровий лист. Змішати 50 мл соєвого соусу і 2 ст.л меду, цим полити по полядвиці. Розігріти духовку до 220гр, поставити в духовку на 10-15 хв «щоб схопилася скоринка»,дальше м'ясо вкрити складеною в двоє фольгою, зменшити температуру до 160-170 і так ще пекти до 2годин( на кожен кілограм м’яса по одній годині), за цей час один раз м'ясо перевернути, за 15 хв до кінця, фольгу зняти, м’ясо полити соком що утворився температури збільшити і пекти до гарного золотистого кольору,бажано пару раз полити соком, якщо соку не буде,простою водою, пару ложок. Готове м'ясо, вийняти з духовки, накрити фольгою і дати відпочити 15 хв, а вже аж тоді нарізати на порційні куски. Цей рецепт як і більшість я в свій час тягала з нету переважно з польського і переробляла під себе. Виглядає ця полядвиця ось так, ФОТО не моє. За тим самим принципом можна запікати кусок шинки, нашпигувати його полосками моркви ,часнику і болгарського перцю. Можна нічим не начиняти, а запекти просто кусок м’яса, але попередньо замариноване наприклад : -100мл білого сухого вина, сік і цедра двох апельсин, сіль,білий перець,цілий кусок полядвиці маринувати цьому маринаді від 2 до 8 годин( можна залишити на ніч) . Запікати як в попередньому рецепті, разом з маринадом. - 2ст. ложки світлого меду(наприклад з акації),2 ст. л білого винного оцту(можна яблучного), 1 ст.л соєвого соусу, пів чайної ложки тертого свіжого імбиру , 1 апельсин порізати на вісім сегментів (разом з скоринкою),додати до маринаду, цим залити полядвицю,і поставити на холодна ніч. Запікати спочатку без фольги, потім з фольгою(все як в першому рецепті), подавати без апельсин,вони можуть гірчити,але аромат м'ясо набере той що треба. -100мл червоного вина, 2 ст. ложками меду,пів чайної ложки імбиру, на кінці ножа меленої кориці, сіль і перець. Все змішати і замаринувати м'ясо. Маринад може бути любий, принцип такий,м’ясо спочатку запекти пару хвилин на великому вогні, щоб сік з м’яса не витік,а вже потім під фольгою, запікати до готовності. Якщо кусок не дуже великий добре його обжарити на пательні зі всіх сторін і тоді накрити фольгою і запікати. В мене або кусок завеликий або пательня замала, тому роблю як в першому рецепті.