ви читаєте мої думки, я якраз думала про пармезан, бо моцарелу не дуже люблю, і кунжут теж думала додати)))
Я хочу качку приготувати, запекти, але ще ніколи не готувала. Хто робив, розкажіть. В чому і скільки маринувати? Бо в тені купа рецептів, а хочеться, щоб не прогадати
Я роблю так: За добу до приготування я її мариную: качка добре дружить з коріандром, тому додаю його до маринаду (я даю горошком), основа маринаду - апельсиновий сік і соєвий соус, приблизно 1:1, також можна дати часничку, якихось травок і т.д. запікаю її не менше півтори години, в залежності від ваги качки (все залежить якої прожарки ви любите мясо, бо я люблю добре просмажене) в рукаві для запікання, який я при кінці розпорюю зверху щоб трохи припеклась шкірки, багато хто відрізають найтонші частини крил бо вони в основному найшвидше запікаються і потім просто пригорають, я розпорюю рукав десь в середині запікання і час від часу полиаю качку тим соком що виділився, але тодв прикриваю той рукав бо вона тоді буде чорна ззовні
Качка від @Marcipanka "Я попередньо мариную два дні. Маринад: соєвий соус, сік з половини лимона, вичавлений часник. Цією рідиною обливаю качку, солю/перчу і ставлю в холодильник. Періодично виймаю і перевертаю, щоб рідина добре промаринувала. Перед запіканням фарширую різаними яблуками і апельсинами. Печу в рукаві, для 2кг качки 1,5 години при 200 градусах достатньо, в кінці ще змащую медом." Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
О, засмакувала качка)) Я щось теж таке хочу, сама не знаю що) А хтось знає, скільки вона коштує в Ашані? В Арсені кг десь 75 грн....
я щось тепер в цьому засумнівалась - вичитала, що сальмонельоз передається через корми, відповідно, саме тому домашні яйця вважаються безпечнішими, якщо курку годують лише домашніми харчами, а от якщо купованими, то вже ні, тобто перепілок ж так само можна годувати промисловими кормами...таке от, я розстроєна, раніше всюди, де є сирі яйця, давала перепелині, тепер мабуть відмовлюсь зовсім.
Насправді, сальмонельоз можна хапнути не тільки від яєць, як то зробила моя братова, скуштувавши домашній сир на ринку( .Стосовно яєць -потрібно ретельно їх мити я плином мию і руки після них мити ну, і краще не споживати термічно необроблених продуктів.
Мені треба в тему про затурканих чи для тих, хто в танку. Я тільки зараз доперла, що Новий рік вже в суботуПідкиньте ідеї для дієтичного святкового меню.
В мене таки певно буде гуска запечена, ну бо маю домашню, а ну його той феншуй. Ще тірамісу, канапки з соняшникового хліба+сир філадельфія+оселедець+зелена цибулька. Якийсь би гарнір ще придумати до тієї гусочки, але цікавий, не знаю що придумати. Ну і салат певно буде з міксу салатів+черрі+пармезан. Що там ще йде в той салат? Може оливки?
В мене буде кролик в рукаві печений, канапки з ікрою, салат під шубою. Хотіла ще з руколи+черрі+фета+оливки, але рукола 45грн в запаяній пачці, то троха перебор як для трави. Вафлі, перемазані згущонкою і може кекс з сухофруктами. На гарнір ще теж не придумала - постою, послухаю...
В нас традиційно на НР вже запечені перепілки з яблуками і картоплею в рукаві ( дуже ніжне і легке для шлунку м'яско), салат Шуба і ще якийсь з салатом-міксом, канапки з ікрою, червона рибка( сама солю) і торт "Карпатка". Ще узвар певно зварю. Думаю для двох нормально буде
Я планую легкі закуски, бо будемо в сімейному кругу, гостей не буде, то ж "поляну" не накриваю Хочу салат з тунцем і авокадо, канапки з ікрою, сирне асорті, фрукти. Ще б якесь м'яско придумати цікаве, може телятину запечу чи стейк і подам з ягідним соусом. Ну і на десерт щось легеньке, може галеретку яку чи чізкейк без випічки
в нас меню "поєднати непоєднюване" запечу рибку з овочами і травичками, салат рукола, фета, черіки. чоловік замовив олів*є, картоплю зі шпондерком і часником запечену у фользі. спечу сирник. на післяноворічне 1 січня хочу пельменів зробити заздалегідь чоловік давно тихенько мріє
Ой же і любитель я дедлайнів - врешті аж сьогодні спекла той штолен, ну, до Різдва ще 8 днів, настоїться мінімально) а один може спробуємо ненастояним на НР, залежно, чи буде в мене натхнення ще до якихось "шедеврів") Отакі засніжені і дуууже ароматні: Надіслано від мого X9180, використовуючи Tapatalk
В нас качка дуже часто свекруха забезпечуєул.блений рецепт чоловіка: натираю качку сілью з перцем + часником. Маринад з гірчиці+соєвий соус+мед+можна травки за бажанням. (деколи додаю бальзамічного оцетуну то я таке люблю). Замаринується 1-2 годинки, і в духовку (в ідеалі на вертиль, чи як та палка в духовці називається