Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Відповідь: Обговорюємо пологи (2)

2. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

До слів сніжна не маю що і додати. Оце я так почуваюсь.
    cjomcjomka а я навпаки хочу вже писати поки памятаю деталі. Бо за 3 місяці мені та акушерка стане золотцем може, все перетравиться перевариться. А зараз враження такі що ох.
    Орман круто, ну ми її питали чи вона медик, але вона сказала що відповідно до наших законів не може ним бути.

3. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

Хто його знає... Після пологів мій лікар був для мене рятівником, але потроху я почала відходити і розуміти всю плачевність ситуації і те, наскільки все могло бути гірше.

4. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Наскіки могло бути гірше мені в пологовому ми з чоловіком побачили в той же самий день народження доці. Там би я фізично не витримала, бо реально унітаз і ванна мене рятували. Ніякі інші природні пози мені не йшли.

5. Orman

Orman Модератор-бомба

нєа, не стане
    мухи від тараканів відділяться

і ви не на тому зосереджуєтесь

порвалась - це не так страшно

6. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

+1,
    але я можу собі тільки уявити той біль, навіть той що фізичний :sad: Перший тиждень після пологів важкий фізично, далі буде легше. Концентруйтесь на солодкій доці.

це вже другу історію читаю про незадоволеність акушеркою. моя знайома не дозволила розшарювати деталі, але в їхньому випадку акушерка зіпсувала весь домашній психологічний комфорт.
    Багато хто після домашніх пологів з акушеркою доходить висновку, що або "без неї було б краще", або "без неї точно було б не гірше".

а от мене рік тому кілька разів реально допитували медики, просячи "здати" акушерку. На їхню думку, відсутність розривів могла бути тільки наслідком грамотної роботи акушерки. Виявляється, звязок не такий вже і прямий..
    між іншим, а що буде, коли на огляді після пологів лікарі побачать зашитий розрив? Вдома ж акушерки - поза законом...

7. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

І ви не побоялись цій людині довірити найдорожче-своє життя і здоровя своє і дитини? Ще в шоці, що ті акушерки офіційно не несуть ні а що відповідальності, ще й юридично себе страхують.

8. Orman

Orman Модератор-бомба

гггг, а в роддомі прям така відповідальність...

9. napoleona

napoleona Well-Known Member

не мала можливості вчора написати
    але саме на цьому етапі і треба акушерка, щоб зорієнувати жінку, ну бо от реально не всі можуть відчувати то як робити та ще і на перших пологах. І я тепер маю що порівняти: на перших пологах мені теж нічого не говорили як і що тужитися і в результаті їм легше було надрізати, хоча об'єми дитинки теж були нормальні, а от на других лікарка мене вела і досить так голосно, бо в той момент ти реально хочеш відключитися, але вона так добре пояснювала криком, що я прекрасно справлялася.
    Мені ще цікаво чим Ви керувалися при виборі акушерки?

10. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Не претендую на істину, але мені видається, що найбільша помилка при пологах була - ото ручне відкриття і пробивання вод. Тут вже ні про яку природність мова не йшла, бо було втручання зі сторони і перевірка відкриття в т.ч.
    Припускаю, що після пробивання вод воно і поперло, якби поклались на себе тільки і на природу, то цілком вірогідно що перло б з меншою силою, і води б відійшли тоді, коли передбачено було саме природою, ну і розриву б могло не бути...
    А тут вийшло пів на пів. А напівприродньо то вже не то. Може тому в Вас залишилось таке відчуття.
    Хоча дівчата пишуть правду - розрив то не так страшно.
    Але ми всі тут можемо лише здогадуватись, а як воно насправді вже зможете зрозуміти Ви самі з часом, коли вляжуться всі емоції, іта образа на акушерку теж.

11. Oddly

Oddly Well-Known Member

Маріголд, я думаю, дуже і дуже пощастило - адже в неї народилася здорова дитинка. З чим її і вітаю. З цього моменту все решта - суєта.

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

оо, це точно, мені здавалося, що як вийду з дому, то буде мені капець)
    але згодом виявилося, що і в машині мені добре і в пб комфортно, але в мене зооовсім інші побажання були,
    не хотіла народжувати вдома, власне через якусь таку дурню типу - я тут все собою позамащую, воно мені так заважало, я навіть чистенькі підтікаючі води максимально старалась стримувати прокладками, а в пб вже розслабилась (ну але народжувала не у Львові).. от релаьно, всі тут пишуть про надзвичайну небезпеку для життя і здоровя, я чомусь взагалі про то не думала, якась така впевненість оптимістична була
    тому то я пишу не для домашниць, а для тих хто обрав пб, але напрягається туди їхати, бо боїться не знайти пози

п.с. щодо акушерки, я про це вже писала
    згідна з Оденом, це має бути людина, яка грає роль матері.. тепле відношення, але строгість, коли треба повернути контроль
    ну але може комусь треба не таке, або взагалі нікого не треба

13. Orman

Orman Модератор-бомба

та нема чим керуватися - їх аж дві, як хочеш з акушеркою, то керуєшся її наявністю.

ну і в той момент коли "пре", не просто контроль втрачається, його хочеться втратити (принаймі, мені хотілось).

14. Latane

Latane Well-Known Member

А акушерка з Франківська? Чи вона вже в Киів перебралася?

15. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Це дуже погано, коли спеціально замовчують про поганий досвід домашніх полог...
    Пи.си. Бо якщо би то було в пологовому, то всі би нелінувались писати злосні коментарі і лікарні і лікарю, а тут так: нічого страшного, заживе. Сумно, що така однобока правда.

16. NadiiaZelena

NadiiaZelena New Member

День добрий вашій хаті) Я та сама акушерка яку ви в зубах вже декілька днів таскаєте)) Давайте питання ваші якщо вони є..будемо розбиратись (якща звичайно є бажання)

17. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

ну якщо вже так, то тут писано переписано, і суть питання є.

18. Natalia

Natalia Well-Known Member

Найцікавіше дізнатись чому жінка так сильно порвалася і чи можна було якось цього уникнути? Для чого пробивати плідний міхур і вручну розтягувати матку? Як ситуацію, що відбулась, бачили ви?

19. NadiiaZelena

NadiiaZelena New Member

Ані я ані Аня не є акушерками з пологового. Я мама двох доманароджених дітей (старшій 22 ось зимою буде меньшій 19) закінчила акушерське училище вже після домашніх пологів своїх.. Вчителів можу перечислити... їх сила-силенна так само як і мам (кожні пологи вчать... повірте) В Ані на сьогодні 6 (шестеро дітей) остання двійня теж нарождена вдома влітку... і це ледь не єдина акушерка з усіх якій би я довірила своїх дочок родиои мені онуків...
    Які іще є питання?

20. Miamama

Miamama Well-Known Member

NadiiaZelena,