Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У мене починаються страшні набряки (лице, руки, ноги), особливо від пальмової так спухаю, шлунок дуже важкий робиться також, ніби каміння наїлася, нудота сильна. У подруги взагалі рвота починається.
    Тільки то не на піцу, а саме на додатки в ній. Реакція може бути на відбілену муку також.
    Ще у мене схожа реакція на пиво, куди американські (й канадські також) виробники щедро досипають глютамат (MSG), тому п'ю рідко й органічне лише.
    Насправді, із харчування в Америці доволі невеселі справи, особливо якщо говорити про готові та напівготові заморожені страви. ГМО також велика проблема. Але про то вже тут говорили здається. У Канаді справи хіба трошки ліпше, але Канада недалеко втекла. Плюс треба вважати на різні ресторани, бо вони теж грішать не надто корисною їжею. Ну, і хліб має в собі складник, який міститься також і в матах для йоги. Тому є фото жартівливі із питаннями, чи ми їмо хліб, чи yoga mat.

Чому кола є ліками на травлення? ))) Краще чаю м'ятного випити, чи такого теж нема де купити? І не пити холодного до їди, а тепле, як у китайців та в'єтнамців у ресторанах.
    Шоколадне молоко, шейки також. Там карциногени.
    Жити страшно, коротше, :xaxa: але ми вже звикли. Не думаємо про те, що не треба купувати, а зосереджуємося на тому, що можна. :)

Останнє редагування: 5 Березень 2014
  2. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада...

та певно якісь мої українські стереотипи, що вона помагає, коли тяжкість в шлунку. Про мятний чай навіть не уявляю де шукати, тре було перед вильотом мені подумати.
    а з цим взагалі мені тут проблема, сьогодні попросила без льоду воду, а вона й без нього крижана. Вони в шоці як то можна пити теплу воду чи сік.
    я так втішилась коли взнала що матиму бізнес тріп сюди, а тепер чекаю як той тиждень пережити з їхнім харчуванням. Хоча є багато позитивних моментів від перебування.

Завтра маєм йти в суші бар, а що там можна ще замовити смачне і нешкідливе для вагітних? Бо я шось суші не дуже то хочу, хіба є якісь безпечні, взагалі в них не розуміюсь.

3. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Можете замовляти м'ясо чи креветки темпура, унагі роли (з вугрем) та інші роли зі смаженою рибою або вегетаріанські. Сиру рибу вагітним небажано, особливо тунця. Але, правду кажучи, я їла деколи. Навіть наші японці з китайцями на роботі дивились на мене круглими очима, бо і в них вагітним не радять сирої риби їсти. А от на імбир мариновий налягала дуже сильно в першому триместрі, допомагав з нудотою чудово.

4. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

shrimp tempura, unagi rolls - так буде? Бо я в їжі словниковий запас маю не дуже, гугл переклав.

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Вони звикли, а ви ні. Он я також не люблю холодну воду.
    Тому, що кола краще лікує отруєння ніж м’ятний чай. М’ятний чай треба пити постійно, а кола лікує зразу. Я не купую коли в нас її ніхто не п’є, але коли мала отравилась обідом в школі тоді я її вилікувала трьома ложечками кока-коли. Все, ніхто нічого більше не пив. Три ложечки і вже.

Ми, дорослі, лікуємо своє нестравлення або проблеми неякісних продуків тільки пробіотиками. Це просто спасіння!!! Я купила пачку дуже сильних пробіотиків, і ними вилікувалась. Зараз просто їмо звичайні пробіотики щодня, особливо коли знову в раціон ввійшли вироби з пшениці. Без пробіотиків я вмираю. Тому знову відкинула для себе цукор і пшеницю, але пробіотики і амінокислоти залишила.

---------- Додано в 09:30 ---------- Попередній допис був написаний в 09:29 ----------

Так точно. Ви їм просто скажіть, що вам не можна сирої риби і вони вам самі допоможуть щось вибрати. Головне не боятись сказати прямо і відверто.

---------- Додано в 09:33 ---------- Попередній допис був написаний в 09:30 ----------

Треба просто їм сказати. В готелі чи на фірмі, якщо вони замовляють, вони вам знайдуть те, що вам треба. Не бійтеся сказати, а знаєте я б хотіла м’ятного(mint, peppermint) чаю, он тільки не знаю де і як знайти?

---------- Додано в 09:34 ---------- Попередній допис був написаний в 09:33 ----------

Лілю, то не ті шейки! Якщо на сніданок, то мається на увазі щось на кшталт смузі, просто в різних штатах їх по різному називають.

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

100%
    Я так боюся тої трутки, що навіть на шлунок би не брала. Незалежно в яких кількостях.
    Колись брали активоване вугілля, зараз лікую виключно ефірними оліями.
    Соки їхні я би теж не пила. )))
    Воду вони п'ють зимну, то правда. Я таку п'ю, але не під час їди.
    Наскільки пригадую, то холодні напої в ресторанах подають тому, що це притуплює відчуття ситості.

7. sunday

sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

дівчата прошу поради.

треба передати до Штатів ( а саме до Техасу) сумку речей ( одяг). Як це краще зробити? Якою поштовою компанією? Скільки це би коштувало? Цікавить вся інформація.

8. Маруся-мама

Звичайною укр поштою. Нічого не видумувати. Всілякі там Мости, то велика переплата.

9. sunday

справді так можливо? навіть якщо там лахів на 30 кілограм?

10. Mazerati

Вибачте, просто цікаво, ви одяг з України в США пересилаєте? Можливо дешевше буде тут купити, ніж з України пересилати.

11. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Теж збиралася то написати :) буде дуже дорого. Я свій одяг майже весь лишила в Україні, тут усе купувала :)

12. Маруся-мама

Особливо, якщо лахів на 30кг :girl_wink:

Часами треба саме з України. Бувають різні випадки. Нам присилали ковдри, на замовлення мого чоловіка, то нам прислали звичайною поштою. Коштувало дорого, але дійшло швидко і без проблем.

13. sunday

от власне, деякі речі прям мусять бути з України))) - ну і до них, ще й трохи одягу, який ну дуже шкода лишати тут.

А чи треба робити якийсь опис речей? Чи просто запакувати як посилку та відправляти?

14. Маруся-мама

Детальний опис не потрібен. Тільки треба буде написати що саме там лежить - светр, штани, ковдра. Тільки це не американцям треба, це більше для української пошти. Вам наприклад скажуть, що варення не можна домашнього виробництва, але скажімо цукерки чи кава, без проблем. Мені навіть сушені гриби присилали, без проблем.

15. Iablinska

то вже як пощастить з працівником на пошті. Останній раз мені сестра відправляла посилку, то тьотя кожну окрему річ сама важила і записувала в декларацію. І все переглядала, аби не було чогось забороненого. І взагалі працівники на пошті люблять кожну річ попереглядати (мені досить часто посилки відправляють з України)

16. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

А підкажіть, будь ласка, щось про воду. Колись читала, що в бутильовану додають антибіотики. Ми купуємо каністрами (чи як то правильно назвати) 100 % natural spring water, Ice Mountain. З крану то точно не варіант - дуже хлорокою чути. Чи то ми балувані, бо в Україні мали власну свердловину... Одним словом, не дає мені то спокою - і так зле (з крану) і так недобре (бутильована)

17. Mazerati

До нас кожні три місяці приходить звіт про якість води і розписаний її склад. Пишуть, що у нас можна пити з-під крану. Але ми теж на пиття купляємо, а для готування і на чай берем воду з-під крану. Хлоркою не чути. Про антибіотики у воді нічого не чула. Самій цікаво було б дізнатись

18. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

Про антибіотики читала ще в Україні і про українську воду. Як тут - не знаю, тому і питаю.)

19. Iablinska

Ми точно так само робимо.

20. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Я теж була така категорична ще кілька місяців тому, але тепер думаю завсім по-іншому. Бутильована вода не так часто проходить різні експертизи, аналізи, як з крану. Останню тут в Іллінойсі перевіряють по кілька разів на день. Тому тепер ми п'ємо з під крану воду, але я її обов'язково відстоюю ніч, тоді вона робиться м'ягка і не чути хлоркою. Просто бутильована вода настільки відфільтврована, що в ній нічого корисного не лишається, замість того, щоб насичувати організм різноманітними елементами, вона навпаки все вимиває. Саме з цим я пов'язую той факт, що за перший рік в мене дуже попсувалися зуби. Та й Іллінойс має своє велике прісне озеро. Я дуууже сумніваюся, що вода в бутилках чимось краща. Зрештою, можна всяку інформацію почитати в неті, люди там теж різної думки, але більшість за воду з-під крану.
    Але то тільки моя думка, мій досвід. Я можу помилятися.