Пародонтоз

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем iriwa, 4 Травень 2012.

1. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Відповідь: Пародонтоз

робила десь 2 місяці тому, процедура не болюча, але трохи неприємна (подібна на знімання каменю).

Чула добрі відгуки про клініку "Пародент" (Личаківська, 52, там я теж консультувалась і рентген робила) та "Софія" на пр. Шевченка (знайомий лікував важкий випадок парадонтозу і зуби здається вживляв, свої ж).

2. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

В моєї мами теж пародонтоз, є оголення шийок декількох нижніх зубів. Раніше два рази на рік проходила курси уколів в десна, потім їй фітотерапевт дав якісь трави, вона їх довго пила, зате тепер уколи робить раз на 10 місяців і цього разу їй запропонували ноу-хау, перейти на гомеопатичні уколи. Буде пробувати.

3. Raven

Raven Мама малятка

Це не ноу-хау. Я вже давненько на таких уколах. Роблю чистку і 10 уколів вже раз на рік.

4. dantist

dantist New Member

Роблять у кожній стоматологічній клініці-- називається професійна гігієна

5. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Якщо це про "Траумель", то я раз спробувала. У мене ще не пародонтоз, але ясна досить запалені.
    Робила на академічній у Шмідт, тіточка така трохи специфічна - любить почитати лекції про лікування, трохи напрягає, але руку має легку, курс виходив досить недорого. На жаль, мені не підійшло: десь за тиждень-два поопухали лімфовузли, розболілось горло, пекла навіть шкіра довкола носа, можливо, так і має бути (кажуть, що спочатку буває загострення), але я якось не ризикнула продовжувати. Хоча багато кому траумель підходить дуже навіть добре.
    Та лікарка, до якої я ходжу зараз, каже, що навряд проблема в самих яснах, бо нальоту-каменів у мене нема, структура ясен хороша, тому має бути якась інша причина, радить піти до хорошого терапевта або лора.
    Ось доживу до відпустки і піду здаватися, бо як подивлюся на свого тата, у якого з 50 років зуби почали хитатися, і щось мені зовсім нерадісно стає...

6. iriwa

iriwa Особлива мама

Пройшло вже кілька днів після моїх процедур і з великою радістю можу сказати що НІЧОГО ніде не кровить!!! Я в захопленнні.
    А щодо уколів, то моя доктор каже що вони до лампочки. Вони лише знімають запалення, а не лікують, і дуже болючі, і що не варта піддавати себе таким тортурам.

7. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

дала то мамі почитати, вона подзвонила до лікарки і питає, чи є побічні дії, про загострення і т.д. А та їй: та що ви! сама колюся, чоловіка колю, всім колю і у всіх все добре, приходьте!
    Сьогодні зранку сама дзвонить і каже : ну ви мабуть праві, якщо боїтеся побічних дій, то мабуть краще не колотимемо, вам же ж класичний курс допоміг....
    Дива та й годі.

8. Galjastas

Galjastas New Member

В мене теж така проблема вже давно.
    Десь років з 18-ти помітила, що оголюються зуби передні, а при вагітності взагалі всі поїхали в сторону. Лікар прописав вітаміни, Фосамакс (то такі таблетки, що вплавають на кісткову структуру),брекети і зчіпляла ззаду зуби тоненькою ниткою (нічого в тому страшного немає) це допомогло трошки десь років 5 не відчувала, що маю якісь проблеми. Зараз проблема знову загострилась. Ходила в "Пародент" там запропонували імпланти, кістку вживляти це все дуже дорого і не сподобалась мені ні лікар, ні підхід, хоча професійну чистку содою зробила. Тепер думаю що далі робити. Про лазер ніколи не чула. Може є телефон чи адреса клініки,що біля "Чародійки" була б дуже вдячна.

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

10. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

В Пароденті є досить сучасне обладнання для лікування парадонтозу, система VECTOR, недешево, раніше платила біля 2 тис. гривень за 2 процедури. Але в Німеччині мені прийшлось би заплатити 1000 Євро.
    Мені особисто помогло. В мене ясна кровоточили з 15 років, були червоні і запалені. Після першої процедури зовсім перестали кровоточити, колір з темно червоного змінився на рожевий.
    Хто знає , що таке кюретаж, то це - закритий кюретаж, при відкритому розрізаються десна біля кореня і вичищуються хвороботворні бактерії, при Vector це все робиться ультразвуком.
    Крові був повний рот, хоч процедура вважається безболісною, я все одно захотіла з уколом, щоб не травмувати свою психіку , ну і больовий поріг у мене низький.
    Лікарі мені там також не дуже подобаються, але обладнання в них просто супер.

• Подобається Подобається x 1
  11. Galjastas

Galjastas New Member

Мені Вектора не пропонували (я вже про нього чула), сказали зразу різати, можливо там вже не підходить по-іншому, але кровоточивості в мене нема, потрошки оголюються зуби сказали що кістки вже 50%

12. Novyzna

Novyzna New Member

в мене схожа ситуація, з нижніми зубами. кілька років тому ясна кровоточили, чистила зуби парадонтаксом і ще якимись пастами з лікувальним ефектом, то наче минулося. тепер помічаю, що зуби оголюються. але лікар каже, що то не страшно і не критично, принаймні наразі

13. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Порадьте перевіреного парадонтолога, не стоматолога, а саме лікаря, який займається парадонтологією. Їздити на Пекарську по їх графіку нема можливості. Дуже треба, але бажаного перевіреного

14. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

плюсуюся, сама в неї лікувалася.

15. Supernatural

А в мене від нього ще гірше все було. Певно заїдкий для мене з тими солями і рослинними речовинами. Як перестала ним користуватись то стало краще, може алергія така. Найкраще підійшла паста Лакалут червона, то перевірений варіант, потім користувалась Сенсодином "Для чутливих зубів" і "Комплексним". Інші пасти робили тільки гірше.

16. Яська Березнева

17. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Він же ж не виліковується, як я читала і лікарі казали. Може то у тебе просто запалення десен? Бо у мене парадонтоз з 14 років, то не проходить і не пройде. Зараз так чешеться десна під одним зубом(напевно оголяється), що сколола б ту десну голкою,щоб не боліла. А так терплю.полощу і шукаю лікаря

18. Supernatural

Так, вона трохи "прісна" якщо можна так сказати, головне що тоді не викликала подразнення, а як від чутливості то не скажу бо не маю сильної чутливості емалі, та думаю то більше реклама. Недавно ще в Космо купила якусь пасту іспанську Kemphor Original, то теж добра, хоч також проста без особливостей (реально звичайна паста як паста, але гірше не робить):girl_smile:
    Я про то багато перечитала всього. Лікарі багато бачать, тому переважно пародонтоз у пацієнтів якщо почався, то тягнеться далі, в багатьох входить в ремісію на роки, а там з віком все одно ясна слабшають, у декого сильніше прогресує (від нестачі вітамінів, неправильною гігієгною і чисткою зубів, незняття зубного каменю, стресів), та к що його точно можна призупинити, бо в гіршому разі зуби можуть стати рухомими аж до а=випадання, або ясна поступово так оголяють шийки і корені зубів, що доводиться робити операцію (пластику десни коли беруть частинку з щоки пацієнта наприклад, нарощування кістки якщо потрібно щоб було в що зуб вставити, потім шинування зубів щоб тримались купи), так що краще до такого не доводити :girl_smile:

19. Яська Березнева

Мене у 2001 році заболів зуб. Я пішла до стоматолога, вона подивилася - зуб нормальний. Зробила рентген - з зубом все ок, а щось біля нього болить. То виявилися ясна. Скерували мене відразу ж до пародонтолога (але то не була Собенко, а інша, там їх двоє в 1-й стоматполіклініці), вона мені сказала, що то пародонтоз і лікувати його треба пожиттєво. Після цього кілька разів на рік були болі в яснах. Раз був такий біль біля мостика, що хотіли його знімати

а виявляється, то так ясна нили.
    Я пройшла кілька курсів уколів у ясна у 2001 і 2002 роках, полоскала чаєм, чистила зуби пастою "Лісовий бальзам" і "Лакалут актив", а потім усе минулося. Може, то не пародонтоз був, чи якась легка його форма...