Ось вже двічі за вихідні спробувала пекти бородінський хліб. На смак дуже добрий вийшов обидва рази, а от з виглядом щось не дуже: перший раз впав сильно, другий раз підшаманила з рецептом - трошки впав, але думаю може то такий мав би бути (ну бо бородінський магазинний не є такий добре з вершечком, а трохи плаский) чи нє? А ще не можу вгадати коли його посипати коріандром, бо в мене лише раз хлібопічка пищить - коли родзинки докидати (під час замісу). Режим в якому випікаю: для цільнозернового хліба. Ага, ще додаю чайну ложку клітковини. На один хліб не вистачило дріжджів то всипала давно відкритих (ще й не глянула що протермінованих) - ніколи так не робіть. Вийшло щось таке незрозуміле. Ледь ножа звідти витягла.
Ізначально воно навіть не замішалось, тісто при стандартній кількості борошна замість колобка було таке рідке як на оладки.
Привіт. Може хтось має перевірений рецепт морквяника (морквяного кексу) у хлібопічці? Бо в неті вроді рецепти є, але яке воно вихотить?... Я вже пекла шоколадний кекс за рецептом із книжки хлібопічки -- з двох разів два рази не вдався.... І ще -- на якій то тертці моркву терти: тій, грубшій, що "на буряк", чи тій меншій, що "на сирки" (ну так у мене їх називають), якшо шо -- то ту найдрібнішу тертку у мене називають "на деруни"
Закваски роблю сама. Верніше один раз зробила а тепер просто підживлюю. Закваски маю дві житню та пшеничну.
Пекла хлібчик з часником і травами з сайту хлібопічка. Верх просів. я підозрюю що тісто було зарідке, хоча я в процесі замісу додала ще три ложки борошна... але по текстурі добрий хлібчик. ароматний. А ото нині пекла житній. теж з того сайту. Так от. в рецепті не було, але я з переляку ввалила туди три ложки клейковини (так мені радила жінка що мені ту клейковину продавала) А ще в процесі додала трохи муки борошна, бо та жінка сказала що житній колобок має бути такий же щільний як і пшеничний. Піднявся трохи більше ніж вдвічі а потім впав верх. По рецепту в коментах писали що житній важливо не перетримати, бо потім падає верх. ото я підозрюю що перетримала. бо виріс більш ніж у двічі, хоча там казали що так не має бути. пекла на режимі звичайного білого. то хіба треба було вирубати програму і ставити на випічку швидше. а ще після того як домішало лопатки вийняла, бо пишуть що житній не любить щоб збивали коли вже підійшов трохи. Що скажете, досвідчені господині? де моя помилка?
Житній (житньо-пшеничний) підходить десь півтори години. Я печу або на режимі для житнього (в панасоніку є перд замісом ще час, коли нічого не відбувається, просто режим очікування, щоб інгридієнти були однакової температури) , або на безглютеновому - тоді заміс відразу. Через годину виключаю, чекаю ще півгодники і тоді включаю на режим випічки. Житньо-пшеничний колобок має бути досить рідкий, практично без колобка як такого ))) Якось треба фотку показати, як воно виглядає.. Стосовно клейковини - це моє думка, якщо я печу житній хліб, в якому менше клітковини, то спеціально її додавати не буду. Якщо хочу хліб пористий і легенький - то буду пекти з борошна в якому більше клітковини. Тобто я не додаю в житній хліб клітковину тільки тому, що вона в мене є )) Я люблю важкий бородинський хлібчик
Не зовсім хлібчик, але майже поділіться рецептом доброго тіста на булочки/пиріжки, яке можна приготувати в ХП. Пробувала робити таке, як в інструкції, ну ніби нічо так, але трохи гумове виходить.
Я житньо-пшеничний хлiб замiшую на програмi " Пельменi" в Панасонiку тодi Чекаю коли пiдросте 1-1,5 год. I включаю випiчку на годину, люблю отакий з сухофруктами, ням
Маю модель з програмою для житнього хлiба, але читала, що вона не дуже добра для того хлiбчика - хоча сама ще не пробувала.
тісто на пиріжки ну і булочки роблю за цим переписом. Мої зміни: тісто повністю роблю в ХП (не заморочуюсь), розпушувач не даю.
Suzi, поділіться будь ласка рецептом житнього, або житньо-пшеничного за яким печете. Стосовно колобка - то він і в процесі замісу має бути рідкий чи вже коли заміс зупинено має розплистися?
Дівчата, хто пече на заквасці. Роблю її власне зараз. Сьогодні 5й день. На третій день зранку було видно що вона дуже піднялася і впала, після цього коли я її годувала, бурхливої реакції більше не спостерігалося. Через банку бачу що всередині є трошки бульбашок і трохи більше їх, так ніби пінка десь в один см на поверхні. То що з нею? Вона перекисла? Можна хліб пекти чи їй капець?
Я напевно не сюди....Але тут спілкуються більшість дівчат, що мають хлібопічки. Дівчата, в мене дуже велика неприємність - поламалось відерко від хлібопічки (кріплення внизу баняка, що вставляється в корпус хлібопічки), були в сервісі, сказали що не ремонтується, "купуйте нове відро". Все б нічого, та ціна на відро для нашої хлібопічки - 1400 грн, в мене був шок... Може хто стикався: можливо десь купити запчастини б/в наприклад до такої техніки? Вже 3-й день їмо магазинний хліб, я вже певно геть від нього відвикла, не смачно зовсім...
Робила за першим посиланням - тісто супер, дуже дякую! (якби ще я їх так безсовісно не спалила, було би ще краще ) І булочки формувати легко, і печеться гарно, і смачне, ось сьогодні вже 5й день, а вони не черстві. Хіба що порція нам завелика, то буду зменшувати.