Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

  1. Ringo

    Ringo Well-Known Member

    Дівчата,навчіть мене хтось будь ласка як пекти цільнозерновий житній хліб.
     
  2. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    Вчора пекла хліб по цьому рецепту
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    кислий? мій чоловік бойкотує хліб на заквасці
     
  4. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    Мені не кислий. Навіть трошки солодкавий я б сказала

    Пс.я все мрію спекти шварцброт..він на ізюмній заквасці.яка в мене не получається..
     
  5. Ubuntik

    Ubuntik Well-Known Member

    Дієтичний дю-хліб Печу його вже давно, зміню пропорції продуктів, але завжди супер!
    [​IMG]
    Продукти трохи незвичайні)
    100-150 мл кефіру чи натурального йогурту розігріти, додати 7 гр сухих дріжджів, трохи цукрозамінника, 1 ст.л. псиліуму. Дати постояти 5-10 хв. Тоді додати 0,5 ч.л. розрихлювача, 3-4 яйця, 5-6 ст.л. сухого обезжиреного молока, 3-5 ст.л. клейковини, 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю, сіль, приправи можна давати за бажанням. Я ще додаю трошечки олії і замість 2 ст.л. клейковини додаю сухий білок чи соєву муку, тоді і крохмалю трохи менше.
    Випікати 30-40 хв при 160 градусів ( в мене режим випічка у електричній духовці).
     
    Останнє редагування: 24 Березень 2017
    • Подобається Подобається x 1
  6. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    То вже рецепт кидайте)
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. marianast

    marianast Well-Known Member

    Навчіть мене пекти житній хліб в хлібопічці. Хлібопічка Гореньє, печу давно, в основному за рецептами з книжки, а там на 400 гр пшеничної муки 150 гр житньої. Мені то не достатньо житній хліб.
    Дайте рецепта, поділіться тонкощами)
     
  8. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    в житньому хлібі основне солод) я пробувала вище згадуваний мною рецепт в різних пропорціях) прикольно виходив пів на пів. ну і чим менше давала дріжджів тим менше виростав)
    пс. до речі житня мука бере більше рідини. даю трохи більше ніж по рецепту якщо збільшую кількість житньої..
     
    Останнє редагування: 13 Березень 2018
    • Подобається Подобається x 1
  9. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    @marianast житній хліб , при пропорціях , де житньої муки більше ніж пшеничної -не росте особливо.
    от як бородинський в магазині)) він без шапочки.

    солод -для таких хлібів -обовязковий. також часто додають кислоту -наприклад лимон чи яблучний оцет- теж вливає на смак.
    дріжджів, як апвило теж більше ніж в ашеничному.
    колобок при замісі є більш вільний і липкий. під мішалкою -буде така" клякса " з тіста.

    часто такі хліби в процесі вистигання осідають(
    важливі пропорції.

    моя ХП немає спецпрограми для житнього хліба, там є специфіка.
    на основній програмі -теж вдається.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    а може хтось порекомендує рецепт безглютенового та бехріджового хліба?
     
  11. irkazijka

    irkazijka Well-Known Member

    Може не в ту тему.. Але не можу знайти рецепт тіста для паски в хлібопічці.
    Хочу щоб хлібопічка замісила, а я потім у форми розкладу і в духовочці спечу.
    Хто допоможе знайти??..
     
  12. zetta

    zetta Well-Known Member

    думаю над тим щоб самій випікати хліб. Почитала про шкоду дріжджів , а який тоді пекти хліб? хто весь час пече хліб дома ?
     
  13. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Я дивилась недавно передачу про хліб. Так от там говорили, що бездріждєвий хліб то маркетинговий хід. Тому що закваска, на якій печуть хліб, це ті самі бактерії, що і в дріжджах
     
  14. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    От не знаю... тут закваску виводиш, морочишся, годуєш, щотижня ...а ті самі бактерії (?) В дріжджах Преспокійно живуть місяць в холодильнику і горя не знають..
    Хліб інший на смак. Для початку можна алаптовувати рецепти, давати менше жріжджів. Наприклад в мен на 500г білої і 500г житньої йде 25 г дріжджів. Можна менше, але тоді критичні точки замісу розтягуються, і попадають на незручний мені час, тому поки більше.. рецепти, де на 1кг білої муки 50 - 100 (!)г доіжджів, явний перебор
     
  15. zetta

    zetta Well-Known Member

    грибів є дуже багато видів. але закваска то не ті самі дріжджі.
     
  16. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    то так звані "дикі" дріжджі. А в магазині промислові.
    типу провокують бродіння в кишківнику? Я печу дріжджовий, бо не маю терпіння бавитись з закваскою. В мене знайома пече на заквасці, то каже, що вся кухня в банячках, баночках і тд. Ну але вона спєц по хлібові.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    В мене сьогодні був експеримент :) - пекла житній хліб з розпушувачем а не дріжжами. Я такий "пекар" що житній хліб у мене завжди виходить досить гливкий і забитий (і з солодом, і з додаванням пшеничної муки і по-всякому). Коротше, порівняно з тими чудовіщами що зазвичай виходять з житньої муки, сьогодні вийшло дуже навіть ок :girl_crazy: Пекла манюню порцію в середній формі для кекса типу такої
    [​IMG]
    то на завтра вже не лишилося навіть шматочка щоб спробувати який буде в того чуда смак і вигляд на другий день.
    Коротше, в мене сьогодні відкриття із серії "зачєм платіть больше" :girl_haha:, а точніше "нащо бавитися з дріжжами, якщо і без них цілком ок?". Буду ще експериментувати :girl_smile:, бо якось раніше хліб мені асоціювався чисто з дріжжами або закваскою, без варіантів з розпушувачем, а от воно, виявляється як буває.
     
    • Подобається Подобається x 3
  18. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Хто користується функцією варення?
    Поділіться досвідом.
    хосу спробувати, але...

    Що таке і де купити цукор-желе?

    Там йде зазвичай ягода і отой цукор.
     
  19. Raven

    Raven Мама малятка

    Я без желе, ягода і цукор. Нормальне варення виходить.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Желфікс. Бачила в Вопаку. Скорочує час приготування , зберігається колір і загусає швидше - принаймі так пише. Моя родичка варила часто варення , просто з цукром, класичні пропорції. То каже, що від такої інтенсивної експлуатації її х.п. скоротила собі віку... бо то трохи часу калатає, а не як хліб - замісить , піднімається, пече... Може, тому і йдуть ті рецепти з желфіксом, щоб менше зношувалась техніка. Хоча я колись в "жіночих" журналах здибала рецепти варення в банячках чи тазіках теж з желфіксом. Так що певно треба спробувати, щоб скласти враження...