Переписи для системи -60

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Маруся-мама, 10 Червень 2009.

  1. sofcja

    sofcja Member

    Відповідь: Переписи для системи -60

    страви з мняска на обід:
    Яловича тушкована пряна
    яловичина - 500 гр
    огірки - 40 гр
    черемша - 10 гр
    імбир - 10 гр
    корінь солодки нарізаний - 2 г
    кориця - 1 ч.л.
    насіння анісу - 1 ч.л.
    вино столове - 1 ст.л.
    соєвий соус - 1 ст.л.
    сіль, зелень петрушки
    Аніс, корицю і сіль перемішуємо з вином і соєвим соусом, додаємо черемшу, імбир, солодку і великі шматочки мняска. Маринуємо то все годинку. Потім доливаємо 2 скл. води і тушкуємо 1 год. Готове мняско охолодіть, тоненько поріжте і подавайте з шматочками огірка та зеленню.

    Кабачки запечені з мясним фаршом
    кабачки - 2 шт.
    цибуля - 1 шт.
    часник - 1 зубець
    олія - 1 ст.л.
    фарш - 120 гр
    помідори - 2 шт.
    сир твердий натертий - 2 ст.л.
    орегано - 0,5 ч.л.
    перець, сіль, тимян
    Почистіть кабачки. Один кабачок - виберіть серцевину і посоліть, а інший - наріжте дрібними кубиками. Цибулю та часник подрібніть, спасеруйте на олії, додайте фарш і спеції. Тушкуйте до напівготовності, додайте кубики кабачка. Зніміть шкірку з помідорів, дрібненько їх посічіть - одну третю додайте в фарш, решт на дно форми для запікання і приправте.
    Половинки кабачка промийте, обсушіть, наповніть фаршем і покладіть в форму. Присипте сиром і запікайте 30 хв.

    Свинні рулети з ковбасою
    свинина - 800 гр
    ковбаса варена - 100 гр
    болг.перець - 1 шт.
    курячий бульйон - 2 скл.
    шніт-цибулька рублена - 4 ст.л.
    зелень петрушки та кропу рублена - 2 ст.л.
    олія - 1 ст.л.
    сіль, перець
    Свинину і ковбасу наріжте шматочками. Олію зєднайте з зеленню. Змастіть шматочки свинини пряною олією, Кожен шматок свинини покрийте 2 шматками ковбаски і згорніть рулетом.Закріпіть шпажками і запечіть в духовці. Перець поріжте соломкою, додайте разом з бульйоном в форму до рулетиків і запікайте-тушкуйте. Перед подачею вийміть рулетики, посоліть, поперчіть, прогрійте і можна подавати з соусом-юшкою.
     
  2. sofcja

    sofcja Member

    Відповідь: Переписи для системи -60

    Рулет капустяний з мясом
    капуста - 600 гр
    фарш - 600 гр
    цибуля - 2 шт.
    шпинат - 200 гр
    томат.соус - 200 гр
    яйце -2 шт.
    морква - 2 шт.
    перець, сіль, базилік
    Підготуйте капусту - обріжте верхнє листя, підваріть 10 хв, виріжте основу листа. Змастіть форму олією і викладіть листя так, щоб вони накривали одне одного. Решту капусти дрібно наріжте, додайте фарш і цибулю, яйце і спеції. Розморозьте шпинат. Зваріть моркву і протріть крізь сито. Викладайте на листя - фарш з капустою, протерту моркву, фарш і шпинат, а зверху базилік і фарш. Потім защипіть краї капусти. Запікайте 40 хв і подавайте з томатним соусом.

    Запіканка з брюсельської капусти та сосисок
    капуста брюсельська - 1 кг
    сосиски - 200 гр
    морква - 1 шт.
    молоко - 100 мл
    яйце - 1 шт.
    вино біле - 100 мл
    сир тертий - 50 гр
    сіль, спеції, зелень
    Капусту підваріть, обробіть листя. Моркву відваріть, очистіть. Моркву та сосиски поріжте кружальцями. Вино випаруйте до половини, охолодіть, додайте яйце і збийте з молоком. Капусту, моркву і сосиски викладіть в форму, залийте соусом і посипте сиром. Запікайте 20 хв.

    Буженина класична
    свинина - 2 кг
    часник - 9-10 зубців
    вода - 2-3 ст.л.
    олія - 1 ст.л.
    перець горошком - 15 горошин
    перець, сіль
    Свинину проколіть вилкою в кількох місцях. Посипте сіллю і перцем, нашпигуйте перцем і часником. Поставте з духовку, залийте водою і олією. Запікайте з духовці 1,5-2 год, час від часу поливаючи соком, що утворюється. Подавайте мяско з відвареним рисом з соусом, що утвориться.

    Свинина з овочами
    свинина - 450 гр
    кукурудза заморожена - 450 гр
    фасоля зелена - 50 гр
    гриби морожені - 425 гр
    олія рослинна, вино біле, олія оливкова, соєвий соус - по 1 ст.л.
    сіль
    Змішайте соєвий соус з вином, тоненько поріжте свинину і замаринуйте. Підсмажте свинину до румяної кірочки, додайте кукурудзу, фасолю, потім гриби. Протушкуйте, приправте та подавайте.

    Свинні фрикадельки по-китайськи
    пекінська капуста - 225 гр
    фарш свинний - 450 гр
    цибуля з пірям - 2 шт.
    соєвий соус - 2 ст.л.
    херес сухий - 1 ст.л.
    яйце - 1 ст.л.
    гриби морожені - 3-4 шт.
    олія - 1 ст.л.
    сіль, імбир, мята свіжа
    Змішайте свинину зі збитим яйцем, хересом і соєвим соусом. Сформуйте 12 фрикадельок і обсмажте їх в олії. Зніміть їх з вогню, а в сковороду додайте 2 дрібки імбиру, дрібно порізану цибулю, гриби і капусту, та протушкуйте з водою. Додайте фрикадельки, 3 ложки води і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і на малому вогні протоміть ще 20-25 хв. В кінці приготування додайте ложечку рубленої мяти.
     
  3. sofcja

    sofcja Member

    Відповідь: Переписи для системи -60

    вирішила ще трошка рецептів до системи в мережі пошукати, цитуватиму прямо, бо посилання на інші форуми - самі знаєте, заборонені....
    перепрошую що російською, сподіваюсь, то не дуже трагедія:girl_haha:
    Ужин:
    Можно взять нежирный творог, перемолоть его в блендере, добавить соли немного, чесночок, черный перчик, огурчик или помидорчик, если есть зелень, заправить живым йогуртом. Намазать на тоненькие ломтики огурчика . nyam2

    Обед
    Салат из свеклы и яблок

    свекла 200 г, варка в кожуре,
    яблоки 2 шт,
    сметана 1 ч. . ложки,(до 14-00)
    лимонная кислота 0.5 грамм.

    Яблоки очистить, удалить сердцевину и мелко нашинковать. Затем соединить с отваренной и нашинкованной свеклой. Заправить лимонной кислотой, добавить 1 ст. ложку сметаны. Выложить в салатницу горкой, украсить дольками яблок, сверху можно немного полить сметаной.

    Обед
    Тушеная капуста слоями

    Капусту шинкуете ложите на дно сковородки,слой фарша,слой лука и моркови,солите перчите, добавляете томасный сок и тушить час.

    Супчик куриный на обед

    Варим не жирный бульон, режем белокочанную капусту квадратиками небольшими, и отправляем в кастрюлю. Кабачки кубиками, помидоры дольками(предварительно сняв кожицу), и туда же, в бульон. Цветную капусту на небольшие соцветия и добавить в супчик перед тем, как выключать. Она дойдет там до хрустящего состояния, и не расквасится. Солим. перчим по вкусу. Заправляем соевым соусом(немного) и тертым имбирем. Можно добавить вареное яйцо, и до 14:00 - сметанки ложечку.

    Обед
    Печень говяжья или свиная.
    Мелко режете на кусочки, кладёте в кастрюльку, и добавляете водичку совсем чуть чуть и тушите, потом добавляете лук, морковь (кто сколько любит) , натертую на крупной терке. Кладёте приправы, кто какую любит(укроп, петрушку, перец),и пусть тушится до готовности, воду по мере выкипания добавляем. Подавать с гречкой или рисом .

    Ужин
    морковно-творожные котлеты
    : морковь-100 г, творог-40 г, яйцо-1 шт, соль. Морковь очистить, натереть на крупной терке, припустить в небольшом кол-ве воды, сварить до готовности. Когда смесь остынет, добавить соль, сырое яйцо, творог и перемешать.сформовать котлеты и выложить на противень с фольгой и запекать до готовности.

    ---------- Додано в 23:50 ---------- Попередній допис був написаний в 23:46 ----------

    Ужин

    рыба (желательно морская) - 1 шт (около 1кг);
    лук репчатый - 2 шт;
    чеснок - 1 зубчик;
    лимон - 1/2 шт;
    вино сухое - 3 ч.л.;
    соевый соус - 4 ст.л.;
    перец красный молотый - 1 ч.л.;
    соль - 1ч.л.;
    зелень
    Рыбу промойте, удалите кости, плавники, выпотрошите, промойте и обсушите. (Можно просто филе рыбы). Лук и чеснок очистите, пропустите через мясорубку, добавьте соль, вино, соевый соус, перец, все перемешайте и обмажте этой смесью рыбу. Оставьте на 30 мин. Затем выложите на противень, застеленный фольгой, и запекайте до готовности.(Можно полить соусом, в котором рыба мариновалась).
    Подайте с ломтиками лимона, оформите зеленью.

    Салат из грудки с китайской капустой

    гр.куриная-250гр.
    кап. китайская-60гр.
    соевый соус-1ст.л.
    уксус-1ст.л
    соль по вкусу

    Запеканка творожная "Лимонная"
    Необходимые продукты:
    творог - 450 г
    лимон - 1 шт. (либо апельсин)
    яйца - 3 шт.
    масло растительное - 1 ст. ложка
    Способ приготовления:
    Творог протрите через сито. Лимон разрежьте пополам и, удалив семена, пропустите через мясорубку. Соедините творог с лимоном и желтками. Введите взбитые белки, перемешайте и выложите полученную массу в прямоугольную форму, слегка смазанную растительным маслом. Запекайте при температуре 160 градусов С до образования румяной корочки.
    Совет: готовую запеканку можно украсить ломтиками лимона.

    Борщ с черносливом
    На 4-6 порций:
    Мясной (куриный) бульон – 2литра
    Белокочанная капуста – 250-300г
    Морковь средних размеров – 2 шт
    Свекла крупная – 1шт
    Помидоры свежие -3 шт. или томатной пасты – 2ст.л.
    Лук – 1шт
    Растительное масло – 1 ст.л.
    Чернослив – 100г
    Уксус или лимонный сок – 1ч.л.
    Свежая зелень
    Соль, перец по вкусу
    Приготовление:
    1. Подготовить овощи. Капусту нашинковать. Свеклу и морковь нарезать соломкой, лук порубить. Помидоры нарезать кубиками. Бульон вскипятить и положить в него капусту. Вновь довести до кипения, посолить и огонь убавить.
    2. Тем временем чернослив замочить в холодной воде и временно оставить. Лук пассировать в растительном масле до прозрачного состояния. Добавить свеклу и морковь и уксус. Немного все потушить с луком и подмешать помидоры (или приправить овощи томатной пастой). Помешивая, влить немного бульона и овощи потушить.
    3. Чернослив вымыть, разрезать на 4 части и положить в бульон. Бульон довести до кипения и заправить тушеными овощами. В последнюю очередь добавить зелень. Снять с огня и дать немного остыть и настояться. По желанию немного добавить сметаны при подаче на стол. Время приготовления: 40 мин. Уксус добавляется для сохранения насыщенного цвета борща.

    Сырники (на обед)
    Творог - 500 гр
    Яйцо - 1 шт
    Яблоко - 1 шт (большое)
    Яблочко на треке (крупной), смешиваем с творогом и яйцом.
    На противень стелим пергаментную бумагу, смазываем 1 ст.л. растительного масла. И выкладываем ст. ложкой блинчики, можно с горкой. Печь при t 200 С, примерно минут 20 (до румяного цвета).
    Вместо яблока (а можно и с ним) добавить чернослив распаренный и нарезанный. Или тертую морковку (это овощной вариант).
     
  4. sofcja

    sofcja Member

    Відповідь: Худнемо РАЗОМ за системою -60!!!

    Святкові рецепти злегка менш калорійні ніж звичні....

    друга частина буде пізніше, бо маю того моря, а тре переглядати.... а поки критикуйте що з того нам їсти зле:girl_blush2:
     
  5. TASJA

    TASJA Well-Known Member

    Відповідь: Худнемо РАЗОМ за системою -60!!!

    І я в себе надибала перепис салатки, яка б нам підійшла:


    Маю ще повно салатів, які на обід цілком підходять, якби не заправлялися майонезом...
     
  6. Олександрочка

    Олександрочка Well-Known Member

    Відповідь: Худнемо РАЗОМ за системою -60!!!

    я люблю такий салатик.
    1-чорна редька
    1-морква
    1-яблочко це все тремо на дрібній терці .Добавляємо дрібно посічений часник 3-4 зуб.пів ст.ложки лимонної цедри і соку лимона (четвертинка лимона) посолити,перемішати.(Думаю що заправлений системним майонезом буде також смакувати)
     
  7. Jasmin

    Jasmin :)

    Відповідь: Переписи для системи -60

    Перепис системного йогурту
     
  8. poetka

    poetka Well-Known Member

    Відповідь: Переписи для системи -60

    Я на обід приготувала ось таке:
    "Рисова вежа"


    [​IMG]

    ---------- Додано в 12:02 ---------- Попередній допис був написаний в 12:00 ----------

    Філе куряче тушковане з печерицями,з шпинатом,морквою і часничкорм на прикінці заправлене соєвим соусом і сушеними травками...
    Рис відварний(звичайно краще пропарений,або коричневий)....Вийшло смачно і корисно,і практично без олії(її пішло десь 1 ст. ложка)

    ---------- Додано в 12:03 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ----------

    П.С. Тільки не думайте що я з"їла таку порцію,:girl_crazy:то все чоловікові.
     
  9. sofcja

    sofcja Member

    Відповідь: Переписи для системи -60

    якщо щось десь не дорбе, то прошу знавців мене поправити, бо ж системи не дотримуюсь - тому публікуватиму опираючись на інтуіцію та короткі нотатки, що вам можна на обід і вечерю:girl_blush2:

    Броколі під сиром
    на 500 грам капусти - 1 яйце, 2 ст.л. сметани, 150 грам твердого сиру, склянка молока і 1 ст.л. муки, сіль, перець, трішки тертого мускатного горіха
    капусту підварюємо 5-8 хв в підсоленій воді. зціджуємо і розбираємо на суцвіття.
    окремо змішуємо яйце з сметаною і половиною тертого сиру. в молоці розчиняємо муку і трішки підігріваємо, щоб почало гуснути. тоді домішуємо до яйця з сиром, приправляємо. викладаємо капусту в форму, заливаємо яйцями і зверху дотираємо решту сиру. запікати хвилин 20-25 до румяної кірочки.

    Курка з айвою, хурмою та яблуками
    на 1 кг курячих грудок без шкірки - 1-2 айви, 1 хурма, 1 кислувате яблуко, 10 штук чорносливу без кісток, можна додати помідор, склянка червоного сухого вина (можна менше або без хто утримується), 300-400 грам бульйону чи просто водички зі спеціями, крапля оливкової олії.
    курку миємо, ріжемо на шматочки. фрукти ріжемо середнім кубиком, все складаємо в посуду для запікання, кидаємо туди ж чорнослив. за бажанням додаємо помідор - в ідеалі кілька скибок сушеного помідора...
    на сковороді випаровуємо вино - алкоголь вилітає, додаємо спеції - сіль, перець, пасуватиме розмарин, імбир, мускат. заливаємо курку з фруктами упареним вином та бульйоном, накриваємо кришкою чи ольгою і запікаємо 30-40 хв. провіряємо за айвою - має стати мякенькою.

    Курка, маринована в кефірі
    на 1 кг курки - десь з склянка кефіру, сік і цедра з половини лимона, 1 ст.л. соусу песто, сіль, перець, паприка, зерна коріандру
    готуємо з продуктів маринад і заливаємо ним курочку. миємо, ріжемо, обсушуємо мясо - шкіри і жир - обрізаємо!
    добре щоб постояло маринуючись хоча б 4 години
    потім запікаємо до кірочки - 25-30 хв, маринад можна і не зливати - буде як соус і мяско стане соковитішим.

    Єгипетський салатик
    на 1 хурму типу корольок - 1-2 цибулини, 1-2 помідори, олія, спеції. для решти нехудаючих - пригоршня рублених грецьких горіхів.
    цибулю слід підмаринувати - лим.сік/оцет, сіль, цукор, перець. дати настоятись і юшку злити. помідори і хурму порізати пластинками або невеликими шматочками, змішати з цибулею, заправити олією, лимоном і спеціями.
    для чоловіків і себе ккоханих до 1 год - досипаємо ще трохи горіхів, попередньо порублених і підсмажених на сухій сковороді - дуже смачно. рекомендую спробувати.

    Куряча ковбаска
    на 600 грам курячого філе - 1 зелене яблуко, 150 гр броколі, 4 зубці часнику, сіль, перець чорний і червоний, італійські трави
    все перебиваємо в блендері до однорідної маси. ділимо фарш на 2 частини. з плівки для випікання (рукава) вирізаємо 2 великі прямокутники. на кожен викладаємо порцію фаршу і скручуємо тугеньку ковбаску - кінці фіксуємо шнурочками з тої ж таки плівки. відварюємо ковбаски на пару 30-40 хв. і залишаємо в пароварці ще на 20 хв відпочивати. охолоджену розгортаємо - чудово ріжеться і гарна страва в теплому і зимному вигляді + альтернатива магазинним ковбасам.
     
  10. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Відповідь: Переписи для системи -60

     
  11. sofcja

    sofcja Member

    Відповідь: Переписи для системи -60

    а тепер те з чого почались наші розмови про смачну -60 - слідами молекулярної кухні - Мяско в каві:girl_claping:
    на 1 кг свинної шиї треба 1-2 ст.л. свіжозмеленої кави, сіль, стовчений чорний перець, трішки масла чи олії для змащування, 1 невеличке горнятко завареної кави еспрессо, рукав для запікання, велика кастрюля
    мясо миємо і обсушуємо. з еспрессо, масла, сухої кави, солі та перцю робимо густу пасту, якою обмащуємо мясо.
    запихаємо мясо в рукав для запікання і випустивши повітря, щільно закручуємо.
    в великій кастрюлі закипячуємо воду. скручуємо вогонь на мінімум, так щоб не кипіло, а максимально - то вода подьоргувалась і опускаємо туди мясо в кульку. в такому режимі варимо 3 год - залежно від розміру кавалка - можна і подовше - буде екстра ніжне. виключаємо і остужуємо мясо там же - не витягаючи.
    а далі їмо як закуску і як основну страву. дуче смачно - кава надає особливого відтінку.
    в такому з варіанті можна робити і
    Мяско з гірчицею
    шию слід помити, обсушити і обмастити соусом. соус: гірчиця, сіль, перець чорний, трішки чилі, сухі трави - за бажанням, добре пасуватиме любискок і розмарин.
    знову в кульок, замотати і або варити за температури меншої в 100 градусів 3-4 год, максимум від куска. 3-4 для кілограмового і 6 год для 2 кг.
    якщо ви сильно ліниві і маєте круту духовку, то можна мясо і пекти так - основна умова - температура в 80-100 градусів.

    ---------- Додано в 18:41 ---------- Попередній допис був написаний в 17:54 ----------

    Капустяні котлетки
    на 400 гр капусти - яблуко, цибулинка, 1 яйце, ст.л. манки, ст.л. сметани, сіль, перець
    продукти - так на око:girl_wink:
    капусту порізати дрібненько і втушити з водичкою - до мякості. до капусти додати порізану дрібненько цибульку і потерте яблучко, додати яйце, сметанку і трошки манки, спеції. хто має блендер чи комбайн - можна то все перебити , щоб було однорідне, але не каша.
    сформувати котлетки і запекти в духовці або аерогрилі. кількість сметани і манки - регулюйте так, аби фарш був густий. можна і смажити на пательні - але то не для нас.

    а то коли хочеться чого оригінального і смачного. добре як самостійна закуска і як інгридієнт до овочевих салатів.
    Мариновані яйця по-пємонтськи
    соус - пучок петрушки, 4 ст.л. томатної пасти, 4 зубці часнику, баночка анчоусів в маслі 100 грамова, 2 ст.л. соусу чилі та/або свіжий маленький перчик чілі, 2 ст.л. лимонного соку або бальзамічного оцту, 0,5 ч.л. цукру, оливкова олія - десь грам 150 - так аби залити яйця до верху.
    соусу вистачає приблизно на 12 перепелиних яєць.
    яйця слід відварити, почистити, закласти в чисту банку і залити соусом (все рідке змішуємо, петрушку дрібно ріжемо, анчоуси розтираємо, часник дусимо, чілі - ціленький). настоювати в холодильнику не менше 8 год.
    можна подавати з соусом, а можна без. якщо соус ще залишається, то закидаємо в нього нові яйця і все:girl_wink:

    Салатик картопляний
    відварена в мундирі або запечена картопля, квашені огірки, цибулька, олія і росіл з огірків, сіль, перець.
    ріжемо кільцями цибуля і підмариновуємо - я замість оцту даю росіл з огірків. картопельку чистимо і ріжемо кружальцями, огірки - кружальцями. зливаємо юшку з цибулі. все змішуємо, додаємо трішки олії, перчимо, пробуємо, за потреби підкислити - даємо росіл з огірків, підсолюємо за смаком. звучить просто, але ситно й смачно.

    шукаючи рецепт печеного гарбуза для Рони перебираю книги Висоцької. щось зимове, щось не дуже, але поки маю час - друкую.
    Франзуцький салат
    2 пучки лискового салату, 1 червона цибулина, 50 гр винного оцту, заправка - 3 ст.л. олії оливкової, кілька гілочок мяти, зубець часнику, ч.л. гірчиці, сіль, перець.
    салат миємо, підсушуємо і рвемо руками. цибулю ріжемо і підмариновуємо в оцті. готуємо заправку і поливаємо нею салат.

    Салат з курки та огірків
    курка варена та огірки свіжі в рівних кількостях. заправка - сік лимона, 2 ст.л. соєвого соусу, шматочок чилі, 2 ч.л. цукру, чорний перець, сіль, мята, олія.
    огірки ріжемо тоненькими вузькими смужками, мясо курку рвемо на волокна. змішуємо заправку і поливаємо нею салат.

    Запечені овочі
    по 500 грам буряка, моркви і помідорів. заправка - ч.л. кмину, ч.л. насіння коріандру, сіль, чорний перець, 6-8 ст.л. оливкової олії, 2-3 ч.л. бальзамічного оцту.
    овочі вимити, моркву та буряк почистики і порізати всі овочі тонкими кружальцями. моркву та буряк щедро "покупати" в заправці (просто все змішати) і викласти на деко - запікати 20 хв, потім додати порізані помідари і запікати ще 15-20 хв до готовності. Якщо взяти чері, то помідори не різати)

    Печений гарбуз
    на 500 грам гарбуза зі шкіркою - 2 зубці часника, 2 ст.л. олив.олії, сіль, перець, коріандр, сік половини лимона, зелень.
    часники подусити, порізати зелень, змішати зі спеціями і олією, отриманою сумішшю натерти шматочки гарбуза. зробити з ольги мішечок і запікати в ньому гарбуз протягом 30-40 хв. смачне - опробувано домашніми не раз.
     
  12. sofcja

    sofcja Member

    Відповідь: Переписи для системи -60

    Зупа шпинатна
    на 1 кг шпинату свіжого (морожений теж незле буде) - 4 ст.л. олив.олії, 2 зубці часнику, 250 грам сухої фасолі, сіль, перець
    асолю замочити наніч у водичці з содаванням 2 ч.л. соди. зранку асолю промити кілька разів, залити водичкою, закипятити і проварити 10 хв. воду злити, залити свіжою на 5 см вище квасолин і доварити до повної готовності. відвар не зливати.
    шпинат свіжий промити. шпинат чи свіжий чи заморожений відварити в підсоленій воді 5-7 хв. відвар злити. окремо в пательні підігріти оливу і спасерувати в ній порублений часник. докинути туди ж відціджений шпинат і трошки пропарити то все.
    окремо в блендері підбити до шматочків половину звареної фасолі - густа консистенція з кавальчиками. окремо збити до густого пюре і шпинат з часничком - якщо сам не розвариться наніц. змішати пюре з пинату, пюре фасолі і ціленьку фасолю, приправити сіллю та добряче - перцем і закипятити зо 2 хвилини. зупа має мати густу консистенцію.
    окремо за бажанням можна додавати тертий сир, порублені помідори і капельку оливкової олії.

    Грибна зупка
    на 0,5 кг свіжих грибів (білі, лисички, шампіньйони - любе) - 4 картоплини, 1 велика морква, 1 велика цибулина, олія, сіль, перець
    пасеруємо на пательні цибулю, додаємо гриби і підтушковуємо їх.
    закипятити воду. помити, почистити і крупно порізати моркву та картоплю, залити їх кипячою водою і проварити 5-7 хв, додати гриби з цибулею і спеції і варити ще 20-25 хв.

    Зупка-пюре з гарбуза
    на 500 грам гарбуза - 2 ст.л. оливи, 100 грам твердого сухохо сиру, 200 грам вершків, сіль, білий перець, зелень - петрушка чи кінза, лавровий лист, 1-1,5 л овочевого бульйону чи води
    на пательні розігріти оливу, спасерувати порізану цибульку, додати великі шматочки почищеного гарбуза і підтушкувати кілька хвилин. залити гарбуз водою/бульйоном, вкинути лавровий лист і сіль, перець. варити 25-30 хв.
    збити гарбуз в блендері, потрошки додаючи за потреби бульйон чи воду.
    перед подачею додати підіігріті вершки, дрібно потертий сир і зелень.

    ---------- Додано в 00:52 ---------- Попередній допис був написаний в 00:33 ----------

    П'яна качка - святкова кажись, але цілком системне:girl_wink:
    качка вагою 1,8 - 2 кг - 300 грам печінки качачаої чи курячої, 2 зубці часнику, 4 гілочки розмарину, листя шавлії, 250 мл червоного вина, сіль, перець
    качку відварювати в кипячій воді 30-40 хв. за цей час збити в блендері сиру печінку з часником, розмарином, вином, сіллю та перцем. в підварену качку (в середину пустоти) влити 2/3 сумічі печінкової - і зашити, щоб не виливалось. качку посолити і поперчити зверху і решту суміші вилити на качку. запікати в духовці 2,5-3 год.
     
  13. podolyanochka

    podolyanochka Well-Known Member

    Відповідь: Переписи для системи -60

    Цієї ночі спробувала зготувати свинину в каві. Дуже смачно, хоч думка про надмірну жирність м'яса переслідує.
    Декілька запитань до нашого гуру :)
    - наскільки густою повинна бути кавова мастика?
    - якщо вона рідшої консистенції, чи потрібно решту вилити у рукав?
    - чи допускається потрапляння води у рукав під час приготування? якщо ні, чим його зав'язати?
     
  14. sofcja

    sofcja Member

    Відповідь: Переписи для системи -60

    - така густа-густа паста... консистенція жирнючої сметани чи арахісового масла
    - можна сміливо виливати, але обережно тоді випускати повітря з рукава - коли повітря багато - випливає одним боком з кастрюлі
    - ні, не тре щоб водитчка потрапляла. якщо плівка пропускає, то подвійно треба закутувати. завязувати можна шнурівочками-нитками. я обрізаю тонку смужку рукава і нею як стрічкою завязую.
    водичка-рідина буде утворюватись від уварювання мяса - тоді сік виходитиме.
    варене, не таке вже жирне:girl_wink: + мяско слід вибирати без сальних прожилок, ну і людському організму жири потрібні, але правильні і в нормальних кількостях:girl_smile:
     
  15. Мамусічка

    Мамусічка Well-Known Member

    Відповідь: Переписи для системи -60

    Знайшла цікаві рецептики до системи -60. Сама буду їх пробувати готувати та поділюся заразом з вами :) Можливо, кому згодиться 




     
  16. EmmanuilaNY

    EmmanuilaNY New Member

    Відповідь: Переписи для системи -60

    я такий супчик роблю з грибочками і сиром (віола чи філадельфія), трошечки моркви і зелені - дуже смачно, а от блінчики гречані ніколи не пробувала
     
  17. Bride

    Bride Well-Known Member

    Відповідь: Переписи для системи -60

    Я на обід готувала тушену капусту з фаршем і цибулькою, без олії. На смак як голубці))))) Видивилася рецепт на ютубі.
     
  18. Jasmin

    Jasmin :)

    Відповідь: Переписи для системи -60

    Обід
    Форель на рисовой подушке, запеченная в фольге
    Ингредиенты для "Форель на рисовой подушке, запеченная в фольге"
    Форель (или лосось) — 4 шт
    Рис (вареный) — 1 стак.
    Помидор — 2 шт
    Лук репчатый — 1 шт
    Специи (соль, перец - по вкусу)
    Рецепт:
    Лук режем полукольцами, помидоры кружочками.
    Фольгу смазываем оливковым маслом, кладем вареный рис, на рис кусочек филе форели, солим, перчим.
    На форель кладем лук, затем помидоры, соль, перец.
    Плотно заворачиваем края фольги, кладем в противень и ставим в духовку на 20 минут.
    [​IMG]

    Рис с овощами в соевом соусе
    Ингредиенты для "Рис с овощами в соевом соусе"
    Рис ("Басмати") - 250 г.
    Масло подсолнечное - 1 ст. л.
    Лук репчатый – 1 шт.
    Морковь – 1 шт.
    Перец сладкий красный - 1 шт.
    Огурец - 1 шт.
    Соевый соус
    Рецепт "Рис с овощами в соевом соусе"
    Обмойте рис в холодной воде, после чего бросьте в кипящую воду на 10 минут. Для сорта "Басмати" на 1 стакан риса должно приходиться 1, 5 стакана воды. Спустя 10 минут снимите рис с огня, слейте оставшуюся воду и, накрыв крышкой, дайте постоять минут 10.
    Тем временем на разогретую сковородку вылейте подсолнечное масло, после чего добавьте мелко рубленый лук. В течение 1 минуты обжаривайте его на самом сильном огне, после чего еще минуты 3 -4 на среднем. Далее добавьте протертую на крупной терке морковку и обжаривайте в течение тех же 3 -4 минут, постоянно помешивая. Добавьте в получившуюся смесь 2 ст. л. соевого соуса.
    Пришла пора переложить рис из кастрюли на сковородку. Хорошенько перемешайте рис с луком и морковью, после чего добавьте нарезанные кубиками красный перец и огурец. Тщательно перемешайте и можно снимать с огня.
    Уже готовый рис также можно заправлять соевым соусом по своему вкусу.
     
  19. Jasmin

    Jasmin :)

    Відповідь: Переписи для системи -60

    ВЕЧЕРЯ

    [​IMG]
    1024x768(253.02 kB)

    хостинг изображений
    200гр 5%творога
    1 жовток
    4шт чорносливу
    Перемішати і викласти в силіконові форми для кексів.
    Випікаємо в духовці 25хв, 220градусів
    Можна їсти з системним джемом: солодкі яблука збити в блендері. Можна протушкувати спочатку, а тоді вже збити в блендері.
     
  20. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Переписи для системи -60