Перші тижні вагітності (2)!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Імель, 22 Травень 2015.

1. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Ой дівчата, я би була вам вдячна. І за молитву, і зате, що спитаєте.

Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 2
  2. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

Отже, @Chortenia, головне що хгл виріс.
    Якщо нема болей-виділень-загрози, то не є критичним зниження прогестерону.
    Але якщо в анамнезі, а я його знати не могла, то припустила з вашого допису що дуууже бажана вагітність, що було непліддя, то потрібно звернутись до лікаря, бо (далі пишу своїми словами, бо ті мудрі забула) може плацента не справлятися з виробленням гормону і можливе завмирання вагітності, тобто швидше за все пропишуть дуфастон.
    Але це просто "я спитала-вона сказала", бо ні я, ні лікар вашої "історії" не знає.
    і ще сказала. що якби ви перездали прогестерон навіть через годину, то показник міг би бути іншим, як вищим, так і нижчим.
    Сподіваюсь, що ніц не напутала і допомогла вам.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

О, а на фб нєкала, привидилось, ага! Чортеня, асьо буде гуд!!
    --- дописи об"єднано, 16 Вересень 2015 ---
    Але таки раджу до лікаря звернутись, але якогось такого перевіреного.

• Подобається Подобається x 1
    • Безграмотно Безграмотно x 1
  4. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

чула таку думку, що вчені десь там в Європі/за океаном довели, що в таблетках він не є ефективним взагалі, реально діє лише той, що вводиться вагінально. Знову ж таки, документального підтвердження не маю. Якщо що, сама пила дуфастон до 12 тижня (але при тому ніхто ні разу не контролював мій рівень прогестерону).

5. Chortenia

@nibysh дякую вам дуже
    @Vittoria я взагалі про це нікому не розповідала, відповідно, трубити на весь фейсбук точно не буду. Та і нічо не видно, насправді. Там ракурс такий

Я собі щось подумала так, якщо ніц не буде турбувати, здам в пятницю. І якщо буде падати, піду до лікаря. Є в тому сенс?
    П.с. Вагітність перша, непліддя було, але незрозумілого генезу.

Останнє редагування: 16 Вересень 2015
  6. Vittoriya

@Chortenia але я теж на то фото одращу подумала про малятко :), щось в ньому магічне є :), тому якшо не хоч трубити, то хіба видалити його, бо воно так само за себе говорить. Я там не писала, ну бо я сама знаю як то , коли чіпають- а то то, чи то показалось?

7. Chortenia

Дослухалась до твоєї поради.

8. NiceHouse

NiceHouse Member

Як на мене,то найкращою для вас порадою буде звернутися до лікаря. А чому ви здаєте прогестерон? Я знаю(бо з 6 тижня мала трохи проблеми і була на підтримці),що прогестерон міняється постійно впродовж доби. Мені призначали утрожестан вагінально. Але ще раз кажу,що то має бути толковий лікар,щоб оцінити всю вашу ситуацію. Моя думка така,що по телефону жлден нормальний лікар не буде давати консультації без оцінки всіх показників.

9. Vittoriya

Ну не до 6ого тижня, плацента на себе бере роботу десь коло 14ого тижня, тому таки рівень прогестерону є важливим. З 6ого тижня плацента може тільки починає формуватись, не може вона одразу перейняти на себк роботу по підтримці рівня прогестерону. Ну але та Наташа то таки інтернет лікар, я до неї маю багато упереджень :), але розумію, що то моє особисте

10. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

@Chortenia, наздоров*я.
    І я не розповідала історію, що" от там хтось і в неї таке ...."
    Я запитала "а якщо прогестерон..." ну і далі по тексту.
    Отримала відповідь і намагалась передати її вам, бо дуууже добре знаю, як то кожнісіньку хвилину прислухатись, боятись походу в туалет і радіти, що ще один день минув. А отже "ми "стали на один день більшими і сильнішими, і життєздатнішими...

• Подобається Подобається x 3
  11. invisible

invisible Well-Known Member

Мала я таке аналогічно теж саме, свого часу багато читала на цю тему. Чогось теж під час першої вагітності з переляку бігала здавала ті ХГЛ, прогестерон, хоч нічого мене не турбувало. З тими результатами бігала до лікарки, а вона відповідно, знімаючи з себе відповідальність, призначила мені штучний прогестерон. Ставила я ті свічки пару тижнів, після їх відміни прогестерон знов опустився. Не знаю, чи виправдано було те лікування прогестероном, думаю, що ні. За всю вагітність мене ні разу нічого не турбувало, не кровило, не було тонусу і тд і тп. А норми прогестерону поняття відносне, бо ж ніде не написано точно, як він має рости по тижнях, чи має він зростати стабільно і тд. Просто має вписуватися в норми. Маю купу знайомих, які навіть не знають про аналізи на ХГЛ і прогестерон, та все ж понароджували по двоє діток.
    Юль, я не агітую нічого не робити, просто з власного досвіду раджу наперед не перейматися і бездумно не лікуватися.
    Куніц однозначно призначить прогестерон. Можеш спробувати Слободу.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  12. Chortenia

Дякую, дівчата. Ніби трохи заспокоїлась. Але щось почало тягнути праву ногу. Ну то таке. Завтра ще раз здам прогік, подивлюсь, як він там рухається. В суботу з тим всім іду до лікаря, і потім буду з того всього дивитися. Поначитувалась купу всього вчора. Є багато версій що штучний прогестерон ніяк не вплине на збереження чи незбереження, що часто він виступає як плацебо і покращується психо-емоційний стан, що він заборонений в якихось країнах, бо може давати малі вади плоду. З іншого боку багато історій, що прогестерон допоміг зберегти (коли була загроза. Але то теж неясно, може. би без нього теж збереглося. Думок купу, але тішить що я не сам-на-сам з ними.

13. riddle

riddle Member

49.74нг/млМедіанатижнявагітності:у мене 13 тиждень чи це нормальний показник бо норми інші????

9т.-4,8-406,0(медіана72,77)
    10т.-0,4-380,0(медіана62,72)
    11т.-9,9-227,0(медіана51,68)
    12т.-1,9-320,0(медіана45,17)
    13т.-6,3-181,0(медіана40,51)
    14т.-2,4-150,0(медіана35,00)

14. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Так медіана по нормах від Вашої мало відрізняєтьс, навіть трошки нижче. В чому питання?

15. riddle

riddle Member

а чому так.....у мене ж більше....у чому може бути причина ...чи може це нормальне відхилення....????

16. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Ну по-перше, Ви не написали, що це за аналіз :). По-друге незалежно від цього в норми Ви ВПИСУЄТЕСЬ. Медіана - це значення, ниже якого потрапляють 50% нормальних значень і вище якого інші 50%. У Вас настільки близьке до медіани значення, що ВИ фактично попадаєте на середньостатистичне значення. Ніяке це не відхилення. Відхилення - це поза межами нормальних значень.

17. riddle

riddle Member

а тоді ясно.....я просто в цьому ніяк не могла розібатись!
    --- дописи об"єднано, 23 Вересень 2015 ---
    Показник Результат Одиниці Норми
    Хоріонічний гонадотропін людини бета вільний від медіани 1.23 МоМ 8-13т.ваг.:0,5-2,0
    Хоріонічний гонадотропін людини бета вільний (ХГЛ-бета вільний) 49.74 нг/мл

Медіана тижня вагітності:
    9т.-4,8-406,0(медіана72,77)
    10т.-0,4-380,0(медіана62,72)
    11т.-9,9-227,0(медіана51,68)
    12т.-1,9-320,0(медіана45,17)
    13т.-6,3-181,0(медіана40,51)
    14т.-2,4-150,0(медіана35,00)

ось такі аналізи прийшли то я шось почала дивитися то один ніби шось ніяк не входить в межі.....чи то я вже перечиталася.....дякую!!:girl_smile:

18. Tanya_SUN

Tanya_SUN Well-Known Member

тут визначається в МоМ, норма від 0,5 до 2,0 , у вас все добре))

19. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Читаю темку і маю питання, для чого рахувати вагітність від останніх місячних, якщо запліднення відбувається тільки коли є овуляція. Знаєш овуляцію, вагітнієш і маєш собі точну дату. Причому тут останні місячні. Мова йде про випадки, коли пара має незахищений акт тільки у певні дні перед О і після О. Адже сперма живе до 7 днів у рідких випадках.

Надіслано від мого Lenovo Z2, використовуючи Tapatalk

20. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Не всі знають, коли в них овуляція.))
    А ті, хто знає точну дату - так собі і рахує, але ж, мабуть, лікаоя не переконаєш, що знаєш точну дату.